Отримав карту резидента у Польщі

Привіт. Сьогодні отримав позитивне рішення по карті резидента.
З моменту відправки документів поштою до «decyzja pozytywna» минуло пів року.

Шлях до цього рішення був півтора року. Спершу підготовка до іспиту B1,здача іспиту, чекання на результат, видрук сертифіката.
Подача документів поштою, перевірка поліцією та відбитки пальців, доповнення документів ну і рішення. А зараз чекання на видрук пластику.

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Сьогодні забрав. Знадобиться мені чи ні не знаю...
res.cloudinary.com/...​/znjuazksw1vnyja5ka7j.jpg

Ох же причепилися до того прапорця. Він нічим не гірший від інших лицемірів з прапорцями, які в Україні або тому що мають бронь і не бояться бусиків, або тому що не можуть виїхати.

ця подія затьмарює навіть висадку людини на місяць

Раз вже така пішла гулянка, поділюсь трекером децизій — може, комусь буде цікаво. Ось посилання pl-decisions-tracker.github.io/ua/2025.html
Я не автор, якщо що.

Там какая-то фигня с графиком.
Непонятно как её интерпретировать.
-75k, потом сразу же +76k.
То ли это ошибка в данных ужонда, то ли это ошибка в самом методе сбора.
Кроме этого явного пика, есть разрывы, а потом резкий пик. Тоже хз как интерпретировать.
Зато видно, какие воевудства более популярные.
Нам в этот раз долго выдавали pobyt czasowy, почти год. Думали может как-то с их выборами связано. Но на графике, кроме этих выбросов, ничего необычного не видно.

Да, меня тоже эти пики смущают, непонятно чем они вызваны.
Но больше ориентируюсь на данные в табличках по конкретным воеводствам

ти говориш до людини яку не переконала війна, в глуху стіну от рілі

кого можна було переконати взагалі — давно вже переконала війна

серед узкоговорящіх залишились виключно ідєйниє

кого можна було переконати взагалі — давно вже переконала війна

Большинство военнослужащих ЗСУ пользуются русским в быту.

не плутай ЗСУ з своїми дружбанами з днр і лнр

он вже ідейний олежка прибіг нижче)

Дуже дивно чути такий коментар від людини, яка вихваляється картою резидента Польші.
Може краще писати та розмовляти українською в Україні?

В будь якому випадку, вибачте, ні. Я буду писати тією мовою, якою мені зручно.
Это моя принципиальная позиция.

За всё время существования Украины мне даже в голову не пришло сказать кому-то, на каком языке ему говорить. Но почему-то обратно это не работает.

Вы можете написать администрации ДОУ (даже кнопочка есть «Поскаржитись»). Если комментарии на русском нарушают их правила, они меня забанят. Это ок.

Считаете, что я нарушаю закон, подайте заявление в МВД (или куда там его можно подать).
Если это так, то тоже имеете на это полное право.

Если же всё это не работает, то давайте «не делать друг другу нервы».

буду писати тією мовою, якою мені зручно.
Это моя принципиальная позиция.

такий фейерверк на просте прохання

я ж казав... смокаль ;)

смокаль

це одрук, чи якийсь новий мем?

та навіть не знаю що відповісти, просто так називаю, для мене це якось окрема категорія

як ще назвати людей які беруть за щоку в москалів? :)

Сучасні яничари

а, ну от я зрозумів етимологію ))
Ти створив нове слово

Я авто топіка, ви прийшли до мене в гості в мою тему. Для мене важливо спілкування українською. Якщо вам важливо кацапська, то є хабри.

p.s Скільки на початку було носіїв мови івріту? Кілька десятків. І лише розуміння необхідності створення єдиного ментального простору мова-віра-традиції кінець кінцем привело до формування стійкої, успішної та достатньо потужної держави. На території Ізраілю там живе багато людей, які спілкуються арабською та іншими мовами, але питання щодо державної мови давно пройдений етап і зараз взагалі не актуальне. А у нас, нажаль, штучне піднесення «багатомовності» веде лише до розмивання держави, яка повинна спиратись не на абстрактну та аморфну «багатовекторну» структуру, а на чіткий фундамент однозначного головного приоритету. На щастя, велика кількість носіїв мови та культури не дозволили московії повністю знищити українську ідентичність. Без української мови нас знову прийдуть рятувати, і поглинуть у майбутньому.

