Чи варто купляти дачу поблизу Чернігівської області?

Є можливість купити дачу в Броварському районі за привабливу ціну

Розглядаємо як місце де можна відпочити з дітьми літом-осінь, хоча дача придатна для постійного проживання і є отоплення дровяне, електрика, вода-скважина

Мінуси — місце близьке до Чернігівської області, 50 км від Києва в сторону русні

Також місцеві кажуть що пролітають шахеди регулярно над головами на Київ звичайно, там, тьху-тьху не падали і збивають десь далі

Чи варто зараз купляти там дачу з точки зору інвестиції та і взагалі місця для відпочинку? Ціна мене влаштовує

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

якщо вже кортить жити в цій державі, то беріть щось біля кордону, певна річ бажано західного, але і в Білорусь тікають активно

в Білорусь тікають активно

А далі як там?

Никто не может сказать, варто чи не варто.
Для этого надо знать будущее.
А где ж там 50км от Киева в сторону Черниговской области?
Если от Броваров в сторону Семиполок, то там 42км и уже Черниговская область. Разве что Заворичі. Но я бы там не стал покупать. По трассе хорошо ехать, но эти 13км вам надоест ездить. Хотя вроде «запасной» путь есть, если драпать придётся.

Если это Гоголев, Русанов, Новая Басань, то это как бы не особо в «сторону русні»
Но там трассы нет, просто дорога. Довольно убитая и довольно загруженная. Неприятно по ней ехать. Но в целом выехать оттуда тоже можно несколькими путями.

Могу, как вариант, свою предложить за 15k$ в Березани.
Мне она, вероятнее всего, уже не понадобится .
Электричество, вода в доме. Туалет на улице. Печки нет, отопление кондиционером.
Хороший мобильный инет. Пока там жил, пользовался им по работе. Созваниваться и шарить экран инет позволял. Вдоль улицы есть проводной инет, но как он работает и тяжело ли подключиться, я не знаю.

В прошлый раз русня туда не дошла. Будет ли след. раз и дойдут ли они туда, хз.
Говорят мопеды и туда залетают. Но у меня вокруг дачи только частная застройка, только школа рядом. 61км по трассе до Киева. На дача никто не живет с 22г, пока ещё никто не залез.

Из плюсов то, что это город и цивилизация там есть.
Ну хотя ТЦК там тоже есть и тоже всех гребут (вернее уже выгребли).

Не могу придумать варианта развития событий, при котором мне бы захотелось (я мог бы) вернуться и жить в Украине. Разве что Польша и все остальные страны ЕС дадут мне пинка под зад, что тоже нельзя исключать.

Поэтому надо фиксировать убытки и двигаться дальше.
Но это лично моё мнение, я вполне могу быть не прав.

Дача надо быть готовым что бросишь, потом продашь за копейки или разграбят, если нет норм охраны. Если много заброшек рядом — будут налеты, которые даже ложки выносят с домов на металл. Потом приезжают бандиты и вырезают весь металл. Если бросишь, будут соседи ныть что бурьяном заросло. Но отдых там после душных городских муравейников просто кайф, я сам ненавижу квартиры. Еще важно состояние дорог, или кооператив забил полный болт на них или время от времени ремонтирует, и чтоб в дожди они в кашу не превращались

Единственная поправка — за металлом уже не охотятся.

Як на мене дача це швидше додатковий геморой, за яким треба доглядати. Але в мене будинок за містом і це кайф. Відмінність в тому, що я в ньому живу постійно.
Стосовно локації, ніхто на жаль ніде зараз особливо не застрахований. Навіть у Львівській області наді мною ця срань іноді пролітає.

дача це швидше додатковий геморой, за яким треба доглядати
Але в мене будинок за містом і це кайф. Відмінність в тому, що я в ньому живу постійно.

тобто постійно доглядати. і це кайф?

тобто постійно доглядати. і це кайф?

В удобное время выделить час, чтобы покосить траву или срезать ветки это совсем не то, что убить на это все выходные

это дом и общие коммуникации с соседями, что подвержено естественном износу. Как прошедший дачную эпоху, одним «покосом травы» совершенно не отделаешься, иначе начинает сыпаться дом, что-то текти, ржаветь. Либо там живешь либо фулл-тайм на выходных своими или чужими руками наводить там порядок

Да, но ты всё время рядом. Западло дачи в том, что даже если ты зовёшь строителей ты сам должен специально туда ехать.

Купляй на заході країни. Є ще можливість взяти за більш-менш норм ціну.
Навіщо створювати собі халепу?

Я не готовий 200+км їхати на захід мінімум. Дача як на мене має бути максимум 1 година їзди від Києва. Так можна сказати — а чому захід, може хуйло попре через Луцьк з білораші

Дача як на мене має бути максимум 1 година їзди від Києва

ну там цінник вже трохи інший. буде скоріше з все, що

я простий роботяга, не можу дозволити

але якщо

Ціна мене влаштовує

то треба брати.
життя одне, особливо коли є діти
бо цей час на дачі безцінний.
сам чекаю звершення війни, щоб спокійно без блокпостів їздити

життя одне, особливо коли є діти
бо цей час на дачі безцінний

Можна детальніше, що саме мається на увазі?

