👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

от покищо точно ніякий планів нема, а от якийсь там бревет на 100-400 км на велосипеді, ото вже цікаво, і побачиш багато і теж не гірше за марафон)

Соточка це вже добре, по часу вийде десь і так на 3-4 години активності, а от більше то якось приколу немає сидіти більше ніж півдня на велу

Якщо на електровелосипеді- так). На звичайному 400 км — це прям ого-го. В мене, чесно кажучи, після 1,5 години звичайної поїздки по парках, болить усе ( я вже мовчу про дупу, що як горіх з цими поїздками становиться).

Навіть на мотоциклі буде спина відвалюватись, та нити все тіло після 400 км якщо нема довгого стажу, це два повних бака зазвичай і 4-5 годин по трассі. Велосипед на 400 км, знову рівень професійного спортсмена не однодневний, найдовший участок Тур де Франс 250 км, якщо горна місцевість звичайна довжина 100-120 км, по ровнині 200 км.
На таку дистанцію ви заморитесь навіть в авто, автобусі чи швидкісному потязі. Це дистанція з Києва до Луцька.
З того що тут народ пише, волосся дибки стає. Тут виявляється не ІТ форум — а збірна олімпійців, майстрів спорту міджнародного классую призерів чемпіонатів світу тощо.

Мені чогось щодо мотоциклів той пан з Одеси згадується, котрий тут постійно писав, що гоняє зі швидкістю світу:).Не пам’ятаю його нікнейм, але давно його тут вже не бачу.
В мене є знайомий, він кур’єром працює і велосипедом їздить по 8 годин на день.Розповідав, що така крепатура, наче на будівництві працював, ще й в синцях всі ноги, і руки всі в мозолях.

Stanyslav Semukhyn dou.ua/...​slav-semukhyn/activities
Останній пост влітку 22-го.

та це був приклад, як варіант, я ж і сам не факт що стільки б їздив, мені 100 достатньо), але заради певних особистих досягнень я б хотів спробувати більше)

Пам’ятаю, на одній з перших робіт у нас командою були алкомарафони... Іноді навіть під час обідньої перерви. Іноді з коопераціями з сусідніми командами. Чи не єдина користь від офісної роботи.
Оце часи були...

Те семе що і Літрбол, в реальності це тільки каже про дуже низький рівень оргінізації, початковий. Коли команда активно росте, з рештою в офісі кожень день у когось день народження, весілля, дитина народилась і т.д., а то і у двох чи трех людей одночасно. Уже на рівні шхуни це усе задовбує, бо хтось зовсім тобі невідомий чомусь там гуляє коли ви працюєте бо у вас дедлайн.

Півмарафон в 34, марафон — поки важко

Пройшов марафон пішки в 37 років у червні 2025 року.

перший і останній в 18, не сподобалось.

Може комусь треба Wahoo Kickr? Мені вже не потрібний, відмарафонив...

Марафонами сильно не цікавився, зразу вскок на ультратрейли, але й то не на довго, лінь стало
Але зараз тріатлоном займаюсь

Більшість коментаторів бачу так переживають за те щоб не були вбиті коліна і серцева система і тд що вже своїм способом життя самі похирили своє здоров’я більше ніж би то зробили тренування до половинки/повногр марафону

Більшість коментаторів бачу так переживають за те щоб не були вбиті коліна і серцева система і тд що...

...займаються здоровим бігом та іншим кардіо, а не марафони

Марафон це швидше як оцінка своїх можливостей, бо якщо регулярно тренуєшся то швидше за все марафон не буде щось що не можливо подолати. Кожен вирішує сам робить він це чи ні.

Але бачу просто в коментаторів більше підгоріло у негативну сторону, а ніж у підтримку.

Більшість коментаторів бачу так переживають за те щоб не були вбиті коліна і серцева система

то просто отмазка у них така

Интересно было бы сравнить негативное влияние на суставы от условного марафона и подготовки (ну или просто регулярного бега) и условных 20 кг лишнего веса

Так зрозуміло що починати потрібно повільно і дисципліновано, щоб помірно навантажувати свої суглоби та розвивати мязову робочу масу

Ну как минимум процесс достижения такого состояния заметно вкуснее xD

заметно вкуснее

и настроение лучше, и хорошего человека должно быть много, а хороший большой человек с хорошим настроением не бегает марафоны

На марафон гонять ті хто і так в гарній формі. Ті, у кого 20кіло зайвих вони на спорт в цілому гонять.

На марафон гонять ті хто і так в гарній формі

Ну если ходьбу от стула до холодильника называть хорошей физической формой

бачила на якомусь тьоткінському форумі, що по хаті за день можна 5км нагоняти

Люблю коли висновки роблять не знаючи людей. Чи це ти про себе? )

Люблю коли висновки роблять не знаючи людей.
На марафон гонять ті хто і так в гарній формі.

Ого, так ты всех знаешь получается?)

просто спорт — це неприродно...
витрати енергії повинні бути якось пов’язані з кращим виживанням, зі здоровим глуздом..
хочете отримувати задоволення від фізичних навантажень — купіть кілька машин каміння, збудуйте хату...
або висадіть тисячу дерев
це і прокачка м’язів, і якийсь корисний результат
......................
до речі, всі пам’ятають, шо стало з першим марафонцем?
він, здається, пробіг, впав.. і вмер

Ну, це краще ніж на дивані лежати. Але порівняно з спортом переваг немає, одні недоліки. Це і мозолі, ультрафіолет, розтяжки, не завжди правильне навантаження на суглоби, травми (несеш мішок 20кіло і ногу підвернув на змерзлій нерівній землі, чи на дошку якусь не так встав).

порівняно з спортом переваг немає

як це немає переваг?
собі хату збудувати... власними руками...за власним проектом...
поки хтось... бігає )

як це немає переваг?
собі хату збудувати... власними руками...за власним проектом...
поки хтось... бігає )

ще одна перевага — якщо стіни криві чи гівно з унітазу почне текти, то не будеш сказати, що хтось там довб***б і може навіть не помітеш

Є ще такий різновид, як Ironman.Там і бігаєш, і плаваєш, і на велосипеді наче теж є дистанція. Він, напевно, йде вже після звичайного марафону. Для тих, хто вже взяв цю планку і хоче йти далі.

угу... марафон+4 км плавання+180 км вело
якби було мирне життя, і мені більше не було б чим зайнятися... )

Ну, між висадкою помидорів, як варіант:)

краще між погрузкою кавунів... 20 т завантажили — і ввечері на айронмен )
www.youtube.com/shorts/8jlKJZEGSaI

Це доволі часто зустріти можна. В свій час нас, студентів, і на гарбузи, і на прибирання хат після ремонту відправляли, і городи капали, і комбайни мили. Такий собі теж айронмен:)

Це в цілому тріатлон, ironman це лиш бренд оверпрайснутий, але в цілому це важче в рази ніж просто марафори

О то вже планка, майже будь-хто після 2 років бігу зможе пробігти марафон. Хіба що є зайва вага, тоді вагу спочатку вагу скинути, потім рік-два побігати дистанції 5-10км 2+ рази в тиждень, потім можна і марафон.

Я не впевнена, що майже будь — хто зможе пробігти марафон даже при умові 2- х років бігу. Мотивація ж бігати у всіх різна. За власними спостереженнями ( у вересні — жовтні буде вже більш, ніж рік щоденних пробіжок) з дисципліною тренування краще стало, кортизол стабілізувала, але вилізли інші болі: суглоби, спина ітд. Тобто, напевно ( не стверджую) треба все- таки або тренера( щоб підготував під марафон), або чіткий план тренувань, налагодити, як правильно дихати , ну і теж дуже важливо: взуття для бігу, форма ітд. Воно комплексно все працює.

