Чому Лінкедин такий крінжовий?

Помітив що багато матеріалів на цьому ресурсі та й загалом стиль у якому пишуть автори викликає у мене неймовірне відчуття крінжу, навіть більше ніж деякі публікації на цьому форумі.

👍ПодобаєтьсяСподобалось4
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Ctrl + Enter
Ctrl + Enter

Слово «Microsoft» уже звучало?

в линкедин стали очень много постить шок-контента, политоты или сгенерированого ии контента, за это многих кикнул из контактов или есть опция unfollow. Если нравится политота или шок-контент этого можно спокойно почерпнуть с новостных тг каналов, я туда захожу полистать технические статьи или вакансии, рекомендую провести чистку среди своих контактов

У меня встречный вопрос: а зачем инструмент по поиску работы юзать как аналог фейсбука или подобной соцхрени? ))
Я, например, вообще ничего там не читаю, ни за кем не слежу и вообще не веду никакой социальной жизни в LI, а юзаю его исключительно для ответа на предложения о вакансиях. Иногда сам CV-шки через него шлю.

На Лінкедіні, на відміну від Медіума, нема нормального вбудованого редактора для статей, копіпаста з Гугл Доків не працює (чи, принаймні, не працювала рік тому), і технічні матеріали не набирають переглядів. Тому їх туди й не пишуть.

До речі нещодавно, на медіумі, пару непоганих статей по с++ та малтісреадінг нагуглив.

Не знаю, про що там можна говорити. Але народ роками такі статті пише, і ніяк не закінчить.

Самое главное — там фейсбучная рэндомная выдача материалов.
То есть искать статью по дате или писать цикл статей не имеет смысла.

разом з тим, все ж таки є кнопка «показувати хронологічно».

Бо всі кажуть «подивіться яка крінжа», перекидають її один одному, ютубери роблять відео і тп. Але який вихлоп з того всього?

Бо кожних років 5-10 треба оновлювати список друзів.

Я раніше ті самі відчуття мав, зараз на пальцях поясню, чому так. На лінкедині у тебе існує внутрішній рейтинг — ssi. Чим вище цей рейтинг — тим вище сторінка в пошуковій видачі, коли через sales navigator рекрутер шукає когось за деякими параметрами, щоб запропонувати вакансію. Тобто, чим більший рейтинг — тим частіше тобі самі пишуть рекрутери і пропонують вакансії. Одна з 4 складових рейтингу — це писати пости. Наскільки я розумію (точно не знає ніхто), писати коменти — теж трішки цей рейтинг підвищує. В результаті маємо ситуацію, коли розробник пише пост про солід або ще якусь банальну фігню, а в коментах йому всі пишуть «емейзінг». Є ще одна категорія людей на лінку — вони там продають себе або щось іще, пости пишуть, щоб приваблювати аудиторію і збільшувати охвати. У підсумку маємо нуль користі, парад крінжу і індусів, які чомусь люблять ліпити контролер для гри з керуванням жестами на основі готових CV рішень (третій раз за тиждень бачу, таке враження, наче в них якийсь інфлюенсер популярний такий проект зляпав за пару годин і всі недолугі повторюють тепер).

Тому що він використовується для прокачування персонального бренду. А DOU не розглядається. Якби розглядався — то ж був би кринж.

На DOU зараз більшість статей у такому ж дусі.
Мабуть, теж «розглядають» для «персонального бренду»...
(Спочатку написав «бредну», так було точніше.)

Я б сказав, що там переважає американська корпоративна культура. Де прийнято весь час посміхатися і хвалити.
Це софт скіли з якими в нас біда.

це не софт скіли, це їх відсутність і намагання імітувати їх наявність. Повагу до людей можна проявляти і без відвертої брехні

Що таке «крінжовий»?

це сучасний зумерський сленговий термін

Трохи підправив. Тепер гетю.

Гпт каже, що cringe в сучасному значенні як дієслово з’явилося в цих ваших інтернетах ще в нульових, а як окремий іменник — з 2015го.

лінкедін — для продажів. компанні, продукту, вакансії, себе ))
просто не читайте його поза межами потреби щось купити, або продати

бо лінкедін це соцмережа, а всі соцмережі крінжові. А враховуючи, що це соц мережа створена hr для hr то тим паче, взагалі здивований, що там дуже маленький розділ астрології.

От я хотів би побачити в стріці лінкеда якісь технічні дискуссії/топіки про розробку.
Замість того, відкриваю стрічку ...

Якась дич, про що ляпнула Безугла...
Рентгенівський знімок Тревіса Пастрана...
Якщо ПМ вже придумав для тебе задачу, то у тебе мало шансів її уникнути)...
5 способів завалити інтерв’ю
версія: кандидат...
Якась діч про Трампича...
Я загубився і шукаю дорогу назад...
???

І от якої лінкедін вважає, що щось з цього брєду, мені буде цікаво ?

Що, воно вас нічому не навчило у B2B sales? :)

Не знаю в кого як, але в моїй стрічці десь 10% повідомлень від розробніків.
20% від всяких СЕО та коучів (які ще інколи можна дивитись) та 70% від HR — від яких 0 користі для розробника.
Складаєтся враження, що робочий час HR це строчити якусь брєдятину у лінкідін.

