Досить лежати! Стіл для роботи сидячи та відгук про Tehnotable

Дісклеймер: я ніяк не пов’язаний з компанією Tehnotable окрім факту, що придбав в них дорогущий стіл, спілкувався з підтримкою та випросив для Вас промокод CHYTAVNA_DOU, що дає 5% знижки на їх продукцію.

Зазвичай я не пишу такі детальні відгуки безкоштовно. Але тут я був трохи вражений якістю сервісу. Перед покупкою натрапив на два відгуки на DOU: один більш негативний, інший — більш позитивний. Враження були 50 на 50, тож вирішив ризикнути. Якби це був не український бізнес, я б «забив». А так — поділюся власними враженнями.

Вітаю. Мене звати Сергій і я шопоголік вже більше 15-ти років працюю лежачи в ліжку. На роботу ходити не треба, просто створюю та адмініструю сайти накшталт Tip-to-trip. Звичайний WordPress зі статтями. Нічого унікального.

Це може здатися дивним, але в мене дійсно немає навіть робочого стола. Вірніше, не було до останнього часу. Зараз все розповім трішки детальніше.

Навіщо мені був потрібен стіл? Чи нудна передісторія про «іграшку» для хлопчика 40-ка рочків

Міг би тут написати про крайню потребу у двох дисплеях та шкоді для здоров’я від лежачої роботи. Але то все не правда. А справа в тому, що... техніка перестала розвиватися. Раніше можна було оновити ноутбук чи смартфон і отримати свою дозу дофаміну. Така мотивація стає особливо важливою, коли результати роботи можна помітити добре якщо через рік чи два.

І от кілька місяців тому весь інтернет заполонили «лякалки» від Microsoft про кінець терміну підтримки Windows 10. А в мене якраз шикарний Dell XPS 9560 з 4K екраном. Подумав, що можна вже й оновити ноутбук, якому давно виповнилося 8 років. Але порившись на Розетці зрозумів, що нічого кардинально нового наче й не придумали.

Продуктивності й так вистачає. Текст на OLED мені здався дуже розмитим. Переходити на щось «ігрове» вже якось і не тягне. Раніше з кожним оновленням я отримував нові для себе фішки: портативність, швидкодію чи шикарний екран. А зараз пропонують все майже те ж саме, але за 250к. Навіть встановивши Fedora другою системою, я отримав більше нових вражень, ніж дасть придбання нового ThinkPad.

Зацікавили хіба що Маки на ARM. Там хоча б дійсно цікаві процесори з неабиякою швидкодією та автономністю. Але скільки б не брав Macbook у брата, так і не зміг звикнути до їх OS. Так, ноутбук швидкий і працює дуже тихо навіть влітку. Але їх рендеринг шрифтів мені зовсім не сподобався. А я 90% часу працюю з текстом: у вигляді статей чи кодів. А ще Маки не люблять мишки.

І от кілька місяців тому YouTube підкидає мені ролик як якийсь американець збирає собі сучасний комп’ютер. А потім ще й «добиває» відео з красивим робочим місцем. І я якось загорівся зібрати собі саме десктоп. І обов’язково своїми руками. Не те щоб воно було дійсно потрібно. Але хочеться...

Ось тут ми й прийшли до реальної потреби. Щоб самому зібрати ПК, потрібен монітор. А його зазвичай ставлять саме на стіл, якого в мене поки немає.

Пошуки стола та аналіз ринку. Новий чи з OLX?

Так я живу на зйомній квартирі, то в першу чергу поцікавився пропозиціями на OLX. Якось не дуже хотілося купувати нові дорогі меблі. В Києві вибір може й великий. А в моєму місті не побачив нічого, що здалося б підходящим. Або зовсім «древні» комп’ютерні столи, або щось дуже дивне. Також це ж треба їхати, дивитися, потім якось забирати «обновку». Без власного авто — та ще морока.

Вирішив купувати нове. І ось що пропонує український ринок:

1. Найпростіший стіл з ДСП можна придбати навіть за 2000 грн. Не факт, що він нормально витримає великий монітор (я мрію про ультравайд). Але дешево.
  2. Щось пристойне продають вже від 5-10 тисяч.
  3. Дуже велика ніша геймерських столів з підсвіткою і софт-тач пластиком. Але у мене на половині гаджетів той софт-тач облазить або стає неприємно липким уже через 3-7 років.
  4. Симпатичні дерев’яні столи коштують десь від 15000 грн.

Окремо стоять новомодні столи з регулюванням по висоті. Позиціонуються вони як «для роботи стоячи». Чого я точно робити не збираюся. Але купив собі саме такий... Бо це вже буде не просто стіл, а цікавий гаджет, яким зможе погратися вся сім’я. А за таке можна й доплатити.

Стіл для роботи стоячи, щоб працювати за ним сидячи? Який замовити?

Лідером українського ринку столів для роботи стоячи є, мабуть, StiyStil. Саме їх столи активно піаряться блогерами. Є відчуття, що вони просто розсилають їх людям з великою авдиторією. Саме їх продукцію я спочатку і розглядав. Реклама у блогерів таки працює!

Сконфігурував цікавий для себе стіл і нарахував 34 240 грн. Але якось не дуже «загорівся». Рама китайська і витримує до 125 кг. Більш дешевий варіант тримає до 80 кг. Візуально рама не виглядає дуже стабільною. Особливо з врахуванням дивної конструкції ніжок, де центр мас явно вгорі.

Кути в дерев’яної стільниці не круглі. На такому столі буде незручно сидіти. Виріз теж трішки дивної форми. Виглядає симпатично. Але не можу зрозуміти його практичну користь. В них хороша колекція аксесуарів, але на мій погляд все трохи оверпрайс. Може то я мало заробляю, але якось шкода віддавати майже 1500 грн за підставку кашпо.

Так то в інтернеті купа подібних столів від різних компаній. Але всі вони зроблені на дуже схожих китайських рамах. І тримають 80-125 кг. Мінус 30-35 кг ваги стільниці. Мінус 20 кг на монітор. Обпертися об такий стіл вже й страшнувато. Не говорячи про те щоб на нього стати знімаючи штори.

Трохи подумавши відклав усю цю ідею в довгий ящик. І тут Фейсбук підкинув мені рекламу Tehnotable. Фотки в них симпатичні (видайте премію фотографу!) і продукт не те щоб унікальний, але все ж вирізняється серед інших. І є рами з вантажопідйомністю 150 кг чи навіть 300 кг.

