Ваша найгірша історія релізу?
Привіт, спільното!
Як ком’юніті-менеджер, в своїй кар’єрі я пережив дуже багато релізів, колись працював з онлайн-іграми, і там ця тема дуже актуальна. Скільки разів стандартні годинні технічні роботи на серверах перетворювалися на
Але я займався лише одним аспектом, що стосується релізу. Це хоч і складно, але мені важко уявити, що переживає в таких випадках людина, що відповідає за весь продукт. Людина, якій потрібно справлятися одночасно не лише з фідбеком користувачів, що передаємо ми, але і організовувати розробників, заспокоювати піар і маркетинг, виправдовуватися перед керівництвом і думати, як ця катастрофа повпливає на стратегічне майбутнє продукту.
Тому пропоную вам розповісти історії ваших найгірших релізів — поділитися своїм болем, і побачити, що ви не одні, і безліч таких же продактів стикаються з ситуаціями, коли все, що могло піти не так, іде не так. Імена, бренди, продукти, паролі, явки — можна називати, можна не називати, як вам комфортніше. Ми зберемося тут не зловтішатися, а співчувати і може навіть знайти рецепти у досвіді інших.
7 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівна цю тему є свіжий випуск подкасту On Mute якраз про зафейлені релізи (onmute.netlify.app)
Из своих историй могу вспомнить релиз в Новый Год, когда нам ещё в 23:30 выкладывали фиксы.
Из тех, что слышал — запущенные на проде тесты, которые наторговали на минус пару лямов реальных денег
Ну, найгірше, що я чув — це коли Яндекс Диск в деінсталляторі витирав не лише свої ліби, а весь Windows/System32
Це як, він що ранився на рівні ядра ос?
Там був локальний клієнт під Віндовс — мабуть, для синхронізації файлової системи з клаудом. Як і кожна програма, він мав інсталятор та деінсталятор, і копіював свої ліби до Windows/System32 та реєстрував їх в системі. От в деінсталяторі хтось затупив і зробив delete * не в тій директорії. Це десь кінець 13 — початок 14 року.
Та я розумію, що він намагався видалити свої файли з System32, але навіть із правами адміністратора видалити системні файли під час роботи ОС неможливо. Хіба що цей деінсталятор працював у kernel-режимі а це вже якийсь rootkit виходить. Мабуть то було ще за часів windows xp
habr.com/ru/articles/204580