потім рік-два побігати дистанції 5-10км 2+ рази в тиждень, потім можна і марафон.

ага, а якщо 2 роки кожного дня по 8 годин сидіти на стулі, то можна потім і 32 години просидіти, дєлов то

і якщо жмеш 100 кг штангу, то і 400 здолаєш, ділов то

Не рівняй силові і кардіо

Якщо ти цілими днями сидиш на дивані, а тут за тобою собака гналася і ти з переляку пробіг 10 км випльовуючі легені то марафон ти ніяк не пробіжиш

Але якщо ти, на протязі 2 років регулярно бігаєш 5-10 км 2+ рази в тиждень, у тебе немає проблем з зайвою вагою і серцем, у тебе серцево-судина система і МПК так прокачаються, що 10 км будуть для тебе розминкою, і кожні нові 5-10 км. додають лише трохи втоми. Я бігаю 10км в основному, одного разу дорога була закрита пробіг 15, взагалі майже ніякої різниці не відчув між 10 і 15.

Лол, да ти сам там знизу хватастаєшся що лише за три місяці тренування пів-марафон пробіг. Думав що тільки ти такий унікальний, а тут виявилося що ні, що всі так можуть? )

Бо я не порівнюю півмарафон з повним марафоном. І так, вважаю що півмарафон багато хто зможе пробігти при не дужі довгій підготовці, якщо нема зайвої ваги та перед цим хоч чимось трохи займався (непрофесійно). Наприклад вірю що половинку ти пробіжиш. Але 21 і 42 це дуже різні дистанції і там не лінійно скіли ростуть, типу за півроку підготувався до півмарафону, значить до повного це буде рік.
Наприклад, пробігши два рази півмарафон, я навіть не даю оцінку скільки б часу мені було потрібно щоб підготуватися до повного марафону і пробіжав би я його колись.

Я знаю багато прикладів хто бігали 10км і потім марафон для галочки пробігли. Та і сам не можу уявити що здохну після 20 км, якщо після 10-15км чудово себе відчуваю і це без води.

Думаю все від темпа залежить. Якщо ціль пробігти в темпі 4-5 хв за кілометр то тут да, різниця між 20км і 40 км буде суттєвою, та навіть між 10 і 20 буде суттєво і нелінійною. Якщо ж в темпі 6 хв за кілометр — аби води і електролітів було б достатньо.

не можу уявити що здохну після 20

Після 20 може ні, після 25-30 точно так.

Добре, в мене нема мети переконати. Все одно кожен залишиться при своєму. Головне ж щастя-здоровля )

і якщо жмеш 100 кг штангу, то і 400 здолаєш, ділов то

якщо на протязі 2 років ти регулярно жмеш 50-100 кг 2+ разів на тиждень, у тебе немає зайвих проблем за вагою та серцем, то 100 кг будуть для тебе розминкою і кожні нові 50-100 кг додають лише трохи втоми. я жму 100 кг в основному, одного разу тупі качки розтащили блини на штангу, отже пожала 150 кг в тренажері і ніякої різниці не відчула між 100 та 150 кг

Розумію, що сарказм Vladimir K не розуміє, це й справді сложно

мама не розуміє різницю між кардіо і силовими

мама не розуміє різницю між кардіо і силовими

головне зрозуміти різницю між кардіо і сидінням на дупі, коли йде мова про пробігти/просидіти у 4 рази більше, ніж людина зазвичай це робить

В 46, після 5 років занять бігом, почавши з нуля.

Марафони то сумнівне заняття. Як вид соціальної активності — топ. Причина поїхати в інше місто, зустріти нових людей і т.п. Як вид спорту — це просто жах. Смерть колінам, смерть серцю та нервовій системі, втрата м’язової маси. Є кращі кардіо вправи, є кращі ендуро вправи, буквально в усіх аспектах є кращі альтернативи.

Ще можна погодитись зі «смерть колінам» при неправильній техніці бігу і з «втрата мʼязової маси», але «смерть серцю та нервовій системі» виглядає як нонсенс.

Пан має свою точку зору , може він має на увазі професійний спорт ? Бо якщо брати аматорський біг — то там тільки плюси для здоров’я

Про професійний спорт немає сенсу нічого говорити, там люди стають інвалідами в 30 років. Я говорю про аматорський біг, і ваші «тільки плюси для здоров’я» це застаріла інформація — почитайте актуальні дослідження на цю тему. Також я не впевнений що марафони можна відносити до аматорського бігу. В моєму розумінні аматорський біг це кардіо 20-30 хвилин в залі.

Мені здавалось що перших двух пунктів мало би бути достатньо щоб цього не робити? Враховуючи що це ж не обов’язково...

Норм, можна сказати ідеальний, той момент коли роблячи лише одну вправу:
1. Використовуються майже всі м’язи
2. Прокачується баланс
3. Ну і цікавіше ніж тупі повтори робити на якомусь кабельному тренажері

Ще можна скелелазіння якесь пробувати

дякую, поржала
така епічна музика, ніби там чувак не віджимається з упором на м’ячик, а комусь життя рятує

шо скажете за такий фітнес?

та нема тут чого казати. комусь таке підходить під цілі, комусь ні.

Відносно нова мода, треба же якось на ринку продавати свої послуги по більшій ціні. Одні обирають вигравати змагання, писати методики, дієти і т.д. Інші різну статику, скетчіеги і т.п. Є ще треті типу фізіотерапевтів, ті від початку ставлять програми із корекціями осанки і т.д.

Виглядає як звичайний оверенжинірінг)

Планирую примерно никогда

Зараз популярний мем, де на фото — марафонці і надпис «як виглядає криза середнього віку в наш час»

колись дуже вразило... але бігати не почав )
www.youtube.com/watch?v=F_VTPiJ2f8U

Я свій пробіг вперше в 133 роки.

ой, навіть не питайте. це сумна історія.

Марш-броски з фул викладкою вважаються за марафон? Бо таке я бігав, 90 кг мене, 40кг сміття на тобі і 60 кілометрів з яких 15 було пішки. І все це в сраних кирзачах і дубку, бо талани ввели тільки через декілька років. Мінус ноги, мінус спина. А ще тупа армійська срань, що замість перекура, тих хто відстає тре тягти за собою і іноді на собі. І виходить ви двоє по 130 кг важите, і тягнете за собою ще лося який важить ті самі 130кг, бо він відстає.

Коли це ви потрапили в спец загін типу Вимпел з Альфою чи Морскі котики або загін Дельта ?
В звичайних частинах, стандартний біг на 3 км. А стандарний марш бросок 6 км де можна бистро йти, чи трохи бігти та треба вкластись в 33 хвилини. Мати при собі макет АК-74, підсумок із двома магазинами та протигаз усьго 7 кг. Рекомендуєма швидкість руху без зупинок, 5 км на годину, тобто швидка ходьба та інколи біг трузцьою. І більшість народу на такому здохне.
Для резервістів були норми ГТО uk.wikipedia.org/...​отовий_до_праці_й_оборони так само не так просто виконати нормативи.