Я якось загорівся і десь місць ліниво обдумував чи не придбати собі такого стола. З одного боку: дорого й не дуже треба. З іншого — хочеться.

На основі інформації, зібраної з офіційного сайту Tehnotable та соціальних мереж бренду, я підготував власний детальний аналіз, у якому систематизував ключові переваги та відмінності між моделями рам і стільниць.

Шикарна підтримка: головна перевага компанії Tehnotable

Під час вивчення сайту та пошуку відгуків про Tehnotable натрапив на один коментар на DOU, який довго не давав мені спокою. Він справив доволі негативне враження, тож звертався до компанії я для «очищення совісті» й перевірки, наскільки це відповідає дійсності. Водночас подумав, що якщо відповідатимуть нечітко або ігноруватимуть запит, то, скоріше за все, нічого не замовлятиму.

Все виявилося зовсім навпаки. Можливо тому, що я випадково потрапив на власника компанії. Але вже після збірки задавав кілька питань і дівчина проконсультувала мене анітрохи не гірше.

Надіслав я їм ось таке нудне повідомлення:

Доброго дня. Маю кілька питань перед покупкою:

1. Чим окрім дизайну і додатковою вагою в 20-25 кг відрізняються ці три моделі:

www.tehnotable.ua/...​ight-adjustable-desk-wood

www.tehnotable.ua/...​ksolid-wood-standing-desk

www.tehnotable.ua/...​tanding-desk-bestfit-wood

2. Що буде, якщо на стіл з максимальною вагою 120 кг поставити 150 кг? Він не буде підійматися чи зламається? Наприклад, я важу 90 кг + дерев’яна стільниця десь 30 кг. Плюс периферія. Що станеться, якщо я стану на такий стіл щоб зняти штори?

3. Допоможіть розібратися з матеріалом деревини. В ідеалі отримати фото зразків з підписами «що є що». Бо поки не до кінця зрозуміло як це може виглядати.

4. Я правильно розумію, що ергономічний виріз та скруглення кутів то безкоштовна опція?

5. Що з доставкою? Чи є доставка кур’єром Нової Пошти? Чи занесе він все це на перший поверх?

6. Як кріпляться аксесуари? Наразі в мене немає ПК та монітора. Тільки ноутбук. Але може колись придбаю. Чи можливо буде докупити підставку під системний блок якщо я таки колись захочу його купити? Чи там з самого початку робляться якісь кріплення в столешниці?

Дякую.

І мені одразу почали відповідати. Довго й методично. На кожне питання. Я попросив дозволу опублікувати тут нашу переписку, то ж далі в статті будуть скріни відповідей на деякі з питань.

Замовляю стіл: спілкування

Рами з регулюванням висоти для столу: у чому різниця?

Зараз на сайті 7 різних рам. Відрізняються вони ціною, вантажопідйомністю, швидкістю підіймання, рівнем шуму, стабільністю на максимальній висоті та за дизайном. Також у кожної рами буде трішки різна висота в мінімальному та максимальному положеннях.

Я б рекомендував в першу чергу звертати увагу на ціну і вантажопідйомність. Моя — це чотириопорна рама LiteQuad. Вона має швидкість підйому 25 мм/с та рівень шуму до 50 дБ. Це базові технічні характеристики в межах асортименту, проте на практиці цього цілком достатньо.

З мінімального в максимальне положення підіймається рівно 20 секунд. Засікав. Не обманули. Я не встигаю навіть встати і потягнутися. Якщо взяти більш швидку раму, то буде 12-15 секунд. Особливої різниці не бачу. Я б може навпаки хотів більш повільний режим. А то донька не встигає «накататися».

На рамі їздило вже більше десяти людей. І ніхто не назвав її шумною. Якщо поруч хтось спить, достатньо тихою не буде жодна рама. А так — шумить в рази менше ніж я очікував. Приблизно як електрична помпа для води.

Особисто мені найбільш цікавими здалися:

• FlexiRise — бо найдешевша.
  • LiteQuad — бо 4 опори і витримує 150 кг.
  • RockSolid — бо найстабільніша серед дуже схожих варіантів.
  • TRILIFT — бо можна зробити кутовий стіл. Якби мені «засилали» стіл, то може обрав би саме її. Має виглядати дуже незвичайно. А от за свої гроші зупинився на LiteQuad.

Зараз розумію, що не варто було витрачати так багато часу на аналіз відмінностей між рамами. Простіше було написати в підтримку. Мене проконсультували просто шикарно.

Яку стільницю обрати: ДСП, МДФ, HPL чи дерево?

Для себе я обрав дуб. Стіл не дешевий. І саме від стільниці найбільше залежатиме наскільки преміальним він відчуватиметься.

Але раз розбирався у всьому цьому, то чому б не поділитися тим, що зрозумів:

ДЕРЕВО найбільш природній та натуральний матеріал. Але конкретно моя стільниця покрита лаком. Тому на дотик гладенька. Текстура деревини майже не відчувається. Якщо покрити воском, може було б приємніше, але за такою стільницею треба було б доглядати ще ретельніше. А я лінивий.

Мінуси дерев’яних стільниць: дорожче, не бажано ставити стіл біля батареї чи в занадто сухих або вологих кімнатах.

Вартість: від 7900 грн залежно від розміру та породи деревини (дуб, вінтажний дуб, ясень, горіх).

ДСП це найдешевший матеріал. По суті то спресовані дерев’яні стружки з клеєм. Зверху — пластик. Більшість офісних столів у світі роблять саме з ДСП, так що про цей матеріал Ви й так все знаєте.

Вартість: від 3900 грн.

МДФ те ж саме, що й ДСП. Але там беруть дуже дрібну стружку і пресують її під великим тиском при значній температурі. Виходить значно довговічніше і не так боїться вологості.

Вартість: від 6400 грн.

HPL це найбільш «наворочений» варіант покритого пластиком столу. Береться фанера, а зверху клеїться приблизно така ж плівка, як на ламінаті. Це буде найбільш зручний і зносостійкий варіант.

Вартість: від 12800 грн.

Далі все вже залежить від Ваших уподобань. Найбільш практичним буде обрати ДСП. Дешево. Буде служити роками. А якщо раптом щось станеться, завжди можна замовити нову столешню. МДФ чи HPL особисто я сприймаю як «покращений» варіант ДСП. В експлуатації вони може навіть зручніші та довговічніші за дерево. Але психологічно мною не сприймаються настільки преміальним матеріалом.