Цікаво, у інших розробників, така ж статистика по лінкедін повідомленях ?

Складаєтся враження, що робочий час HR це строчити якусь брєдятину у лінкідін.

Цікаво було б статтю-сповідь від рекрутера на цю тему. Можна анонімно.
Серьйозно — це стало вже на стільки набридливо що скоро не знатимеш хто більш навязливий — світки ієгови, продавці китайської хріні що були популярні у нульові чи HR

Це тому, що всі хочуть видаватися не тими, ким вони є насправді. Їх навчили і вчать щодня бути проактивними, застосовувати софт-скіли, навіть коли вони не мають уяви, що це і для чого. Фейковий світ для фейкових особистостей.

Я регулярно публікую в LinkedIn про свої проєкти, про прямі контракти або скорочену версію того, що потім пишу на DOU. Якщо побачите щось крінжове серед моїх постів — дайте знати.

Крінжове в LinkedIn рідко бачу, хіба що різні рекомендації від рекрутерів з аутсорс-компаній, типу: кандидату треба першим називати зарплату й не треба дивитися, який рейт ІТ-компанія виставляє замовнику, бо ви все одно отримаєте зарплату.

Крінжове в LinkedIn рідко бачу

Cmon, повно. 95% of «suggested» — або нерелевантне, або просто неймовірна дичина. Згенерована AI, у більшості випадків

Або в мене своя інформаційна бульбашка, бо я вже більше півтора року щотижня надсилаю 200 запитів на додання в контакти саме технічних фахівців, або ж банерна сліпота еволюціонувала й на такі пости від рекрутерів.

Або в мене своя інформаційна бульбашка

Схоже не те. Наприклад, мені прилетів ваш пост
У коментах людина вам про те, що «Ми не працюємо з виконавцями, які фізично знаходяться в Україні», ви їй про dou.ua/forums/topic/52174 («Як бути бажаним кандидатом» та «Працевлаштовуватись через рекомендації»)
Що це, як не анталійська бульбашка?

Добре, давай обговоримо анталійську бульбашку.

Отже, я вважаю, що варто вкласти 20 хвилин часу, аби Україну згадували в контексті ІТ на міжнародному рівні. Саме тому я й займаюся популяризацією опитування Stack Overflow Survey: stackoverflow.com/dev-survey/start — ось є тема на DOU також.

І пост, який ви згадали, теж стосується саме популяризації опитування stackoverflow.com/dev-survey/start.

Під постом є коментар від Дмитра, що він уже три роки отримує відмови від роботодавців через те, що перебуває в Україні, і вже понад два роки без роботи.

Я, відповідно, надіслав Дмитру посилання на тему «Як бути бажаним кандидатом для працевлаштування через рекомендації», щоб він, по-перше, верифікував свій LinkedIn-профіль, а по-друге — почав займатися пасивним пошуком роботи, додаючи українських ІТ-фахівців зі схожою експертизою, які наразі працюють в іноземних компаніях.

Оскільки я перебуваю в Анталії, в мене є можливість докладати зусиль і намагатися спростити пошук роботи українцям як в Україні, так і за кордоном.

Добре, давай обговоримо анталійську бульбашку.

Не переймайся, це лише локаційний тег. Так само як у мене своя, барселонська, бульбашка.

а по-друге — почав займатися пасивним пошуком роботи, додаючи українських ІТ-фахівців зі схожою експертизою, які наразі працюють в іноземних компаніях.

У тих іноземних компаніях, які «Ми не працюємо з виконавцями, які фізично знаходяться в Україні»? :)

Отже, я вважаю, що варто вкласти 20 хвилин часу, аби Україну згадували в контексті ІТ на міжнародному рівні. Саме тому я й займаюся популяризацією опитування Stack Overflow Survey

Не згоден, що це корисно, але не засуджую цей проект ніяким чином. Я навіть пройшов минулорічне опитування, єдине — чесно зазначив країну :)

У тих іноземних компаніях, які «Ми не працюємо з виконавцями, які фізично знаходяться в Україні»? :)

Можливо, в результатах зарплатного опитування DOU буде інформація, скільком українських ІТ-фахівцям в Україні вдалося працевлаштуватися у зарубіжні ІТ-компанії після повномасштабного вторгнення терористичної імперії московії-росії в Україну.

Але навіть якщо таких фахівців мало, все одно варто докласти зусиль, щоб завчасно розширювати контакти — щоб, коли компанії перестануть відмовляти, було більше шансів працевлаштуватись.

все одно варто докласти зусиль, щоб завчасно розширювати контакти

Згоден, контакти — це завжди корисно

Фейкові апартаменти на сайтах пошуку житла для подорожей. Потім пропонують, що є в них).

вперше чую про таке, хоча подорожую часто.

Є таке. Сам бачив як власники житла роблять клонів щоб уникнути низьких рейтингів: як хтось ставить низьку оцінку один клон прибирається а решта залишається.

Відчуття кринжу викликають постійний набридливий спам рекрутерів.
А так не знаю — слідкую лише за деякими людьми, стрічку не гортаю і все наче ок

Вони всі розвивають особистий бренд, інфоцигани срані

Підписатись на коментарі