так я і в не звичайній частині був, мені не повезло попасти так сказати в зразкову частину, яка на змагання їздить, я конкретно в змаганнях ніякої участі не брав, але інші роти їздили, але знущалися над нами однаково, бо а вдруг замінити когось треба. Це ж армія до 14 року, хтось тушняк жер і зіли фарбував, а когось дрючили, шоб країну не позорили на міжнародній арені, все одно позорились регулярно. У нас навіть танкісти були, які на біатлон їздили, і благополучно займали місце дай бог в десятці, бо тренування на полігонах було без соляри. Цирк на дроті. І це тільки в армії, а я ще в ввнз не довчився, бо поламався трошки і отримав інвалідність, але навчання в ввнз курсантом, це ще більший цирк.

А стандарний марш бросок 6 км де можна бистро йти, чи трохи бігти та треба вкластись в 33 хвилини

6км за 33 хвилини це не трохи бігти. Звичайна розмірена ходьба це 12-15 хв на 1км, 5:30хв/км це вже біг, навіть не трусцею, а якщо врахувати зріст людини то може виявитись що для декого це доволі швидкий біг

Так бігають на практиці, лише ЦСК де усі студенти інфізу які «проходять службу». У мене друг з дитинства, вчився у вчилищі в них ще був довгий марш бросок на 15 км при чому у повіній викладці, з рюкзаком та саперкою і т.д. по місцевості. Там взагалі добігло до фінішу 4 людини з курсу. Двоє відправились в госпіталь через тепловий удар, так це вже були якісь старші курси, тобто це відібрані і треновані хлопці. Друг один з тих хто добіг, він ще до училища був КМС по велоспорту, теж каже насилу стояв на ногах.

я б просто померла від такої ваги, я втомлююсь від звичайного рюкзака на 3-5кг

Спробуйте звичайні нормативи ГТО виконати, тобто фізкультурні. Для жінок 30-39 вони такі:
Підтягування на перекладині 6 разів
Віджимання від полу 11 разів
Забіг на 100 м 14.94 сек
Забіг на 2000 (6 кіл по стадіону) 10 хвилин 50 сек
Гнучкість 3 см вихід пальців за ступні
І ще там є, вміння плавати та туристичний похід на день
Це звичайні фізкультурні норми, які насправді далеко не усім доступні.

Я в звичайному житті жодної жінки/ дівчини не зустрічала, щоб ті підтягувалися на перекладині і віджимання робили. Мені взагалі здається, що ці опції із серії " Ніколи в житті")

ви ж не питали усіх знайомих жінок, чи вони це можуть.
просто коли питаєш, то десь процентів 20-30 можуть підтягуватися, а віджимання 11 разів то багато хто зможе.

Подивилася, змінили нікнейм. Я би назвала ваш прогноз оптимістичним, але заради цікавості, я попитаю, чи вміють/ не вміють:). Я саме мала на увазі звичайних жінок, у котрих фітнес трапляється нерегулярно. Але подивимося.

навіть якщо нерегулярно
підтягуватися жінкам дійсно важче ніж чоловікам, але не вміти віджиматися від полу — то якись крінж. пам’ятаю у школі і універі усі могли. да, більшість робили це в раскорячку і технічно неправильно, але робили.

Я не вмію ані віджиматися, ані підтягуватися, ані лазити по канатах. З гнучкістю все ок, бо танцями займалася, але з того, що пам’ятаю, дівчаткам було складно з цим при здачі нормативів.

а ви спробуйте.
імо жінкі можуть цього не вміти, бо не було потреби. дівчата зазвичай займаються танцями, тому м’язи спини та груди залишаються недостатньо розвинутими. але люди зазвичай не вчаться підтягуватися чи віджиматися, бо це нудно, але займаються якимось спортом і потім виявляється, що людина це просто вже вміє і іноді це для неї самої сюрпрайз сюрпрайз

Та ні, мені нецікаво це). Єдине, що хотіла би, то це навчитися плавати.

Та ні, мені нецікаво це)

— ніколи не зустрічала жінок, що вміють підтягуватися чи віджиматися
— а ви їх питали?
— ні. але я думаю, вони не вміють.
— у школі могли, а тепер не вміють?
— я не вмію.
— а ви пробували?
— Та ні, мені нецікаво це)
¯\_(ツ)_/¯

Так, мене не цікавить підтягування, віджимання ітд.Але в мене є круг знайомих жінок і в бесідах, коли ми спілкуємося за спорт ітд., жодного разу не було, щоб хоча б одна сказала, що так, я вмію віджиматися ітд.
Ще аналогія- я вмію, наприклад, швидко бігати, але мене не цікавить такий біг апріорі:)
І до речі, ви придумали , що я написала, що хтось в школі міг підтягуватися ітд- я не писала такого.
P.S.Ні на що не натякаю, але у мами програміста було краще в причинно- сл. зв’язок.Повертайтесь:)

в мене є круг знайомих жінок і в бесідах, коли ми спілкуємося за спорт ітд., жодного разу не було, щоб хоча б одна сказала, що так, я вмію віджиматися ітд.

бо якщо людина вміє щось ординарне, то вона про це не каже, бо це як казати — я вмію пити сік, чи я вмію на дивані сидіти.

часто жінкі у вашому оточенні, коли йде розмова про інтер´єр, кажуть, що вони на дивані вміють сидіти?

Так це і не є ординарним.Я не розумію, чому ви наполягаєте. Вони не вміють і все. Це ж звичайне життя. У вашому оточенні можуть вміти. Прям вперто намагаєтесь переконати мене, наче все у всіх однаково:)

Відносно підтягування можливо то — не хочуть чи не треба (замість не знають, не вміють). Що зрозуміло і навіть можна булоб чому не хочуть — запитати також нп програмістів чоловічої статі. А от чому не вміти плавати, це більша загадка.

Я пару разів мала неприємні інциденти в річках( на Сході України є С.Донець, і там є водоворот ( не знаю, як українською) і течія. Там ти ніколи не знаєш, чи попадеш в водоворот, чи ні. І є річка Деркул- там великі ями- і я туди падала. Ну от так в мене. Ну, і пару разів випадково в Дунай , і в Сєну. Коли фотографувалися в туристичних поїздках, то хтось або випадково товкне, або підбор заплутається ітд.Тому, воду люблю глобально, але тримаюсь вже поодаль.

По Амстердаму вам краще ходити в рятувальному жилеті ^-^

Пік гумору вже пройшов, коли у Вроцлаві( у воєводстві) був потоп.
Але я вже звикла,якщо чесно.

Буквально вчора спілкувався з дівчиною, яка 25 разів підтягувалася) Але вона ще й майстер спорту по плаванню))

Ого, можу щиро позаздрити їй)

нічго собі, в мене б херебет в труселя опустився з такою вагою.

я бігав, 90 кг мене, 40кг сміття на тобі і 60 кілометрів з яких 15 було пішки. І все це в сраних кирзачах і дубку

це п**ц...
звичайний марафон у порівнянні — то просто прогулянка під луною

А який у вас зріст? Бо якщо у вас дійсно форма, біцепс ітд- то це може бути норм така вага. Коли ще не кач, але дивитися приємно.

Цікава тема на форумі ІТ-шників. Можна так само написати, в якому віці ви досягли 52 см діаметру біцепса, присіли зі штангою в 200 кг чи завоювали першу олімпіську медаль :)
2. Марафон як і тріатлон там і т.д. це не про здровья, щоправда народ який справді в ІТ цим займається починає дуже сильно піклуватись, сідає на дієти і т.д.

Мене завжди цікавило питаня хто скільки максимальну кількість разів кінчав за день?