Породи деревини: дуб з сучками та без, горіх чи ясен?

Для ДСП, МДФ та HPL на сайті є зручні каталоги. Просто дивишся картинки і обираєш що найбільше сподобалося. Ось як воно виглядає:

Вибір кольору для МДФ

А от з деревом все дуже заплутано. Може то я такий, поки обирав, переплутав навіть горіх з вінтажним дубом. Я розумію, що кожний меблевий щит трішки унікальний. Але, мабуть, якось вже можна зробити сторінку в блогу чи pdf файл з фотографіями стільниць з різної деревини?

Не варто довго розмірковувати яке саме дерево бажаєте і якої товщини. Краще зразу писати їм в телеграм і Вам скинуть фото заготовок під стільниці, які є в наявності. З них і обираєте. Я, наприклад, хотів вінтажний дуб, але серед доступних варіантів товщиною 40 мм не знайшлося нічого цікавого. Тож обрав класичний дуб.

Ця інформація не представлена на сайті. Було б дуже корисно додати окремий блок із закликом на кшталт: «Напишіть нам — надішлемо фото доступних меблевих щитів».

Ось як все відбувалося в чаті:

Вибір матеріалу деревини

Потім мені скинули 14 фото стільниць з різної деревини. Я оберу характерні приклади і покажу тут їх Вам. На цих фото можете побачити столи зі звичайного дуба:

Стіл із дуба красивого

Стіл із дуба

Це горіх з тонуванням та без:

Стіл горіх з тонуванням

Стіл горіх без тонування

Вінтажний дуб:

Вінтажний дуб стіл фото

Ясен (дешево і сердито):

Стіл Ясен

Ясеневий стіл для роботи

Подивившись на фото я трішки змінив свою думку:

Як обирав собі стільницю чат

Ну і далі там ціла купа фотографій щитів у наявності. Я покажу два, між якими обирав сам:

Щит зі звичайного дуба

Щит з вінтажного дуба

Вінтажний дуб мені дійсно сподобався. Але цей щит в товщині 20 мм. А мені якось захотілося саме 40 мм. То довелося брати звичайний, без сучків.

Яку товщину стільниці обрати?

Все залежить від матеріалу. HPL, МДФ чи ДСП пропонуються «стандартні». А от дерев’яні стільниці можуть бути товщиною 2 чи 4 сантиметри. В першу чергу це все естетика. Обираєте як більше подобається. Навіть тонка стільниця буде достатньо міцною. Але врахуйте ці нюанси:

• Ціна. Товща стільниця коштуватиме значно дорожче.
  • Вага. Моя стільниця 1200×820×40 важить десь 30-35 кг. Якщо замовити недорогу раму зі стільницею шириною 1,5 метри, то там тільки вона «зжере» половину вантажопідйомності.

Я собі обрав товсту стільницю чисто завдяки ось цьому фото:

Як я обрав стіл для себе: рекламне фото

Просто сподобалося як воно виглядає. Правда, в мене стіл значно вужчий. І без всіх отих «примочок».

Ергономічний виріз, живлення, місце для кабелів та закруглення кутів

Ергономічний виріз це ось ця виїмка в передній частині стільниці:

Ергономічний виріз на моєму столі

Штука дійсно зручна. Можна «засунутися» в той виріз і зручно обпертися ліктями об стільницю. Мені сподобалося навіть не дивлячись на серйозну травму плеча. Але той виріз «з’їдає» глибину столу. Я ось навіть не впевнений чи зможу тепер поставити на стіл великий монітор. Можливо, знадобиться купувати спеціальний кронштейн.

Можна додатково заокруглити усі кути на стільниці. Видно на попередньому фото. Так стіл буде трохи менш травмонебезпечним.

Стільниці без закруглення кутів будуть краще виглядати в суворих чоловічих інтер’єрах у стилі лофт. Але сидіти на такому буде трохи незручно. Та й дитина може вдаритися об гострий кут столу.

Конкретно в Tehnotable всі ці вирізи та заокруглення роблять безкоштовно. У того ж Stiystil за них треба доплатити ще 1800 грн.

Для кабель менеджменту в комплекті дають липучки. Але мене вмовили за 1300 грн придбати окремий лоток для кабель-менеджменту. Спочатку думав, що мені воно не дуже знадобиться. Як мінімум, поки не придбаю монітор і не зберу десктоп. Помилявся. У самого столу купа проводів. Плюс зарядка від ноута і для телефона. Все можна згрузити в зручний металевий лоток:

Лоток для кабель-менеджменту під моїм столом

Брати той кабель-менеджмент краще одразу зі столом. Бо кріпиться він на зібрану раму до того, як прикрутите стільницю. Потім відкручувати буде точно лінь.

Взагалі, аксесуари і різні додаткові «примочки» краще купувати одразу. Тоді в стільниці роблять отвори і в них вкладають металеві «бонки». Це щось типу гайки, в які вкручуються шурупи.

Прямо під столом кріпиться мережевий подовжувач. Мені зі столом безкоштовно дали ось такий подовжувач на 6 розеток:

Подовжувач під моїм столом

Бачу, що це якийсь зовсім бюджетний китаєць, котрий на Розетці коштує 264 грн. Якщо хтось користувався, підкажіть чи варто його замінити на щось більш надійне?

Пульт керування нормальний. Мій прийшов не пошкрябаним. Він не сенсорний, а зі звичайними фізичними кнопками. Розібратися просто. Є не дуже корисний для мене таймер. Думаю, простіше запустити його на телефоні чи ноутбуці. Я б краще додав ще одне положення.

Пульт керування столом Tehnotable

Кнопки з положеннями 1–3 працюють ідеально. Стрілки «вгору/вниз» також реагують досить чітко — можна вручну підрегулювати висоту з точністю до міліметра чи двох, якщо потрібно внести дрібні коригування.

Справа USB-A, в який я вставив шнурок для заряджання навушників. Виявилося дуже зручно.

Які ще аксесуари можна придбати для столу?

На сайті повно різних шухлядок, тримачів для системного блока чи безпровідних зарядок, що монтуються прямо в стільницю. Якщо Ви крутий тімлід, то для Вас можуть вбудувати навіть барну стійку. Але я нічого такого не замовляв. Бо дорого і в мій крихітний стіл воно не дуже поміщається.

Купуючи технологічні аксесуари подумайте от над чим. Вони й зараз не те щоб «топ із топів» за характеристиками. А стіл зазвичай купується на десяток років. Потужність тієї ж зарядки в стільниці через кілька років може стати зовсім смішною. То може краще придбати якийсь хаб, котрий потім легко буде замінити?