Я авто топіка

При этом он отвечал на мой комментарий, а мне комфортно на любом языке разговаривать.

Аналогия — к вам пришли гости и стоят в уголке между собой общаются. Вы тоже следите за чистотой речи в подобной ситуации? Сделаете своим гостям замечание?

нічо не поняв, переведи

щось московською мовою про те як тобі комфортно московською мовою?

Круто, Вроцлавська область майже як і Варшавська (хоча там х2 більше населення)

У Вроцлава для українців найбільш комфортно

Найбільш комфортно в Познані. імхо (в даний момент тут поживаю)

Можете якось обґрунтувати вашу думку окрім того, що ви зараз там живете? Де ще ви жили, про що ще ви слухали, й чому в Познані найбільш комфортно?

Чим далі на захід, тим комфортніше. Статистика треку не бреше. pl-decisions-tracker.github.io/ua/2025.html Подивіться на Wielkopolska .

Чому тоді не Щецин чи Зелена Гура (центри Любуського й Західнопоморського воєводства), які знаходяться західніше, ніж Познань?

Познань мені не зайшла, місто закинуте, багато руїн. Як райцентри в Україні.
Центр маленький, українців набагато менше.

Та й з роботою у Вроцлаві набагато краще. Як з ІТ, так і з іншими

Познань мені не зайшла, місто закинуте, багато руїн.

В Познані ще норм, коли хочеться чогось сумного, то в Лодзь треба :)

Тобто у тій Польші, що всюди пишуть, що вона останніми роками лідер по розвитку серед країн ЄС, вуєвудські міста занедбані?
Жах ((

Ні. Це брехня. Нічого занедбаного немає.

Це чути приємніше.
Дякую

У Варшаві , напевно ,треба знати райони, де жити комфортно ( окрім центра). Бо в мене і в моїх знайомих після Вроцлава і Кракова кохання з першого погляду не вийшло з Варшавою.

А що конкретно не сподобалось?

Дякую що тримаєш нас в курсі ))
А якщо серйозно, то ти або пиши що готовий поділитись деталями/які є підводні камені, або не зрозуміло в чому сенс цього посту.
P.S.
Цікаво як у декого підгоріло від самого факту ))

у декого підгоріло від самого факту

Нормальна реакція на вихваляння.

Готовий поділитися деталями. Запитуйте)

Справжні «патрійоти» вони такі. Це ті, хто каже: «от якби москалі напали на Західну, то їм би тут з-за кожного куща прилітало. Ми б їм показали! Не то шо ті східняки...». Це від кого прилітало би? Від таких от тримачів посвідок на проживання від іноземних країн? Головне заспокоїти себе, що документи зроблені просто тому що є така можливість, і далі бігати з прапором на авці. Гидотність цього посту десь на рівні коментів балійського серфера-інваліда aka розробника Резерв+. 10 Романів з 10.

Хіба схід/захід срачі ще актуальні?
Нема вже тих східняків

Коли призивають до польської армії проходити службу?
Начебто кажуть, що Польща скоро захищатиметься від східних сусідів, тож ви як патріот Польщі, дуже скоро знадобитеся на передку.

Ви вже потрібні тут. чи маєте офіцерське звання, ким бачите себе у війську?

Чого ж тебе так тригерить на людей які за кордоном?

Ну і легко таким бути, якщо у тебе відстрочка. Подивимся що ти почнеш говорити коли вона в тебе пропаде)

Я не отримував громадянство. Наче не планую.