Та можна в цій гілці відповідати.

Вспомнился старый анекдот моих студенческих времён (сам анекдот, наверное, старше меня даже ))) )
Вицин, Никулин и Моргунов в студенческие времена жили в 1 комнате в общаге.
Как-то раз Моргунов говорит остальным мол пацаны, я девушку к себе приведу, а вы погуляйте где-нить. Ну, не вопрос.
На утро его спрашивают — ну что, как?
— Да всё отлично, 2 раза её отодрал.
— Ну, молодец, настоящий мужик! А она что?
— Сказала, всё было супер, ещё придёт.
Через какое-то время Вицин говорит мол приведу девушку. Ну, не вопрос.
— Да всё отлично, 3 раза её отодрал.
— Ну, огонь! А она что?
— Сказала, всё было супер, ещё придёт.
Через какое-то время Никулин говорит мол приведу девушку. Ну, не вопрос.
— 6 раз.
— Ну, ты монстр! А она что?
— А она... а она — не пришла...

для технічних тем все же краще hacker news, там і охоплення більше, dou це більше про життя локальної спільноти, про яку закордоном мало кому цікаво, я так це бачу

Це був сарказм, марафон як відомо це дистанція профі стаєра. Мій колишній вчитель англіської бігав, до напів марафону готувався три роки. Там лише на любительскому рівні 2 години бігу щодня треба приділяти продовж 6 місяців при підготовці, разом із знанням купи моментів з технікою дихань, постановки ніг щоби не розбити стопу тощо, тобто треба професійний тренер.
Lisp з діалектами типу Clojure та функціональщіну так само не усі осилять з іншого боку.

Про full марафон нічого не скажу, та і не бачу сенсу для себе. А половинка то вже реально, в мене зайняло 3 місяці підготовки (без тренерів), не кожен день і не по 2 години. В основному 10км бігав, і декілька разів 15-17 км пробіг. Повну дистанцію вже на самому забігу біг, 1:56. До цього бігом ніколи не займався та і взагалі не любив.

айтішники не бігають марафони? :)

В 29, після двох років підготовки. Треба було готуватись більше/краще, якщо чесно.

Цікаві замашки в задротиків

Взагалі не розумію марафони, особливо серед чоловіків. Руки і ноги як у горобця, виглядають комічно. Народ в зал ходить щоб об’єм і рельєф отримати (не путати з бойлерами на хімії які занадто), мати нормальне чоловіче тіло, естетику, а марафонці навпаки м’язи убивають, висушують. Як потім з бабами знайомитись? Дрищі у баб малопопулярні. Ще й серце убивають.

Були дослідження що золота середина для довголіття це 15км в тиждень бігу. Все що менше і все що більше менш корисно а то і шкідливо. Тому марафон раз для галочки можна пробігти, і все. А якщо ти 10 км за раз бігаєш, то і марафон пробіжиш.

Дрищі у баб малопопулярні.

Брехня)

Ще й серце убивають.

Бодібілдери значно частіше по статистиці, особливо хто хімічить там часто наслідки до фатальних. Легко атлети, значно рідше мають проблеми із сердцем. Щодо випалювання тестостерону і глікогену та АТФ із м’язів, довгим кардіо навантаженням, є таке. Багато сучасних білдерів так сушаться замість дієти без води, бігають чи грають у футбол та схожі командні ігри.

Бодібілдери значно частіше по статистиці

Ми ж тут не про професійних бодібілдерів

Бодібілдери значно частіше по статистиці,

А наркоманаи ще частіше, чи робить це марафонців більш здоровими? Дивная якась логіка.
Бодібілдери на хімії це ще уродливіше ніж дрищі.

Взагалі, щоб дорости до таких розмірів щоб нашкодити здоров’ю, без хімії, чи хоча б суворого режиму тренування і харчування практично неможливо. Організм так налаштований, що важко перекачатися і перевалити за вагу «ріст — 100» при низькому відсотку жиру (10-14%). Звичайний Вася ростом 180см, який убивається в качалці 4 рази в тиждень, вагу більшу за 80кг лише жиром набере, або якщо має дуже гарну генетику, і навіть тоді це буде 85-90, но не 100+.

У мене знайомий є, який по цій же причині в качалку не ходить, бо бодібілдери уродство і деякі навіть мруть! Скільки не доказував йому що ти в качалці хоч вбийся, бодлібілдером не станеш — не доходить.

убивається в качалці 4 рази в тиждень, вагу більшу за 80кг лише жиром набере

Щось ви не в курсі, про процесс тренування. Хімічать, тобто проводять гормоно-терапію якраз для того щоби тренуватись більше 3 рази на тиждень, інакше вийде конслагер з того організм не встигатиме відновлюватись не те щоби гіпертрофія мязів і т.д. Без додаткових статтевих гормонів назовні організму, приділи тренування 1 година три рази на тиждень, далі буде зниження тестостерону і виробка кортизолу. В цю годину треба дати відповідно максимум, важкий супер сет з підвищенням ваги. Саме так і йде шалене навантаження на сердце. Коли хімічать, то дають ще більше навантаження, бо додаткові гормони а саме : трігідро тестостерон, СТГ гормон росту та іноді інсулін довзволяють тілу профі спорцмена значно швидше регенерувати. Часто це усе нелегально робиться і без контролю лікарів, що скінучується фатально. Особливо погані наслідки від СТГ.
2. В циклі тренувань для підготовки до змагань якраз дві фази, масса та сушка. В першу фазу накопичується мускульна масса і разом із нею в будь якому випадку жир, в цей період важкі тренування з комплексними вправами (жим лежачі, присідання, тяги, пуловери тощо) і їжа як то кажуть від пуза. В цей час спорцмент виглядає приблизно як Вірастюк. В другій фазі спорцмен сидить на жорскій дієті, займається кардіо навантаженнями і працює на рельєф ізоляціоними вправами типу жиму гантель із супинацією, жим Арнольда тощо, ціль втратити весь підшкіряний жир перед змаганнями, та частина мускул так само буде втрачно.
3. Багато кому після походу до лікаря і здачі аналізів на гормони, просто доктор посадить на хімію. Часто це ті самі «дрищі», або навпаки люди із ожирінням. А більшості людей такі тренування не треаба, достатньо 3 рази на тиждень по одній годині і здорове харчування, також корекція осанки, масажі мануальна терапія і т.д. чого потребує взагалі більшість народу. Із скаліозами і т.п. часто навіть прості навантаження фізкульра — викличе травми, При сидячій роботі в більшості народу гіперлордоз наприклад, із наклоном тазу вперед. Так само як і марафон чи повний тріатлон, це спорт високих досягнень, і це не про здоров’я зовсім.

Часто це усе нелегально робиться і без контролю лікарів, що скінучується фатально.
жим Арнольда тощо

типа Арнольд хімічив під контролем лікарів

Арнольд професійний спорцмен який виступав під кервиницттвом Джо Відара uk.wikipedia.org/wiki/Джозеф_Відер
Бізнес започаткований Джо всесвітньо відоме спортивне та медицинске видання «Muscle & Fitness», професійні змагання із боді-білдінгу Містер Олімпія так само справа Джо, він їх започаткував. Переважна кількість про спорцменів, працють в фітнес клубах інсрукторами до отримання ліцензії. Арнольд так само був фітнес інсруктором в Мюнхені певний час.
Треновочний партнер і друг Арнольда — Франко Коломбо, взгалі був лікарем з диплом що отримав якраз заради тренувань
uk.wikipedia.org/wiki/Франко_Коломбу
P.S. Арнольд мав операції на сердці.