Єдине, на що хочу звернути увагу: мене адекватно проконсультували. Спитав за підставку для ПК. Чітко пояснили, що під такий крихітний стіл вона точно не стане, але можна взяти ремені.

Кілька думок про габарити стола: моя найбільша помилка

В мене кухонний стіл з розмірами 1200×750мм. І він здавався мені достатньо великим. Комп’ютерний замовив з габаритами 1200×820мм. І він здається зовсім крихітним. За рахунок ергономічного вирізу реальна глибина скоротилася до 660 мм. Сидячи по центру стола, я не відчуваю тих 1200 мм по ширині. Від ліктів в кожну сторону залишається всього 10-15 сантиметрів.

Мій стіл вид зверху

Стіл у максимальному положенні

Якби робив замовлення зараз, то взяв би більший: треба все детально заміряти і може вдалося б «впихнути» на цю площу навіть стіл шириною 1,5 метри. Або довелося б замовляти кастомний розмір.

Кастоми роблять так:

Якщо стільниця з натурального дерева в розмірі 1000-2000мм довжиною розрахунок іде від щита. В них є щити 4х розмірів 1200×820, 1500×820, 1800×820, 2000×900. Для стільниць від 2 м ціна за м2. Якщо стільниця з МДФ чи ДСП — вартість рахують за площею.

Але більша частина вартості стола то все ж рама з моторчиками. І вона модульна. Розрахована на ширину до 1800 мм. Тобто, після переїзду я теоретично можу замовити собі стіл «побільше» а цю стільницю використати в якості парти для доньки, коли вона піде до школи.

Оплата, доставка, збірка та кінцевий результат. Як виглядає мій стіл?

Узгодивши усі деталі замовлення, я оплатив на рахунок ФОП. Можна внести передплату 30% або одразу усю суму. Я оплатив одразу, що було помилкою. Гроші зберігалися в євро. А воно за той місяць подорожчало майже на 2 грн. Можна було б зекономити десь 1000 грн.

Також можете скористатися промокодом: мій CHYTAVNA_DOU (отримаю якісь копійки, може колись накопиться на парту для доньки). Дають 5% знижки. Що при такій сумі замовлення виливається в помітну суму. Я зекономив майже 2000 грн.

Перед тим як почати робити стіл, зі мною узгодили креслення:

Креслення мого столу

Стіл обіцяли зробити за 3 тижні. Впоралися навіть на 2 дні раніше.

Доставка безкоштовна. В моє місто надіслали Новою Поштою. Ми проживаємо на першому поверсі. Кур’єр заніс усі ці коробки до квартири. Зліва стільниця, справа — рама та кабель менеджмент:

Стільниця в упаковці

Рама столу як прийшла

Усі складові столу дуже гарно запаковані. Ту ж стільницю обернули в кілька шарів:

Стільниця перший шар упаковки

Стільниця другий шар упаковки

Зворотна сторона стільниці і бонки-гайки

Приблизно так же якісно запаковано і раму. Все чимось обмотане і всюди понапхали якихось проставочок.

Збирали удвох з братом. І мушу сказати, що самому то було б зовсім не просто. Вдвох дійсно зручніше. Усе необхідне для збірки вже було в комплекті. Навіть залишилися зайві гвинтики.

Інструкція переважно зрозуміла. Дійсно задуматися довелося тільки одного разу, коли зібрали ніжки стола, а вони виявилися десь на 5 см вужчими, ніж його основа. Просто треба було вручну їх відхилити. На сайті була лише одна інструкція, і вона здалася мені не зовсім зрозумілою. Відправивши стола, мені скинули більш детальні, але аж три. Ми спочатку зібрали раму, прикрутили до неї стільницю і потім відкручували щоб приєднати кабель-менеджмент

Коробки повикидали. Сподіваюся, вони не знадобляться якщо раптом щось зламається. До стола не міг толком підійти аж два дні. Його одразу захопила донька:

Донька малює на столі

Дитячі іграшки на столі

Малювала, катала іграшок і їздила сама аж поки стіл не почав видавати помилку. Це наче як нормально. Після таких тестів система автоматично блокується приблизно на 18 хвилин. За звичайної експлуатації такий недолік навряд чи помітите.

Що з якістю стола? Нормально роблять?

Так, відчувається, що придбав добротну річ. Метал товстий і важкий. Деревина теж красива. Всі сучки, навіть зовсім крихітні, були оброблені й зашпакльовані — нічого не стирчить, усе рівненьке й охайне на вигляд.

Після збірки на пульті показувалася висота рами без врахування стільниці. Написав в підтримку. Мені зняли відео як це можна виправити. Не зрозумів як його сюди вставити, тож поясню словами:

1. Натискаєте одночасно М і стрілку вгору.
  2. Чекаєте поки заблимає.
  3. Міняєте стрілочками висоту.
  4. Знову натискаєте М, щоб зберегти.

Досвід експлуатації столу для роботи стоячи: навіщо воно мені?

Мені здається, що маркетинг у столів з регульованою висотою трішки дивний. Може й існують люди, які працюють по 8-10 годин без перерви. А мені простіше після 1-2 годин роботи просто піти помити посуд, прогулятися, щось приготувати чи випити чаю. Не раз помічав, що саме під час таких перерв і знаходиться рішення найскладніших задач. Я продуктивніше працюю 4 години на день з перервами, ніж 8 годин підряд.

Тому весь цей посил про користь роботи стоячи якось мене не чіпляє. Простіше пройтися. Тим паче, що в батька серйозні проблеми з варикозом. І є таке відчуття, що мені воно передалося.

Але помітив, що за останній тиждень вже 4 рази «вставав» чисто по приколу. Так що може щось в цьому і є. Зайвий привід «потягнутися і зробити міні-зарядку».

А тепер розкажу про реальні плюси від стола з регульованою висотою:

1. Це прикольно. Наче й корисна річ, а одночасно ще й незвичайна іграшка. Самому цікаво поклацати і є про що розповісти друзям. Нам з братом було приємно його збирати.

Можу сказати, що з десятка людей, котрі були в мене в гостях з моменту покупки жоден не відмовився «покататися». Отримав купу приємних емоцій.

