Створив форум присвячений розумному будинку

Усім привіт. З величезною радістю анонсую мою мрію — форум розумного будинку українською мовою. https://community.smarthome.org.ua Форум новий, і хоча поки ще не все ідеально, він активно розвивається. Запрошую вас долучитися.

Чому це важливо?

Я давно мріяв створити такий майданчик з кількох причин:

🔎 1. Досвід користувачів не індексується пошуковиками

На сьогодні Telegram — головна платформа для україномовної спільноти, що цікавиться розумним домом. Але досвід, яким там діляться, не індексується в Google, і часто губиться в стрічці. Якщо ви не зареєстровані в Telegram — ви просто цього не побачите. У цьому випадку форум має перевагу: теми доступні для пошуку, їх легко зберігати, цитувати та оновлювати.

🚫 2. Телеграм — російська платформа

Під тиском суспільства може настати момент, коли Telegram буде заблоковано, і вся накопичена інформація стане недоступною.

🧑‍💻 3. Новачкам тут раді

Ще одна проблема, яку неможливо ігнорувати — це токсичність частини досвідчених користувачів у темі розумного дому. Будучи учасником багатьох українських та закордонних спільнот, я неодноразово помічав цю прикру особливість: ті, хто вже розібрався, часто ставляться до новачків зверхньо, а іноді й насміхаються. Це особливо помітно в Linux-спільнотах, але, на жаль, трапляється всюди — навіть на DOU.

Таке ставлення лише відштовхує. Людина щиро цікавиться, хоче навчитися, а замість підтримки отримує зневагу. У результаті — втрачає мотивацію, іще до того, як зробила перші кроки. Як один із засновників форуму, я щиро прагну створити простір, де немає «дурних питань», де кожен — незалежно від досвіду — може відчути підтримку й цікавість спільноти. Де помилки — це частина шляху, а не привід для глузувань.

🤝4. Виробники та спільнота

Місце де можна оговорити рішення українських виробників рішень для розумного дому, а виробникам почути потреби користувачів. Якщо ви виробник обладнання, або рішення розумного будинку ви можете приєднатись створити тему і розповісти про свою ідею або продукт. Дізнатись потреби та проблеми ваших майбутніх клієнтів для створення чудового продукту. Представити свій продукт можна у цьому розділі.

🇺🇦 5. Про свій дім — своєю мовою

Не всі вільно володіють англійською, і не всі хочуть чи можуть споживати технічну інформацію саме цією мовою. Через це багато користувачів звертаються до російськомовних сайтів про розумний дім — просто тому, що це здається легше та зрозуміліше. Проте з таким вибором ми, самі того не помічаючи, залишаємося в російському культурному полі. Споживаємо контент, сформований іншими цінностями, і навіть технічні поради часто несуть за собою стиль спілкування, до якого багато хто вже втомився.

Це ще одна причина, чому я створив форум розумного будинку українською — це місце, де можна вільно обговорювати ідеї, ділитись досвідом і знаходити допомогу рідною мовою, без зайвих бар’єрів. Розумний дім — це не лише про технології. Це ще й про спільноту, мову, культуру. І дуже хочеться, щоб ця спільнота була нашою.

Висновок

Цей форум не є конкурентом DOU чи будь-якій іншій українській платформі. Навпаки — він покликаний доповнити вже існуючий простір. Я побачив велику користь для себе у спільноті форуму Home Assistant: там не просто ставлять питання — там зберігається досвід та знання. І мені дуже захотілося створити подібне україномовне середовище — лампове, підтримувальне та структуроване. Приєднуйтесь до https://community.smarthome.org.ua

👍ПодобаєтьсяСподобалось8
До обраногоВ обраному2
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Мова форуму українська. Теми російською будуть закриті, або видалені.

Нащо треба носії «духовності» та «величної культури» вічно бідної та вічно відсталої терористичної деспотії,

яким звичайно коли їхні паразитарно-мафіозні феодали їх привселюдно вбивають як собак без суда та слідства,

яким звичайно вбивати за гроші інших людей, що відмовляються бути рабами їхніх феодалів,

добивати своїх поранених солдатів, чи не надавати їм медичної допомоги,

привселюдно брехати, знаючи, що то брехня і знаючи, що всі знають, що то брехня,

не мати права на висловлювання власної думки, щоб не бути побитим, ув’язненим чи вбитим.

Якщо схочеться спілкування в ріал-таймі — заходьте до t.me/embeddedkyiv

Підписатись на коментарі