Ну Арнольд хімічив під контролем лікарів, бо він не був середньостатистичним бодіком. Арнольд поважна багата людина яка займалась нерухомістю, і в нього були гроші на фізіотерапевта зі справжньою медичною освітою, який міг допомагати йому правильно хімічити. І то це його не спасло від десятка операцій на серці. Він і зараз сидить на препаратах, і підтримує якусь форму. Ну і шварц взагалі унікальний, зазвичай коли беруть олімпію декілька разів, то роки ідуть підряд, поки форма тримається, Шварц взяв 5 олімпій підряд, погуляв, і через 5 років взяв ще одну. Тобто він взагалі виключення з правил, бо часто олімпії якщо вже взяли перерву то не повертаються, бо починаються проблеми зі здоров’ям, або смерть.

Арнольд народився десь в австрійських Альпах і пішов у армію, бо жрати вдома було нічого. а в армії була їжа і ввечері можна було ходити у спортзал качатися. богатою людиною він став вже після того як нахімічив до Містера Олімпія і знявся в кіно.

І то це його не спасло від десятка операцій на серці.

а чого так мало? давай скажемо 23 операції на серці, бо хімічив.

в нього вроджений порок серця і у зв`язку з цим у було три операції на серці.

Вже 4 в 24 році ще одна була, встановили кардіо стимулятор.
2. Негативний вплив анаболічних стероїдів на аорту, на сьогодні є доведеним. Загальна публікація дослідів була видана на всесвітній конференції кардіологів в Бразилії в 2017 році, доклад робив Френсіс Рубейру. В Бразилії епідемя вживання анаболіків без контроля лікаря, бо власне і культ демонстрації тіла на пляжах та анаболіки легальні без рецепту лікаря. Також часто футболісти зловживають. Це викликало вже дуже велику кількість смертей серед молодих людей, через несподівані сердцеві напади. Досліди робились разом із Європейською Ассоціацією Кардиологів. У 24% з досліжених, стероїди спричинили початкові стадії атерослерозу в артеріях. Причина негативний вплив стероїдів на ЛПВЩ «хороший холестерин» і навпаки стимуляція ЛПНЩ «поганого холестерину».
P.S. Можна взяти інших важкоатлетів, наприклад Володимир Турчинській ака «Дінаміт» якраз показово.

Це викликало вже дуже велику кількість смертей серед молодих

дуже велика кількість — це скількі? ці люди тренувалися, чи просто приймали стероїди, якщо тренувалися, то як часто і як активно? вони давали тілу час на відновлення чи просто тренувалися як дурні, бо на стероїдах втома не так відчувається?

У 24% з досліжених, стероїди спричинили початкові стадії атерослерозу в артеріях.

які саме стероїди? стероїдів існує більше сотні препаратів, що використовуються для різних цілей і десь 70-80 активних речовин

дуже велика кількість — це скількі?

Нажаль не надали точної іформації, написали що за дослідами в Бразилії регулярно зловживають без контролю лікарів, постійно приблизно один мільйон людей. Це на основі продажів препаратів в аптеках, бо в Бразилії стероїди безрецепторні і це головна причина спалаху седрцево судинних захворювань і несподіваних смертей в людей віком до 30 років, що аномально. Особливо часто це відбувається серед молодих футболістів.

стероїдів існує більше сотні препаратів

Усі вони так чи інакше це тестостерон, гормон зросту чи інсулін, просто в різних формах або прийому або походження. Одні типу дінабола (метан най росповсюджений препрат) мають ще побочні на печінку, інші ні. Різниця перший коштує десь 790 грн за упаковку, інші за 5000 і далі.
P.S. Гормональна терапія без підтримки лікаря ендокрінолога, аналізів постійних, мостів з купою інших препаратів які мають бути вжиті, та процедур — це різновид знищення здоров’я, крім того в Україні не легально. Крім проблем із сердцем, може бути величезна кількість захворювань, зокрема імпотенція.

Нажаль не надали точної іформації, написали що

надіюсь, що хоч не на заборі написали

Усі вони так чи інакше це тестостерон, гормон зросту чи інсулін, просто в різних формах або прийому або походження.

а Java та Javascript — це одне й теж саме

Крім проблем із сердцем, може бути величезна кількість захворювань. Зокрема імпотенція.

імпотенція не захворювання, а велика удача. якись рудимент та полова функція, тількі відвлікає.

імпотенція не захворювання, а велика удача. якись рудимент та полова функція, тількі відвлікає.

Палитесь по Фрейду :)

ну не я ж написала, що

Крім проблем із сердцем, може бути величезна кількість захворювань, зокрема імпотенція.

))

Не перекручуйте контекст, там була пересторога, про дурне вживання анаболічних стероїдів, тобто гормональну терапію не по уму і без нагляду лікаря. Імоттенція та хвороби печінки, разом із сердцево судинними захворюваннями при цьому типові наслідки. Нічого доброго у цьому нема.
А сенс вашого підначування, з відповідним підтекстом.

Не перекручуйте контекст

до чого тут контекст? серез величезної кількості можливих захворювань ти виділив імпотенцію, а потім мені щось про Фрейда кажеш ))

Крім проблем із сердцем, може бути величезна кількість захворювань, зокрема імпотенція.

А типу було би жіноче безпліддя, то було би краще чи як ? В цьому немає нічого доброго, та нажаль це найчастіше захворювання викликане бездумним вживанням анаболічних стероїдів, щоправда лікується.
BTW Вплив анаболічних стероїдів на жіночий організм, так і взагалі ... Навіть голос стає схожим на чоловічий і це незворотньо.

/* рукаліцо */
щось мені надоїло (вийшла з дискусії)

Ну давай візьмемо другий приклад, Джо Ліндер, також бодибілдер, причому молодий 1993 року народження, помер при загадкових обставинах від аневризми в 30 років. Цікаво, що спричиняє аневризму у качків.

богатою людиною він став вже після того як нахімічив до Містера Олімпія і знявся в кіно.

Шварц став багатий на спекуляції землі він свій першй лям заробив, ще до того як почав зніматись в голівуді, саме на продажу землі. Першу нерухомість він купив в США в 68 році, в 70 він з неї отримав 150 тисяч баксів, і в цей же рік отримав містера олімпію. При чому він був при бабках уже по приїзду в США, бо він переїхав в США в 68 в 21 рік і тут же купив нерухомість. Він завжди був багатий, при чому звідки в нього стартовий капітал взагалі невідомо, єврозмагання культуристів в 60 навряд чи дозволяли заробляти на цьому.

А в Голівуд він уже прийшов будучи мільйонером.

Цікаво, що спричиняє аневризму у качків.

маса тіла, гіпертрофія серця, підвищений тиск, гормон роста, ефедрин, важкі тренування і т.д. але демонізують тільки стероїди, бо то невідома бадяга в ампулах.

Він завжди був багатий

cам він так не каже

Шварц став багатий на спекуляції землі він свій першй лям заробив, ще до того як почав зніматись в голівуді, саме на продажу землі.

а кажуть, що качки дурні

cам він так не каже

Ну можна порахувати, інтеренети пишуть, що він заплатив за свою першу нерухомість 26 тисяч долларів це з його книжки, в 2025 це приблизно 250 тисяч долларів. Як багато людей навіть 30-40 річних, не говорячи вже про 21 річного як шварц, ти знаєш, що мають капітал в 250 штук баксів, щоб купити будинок в США? Шварц це буквально той чувак з тіктоків, а коли у чоловіка має бути своя квартира чи машина.