от піздун а для чого тоді резидента робив ))

Якщо почнеться не добре тут , щоб могти легко легалізуватися дальше.

Що ви маєте на увазі під «легко легалізуватися дальше»? Знаєте, певно, що резидента можна сконвертувати лише на тимчасове проживання в іншій країні?

Знайшовши роботу, наприклад у Франції, Іспанії ви автоматично подаєтеся на карту резидента цих країн. (не потрібно чекати)

Ні, не на карту резидента, а лише на карту тимчасового проживання. Статус резидента в цих країнах потрібно отримувати згідно з законодавством цих країн.

Але у вас є доступ до ринку праці.
Як оті всі пільги через війну відмінять, то автор будь де зможе працювати.
А інші українці хіба як туристи приїжджати

Не в усіх країнах доступ до ринку праці автоматично є у всіх резидентів інших країн ЄС, які бажають працювати в цій країні, тому не «будь-де».

Все так. Только карта резидента не конвертируется. Она остается у владельца, пока не будет получена карта резидента новой страны либо 6 лет отсутствия в 1й стране. Карта внж выдается в новой стране в дополнении к карте резидента 1й страны.

Да, согласен, неточно выразился. Тогда, совсем уж для точности, для получения внж новой страны наличие/отсутствие именно карты резидента не имеет значения. Значение имеет решение о предоставлении статуса резидента ЕС в этой стране с заверенным переводом на язык новой страны.

Гадаю тому ще, що резидента один раз отримав і далі не треба кожного разу збирати доки та подавати, а також мати підстави для тимчасового побиту. А жити на ньому можна вічно. В мене товариш у Німеччині досі на постійному та не отримував паспорт, хоча виїхав ще у 2003 році більше 20 років тому.

Також резидент ЄС дає додаткові права порівняно с тимчасовим проживанням. Мабуть майже всі права як у місцевих.

Кожні 5 років треба пластик переробляти, а для цього треба як мініму діючий закордоний паспорт. Сама децизія пожиттєво, якщо не виїзджати за межі ЄС більше ніж на рік.

Кожні 5 років треба пластик переробляти

Але не треба вньоску, довідок і тп. Це просто отримати новий замість старого.
А саме головне, ніяких передумов по роботі чи прибутку як для тимчасового перебування. Та ніяких відбитків, очікування місяці, донесення документів.

Кожні 5 років треба пластик переробляти, а для цього треба як мініму діючий закордоний паспорт

Карта єврорезидента дозволяє подаватись на білий паспорт (документ подорожи) якщо немає можливості отримати паспорт

Теоретично так, але немає гарантії що воно буде працювати для українців раптом що

. В мене товариш у Німеччині досі на постійному та не отримував паспорт

Чому не хоче паспорта?

Раніше наче треба було відмовлятися від укр паспорту, а він не хотів.
Але от пишуть, що у 2024 році Німеччина дозволила подвійне громадянство.

Судячи з ваших токсічних коментов у бік тих, хто виїхав з України, у вас явно або бронь або відстрочка.

Та відстрочка в нього, напевно вчитель на пів ставки чи ще щось)

От і хоче щоб замість нього хтось його квартиру обороняв

Привет! В каком воеводстве получал карту? Экзамен на B1 сдавал гос или Telc? Сложный?

Здавав держ іспит на B1. (не важко, тільки писання трішки тренував). Wielkopolska /

Спасибо! Там одним из условий аннулирования карты является отсутствие на территории Польши (но нахождении в ЕС) в теч 6 лет. Случайно не интересовался, как поляки трактуют этот пункт на практике? Например, если с картой рез-та Польши уехал работать в другую страну ЕС, достаточно въехать на 1 день в Польшу, чтоб 6 лет начали тикать снова или надо иметь центр жизненных интересов в Польше, чтоб не потерять карту?