1. Можна регулювати висоту під себе. Я от високий і левова частка столів для мене занизька. Та й працюю я не тільки в ергономічній позі. Тобто «підходяща» висота часто змінюється. Інколи сидиш прямо, а часом хочеться «розвалитися» на стільці. Так, я знаю що для ергономіки крісло набагато важливіше за стіл. Але поки в мене тільки звичайний дерев’яний стілець.
  2. Донька в захваті. У перші тижні вона проводила за столом чи не більше часу, ніж я. Сама каталася вгору-вниз. Катала іграшок. Я не проти. Якщо є якийсь «брак», то хай краще проявиться в перші дні експлуатації.
  3. Дитина рівно сидить. За рахунок отого ергономічного вирізу. Вона ліктями спирається на стіл зліва і справа. Малює щось і не горбиться. За кухонним столом так не виходить. Спина завжди більше схожа на колесо.
  4. Дружина дуже задоволена. Якщо в Вас є стабільний стіл, що підлаштовується по висоті, можна придумати дуже багато цікавого. Наприклад, перший раз в житті поцілував її без необхідності горбитися. Ну а далі вже самі уявіть як ще його можна використовувати.
  5. Зручно робити кабель-менеджмент. Можна просто підняти стіл на максимальну висоту і все прикріпити. Там вже є спеціальний лоток і мережевий фільтр на купу розеток.
  6. Можна буде перевезти. Звичайний кухонний стіл не розбирається. Більшість ДСП-варіантів після розбірки не факт що зберуться знову. А тут жодних проблем — все ж металічне.
  7. То виглядає солідно. Коли дружина заходить в кімнату і бачить, що я лежу з ноутбуком, в неї виникає непереборне бажання мене до чогось «припахати». А як сиджу за столом — одразу видно, що працюю. Зайнятий. У доньки приблизно така ж реакція.

Воно важливо не для всіх, але особисто мені приємно володіти якісною річчю.

1. Стабільний. Навіть в максимальному положенні стіл майже не хитається. Враховуючи, що підлога в мене не дуже рівна — це чудовий результат.

Чи придбав би я собі такий стіл знову?

Для більшості куплених мною за останні роки гаджетів відповідь була б «навряд чи». Просто тому, що купив, погрався кілька тижнів і ефект новизни проходить. Як воно працює подивився, а користуватися тим же пилососом Dyson або розпіареною мишею MX 3s далеко не завжди в рази зручніше, ніж у 2-3 рази дешевшими аналогами. До тієї ж мишки взагалі купа претензій, про які не розповідають блогери. Якщо цікаво, можу написати на неї такий же детальний відгук.

А от зі столом ситуація двояка. Придбав би точно, я ним дуже задоволений. Але, скоріш за все, взяв би шириною 1,5 метра. Бо таки виглядає він непропорційно вузьким. І може б для різноманітності спробував би обробку воском, а не лаком. Бо влітку без кондиціонера лакований відчувається не дуже приємно. Може просто в кімнаті буває занадто жарко.

Якщо плануєте купувати собі такий же, можете задавати запитання в коментарях. Я не працюю в Tehnotable, тож можу розповідати чи тестувати тільки мого стола. Але обіцяю відповідати чесно.

👍ПодобаєтьсяСподобалось7
До обраногоВ обраному2
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Мій коммент до назви статті, а не до її змісту.
Я також працюю з дому з ноутбуком на колінах напівсидячі/напівлежачі на дивані. Коли працював в офісі за столом, то зранку сідів у кріслі, але пізніше, не більше ніж за годину моя поза була така ж як зараз — напівсидячі/напівлежачі.
Тож

Досить лежати!

— це не про стіл, це про зручне крісло. Останнім часом, коли подовгу буваю у дочки, то працюю сидячі у кріслі. Так, саме сидячі, не напівлежачі.

Дякую за коментар. Цікаво, що як тільки не працюють люди за компʼютером.

В статті про крісло теж було:

Так, я знаю що для ергономіки крісло набагато важливіше за стіл.

Якщо б в мене був хоч якийсь робочий стіл, то зручне крісло дійсно виявилося б кориснішим за апгрейд стола. Але в мене не було ні зручного крісла, ні стола. І сенс був саме в тому, щоб поставити нормального розміру монітор чи два. І колись там зібрати ПК. Поки політ нормальний. Особисто я раніше (коли жив на іншій квартирі) працював і в кріслі. Але якось не зайшло — напівлежачи на ліжку було зручніше. За столом поки непогано. Особливо, якщо чередувати позиції: сидячи, лежачи, стоячи.

у більшості випадків зараз простіше самому спроектувати і виготовити ніж шукати те що зроблено руками і не за всі гроші світу, або придумуватим кастоми з чогось що взагалі не з тої опери. Я от собі шукав ностольну лампу, щоб було яскраве освітлення, якісне з високим CRI і не створювало бліків на моніторі, тепер у мене над робочим стволом висить фотосвітло з софт боксом і грідом від бокових засвітів, серед тисяч побутових світильників нічого вартого уваги не знайшлося. від згаданої автором компанії замовив вертикальну стойку під ноутбук, як приїде гляну що то за чудо.

Може й так. Я й сам люблю робити щось своїми руками. Але в даному випадку навряд чи це було б вигідно та доцільно.

В моєму випадку тільки меблевий щит з дуба коштуватиме точно набагато більше 5000. Плюс доставка, інструменти (ну хоча б оренда), щоб його обробити, грунтовка, лаки, якесь приміщення, де всім цим займатимуся. Обрізків буде дуже багато. З них хіба поличок наробити. Але тощиною 40мм вони будуть виглядати дуже дивно.

Я дуже сумніваюся, що стільниця вийшла б дешевшою. Навіть якби я зробив її ідеально з першого разу. Таким можна займатися хіба заради контенту. Але в мене нема DIY канала.

Щодо рами — там все ще складніше. Навіть якщо забити на регулювання висоти, треба зварювальний аппарат. І якась камера для окрасу. Сам метал теж не з дешевих.

Якщо не враховувати вартість часу, розхідників та інструментів, то може й був би зиск. Якщо врахувати хоча б вартість мого часу — вже точно ні. Це треба їздити, закупати матеріали, робити, багато чекати.

"

В моєму випадку тільки меблевий щит з дуба коштуватиме точно набагато більше 5000. Плюс доставка, інструменти (ну хоча б оренда), щоб його обробити, грунтовка, лаки, якесь приміщення, де всім цим займатимуся. Обрізків буде дуже багато. З них хіба поличок наробити. Але тощиною 40мм вони будуть виглядати дуже дивно.