Як багато людей навіть 30-40 річних, не говорячи вже про 21 річного як шварц, ти знаєш, що мають капітал в 250 штук баксів, щоб купити будинок в США?

21 річних не знаю, а 30-40 річні скількі завгодно. хтось заробив і тут на доу такі є, хтось спадок отримав.

бо він переїхав в США в 68 в 21 рік і тут же купив нерухомість. Він завжди був багатий, при чому звідки в нього стартовий капітал взагалі невідомо, єврозмагання культуристів в 60 навряд чи дозволяли заробляти на цьому.

Та усе відомо з контракту із Джо Відером, який власне його і перевіз із Мюнхену де він навіть спав у власному спортзалі, в якому працював інструктором потім викупив, але не мав де жити. Джо відшукував атлетів по усьому світу, щоби пополярязувати Містер Олімпію та відповідно свою фітнес медія імперію. Сумми оборуток не розголошуються, вони були закриті. Джо запрімітив Анрнольда теж не просто так, до цього він виграв молодший конкрус Містер Всесвіт, в Лондоні. Це працює так само як із іншими видами спорту, де скаути відбирають талантів скажімо десь із Бразильскії чи Аргентинскій лізі і везуть десь в Барселону, Мадрид, Мілан, чи Мюнхен.

Ну це все одно підтверджуе те, що людина не бідна, він в 21 отримав все те, що навіть рядовий американець отримав би в років 45. Той же Ронні в якого заслуг трохи більше ніж у шварца, свою першу олімпію забрав в 34, а по грошам так і не догнав шварца, зате спину владив.

Ну так і досянгнення відповідні.

рядовий американець отримав би в років 45.

швидше взагалі ніколи. Не по грошах, не тим більше по досягненнях. Арнольд історична постать.

Яке це має відношення, до тебе, мене, і звичайного Васі яких 90%?

Качки мруть тому що:
1. Гормони не тільки збільшують м’язи но і серце, яке стає атрофоване і покривається сполучною тканиною, що порушує його роботу. Плюс там ще інші сайдефекти.
2. Надмірна вага (м’язова, чи жирова, але більше м’язова), збільшує навантаження на серце і серцево-судинну систему систему. Тому, оптимальною рахується ріст −110, можна ріст −100 якщо ті додаткові 10 кг це м’язи а не жир.

Ні тобі, ні мені, ні Васі це не грозить так як:
1. Гормони і іншу хімію не приймаємо
2. Без гормонів не набереш надмірної ваги м’язами (не перекачаєшся)

Ну а від розірваної судини в мозку ніхто не застрахований, можна від штанги отримати, а можна переставляючи диван. Тут більше залежить від генетики і загального стану організму.

регулярно чую про 30 річних бодибілдерів яких виносить вперед ногами

Дрищі у баб малопопулярні.

Насправді серед жінок якраз дрищі і кабанчики з пузіком популярні, а накачені спортіки подобаються тільки іншим чоловікам і розведьонкам с недокхмом.

бо жінка хоче в суботу з ранку в ліжко каву з круасанами чи взагалі просекко, а не дивитися, як цей накачаний бабуїн збирається у спортзал

Перед цим заправившись булками на 6000 калорій

загружаються зєфірчіком, щоб потягати добре, а потім прийти до дому і замість того, щоб йти з жінкою на шопінг чи якись культурні мєропріятія, завалитися дрихнути )

Популярні бо дрищів і кабанчиків в рази більше. Глянь скільки фанаток соліста Імеджин Драгонс. Його не всіх не вистачє😂

Так він ж не накачаний, просто звичайний 1.80 чел вагою в 90кг. Атлєтік середнячок, нічого такого в ньому немає. Якщо ти будеш хоча б два раза в тиждень виходити трогать траву і слідкувати за ти що їси, будеш таким самим.

Глянь скільки фанаток соліста Імеджин Драгонс. Його не всіх не вистачє😂

він дрищ чи накачаний? щось я не розумію

Так він же нормальний, я би навіть сказав спортсмен, атлет

Жінкам подобається відношення до себе з боку чоловіків , а накачений, перекачений, чи дуже худенький- справа другорядна. Головне, щоб фокус був на неї, а не на собі і своєї зовнішності)

Ну на словах може і так, а на ділі воно не так працює. Власне аналогічно, чоловіки базікають про важливість характеру там і т.п. (що може і так та вже через час), а на ділі терплять усе що завгодно — бо вродлива мордашка, чудова фігура, дупа та цицьки. Коротше працює воно однаково, інстинкти ніхто ще не відміняв.

Ну, я про те, що смаки різні у всіх жінок. І часто в чоловіках зовнішність не є головною.
Чоловіки харизмою, гумором, грошима і іншими факторами подобаються жінкам.
А у чоловіків навпаки- спочатку зовнішність, ну і все інше.Але коли пара давно вже живе, то все одне потроху градус від ефекту жіночої зовнішності знижується.

О, якраз епізод

Особисте життя Арнольда з початком кар’єри в бодибілдингу стає вкрай бурхливим і породжує низку легенд: «Розповідають, наприклад, як він одного разу на каліфорнійському пляжі підійшов до незнайомої дівчини і відверто зробив їй інтимну пропозицію. Один з його друзів, спішно втрутившись, став пояснювати дівчині: „Мій друг щойно приїхав до США і не знає наших звичаїв“. На що вона відповіла: „Ні, ні, не зупиняйте його!“»

uk.wikipedia.org/...​wiki/Арнольд_Шварценеггер
P.S. Потім так, там лише підвердження правил, що потім харакетер вже має значення. Бо розриви і т.д.

Ще ж є історія, де шварц комусь свого туза давав. І наче це в його книжці було.

Там ще купа, в Качай залізо наприклад монологі, якась дівчина йому сказала
— Це не через твоє тіло, мені подобається душа
— Ну звісно, люба

Люди по-різному знайомляться, тому, нічого дивного:)

а на ділі терплять усе що завгодно — бо вродлива мордашка, чудова фігура, дупа та цицьки.

терплять, бо олені

Да ладно, у будь якої жінки раз на місяць супер характер. Усі вагітні це взагалі просто подарунок, від сміху до плачу і зміна настрою за 3 секунди.
Ну і звісно купа тарганів у кого веди у кого гороскопи із сонниками тощо. Ну і улюблене влаштувати емоціни гойдалки типу послікуватись «за наші відносини».
І була би не жінка просто послали матюками, а то і дали копняка по сраці для заспокоєння нервів. Та інстинктивно в курсі, що так не можна.

Ну і звісно купа тарганів у кого веди у кого гороскопи із сонниками тощо. Ну і улюблене влаштувати емоціни гойдалки типу послікуватись «за наші відносини».

ну давай чесно, якщо б не було соціального друку та статевої функції, то не терпіли б оце все, бо є в житті значно цікавіши речи аніж спілкуватися про відносини.

цікавіши речи аніж спілкуватися про відносини

наприклад перчопричина такого спілкування, коли реальна причина підняття питання, сказати що коли на унітазі залишено піднятим сідальце із кришкою це неприйнятно :) Та сказати це прямим чином, це вже через певний час, до цього треба грати соло на нервах.
P.S. Так це ніфіга не ясно, бо у мужиків треба щоб було піднято і так ціла низка відмінностей, які доводиться обом статям терпіти і пристосовуватись.
P.P.S. Оленсьтво тут нідочого, оленсьтво це коли хтось продовжує женихатись до жінки яка цим просто користується, а сама має іншого чи інших і водить оленячі хороводи.