діти мріють сидіти у планшеті з дачного інтернету і згадують потім роками як усе лагало

менше ніж годину від київа. оптоволокно. більш менш стабільний гігабіт. взимку та коли дощить інколи лагає

я мав на увазі, коли діти відносно малі, то це річка/озеро, рибалка, ліс, гриби, басейн, бадмінтон, футбол, настільний теніс, велосипеди, квадроцикл та все інше. все це на свіжому повітрі починаючи з травневих свят до 1 вересня.
телефон/планшет/плойка тільки увечері, коли до батьків приходять сусіди/друзі смажити м’ясо та пити горілку)

мені подобаються ваші думки, в самого такі самі

я мав на увазі, коли діти відносно малі, то це річка/озеро, рибалка, ліс, гриби, басейн, бадмінтон, футбол, настільний теніс, велосипеди, квадроцикл та все інше. все це на свіжому повітрі починаючи з травневих свят до 1 вересня.

Як варіант, дачний вайб можно «орендувати» саме коли потрібно. Є ж всіляким сосновелі, собіклаби, віш-аква-спа-ресорти якщо на кілька днів. Якщо на кілька місяців — то з’їхати та орендувати якийсь котеджик (навіть можна в Києві на русановських садах, або подалі на заході).
Плюси — все вже зроблено для відпочинку більш якісно ніж зробиш сам, можна обирати кожен раз різне, не в ї-нях, вільний ментальний ресурс (бо не твоє).

орендувати якийсь котеджик
сосновелі, собіклаби, віш-аква-спа-ресорти

звісно що можна арендувати коли ти сеньор-помідор. але автор писав

я простий роботяга, не можу дозволити

я навіть боюсь дізнатися суму оренди на ціле літо)

Щоб це все було потрібна хата щоб переночувати і санітарні умови.

Хорошо читается утром 9.июля 2025-го.

Чи варто зараз купляти там дачу з точки зору інвестиції

Дача не инвестиция.

місця для відпочинку

Хороший вариант, если в рамках одной-двух зарплат.

1-2 зарплати це мазанка відповідно до flatfy.ua, навіть зарплата сіньйора-помідора

1-2 зарплати це мазанка відповідно до flatfy.ua, навіть зарплата сіньйора-помідора

Дача это вообще-то специальное рекреационное строение, а не дом в селе.
Положить 3-5-7 косарей за возможность повисеть в гамаке, пожрать вишни прямо с дерева и ходить на пляж пешком — ОК.
Покупать полноценный дом в селе для периодических наездов это купить себе утилизатор денег, времени и сил.
Под Киевом полно заброшек в дачных кооперативах, купи ее за одну зарплату, приведи в порядок за вторую и радуйся жизни.

Народ з Польщі тікає, а тут про дачу під Чернігівською областю.

При загостренні — поїдуть.Більшіість вже адаптувалася, живе локальне життя і сидить на ДОУ у вільний робочий час:)

Наші- так, поляки — скоріш ні)
P.S.Там мова йшла про українських ІТ- ків.

Народ з Польщі тікає

десь на форумі бачив:
Один каже — якщо туго стане, зразу попливу в Австралію. Інший дописує — у мене так знайомий один поплив, а перед берегами Австралії вирішив скупатися і його морський крокодайл з’їв.

Інший дописує — у мене так знайомий один поплив, а перед берегами Австралії вирішив скупатися і його морський крокодайл з’їв.

гарно пішов

З 2022 деякий народ тікав вже навіть з Німеччини, толку на них орієнтуватися?

Має сенс. Вибирати треба не між Чернігівською і Львівською областю а між Аргентиною і Чилі.

Ти хоть бачив як виглядають ці країни?

Так, був в Чилі. Сантьяго місцями як південно-європейський мільйонник, місцями так не дуже. Дороги класні, в селах інфраструктура потріпана, думаю ціни на мазанки такі як за 200 км від Києва. Населення в Сантьяго 80% виглядають як європейці.

думаю ціни на мазанки такі як за 200 км від Києва

За 100км від Сантьяго ціни в районі від 60к дол. за будинок...

Це похоже на демагогію, чому не Нову Зеландію, туди хуйло не дойде

Австралія, там потенційний китайсько-американський театр воєнних дій. Нова Зеландія в принципі ок, так само як і острів Пасхи.

Нова Зеландія вже давно забукана американськими та європейськими мільярдерами. Для звичайного європейця єдиний варіант — Південна Америка.