" — це у вас просто досвіду немає — а на справді все це нескладно, а інструмент багато для чого може знадобитись, я стільницю замовляв без фінішної обробки, обрізків відповідно небуло, відшліфувати орбіталкою, фрезером зробити кромку і вскрити лаком зайняло не більше пів години. За дубом не гнався — нема в тому особливої потреби, мені вистачає бука. Металеву раму можна замовити під виготовлення по кресленням. Що до механізма регулювання висоти — дурне це все тільки забавки для дітей.

Підіймання висоти дійсно прикольна штука. Я й сам не думав, що вона настільки цікава. Та й зручно воно. Для роботи сидячи точно не мастхев, але дуже приємний бонус. Може тому, що я дуже високий. І я дійсно іноді «встаю». Цікаво для різноманітності.

Щодо стільниці: треба мати приміщення для роботи, фрезер, орбіталку чи шліфмашинку. В мене зараз тільки шуруповерт, болгарка і звичайні інструменти. Купувати для 1-2 робіт дорого. Орендувати — муторно. Виготовляти меблі масово більше не збираюся.

Плюс за тим меблевим щитом треба їхати. Якось доставити спочатку в гараж, де робитиму (і якого в мене нема). Потім в квартиру. Автомобілем не володію. Думаю, конкретно в моєму випадку обійшлася б мені ця стільниця значно дорожче за готову.

Але повністю згоден, що самому зробити зазвичай дешевше. Про півгодини Ви явно перебільшили, її тільки з магазину везти довше. Та й не впевнений, що в моєму місті можна придбати недорогий меблевий щит. Але за кілька днів впоратися можна. Особливо, якщо є машина та інструменти.

Щодо рами — питав. Мені назвали дешевшу суму. Але теж не копійки. Метал зараз дорогий :-)

Звісно, якщо відмовитися від змінної висоти і все робити самому, можна впоратися. Я колись робив меблі самостійно, досвід є. Але це займе кілька днів. А на практиці — більше тижня. То забери щит, то оброби, то раму замовляй, контролюй, забирай. А тут все доставили на квартиру. І максимум за 2 години ми його зібрали.

До тієї ж мишки взагалі купа претензій, про які не розповідають блогери. Якщо цікаво, можу написати на неї такий же детальний відгук.

ЦІкаво.

Я вже в коментарях коротко розповідав. Але якщо ще кілька людей запитає, доведеться писати детальну статтю з плюсами та мінусами.

Так, я спочатку свій коментар написав, а потім вже читав все, що нижче — то ж прочитав і опис мишки.
Дякую!

Будь ласка. Радий допомогти. Мишка хороша. Але під неї прямо треба перевчатися.

До тієї ж мишки взагалі купа претензій

Трохи оффтоп, але що не так з MX 3s? :) В мене до неї єдина претензія — покриття з часом чи то облізає, чи то забруднюється, я так і не розумію що воно таке. А так, в плані роботи, функціоналу — все супер. Я навіть граю нею

Зовсім не оффтоп. Я ж спеціально написав те речення, щоб оцінити чи варто писати окремий огляд. Мабуть, ні. Бо більш ніхто не питав.

Можу сказати, що мишка хороша і своїх грошей точно вартує. Але за кілька місяців використання стикався з великою кількістю недоліків:

1. Безкінечний скролл треба постійно зупиняти вручну. Бо буває, що доскролив щось до кінця, вже й забув про нього, перевів мишку на інший блок, а воно все ще скролить. Неочікувана поведінка. Або підскролив до кінця, затис Ctrl щоб використати якусь комбінацію клавіш, а воно все ще скролить і змінює масштаб.

2. Коліщатко нахилене так, що крутити його зручніше вказівним пальцем. Особисто я звик використовувати для цього середній. Іноді треба затиснути ліву клавішу миші і скролити, щоб виділити багато тексту. Але якщо взяти мишку так, щоб вона лежала в руці, там дуже по-дивному треба вигнути того середнього пальця. Прямо реальний дискомфорт.
Може то в мене такі руки, але коли стикнувся, то помітив що багато блогерів теж скролять вказівним.

3. Можна вимкнути безкінечний скролл, але тоді «відсічка» імітуватиметься якоюсь вібрацією. І вона відчувається зовсім неприродньо.

4. Взагалі форма поганенько підходить під мою руку. Якщо класти «як зручно», то коліщатко треба було б зсунути значно вперед. Щоб його крутити среднім пальцем, а по правій кнопці клікати безіменним.

5. Якщо увімкнутий безкінечний скрол, то при кліку на коліщатко воно частенько ще й скролить

6. Вага. Мишка в рази важча. Перший місяць рука реально боліла після M100.

7. Проблеми з конектом. Різні. Наприклад, мишка підключена через донгл, але регулярно пропонує приєднати її по блютусу (при роботі з двома ноутбуками).
Був взагалі курйозний випадок, коли після роботи з мишкою Windows повністю перестав бачити Wi-Fi та Bluetooth. Не допомагало навіть перезавантаження системи. От ніби взагалі нема мережевої карти. Я не впевнений, що винувата саме миша. Але сидів у браузері, нічого такого не робив. Цей ноутбук вже 2 роки працював без збоїв.

8. Чорні смужки внизу то пластик, а не резина. Вони гострі. При роботі за столом це не заважає. А от на ліжку миша з неприємним таким звуком ніби я дере коврик.

9. При першому під’єднанні донгла миша автоматично встановила свій застосунок. Я то не проти, але тепер страшно щось вставляти в ноутбук. Хто зна що ще може саме встановитися.

10. Миша позиціонується тихою. В кожному ролику показують наскільки вона тихіша в порівнянні зі звичайною. Але тих тихих кнопок всього дві. Середня кнопка шумна при кліку. Якщо вимкнути безкінечний скролл, то й при прокрутці шумніша за звичайні миші. Бокові кнопки теж не назву тихими.

І подібних незначних недоліків можу назвати ще стільки ж. Але зупинюся на десяти. Бо лінь перераховувати.

Якось очікуєш, що переходячи з миші за 370 грн на більш ніж в 10 разів дорожчу, все стане тільки краще. А я от вже мабуть третій місяць «перевчаюся».

Смішно. Скільки тексту написав, а про найбільш «бісячі» баги не сказав. На деяких сайтах у мене відкриваються і одразу закриваються select-и. Тільки з цією мишею. Також чомусь сколінг у Google Maps іноді працює не корректно. Особливо, якщо вкладка довго висіла відкритою. Стає просто нереально чутливим.