Так це ніфіга не ясно, бо у мужиків треба щоб було піднято і так ціла низка відмінностей, які доводиться обом статям терпіти і пристосовуватись.

це йому треба у батьків спитати, як так сталося, що тепер така проблема

оленсьтво це коли хтось продовжує женихатись до жінки яка цим просто користується, а сама має іншого чи інших

навіть якщо і немає, всі користаються один одним, це суть відносин. але якщо користування іншою людиною робиться без поваги, емпатії та співчуття, а інша людина таке дозволяє, то це оленьство

До чого тут батьки, коли одні стоячи інші сидячі ?
Тут імпатія нідочого, це конфлікт інтересів :) Одиним треба так, а іншим протилежно. Інші кажуть поямо, а проміж собою роблять фізичні зауваження, другі спочатку виносять мізкі з ціллю метально покарати спочатку.
Це вже лютий офтоп, коли йшлося про марафон.

До чого тут батьки, коли одні стоячи інші сидячі ?

а можна ще лежачи, стоячи на голові, чи у позі лотоса. звичайно у батьків треба питати, чому вони не навчили дитину сцяти так, щоб інших це не дратувало.

це конфлікт інтересів :)

якщо конфлікт інтересів, то взагалі не зрозуміло, що люди роблять поруч. це вже не оленівство, а слабоумство.

Це вже лютий офтоп, коли йшлося про марафон.

комусь дійсно було цікаво про марафон? ну оке...

Ти об’єднав дрищів з нормальними, а в спортікі записав всіх спортсменів. Но є більше категорій.

Дрищ (не естетично, но проживе довго)
www.youtube.com/watch?v=pFmzL1Z-PCA

Нормальний спортсмен, без хімії (естетично, проживе найдовше)
www.youtube.com/watch?v=EjzCljYS5Po

«Накачені спортікі» на фоні Анатолія (не естетично, довго мало хто з них проживуть):
www.youtube.com/watch?v=gSfxOS0JgVQ
(причому заміть, Володя займається по-більше за них, і тягає більше, но при цьому виглядає нормально, так як не жре хімію)

Стронгмени (уродливо, до 50 не доживе)
www.youtube.com/watch?v=Yl8kFE3h6rM

Опишемо по іншому:

1. 35 річний безробітній героїновий наркоман, краш всіх альт тян.
2. просто норміс який там підтягується 8 раз
3. Кочок у якого бобік не гавкає
4. Кочок у якого бобік гавкає, але його не видно за пузом.
5. Гейб Ньюел
6. Євген Дикий

1. 35 річний безробітній героїновий наркоман, краш всіх альт тян.

Ну, типовий марафонець. Тян на таких не тяне, хіба що смазливий співак, особливо якщо з Південної Кореї

До такого норміса треба в качалці 3-4 рази на тиждень багато років убиватися. Саме так виглядає типовий джим бро без хімії, а не «спортіки», які ви собі на придумували

щоб так виглядати можна взагалі не підтягуватися. кожний другий, хто до качалки 2 рази на тиждень доходить і там більшість часу сидить в телефоні, а в перервах щось там тягає на обломі, виглядає так само.

Не буде так само. Ну да, по комплекції і об’єму буде так само, і може навіть в regular fit футболці буде виглядати так само, но не буде потрібного рельєфу і пропорцій. Щоб таку форму мати, треба по-більше займатися і по-менше в телефоні сидіти, і за дієтою дивитися. Інакше просто будеш «звичайним», яких більшість в залі.

В любому випадку, суть в тому, що так виглядає «качок» здорової людини, який регулярно займається і слідкує за дієтою. А не он ті шкафи-бодібілдери де ні здоров’я, ні естетики, ні тян рядом.

суть в тому, що так виглядає «качок» здорової людини, який регулярно займається і слідкує за дієтою.

так само виглядає кожний другий гастарбайтер на будівельному майданчику, який їсть аби що, а по вечорам бухає. давай порівняй естетику гастарбайтера та бодібілдера.

Просто нормально виглядають, без явної зайвої ваги. У тебе, по-ходу, всі хто без зайвої ваги, одинаково виглядають.

Хоча деякі так виглядають, тільки вечором вони не бухають, а в залі сидять

А 90% виглядають так:
cherkasy.biz/...​6325424262545235383-n.jpg
res.cloudinary.com/...​/mpsqusxz3w9bkgvy2xko.png

ті що з пузом 100% прораб і екскаваторщик чи крановщик.

ті що з пузом

мають більшу зарплату )))

А 90% виглядають так:

вони просто не ютубери і не випіндрюються на камеру, попередньо хряпнувши креатіну, виставивши правильно світло, фільтри та напампивши м’язи.

а так ще чуваки, що мусорні контейнери катають, теж дуже спортивні. в мене був знайомий бодібілдер, я не знаю навіщо, бо вони зазвичай ідуть в охоронці, цей пішов на мусоровозі робити. звільнився через 2 місяці, бо там капець фізична нагрузка і він просто не зміг.

не путати з бойлерами

мабуть бройлерами? )

Бойлери також круглі, так що і так і так правильно )

res.cloudinary.com/...​/fe7hrcb98b87a94s7vmm.png ви можете зайти сюди і покликати хто коли вмер en.wikipedia.org/...​ki/Marathon_year_rankings

зазвичай рання смерть: був вбит, або розбився в авіакатастрофі, а так 76+ (з деякими дідами вмершими в 90)

людина, яка побила рекорд в 1965 році (в 25 років) і зараз ця людина досі жива

жінок не беру, бо вони майже всі живі, тому що 1970 — найраніший запис

Руки і ноги як у горобця, виглядають комічно.

это если бегать на мсмк
аматоры нормально выглядят

А якщо ти 10 км за раз бігаєш, то і марафон пробіжиш.

ты вообще не врубаешься о чем говоришь)

А якщо ти 10 км за раз бігаєш, то і марафон пробіжиш.

просто 5 км/ч для когось теж біг, майже спринт

это если бегать на мсмк
аматоры нормально выглядят

Аматори це хто? Ті хто раз марфон для галочки пробігли? за 4 години? Так то ж не марфонці. Я також можу пробігти, но це не зробить мене марафонцем.

Я по собі суджу, я без жодної втоми пробігаю 10км за годину по пересічній місцевості з підйомом 120 метрів. Думаю без проблем в такому темпі пробіг би і 40 км по рівнинні, просто нудно і часу жалко. Да це буде 4 години а не 2, но дистанція є дистанція.

Марафон і тег «здоров’я» це несумісні речі

ну марафон бігають люди з доброю фізичною підготовкою і їм той марафон, то як айтішнику за сиром у супермаркет сходити

ну а шо? вони ж і справді бігають, як нормальна людина за пивом ходить. у мене був колись проджект менеджер, що любив ті марафони. після роботи бігав по 30 км, на вихідних на велосипеді до 300 км і так постійно. єдиний раз, коли він ходив втомлений — це після iron man. в нього ще був кореш бігун, що пробіг через усе місто швидше за метро.

В організму є свій ресурс. Від того що багато тренуєшся він швидше «зношується»

це з разряду — якщо з дивану не вставати, то буде багато сил і енергії

Тобто те що йде зайве навантаження на кістки і суглоби це міф?

