Чому українські вебсайти вимагають 21-річного віку для користування?

Я нещодавно помітив, що все більше українських вебсайтів та онлайн-сервісів вимагають, аби їхні користувачі досягли щонайменше 21 року для користування їхніми ресурсами. Але я не розумію — чому?

Тобто, за їхніми ж правилами, я — повнолітня особа, якій лише 19 років — не маю права заходити на їхній сайт? Адже, наскільки мені відомо, на законодавчому рівні не існує вимог, які б передбачали досягання саме 21 року. Максимум — це 18 років для досягнення повноліття. Проте ця вимога вже прямо прописана в угодах користувача багатьох українських сайтів. І водночас на подібних англомовних ресурсах я ніколи не бачив таких умов — лише обмеження 18+ або 16+.

Моя спроба самостійно знайти відповідь в інтернеті не дала конкретного результату. Навпаки — я лише переконався, що ще більше українських сайтів, які я раніше не відвідував, мають таку ж вимогу.

Отже, чим такі особливі наші українські аналоги, що встановлюють вікове обмеження, схоже на мінімальний вік для купівлі алкоголю в США? (Не вважаю, що ці речі пов’язані, але аналогія сама напрошується.)

Єдина моя думка, яка, як мені здається, має сенс — це те, що ці сайти/сервіси можуть містити рекламу азартних ігор, що, можливо, й стало причиною запровадження таких вимог до користувачів.
👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Я натиснув заради цікавості на одному з таких сайтів «Ні» і повідомлення просто зникло)))

21 рік це так званий вік повної цивільної дієздатності. В совку горілку не продавали до цього віку, в США не можна голосувати і тп. З 18 до 21 ти як би повнолітній, але не повністю)))

Про горілку в совку не зовсім правда. З 1925 року, як тільки відмінили сухий закон, введений ще в 1914 році, будь-який алкоголь продавали всім 18+. Обмеження, причрму ільки на міцний алкоголь, до 21+ було введено всього на декілька років в 1985 році в рамках тупохї антиалкогольної компанї Горбачова. Це обмеження проіснувало всього 6 років, до розвалу СРСР.

Про США — теж неправда.
----------------
У США громадяни мають право голосувати з 18 років. Це право закріплено в 26-й поправці до Конституції США, яка була ратифікована 1 липня 1971 року. Вона проголосила:

«Право громадян Сполучених Штатів, яким виповнилося вісімнадцять років, голосувати на виборах [...] не може бути обмежене [...] за віковою ознакою».

Таким чином, з 1971 року в США офіційно встановлено виборчий вік — 18 років.
----------------

21 рік — обмеження на азартні ігри. (№ 768-IX від 14 липня 2020)
Теоретично — на сайт може підтягнутися реклама казіно, тобто треба обмежувати або рекламу, або відвідувачів.

Підписатись на коментарі