Сем Альтман знову критикує Meta за агресивне переманювання кадрів
Генеральний директор OpenAI Сем Альтман відреагував на активну кампанію Meta з переманювання ключових фахівців у сфері ШІ, яку ініціював СЕО компанії Марк Цукерберг. Альтман розкритикував дії конкурента, наголосивши, що такі підходи можуть спровокувати глибокі культурні проблеми всередині компанії.
«Ми пройшли шлях від ботаніків у кутку офісу до найбільш захопливих людей у технологічній індустрії (принаймні)», — написав він у Slack. — «AI-Twitter токсичний, Meta поводиться не зовсім етично. Підозрюю, далі буде ще дивніше. Після того, як мене звільнили і я повернувся, я сказав, що це не найстрашніше, що траплялося в історії OpenAI — і точно не останнє».
Альтман наголосив, що саме OpenAI є найкращим місцем для тих, хто справді прагне створити AGI. Також він дав зрозуміти, що компанія переглядає систему винагород для всіх дослідників.
Його заява прозвучала після масштабного внутрішнього оголошення від Цукерберга, який у понеділок представив нову команду Meta з розробки суперінтелекту. Керуватимуть нею Александер Ванґ (екс-Scale AI) та Нат Фрідман (колишній CEO GitHub). У команду також увійшли колишні співробітники OpenAI: Шенцзя Чжао, Шуцао Бі, Цзяхуей Ю та Хун’юй Жень. Головний дослідник OpenAI Марк Чен прокоментував цю ситуацію словами: «Це ніби хтось увірвався в наш дім і щось украв».
У своєму листі Альтман коментував ситуацію стриманіше:
«Meta вдалося залучити кількох сильних спеціалістів. Але загалом вони не отримали наших топів — їм довелося добряче пройтися по списку. Вони вже давно намагаються переконати людей перейти до них. Я навіть втратив рахунок, скільком із наших вони пропонували роль головного науковця», — написав він. — «Я пишаюся, що наша індустрія орієнтована на місію. Хоч і найманці були й будуть завжди».
Він підсумував:
«Місіонери завжди перемагають найманців» — і підтвердив, що OpenAI працює над оновленням компенсаційної політики. «Я переконаний, що акції OpenAI мають значно більший потенціал зростання, ніж у Meta. Але важливо, щоб цей потенціал реалізувався через успіх, а не обіцянки. Той шлях, який обрала Meta, призведе до глибоких культурних зламів. Ми ще поділимось деталями, але особисто для мене важливо діяти чесно — не лише щодо тих, кого Meta намагалась переманити».
Після цього Альтман звернувся до команди із закликом залишатись:
«Я ніколи не був таким впевненим у нашій дослідницькій стратегії. Ми робимо історичну ставку на обчислювальні ресурси — і мені подобається цей ризик. Але головне — це команда й культура, якими ми володіємо. Так, у нас ще є над чим працювати — ми пережили шалене зростання. Але наш фундамент правильний, і я переконаний, що ми зможемо подолати будь-які проблеми».
Він також наголосив на місійності OpenAI:
«Ми справді прагнемо створити AGI правильно. Інші компанії використовують це як інструмент досягнення інших цілей. Для нас же — це найвища мета, і так буде завжди. Коли Meta перемкнеться на чергову хайпову ідею чи займеться обороною своєї соцмережевої імперії, ми все ще будемо тут — щодня, щороку, вдосконалюючи те, що робимо найкраще. І багато інших ініціатив ще злетять і впадуть».
Думаю, на цьому їх конфлікт не завершиться. Подивимося, що зможе тепер зробити Meta зі своєю «командою мрії».
15 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівА історія каже зворотнє. Місіонери, хоча у випадку з openai «Місіонери» зазвичай залишаються забутими на задвірках історії з купкою судових позовів у гіршому випадку, або йдуть до людей в яких є гроші в кращому, але незалежними вони не залишаються. І про міссіонерство, а Альтман вкурсі, скільки у OpenAI контрактів фінансованих DARPA і в яких сферах, про яке міссіонерство вони говорять, якщо їх владні установи як нді найняли, щоб досліджувати АІ в сфері зброї масового знищення. Місіонери вони блін.
Тоді не зрозуміло сенс всіх цих NDA, якщо все одне хантять.
Напевно, просто людині треба створити класні фінансові умови, якісь інші речі, щоб вона цей фінансовий рік була з компанією. Бо по суті , вона — найманий гравець і має право шукати те, що краще. Я вірю, що є ідейні люди, але це 1%, не більше.
что там в его речи? chat gpt вставил ему туда фразу, что «мы не просто компания, а семья»?
Бугага, це там що секта? Чувак, вони в тебе працюють, бо ти гарно платиш, все, немає інших причин.
В OpenAI не дуже гарно платять до речі, так що реально сектанти. В опенаі тіпікал мага управління, тобто тобі платять мало, працюєш багато, рота не відкриваєш лишній раз, якщо щось не подобається, подивись що стається з інженерами боїнга. Одразу видно, що в цій конторі маск бував.
Який же він жалюгідний клоун. «Місіонери», які швиденько позбулись більшості ідейних співробітників і переробили non-profit в звичайну контору. Він реально вважає себе якимось техно-пророком, адептус механікус на мінімалках.
Цікаво чому він озвучив це публічно? Бо якщо це піар, то він якийсь негативний вийшов. Може як завжди у правих це проекція і він сам планує переманювати топів у конкурентів, і вкинув пост на випередження?
Всі у всіх переманюють.
Звісно. Але не всі при цьому вдають що вони техно-пророки які створюють нового цифрового бога.
Блін. Чому мене ніхто агресивно не переманює?
Потрібно мати місію і працювати в топових компаніях США, на глобальний ринок.
Добавте «В Похід Карпатами» гори в California, та популярні туричтичні походи горами США, Європи. Можна ще гори Південної Америки, Азії, Африки додати. Потім пустелі, джунглі.
Бо в тебе паршивий калче фіт