Не міф, але , марафонці, вони залежать від адреналіну. В нас в компанії пару людей готувалися десь рік, щоб пробігти по Києву марафони під егідою Нової Пошти( пару років тому).
Напевно, вони розуміють шкідливість бігу, але не можуть це зупинити.

От і похєрили своє здоров’я. Я ж це і мав на увазі.

Знаєш, мені здається гірше, ніж волейбол, нічого не буває. Моя тітка в свій час при союзі виступала, мала купу нагород. Але вже понад 30+ років це адська біль в суглобах, колінах.

Для мене немає нічого гіршого за теніс. От відновлююсь після зашивання ахілового сухожилля🙈😂

А для мене — танці. Наче і корисно для дівчат, жінок, але травми теж були. Кількість падінь на підборах. І це ще не професійний спорт даже. Скоріш, взагалі спорт- це зло.

Любой профессиональный спорт такой. Там, где важен результат, он достигается ценой здоровья.
Наверное, даже профессиональные шахматы совсем не полезны 😊

а це не має значення. до того ж від людини залежить. але у будь якому разі будь яка людина состариться і розвалиться, якщо не помре раніше.

Від правильних тренувань зменшується ЧСС у спокої, тож у тренованих серце зношується повільніше. Така селява.

Толку з серця якщо кісткам і суглобам жопа?

Чому їм буде срака, якщо, наприклад, їздити на велосипеді, чи взагалі велотренажері? Пий собі воду, головне

В студентські роки біля 20 км швидка ходьба по території лісу. Після цього вирішила — не моє це взагалі. Зараз для більш — менш нормалізації кортизолу щодня около 2 км( це звичайна прогулянка з песиком перед сном, або просто пробігти 20-30 хвилин самостійно поруч з бігунами:).

мій максимум був 14км у 34 роки. і то був не марафон, а командний забіг у лісі з перешкодами, де потрібно було також плавати, пирнати, повзти по багнюці, перелазити через стіни, сітки та інше. особливого задоволення не отримала і було відчуття, що це якісь найоб, бо воно ж небезкоштовно. карочє взагалі не моє.

В 2033 коли буде криза середнього віку

3км то мій максмимум)

40+км то хіба що машиною

В раллі поїхати, але нажаль в Україні зараз з цим проблеми. Ну і трошки дорого, бо машина коштує мінімум 10 тисяч євро, це якщо зібрати якогось бомжа на базі тавріїї чи девятки з хонда мотором, щоб без претензій на титули їздити по кайфу, і сезон коштує стільки ж. На мотоциклах дешевше, але ендуро це більше про таскання мотоцикла на собі, ніж прикольні покатушки.

Зараз 34, бігаю 4-5 років, поки що не пробіг. Мій максимум — 28 км.

пока только половинку
в 49 с половиной

я б краще пішки, не поспішаючи, у паломництво на кшалт Camino de Santiago сходив:
uk.wikipedia.org/wiki/Шлях_святого_Якова

але волів би щоб за мною їхав трейлер з групою підтримки, як тільки втомився — щоб мені шезлонг розклали, пікнічок приготували, а в трейлері можна було у душі освіжитися)
релакснув, відпочив і шкандибаєш собі далі шляхом праведників ;-)

Чудовий спосіб провести відпустку, це 40 днів треба іти?

Пишуть що загальний маршрут — 30 днів, але є і короткі маршрути на 5-7 днів

Там маршрути різної довжини, різного навантаження, і кожен йде власним темпом.
Тому може бути 2 тижні, а може — й місяць.

Кожен ранок бігаю 1/(10*pi()) марафону.

це майже півтора кілометра, чудово!

Я ж не дурачок, щоб 42 км бігати і здоровля вбивати

а нашо? )
це не має ніякого відношення до здоров’я

Для емоцій, для досягнення, для нових знайомств!

досягнення

та шось такі досягнення... нецікаві...

я от хочу в цьому році виростити 10 тонн томатів 🍅 на 10 сотках...
тут і фізичні навантаження, і думати треба... і результат... смачний...

а просто бігти... нераціонально )

виростити 10 тонн томатів

Нічого собі, а скільки по часу збирати і перетягати потім? 10т картоплі яка не почавиться важко уявити, а помідорів...

10т картоплі яка не почавиться важко уявити, а помідорів...

Томат це не картопля, він поступово частково дозріває, частково збирається. А картопля в один момент (ну нехай до 2 тижнів).

Тобто тих 10т можна розбити на 2 місяці, і вийде ± 100-300кг в день.
Що все одно багато, але реально навіть легковою вивозити на продаж

при правильній ціні куплять з городу )
по 1-2 кг з куща... 1 м2 — 10 кг — це десь півтора відра...
збирати... одна людина за день 0,5-1 т
перед заморозками можна зелені зібрати в ящики і занести... доспіють
восени ще можна плівкою кущі накривати — ще на кілька тижнів продлити сезон... азартна гра з природою...

В свій час, у батьків було дуже багато помідорів на 6 сотках. Пам’ятаю, що батько і продавав на ринках, і віддавали всім знайомим , а в кінці- просто виніс ящик з помідорами біля дому — безкоштовно брали всі. Вдома ми крутили томат, мама позакривала на 150 років консервації. Так от, виростити це ще пів справи, а що плануєте з ними потім робити?) Бо це ж мороки на місяць)

виростити це ще пів справи

скажімо.. треба виростити так... щоб була можливість продати за конкурентнозданою ціною

було дуже багато помідорів на 6 сотках

краще багато, чим мало )

як і завжди питання в тому, як мета...
любительський підхід — забезпечити сім’ю їжею з присадибної ділянки — це одне... власне, для більшості людей цього досить... тим більше, якщо є інше джерело доходів... у випадку неврожаю — можна купити овочі в магазині...

професійний підхід... вирощувати на продаж... цим треба займатися відповідно...
треба вникати в технологію... вивчати процеси... намагатися здешевити виробництво... так потім легше продати... мабуть...

на 150 років консервації.

ну так можна назвати себе «Ірпінським консервним заводом», наліпити яскраву етикетку на кожну банку... екологічно чиста продукція.. томати з власного городу... усі вітаміни збережені...

за день усе продати... порахувати гроші... блін, і чого ми так мало виростили... і чого тільки томати... і чого тільки сік... ну і т.д. )

З того, що пам’ятаю, у більшості була і квартира в місті, і щось схоже на дачу/ земельну ділянку з вагончиком в селі. Це ще в Луганську було. Мої батьки знайшли компроміс: батько купує дачу поруч озера/ річки, мамі- щастя, а йому- щоденна рибалка:).
Я не пам’ятаю, щоб прямо мотивація була продавати овочі, але коли їх забагато- що вже робити?)

Я не пам’ятаю, щоб прямо мотивація була продавати овочі, але коли їх забагато- що вже робити?)

можна знижувати ціну... аж до нуля... роздавати...
можна завести тварин... або прив’язати на городі сусідську козу )
можна нічого не робити... усе перегниє... органічні добрива...

Ну, вони приблизно так і роблять: всім родичам, знайомим роздають.Щось йде просто людям, щось як добриво ітд.
Але їм ок- і я рада:)

на 10км будуть ті ж знайомі, більше вільного часу і краще здоров’я )

ось — і досягнення, і знайомства, і емоції, та ще й гроші )
www.google.com/...​AB&biw=1278&bih=631&dpr=1

Підписатись на коментарі