Проблема швидкого нагрівання Macbook Air на M4

Придбали новий макбук на M4 і він дуже швидко гріється. Температура CPU в стані спокою 45-50 градусів, а при довшій роботі підскакує до 90, через що гріється сам корпус.

Чи стикався хтось з подібною проблемою на таких ноутбуках? Бо подивившись щакордонні форуми, побачив, що це розповсюджена проблема, але рішення так і не знайшов.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

є періодично проблема з сильним нагрівом M2 Pro (жеруть батарею саме системні процесси, алє може навіть Acrobat Reader, пошта і т.д.), рішення тільки перезапускати ноут періодично (десь не меньше раза на тиждень)

Скоро випустять iCoolerPad за $399

Невдалий жарт враховуючи що це, мабуть, найдешевший ноут в своєму класі з такою ж швидкодією

Як правильно порадили — activity monitor, дивіться CPU time. Був й Air M1 8gb, зараз M1 pro 16gb — проблем немає. Проблема в тому що, коли був intel — ти одразу розумів що щось пішло не так по звуку кулерів, то з М процесорами не очевидно. Колись замість звичних 10-12 годин на батареї Air почав тримати 2-3 години. Подивився activity monitor — skype почав якоюсь хєрньою страждати й жрати 150% процесору стабільно. Зніс нафіг — все пройшло.

Ще оперативка. 8gb маловато для більш меньш складних задач. Починає активно юзатись swap а це погано й для SSD, й процесор теж навантажує. Мак на диво гарно працює з оперативкою, на Air з 8gb, ще до того як багато софту мігрували на arm, все одно вдавалось комфортно працювати з двома відкритими проектами одночасно, докером за базою й редісом, й браузером з 100 вкладками — підвисало дуже рідко, хоча там своп юзався практично 24/7. Тому такі проблеми не кидаються одразу в очі.

M4 pro max, та сама проблема, хоча процесів крім cursor + Claude не запущено. Можна зробити деякі висновки 🌚

Чисто для уточнення — WhatsApp стоїть? Якщо так то яка версія?

Whatsapp web версія. Аплікухи нема, але так він жере 1+ ГБ. З аплікухою краще справи?

Цікаво яке завантаження процесора в цей час? Маю базовий m3 max 16’’ і в цілому немає проблем з температурою якщо не білдити щось деякий час. Часто буває що Rider на фоні аналізує файли і повністю завантажує одне ядро, ноутбук розігрівається але не гарячий, трохи теплий і дискомфорту ніякого немає. При цьому в цей час піднято 2 фронтенда і 20+ дотнет сервісів

закохався в Епл ще в 94 році, коли вперше сів за IIsi. Останню Про придбав в 19 році і більше, скорше, не куплю ніколи. Якщо треба зібратись під іОс/макОс є клауд.

Температура CPU в стані спокою 45-50 градусів

зараз така ж температура на M1 Pro при всіх запущених робочих додатках (ide, docker, db etc). Вентилятори вимкнені, корпус зверху прохолодний, знизу — злегка теплий у центрі (де розташований чип). Роблю висновок, що для Air це теж нормальна температура в режимі простою

а при довшій роботі підскакує до 90, через що гріється сам корпус

ну так вентиляторів немає, тепло може відводитись лише через корпус. При тривалому навантаженні тут без варіантів — буде грітися

У дружини Air 2020 — тупо калькулятор, йому хром вкладку відкрити це вже трагедія.

Якісь байки видаєш. При 16 гіг оперативки на джаві можна кодити майже без проблем.

опціонально, я брав м1 на 16 собі і на 8 дружині. Мені 8 не вистачало бо для фігми з додатковим зовнішнім моніком було тяжкувато на важких макетах. 16 — з головою.

Але фішка в тому, що навіть той 8-гіговий достатньо потужний для деякого пулу задач. Підбирати треба під себе.

8гб, відчуваються як 2гб приблизно.
Гріється як варочна панель в кухні (та що не індукційна).

Спробуй його почистити софтово, може до заводських налаштувань. Дуже нетиповий опис, бо в мене вдом у жінки такий самий девайс, літає досі.

Ми його на продаж виставили і відповідно дропнули в нуль.
Все одно якось тупить, буквально трошки краще ніж під час використання.