А хто буде знати що ти в іншій країні?
Хоча за 6 років вже можна зробити євро резидента тої іншої країни)

Ну это зависит. Например, захочешь снять квартиру — оформляешь договор на себя. Карту местного банка. Какую-то медицинскую страховку. Симкарта. Да много всего.

У меня так друг переехал из Польши в Португалию, через примерно годик пришло письмо из Сантандера, где у него был открыт счёт. В вольном пересказе «По нашим сведениям вы постоянно проживаете в Португалии. Если это не так, пожалуйста придите в офис и напишите ощвядчення, что вы постоянно проживаете в Польше».

Я думаю банк легко отправит свои сведения в налоговую (если они этого автоматом не делают вообще), а там и до миграционных служб дело дойти может.

Взагалі то податкові обмінюються інфою по рахунках між собою кожного року. Залишки, витрати, якої країни податковий резидент в тч заява в банку і тп. А цю інфу вони беруть з банків де рахунки.

А ще ж є обов’язок подавати податкову декларацію, якщо заробив у цій країні.

А нам що з того?

п’ята колона сама себе не зформує

Вітаю. У вас джерело доходів в Польщі — підприємницька діяльність (JDG)?

Дякую. (надіюся це додасть внутрішнього спокою). Ні

хотілося б більше деталей, не зовсім зрозуміло, що ви вкладаєте в поняття «карта резидента», це «карта сталего побиту» чи «карта резидента ЄС». І якщо це останнє, то цікаво було б послухати які саме переваги і як вони працюють в Польші. Плюс чи дійсно треба виконувати умову про постійне перебування протягом 5 років

Це карта резидента ЄС.
Так, умову 5 років виконував,дохід.

Вітаю, тепер можна жити в Європі і не працювати)

Уточнення: працювати через укр ФОП, бо там податки менше)

Якщо є мета через три роки перебування на резиденті отримати громадянство, то доходи з укр. ФОП з українськими податками не будуть враховуватись.

На жаль тут нікому не треба резиденти які не платять податків

Не про таку Європу ми мріяли!

Тепер він може не працювати деякий час і не втратити карту того резидента, як було б з проживанням по роботі.
Скільки та який час йому буде платити польський соціал по безробіттю та чи можна на нього жити, то окреме питання. Але тепер наче, якщо працював кілька років офіційно, має право на це як і місцеві.

Чи ви мали на увазі щось інше?

працювати через укр ФОП, бо там податки менше)

зате вони ідуть прямо на підтримку держави та армії України на відміну від трампістів

Якщо на цьому зупинитись, то так. Але якщо мета — отримання громадянства, то працювати треба ще принаймні три роки. Певна річ, якщо за ці три роки не впровадять зміни до Закону про громадянства, згідно з якими цей термін збільшиться до 10 років. Й за цей час потрібно показати отримання стабільного доходу.

Можу надати консультацію чи поради. (безкоштовно). Нічого не рекламую.

жити в Європі і не працювати)

маєш на увазі соц-підтримку, 400-500 євро на місяць? )

Маю наувазі що не тобе не виженуть з Європи якщо не маєш офіційної роботи.

А заробити на життя можна по різному, ті ж 4% від портефлю акцій.

300к$ в акціях, 200к$ в нерухомості під оренду (ще краще якщо 200к + 200к кредитного плеча), 100к$ в облігаціях, 50к$ в крипті на чорний день. Ну і своє житло за 300к$.
Тобто всього 1кк$ на сім’ю, і можна на пенсію)

Тобто всього 1кк$ на сім’ю, і можна на пенсію)

гарний план!

Ми за тебе всі дуже раді. Головне прапорець з аватарки не знімай.