На деяких сайтах у мене відкриваються і одразу закриваються select-и. Тільки з цією мишею. Також чомусь сколінг у Google Maps іноді працює не корректно.

Це схоже на проблему конкретного ПК або конкретної миші. Постійно користуюсь нею на трьох різних ноутах (два Mac, один Windows), то нічого такого і близько нема)

Можливо. Але нічого такого з іншими мишами на цьому ПК не було. І не схоже, що мій екземпляр робить дабл-клік. Бо більш ніде таких проблем «не ловив». Просто якісь «плаваючі» баги.

Теж маю стіл цієї фірми. За 8+ місяців не розчарувався у придбанні. Чудова фірма, дівчина-менеджер та якість виробництва.

Були звісно декілька нюансів:
— знайти їх шоурум, якщо йти від зупинок громадського транспорту, а не на власному авто — той ще квест;
— два рази БЕЗКОШТОВНО замінювали частково мотор-ноги (така ж рама як у автора), з причини того, що починав зʼявлятися неприємний звук при зміні висоти, монтажники сказали, що це ± іноді трапляється, тому і без питань міняють;
— я собі брав «аеродром» 150*90 з цим «стиковочним» вирізом та кріпленням для системного блока, у чорному HPL покритті — виглядає та відчувається супер лухарі, але збирає за день купу пилу, який дуже помітно; контра — піпідастр за 100 гривнів; Доречі, якщо робите кріплення для блока — то краще змістити виріз в сторону від нього, наприклад я його зробив не по «географічному» центру стільниці, а по центру тої відстані, яка лишається на стільниці, після позиціонування кріплення для блоку з однієї із сторін + невеликий марджин у 10 см на менспредінг))
— кабель-менеджмент корзина та й самі сервісні дроти — поки не вийшло його все укласти супер красіво, щоб не було видно, частину дротів та БЖ перевів в касту незйомних і прифігачив до тої корзини стяжками, ще частину — сховав в гнучкий рукав; Тут точно є точки росту по технічному дизайну, наприклад було б круто, якби сервісні дроти від двигунів та контролера були прокладені у власних вифрезеруваних каналах знизу; А для дротів периферії — найкраще, що бачив — це така ніша на всю довжину столу як у secretlab secretlab.co/...​roducts/magnus-metal-desk
— невеличкий лайфхак — якщо багато периферії на столі, то найкраще привести до схеми «один стіл — один дріт до розетки», а всю периферію завести в ту переноску під стільницею, і оцей кабель назовні пустити або вздовж ноги, або через спеціальне кріплення з липучкою/саморізом та стяжкою закріпити в кутку стільниці, ближче до розеток (ну це звісно якщо у вас не буде там вмикатися якась дічь на 2+квт, бо переноска може йокнути в результаті)

Дякую за шикарний коментар. Сподіваюся, з моїми моторами все буде в порядку :-)

Сподіваємося теж 🙂 Якщо що — у нас є сервісна «швидка допомога для моторів», прилетимо швидше, ніж думка 💨

Вітаю! Щиро дякую за зворотній зв’язок.
Нам дуже цікаво було почути про досвід з HPL щодо пилу — ми не так давно почали активно працювати з цим матеріалом, і, на жаль, ще не так багато користувачів ділилися враженнями.

Щодо неприємного звуку під час зміни висоти: ймовірно, у Вас модель Ultrastrong на 300 кг — це один із наших преміальних каркасів. Подібна ситуація траплялася декілька разів, вона пов’язана з тим, що фіксація опор у цій моделі дуже щільна, і при незначному відхиленні в товщині металу може виникати подібний звук. Але в разі чого — завжди оперативно допомагаємо вирішити ситуацію.

О, це, мабуть, Ви консультували мене при покупці. Передаю своє дякую ще й тут :-)

Це ми вам щиро дякуємо! У час, коли більшість користувачів не залишають навіть коротких відгуків на сайті, ви написали розгорнутий коментар ще й на платформі DOU. Саме завдяки таким словам ми відчуваємо справжню підтримку українського бізнесу. Такі дії надихають нас рухатися далі й створювати продукти, що гідно конкурують зі світовими брендами. Дякуємо від усього серця і від усієї команди! 💛💙

А ще трохи забіжу наперед — ми вже працюємо над новим кабельним органайзером, щоб ще краще оптимізувати простір для проводів. Нам також імпонують деякі рішення Secretlab, зокрема надихнула їхня модель з підключенням до мережі через нижню частину опори у двоопорному столі. Ми вже тестуємо схожий підхід і плануємо запуск у продаж з вересня. Також готуємо кілька нових конфігурацій 😉

"

А для дротів периферії — найкраще, що бачив — це така ніша на всю довжину столу як у secretlab

" по перше там теж буде збиратись пилюка, по друге це заважає встановлювати монитор на кріплення зі струбциною.

ну на відосах виглядає як норм, там ця кришка відкидається, і струбцина вкручується на внутр край цієї ніші. Головне щоб там глибини вистачило для воротка, інакше треба буде робити абрізання болта струбцини і крутити чимось перпендикулярно

Щодо монітора — згодні, якраз зараз працюємо над тим, щоб вирішити це питання. Варіант від Secretlab нам не дуже підходить, оскільки має кілька суттєвих обмежень:
— по-перше це можливість використовувати лише їхні кріплення;
— по-друге, кабель менеджмент займає досить багато місця на столі і залишається робочої зони 585 мм, а самі монітори розташовуються ще ближче до користувача на 50–60 мм.
Це допустимо лише для екранів з діагоналлю до 24. Тому зараз тестуємо різні рішення , щоб вирішити ці питання.
res.cloudinary.com/...​/p7xpqnehajpcbzxavnzq.png

Так ви ж не так обмежені жорсткими параметрами моделей, як сікретлаби, бо робите доволі кастомізовані вироби під кожного замовника. Тому проблему із втраченою глибиною можна вирішити просто закладанням з самого початку додаткової глибини до усього виробу. Типу 25см на нішу з кришкою + скільки вже собі хоче замовник живого простору

ми маємо обмеження технічними можливостями рам, нажаль( більше простіру можливо тільки на 4 опорних, а на 2х максимальна глибина стільниці 82см. Але ми вже маємо цікаві ідеї, гадаю у вересні презентуємо нові рішення. А на 4-опорний більше 100см краще не робити. При цьому все більше користувачів переходять на монітори з діагоналлю 36 дюймів і більше.
Це трохи насторожує, адже більшість людей не адаптують під це свій робочий простір — не змінюють відстань до очей, положення монітора чи ергономіку столу.
Згідно з даними офтальмологів, це може суттєво вплинути на погіршення зору, провокувати часті головні болі, збільшення випадків мігрені, а також викликати втому очей та зниження концентрації протягом робочого дня.