Ну ми ж не знаємо, як і де ви любите відпочивати. Якщо вам те місце подобається, то купляйте. Дивно такі питання читати від дорослої людини у якої є діти. Інвестиції, ну таке. Якщо і далі буде війна на виснаження, то таке житло точно буде дешевіти поступово і далі. Якщо кацапи швидко захоплять якимсь чудом ці території, і ви опинитесь в глибокому тилу, то зможете продати дорожче. А можуть і віджати. Але я так розумію там не лакшері нерухомість, так шо навряд.

Читаю цей пост живучи в Чернігові. Від вашої дачі до русні ще дуже далеко. В 22 Чернігів так і не змогли взяти і до Броварів йшли аж з Сум і Глухова. Як на мене ризики мінімальні

Броварів

Так це лівий берег. А на правий вони зайшли через Чорнобиль->Славутич

Чернигів не взяли, але:
Був у родича дім у Мостищі (Козелецького), тобто границя з Київською областю, в 22-м два тижні під окупацією — пдри не заходили, але пройти-проїхати було неможливо.
У іншого — дача в Новій Басані, три тижні під окупацією, пдри активно щось шукали; вже при звільненні шальний артнабій, скоріше за все, від наших, згоріли сарай, веранда дому і авто, головний дім частково потрощений.

Так що посилатись на Чернигів (який простояв в облозі) — то такеє... для области не працює.

харошие сапоги, надо брать © (тм)

краще черкаську область дивитися, чи київську вздовж Дніпра

і їхати в одну сторону 200км? Вздовж Дніпра — я простий роботяга, не можу дозволити. Звичайно можна купити мазанку за 5тис доларів, є і такі, знести і будувати з 0

мазанку

Не мазанку а еко будинок, привести до ладу, готувати еко-смузі з коровячих ліпішок та рубити багато бабла із заможніх туристів

якщо працювати віддалено, наприклад, то чому ні, 200км це не проблема, заїхав на тиждень-два і відпочиваєш. вздовж це ж не прям на березі, Ржищів якщо поставити як кордон пошуку то якусь хатинку знайти можна. що до простих роботяг, тут форум сироварів, тому давайте оце от без еківоків, без 30к про нормальний будиночок та землю з комунікаціями краще не мріяти

Ржищів — це край цивілізації. Там же крім краєзнавчого музею та дніпровських порогів більше нічого немає. А лінія Дніпра вздовж всього села зайнята фермерами, що розводять креветки чи щось подібне. Був там буквально перед початком повномасштабного, то в центральному магазі навіть карткою неможна було розрахуватись.

Вже краще розглянути варіанти по ту сторону Дніпра, десь перед Переяславом. Менше 100км до Києва і якщо щось припече, то в місті можна буде знайти.

з лівого берегу Дніпра як прийде час тікати буде проблема Дніпро переїхати, міст закрили і все. У мене будинок як раз з того боку тільки ближче до Києва, у Золоче, знаю усі ноти. Що до Ржищіва хз, до війни регулярно там бував у друзів, і карткою платили в магазині та ресторані, і там муд такий, що тримаєш човника біля центрального пляжу, сіли та поїхали на острови, там і купатися і рибалити, хоча на тому самому центральному купайся скільки завгодно, якщо будинок неподалік

міст закрили і все

Так як це було в першій половині 22-го, коли лівий берег Києва буквально кинули напризволяще. Але об’їхати Дніпро через Київ в разі такої ситуації — це дурдом. Через Канів і ближче і простіше.

тримаєш човника біля центрального пляжу, сіли та поїхали на острови, там і купатися і рибалити

А ще там ближче до лівого берегу гарна церква на воді. Перед війною приїздив туди на дроні літати над тими островами. А в 2023 на авто об’їздив всю округу. Там в яке село не поїдь, то скрізь буде багата історія. Наприклад, по сусідству є село Великі Пріцьки з якого походить один з найбагатших американських кланів, які володіють мережею готелів Хаят.

Але кому це може бути цікаво? А крім власної історії там і шукати більше нічого.

як раз 24.02.2022 мости у Каневі та Черкасах закрила тро і вимагали якісь папірці, паспорти тощо, чим створили величезні пробки на лівій частині. а громадяни з Черкас вільно собі з раночку після перших калібрів чкурнули до кордону з Молдовою і встигли ще перейти до заборони чоловікам виїжджати

село Великі Пріцьки з якого походить один з найбагатших американських кланів, які володіють мережею готелів Хаят.

і що з цього має громада села?

Ты точно Ржищев ни с чем не путаешь?

Сорян, не креветки. Там вирощують осетрових.

це відбувається у хазяйстві на острові, біля пляжів такого нема

Сколько в том Ржищеве пляжа? Вообще для любителей купаться правый берег Днепра не выбор. В Черкассах ещё болимэ, а дальше опять мрачно.
Если пляж — то это либо Десна, либо карьерные озера.

Дніпро взагалі не про це річка, але якщо кому треба я навів варіант

Важлива порада — треба обовʼязково щоб була можливість узяти дачу під охорону якоїсь охоронної компанії (дід на воротах не катить). Крім русні є і внутрішні загрози

Підписатись на коментарі