А для чого знімати? Багато емігрантів у цілому світі поважають своє коріння і люблять свою батьківщину.
Ірландці чи Німці в США, наприклад.
Навіть та сама русня з триколорами по всьому світу живе, і раді бачити рускіх коли закордоном

А нам треба, не тільки у власній країні мати чвари хто за кого голосував, хто з заходу а хто зі сходу, хто де і чи служив, так ще і жодних українських діаспор за кордоном, і новий вид ненависті хто виїхав а хто ні?

Так і переможемо?
Русні дуже вигідно вкидати в будь яку тему для розбрату держави, яку вона намагаєься поглинути. Можливо чули за «розділяй і владарюй»?

Може давайте єднатись, любити один одного, а ненавидіти тільки русню? ;)

Это еще хорошо если с триколорами, местами с серпами-молотами...

чи Німці в США, наприклад.

формально german americans щось там близько 50 млн

фактично особисто я так і не зустрічав якогось такого завзяття стосовно

поважають своє коріння і люблять свою батьківщину.

як то для порівняння з тім самими ірландці та італійці

... як на мене то є виходить багато з того що німці багато саме «оригінальні мігранти» ще часів колонізації а не вже саме масової промислової євро міграції як то ті самі ірландці та італійці і тут вже починаються ті самі історичні нюанси де

і люблять свою батьківщину.

... власне сама «своя батьківщина» фактично та формально з’явиться лише після )) як то германська імперія бісмарка то вже 19-те століття а німці на middle west 17-те 18-те століття

у цілому світі поважають своє коріння і люблять свою батьківщину.
чи Німці в США, наприклад.

тож якогось особливо пієтєту особливо я не помітив

Бо ти не вловив суть.
Ненавидять Німці в німечині емігрантів німців у США?
Заставляють відмовлятись від власного коріння, і походження бо вони «несправжні» або ще щось?

Бізнес і розвиток з’являється якраз з тісних контактів зі «своїми» по всьому світу

я потім ще раз перечитаю бо якраз під напруженням і в мене не вистачає голови окремо виділити вловить суть але певно щось цікаве я трохи потім перечитаю ще бо щось там не так однозначно ))

за великим рахунком, «любов до батьківщини» — це х..я, я б сказав складова ідеологічного виховання, що пітримується державою
ще з древнього Риму тягнеться
«Dulce et decorum est pro patria mori» і бла-бла-бла...

Ну у нас навіть сімʼя міністра оборони живе в США і ніхто не кричить що ждуни! Та й він вже туди перебирається.

а краще як сім’я міністра оборони живе на росії?

Всі активи та нерухомості в Україні. (в Карпатах ітд). До війни трактував за кордон як заробітки для досягнення матеріальних цілей для комфортного життя вдома. (без іпотечного рабства та кредиту). Карту вирішив зробити, бо роки мав. То ж краще зробити, а ніж не робити.

Всі активи та нерухомості в Україні.

Та пиши простіше, маю хату в селі, в хорошому місці (за кілька км від заправки і траси, за 50км від Львова)

Ні, от колись у людей був тунель з Ужгороду в Словаччину — оце діло.

А точно — «був»?
А не «є»?

Всі активи та нерухомості в Україні.

О, то это их мужики с арендованными квартирами на фронте защищают. 😂
Вообще интересная штука. Вот допустим иностранец (или иностранное юр лицо) купит недвижимость или землю в Украине, а защищать его покупку должен украинец. То есть с одной стороны у нас капитализм, денежные отношения, а как доходит до защиты то принудительный социализм с авторитарным строем, где ты бесплатный винтик. Тут то матрица и сломалась.

😂

прям абасцацца

принудительный социализм с авторитарным строем, где ты бесплатный винтик

сам прідумал?

а краще як захищать цого покупку буде должен росіянин?

Більш ніж росіянці, українців ненавидять інші українці. Хоча по факту, челу повезло опитинитися за межамі України в потрібний час

Враховуючи що він вже отримав резидента, то за кордоном він вже 6+ років

Підписатись на коментарі