Activity Monitor у поміч ;)

Я думаю тут проблема в тому що це Macbook Air, і сама компанія позиціонує їх як пристрій для простих задач, і який не буде у використанні більше 1-2 години підряд. Я мав Macbook Pro M1, потім з M3 і там кулер не включався від слова ніколи щоб я не робив. Зате обидва Macbook Air, що я мав у різні часи, завжди кулер крутився на максимумі і без підставки навіть браузер глючив.

Компанія так не позиціонцє ейри.
Достатньо зайти на сайт епла та подивитись сторінку ейра.
Там представлені наприклад фотошоп як приклад софту, а також режим з двома зовнішніми моніторами.

Порівнювати м-ейри з інтеловськими теж сильно. Ще з тетрісом можна.
Пану не вистачає досвіду з новими ейрами щоб робити якісь висновки.

при чому тут досвід, подивіться на тому самому iFixit, що всередині Air і Pro і після цього зробіть висновки, що при однакових задачах, обидва пристрої мають працювати однаково

при тому тот досвід, бо в минулому повідомленні були згадки інтелівських ейрів як якийсь аргумент в захист своєї думки.

Добре ви праві, Pro купувати немає ніякого сенсу, Air вирішить усі проблеми

можна цитату де я таке казав?

Народ пише, що це проблеми із самим чіпом discussions.apple.com/thread/256007001
Що не дивно, це «форсований» до ноутбучного в сутності мобільний чіп.
Рекомендують юзати охолоджування підставки, які гудять, та дозволять зберігти обладнання.
2. Треба було брати Studio чи Куб для професійної роботи, це давно усім маководам відомо. Ноути позиціонуються від початку на сегмент бізнес користувача, тобто різних офісних працівників.

окей, це проблема чіпу. Як щодо м2 та м1, в яких цієї проблеми нема на тих самих тасках?
м4 то даунгрейд виходить?

Напевно як завжди менеджмент надавив на команду розробки, зрізав строки і змусив підняти частоти, щоби показати результати в бенчмарках для маркетингу. Тобто доволі свідомо пішли на маркетингово обумовленне зниження якості. В Intel теж на це постійно скаржились розробники. В Nvidia горять коннктори в 50 серії, бо через помилку яка порапила в серію на одній з ножок виникає сила тока в 22 ампери тощо.
Зараз через конкуренцію із Китаєм який змінив правила гри, на ринку творится чергова лихоманка.
Для Apple же ключовим продуктом є iPhone, усі компьютери другорядні. На ARM на крмпьютерах вони перейшли виключно з метою уніфікації і зменшення витрат.

На норм він справляється з тяжкими задачами, тільки не довго. Через 3+ хвилини починає грітися і тротлити. Тому кодити щось важке, відео монтажити — без проблем. Ставити на білд щось що займає 20 хвилин, чи відео на експорт на 20 хвилин, тут да, ейр не для цього. Ну як, також справиться, але на 10-20% повільніше ніж прошка з таким же базовим М4 і активним охолодженням.

У маков желательно иногда мониторить процессы — бывает заедает и какой-то процесс может долго работать. Что они там делают — хз, но замечал такое и удалял.

Так цеж

Macbook Air на M4

) відповідно немає активного охолодження, відповідно ЄДИНИЙ механізм який там є грітись => тротлити => меньше грітись і так по колу)

WhatsАpp beta стоїть? було таке на М2 — поки не видалив повністю WhatsАpp beta і повставив нормальну версію — грівся що пічка

підставка тут нідочого -він не повинен грітись

Він повинен грітись, бо іншого варіанту для його охолодження просто немає. Все залежить від роботи яка виконується, зрозуміло що при перегляді відео чи роботі у браузері/офісних додатках він буде холодний, може трохи теплий. Але якщо на ньому робити щось складніше, по типу білдити проекти то на час білду він стане гарячим і іншого варіанту тут немає.
Щоб щось тут конструктивно обговорювати було б непогано знати що робить автор і що в його розумінні «довша робота»

впевнений що мова йде не про тривалі важкі роботи, що потребують максимум потужності і тоді дійно буде грітись і це нормально. у мене був досвід коли у колеги грівся при звичайних задачах проджект менеджера і грівся дуже сильно, поки не видалив WhatsАpp beta

Підписатись на коментарі