ШІ «зняв» короткометражку за мотивами української операції «Павутина»
Про британську студію OneDay, яку очолює лауреат «Каннських левів» Самір Маллал, пише видання Variety.
Я хотів використати ці нові інструменти, щоб розповісти кінематографічну версію новин. Я подумав: а що, якби «Вайс» вийшов у 2025 році?" — розповідає засновник.
Фільм називається The Decisive Moment: Spiders in the Sky («Вирішальний момент: Павуки в небі»). Його було створено за допомогою трьох моделей: Veo3 від Google, Sora від OpenAI та MidJourney. Автор хотів зберегти у фільмі якомога більше від реальності, тому використовував вже доступні на той момент дані про операцію «Павутина», а також дуже точні й специфічні запити до моделей.
Разом з тим, не обійшлося і без фантазій та навіть жартів. Зокрема, на відео з’являється персонаж Master Chief з серії шутерів Halo, що штурмує російську авіабазу. Оповідач каже, що число дронів 117 теж обрано не випадково — а через повне ім’я цього героя, яке звучить як Master Chief Petter Officer John-117.
Процес створення фільму від ідеї до готового продукту зайняв всього тиждень, а бюджет сам режисер оцінює у $50 000, що приблизно дорівнює вартості виробництва типової короткометражки такого розміру.
Компанія вже працює над другим фільмом, що покаже бомбардування Тегерана Ізраїлем. Самір Маллал вважає, що попри чутливість піднятих тем, глядачі «досить грамотні», щоб розпізнати його роботу як інтерпретацію, аніж буквальний переказ.
Як людина, яка працює в індустрії вже 30 років і завжди повинна була йти і отримувати дозвіл, щоб розповісти історію, яку я хочу розповісти, я більше не хочу отримувати дозвіл. Я хочу бути сам собі студією, і робити ту роботу, яку я хочу робити, і я не хочу, щоб її вихолощували.
Як вам фільм? Скидається на те, що ШІ вже готовий до того, щоб перевернути кіноіндустрію?
9 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівДлонти!
Ось вам краща “короткометражка”:
www.youtube.com/watch?v=ylhEZJIox3A
багатенько ляпів. тексти — повний фейл.
бували і значно кращі приклади ШІ відео, перше що знайшов:
www.youtube.com/watch?v=-UW6nMGN2Bw
www.youtube.com/watch?v=DY5vnaCx_KE
Це переказ того, що розповіло про відео видання Variety. А що саме не так?
мова не за сюжетну лінію, а за якість згенерованого відео.
50к за АІ відео на пару хвилин? хотів би я так жити!
а, не так зрозумів, сорі :) мені, якщо чесно, теж не сильно правдоподібно
але 50к напевно на монтаж більше пішло і на кількість днів, в межах яких промти підбирали )
1 червня СБУ провела операцію.
26 червня появився відос.
тобто неповний місяць своєї роботи він оцінює в 50к.
на скільки я зрозумів, там не були задіяні інші люди, жодної спеціалізованої техніки, тощо.
суто АІ промти, генерація відео і монтаж.
тобто жодних витрат окрім як на підписку АІ генератора відео.
от я і кажу: «щоб я так жив».
Прикольно! Виглядає як справжня цікава короткометражка (на основі реальних подій)!