Soham Parekh — реальний 5х-інженер у Долині

Гугл новини підкинули цікаву статтю

Є такий собі інженер Soham Parekh який із 2022-го паралельно працював у 3–4 YC-стартапах (Playground AI, Lindy, Digger, ін.) і сумарно заробив уже $3 млн. Працював 140 год/тиждень, маскував місцезнаходження й статус, а кожній компанії казав, що вона в нього єдина. Коли засновники розкусили схему, звільнили його одночасно, але Parekh швидко засвітився в інтерв’ю й уже за тиждень отримав нову пропозицію від Darwin AI.

Відео-інтерв’ю (YouTube, TBPN, 2 липня)

Раніше «overemployed» тримали 2 remote-джоби, тут же — 3-5 стартапів протягом років.

чувак каже що працював 140 год/тиждень, ще й співбесіди проходив, що малоймовірно)

Водночас кейс доводить, що «американська зарплата» не вимагає H-1B чи relocation: якщо ви крутий і вмієте продавати себе, мільйон+ на рік (хай і не зовсім етично) можливий з-поза США.

1. Чи вважаєте ви дії Parekh шахрайством?

2. Чи реально таке повторити з Європи? Як я розумію, в Каліфорнії немає обмежень на кількість робіт. У ФОПів в принципі те саме.

3. Чи будуть наслідки такого розголосу для фулл ремоуту?

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Тут більш питання не до нього, а до роботодавців.Умовно, бекграунд чек при прийомі на роботу не працює від слова зовсім:).

Ну а як це перевіриш?

От нехай він має 3 роботи, і так вже 3 роки, кожного року міняє.

То вказує найкращі роботи з кожного періоду та й все. А інші 2 з кожного періоду забуває

Треба розуміти, які в них є доступи для перевірки кандидатів.Що там на законодавчому рівні їм дозволено, яку саме інформацію можна запросити. Так, деякі роботодавці звільнили, мов, щоб показати, що з ними так не можна і їм це не ок.Але ж і деякі просто завтикали на етапі перевірки.
В мене , як у людини, нуль засудження того парня. Лише шкода, що він паше по 140 годин.Для мене це щось нереальне:)

3. Чи будуть наслідки такого розголосу для фулл ремоуту?

Они уже давно есть, достаточно на реддите глянуть саб overemployed, где у людей прям жопа чешется похвастаться

хай і не зовсім етично

а як етично? Податись на h1b й (в разі негарантованого виграшу) потім жити в санбомжатній спільній квартирі?

як хлоп справді реальний а не фейк, то він собі вже фаєр забезпечив у своїй індії

Неетично звільняти чувака який вкалує більше за ілона маска

то він собі вже фаєр забезпечив у своїй індії

Ну на нову роботу він пішов.
Так що хто зна, може злив всі гроші торгуючи опціонами)

ну навіть якщо — не чужі ж гроші злив

бісять ці білі цифрові плантатори що возмущаються як чорномазий раб не стоїть ровно в стойлі

Весь лінкедін завалений постами «як погано, неетично, треба трекать таких»
Хай потренують мій DickAI зі своїми лекціями.

Це просто розкручування AI асистента, від хитрого хастлера, який тупо дав бабок людям, щоб вони написали, що наймали його.
Такої людини немає, а є AI інструмент під його ім’ям.

Як завжди — зібрати бабла на хайпі, нічого нового.

Такої людини немає, а є AI інструмент під його ім’ям.

... і ще 35 інших продуктів 😂

Ну він каже що АІ тулзи йому мало що допомагали.
Та й звільнили з кількох робіт його публічно, хто з СЕО хотів б публічно виставити себе лохом який платив ЗП х5 індусу.

Так що думаю що це реальний персонаж)

Підписатись на коментарі