довго намагався згадати де я брав свій (згадав — Ergo Place)
взагалі метою було просто отримати нормальний великий стіл з регулюванням по висоті (працювати стоячи я за ним не збирався)
і спочатку була ідея просто замовити окремо кухонну стільницю потрібного розміру, вже обкромковану + окремо ніжки. І далі вже регулювати по висоті яка мені потрібна.
Але в результаті вийшло що всі до кого звертався за стільницею загинали нехилі такі ціни плюс саме замовлення як таке їм не дуже було цікаве. А на пропозицію все зробити дистанційно так дехто взагалі в ступор впадав — «ні, ви приїдьте, виберіть... ні, ми не доставляємо, приїдьте заберіть».
Плюс я спробував уявити як я буду підганяти стіл по висоті (яку я знаю тільки приблизно) щоб мені було зручно. Ніжок із досить широким діапазоном регулювання я не знайшов, виходило що можна взяти без регулювання і підрізати в кілька етапів. З врахуванням розмірів/ваги стола виходило зовсім не тривіально.
То ж в результаті плюнув і замовив стіл «для роботи стоячи». З яким кілька днів погрався, відрегулював по висоті та й усе..
P.S.
всі ті органайзери і т.п. можна замовити дешевше в китайців (плюс вибір більше), але переважно вони корисні саме коли треба стіл підіймати-опускати, щоб кабелів які до розетки прив’язані було менше і все це добро не звисало зі стола.
P.P.S.
ще є така корисна фігня (якщо у вас десктоп) як тримач системного блоку, який можна прикріпити до низу стільниці і він буде підійматись разом зі столом.

Дякую за цікаву історію. Тримач для системного блоку під мою стільницю не дуже поміщається. Та й системник я поки не зібрав. І навіть не знаю де він стоятиме. Хотілося б щоб його й до монітора, й до телевізора було зручно підключати. Тоді можна буде позбутися Xbox.

А, ше згадав — прикольні у Ergo Place бухгалтери — прислали разом зі столом акт прийому передачі і хотіли щоб я його підписав і їм назад поштою відправив. Бо у них без цього можуть бути проблеми з податковою і т.п. ))
Але тут якраз почалась повномасштабка і всім стало не до того.

Може платили як ФОП? В законодавстві дійсно багато «заморочок».

Штука баксов за стоячий стол? Самый маленький 120*80? Вот это развод!
Мой немецкий двухмоторный 140*70 куплен за 300 или 400 евро почти 3 года назад.
И это еще и в Германии, где, типа, дороже. www.duke-handel.de/Bueromoebel

Ну тут кожному своє. Погортав їх пропозиції. Столи навіть на рендерах виглядають хлипкуватими. Всі не перевіряв, поклацав тільки найдорожчі: піднімають 100 кг і на замалу для мого зросту висоту. Мені й 127 см «в притірочку». Стільниці з ДСП, яке мені не подабається. Форма так собі. Плюс доставка і розтаможка.

Так то й в Україні є набагато дешевші аналоги. Приблизно за 10 000 можна придбати стіл, що підіймається. А звичайний навіть за 50 баксів знайдете. Але на мій погляд це все ж зовсім різні речі.

Я от ніколи не володів Порше. Але не став би його порівнювати з Рено, який в мене колись був, і казати, що німці розводять людей :-)

У мене трішки дивна філософія. Наприклад, 8 років тому я купував ноутбук. І друзі казали, що ноут за 60к це розвод. От тільки він і зараз більш-менш нормальний: сенсорний 4к екран з хорошими кольорами, працює швидко, зручна клавіатура, 512 ГБ SSD, 16 GB оперативки. Порівнював з ноутбуком дружини за 50к, придбаним кілька місяців тому. То мій подобається більше.

А товариші з тих пір вже кілька штук змінили, витратили більше і ніколи так і не мали дійсно якісного лептопа.

Не те щоб я заступався за Технотейбл, але й у них звичайна рама з вантажопідйомністю 100кг і трішки кращим діапазоном висот + ДСП коштуватиме ті ж 300-400 євро.

Даже если так, то стоимость производства несколько отличается в Германии и Украине. Оверпрайс налицо.

Я не до кінця розумію чому зроблений на імпортному обладнанні та з німецького ДСП стіл в Україні повинен коштувати набагато дешевше, ніж в Німеччині. Особливо, підчас війни, коли кредити дорогі, працівників спробуй ще знайди, китайські комплектуючі везуть хто зна якими дорогами, а на виробництво в будь-який момент може впасти шахед. Зараз ще й світло почнуть вимикати. Ну й ринок в нас трішки менший, ніж в ЄС. Масштабуватися складніше. Але Вам видніше.

Я от маю власний бізнес і просто в захваті від тих людей, що в такий час тримаються і не закривають свою справу. Зараз це в рази складніше, ніж в було 2019-му.

P. S. Не читав про Ваш стіл. Але візуально виглядає як Made in China. Дуже вже типові рами, які я в кого тільки не бачив.

повинен коштувати набагато дешевше, ніж в Німеччині

Потому, что украинский ФОП не платит под 50% налогов и 4К евро зарплат/страховок за одного сотрудника.

Не читав про Ваш стіл. Але візуально виглядає як Made in China.

Ну не удивлюсь, хотя моторы на сайте заявлены как немецкие.
Он не шатается и я на нем стоял своими 90кг. Поднимать, правда, в этот момент не пробовал)
Те же 20 бесшумных секунд на подъем/спуск.
Отличный стол!

Ну якщо дійсно рама Made in China, то в собівартості стола доля ручної праці виходить мінімальною. Поле далі сперечатися вже не буду.

Судячи з відкритих джерел, Duke‑Handel — це торговий представник і онлайн-магазин, а не виробник власної продукції. У юридичному імпринті зазначено:

Handelsvertretung Christian Grönert Waltherstr. 1, Würzburg, Німеччина
Основна діяльність компанії — дистрибуція побутової техніки, меблів, масажного обладнання та стійок, тобто перепродаж готової продукції, а не повноцінне виробництво.

Порівнювати наші вироби з такими рішеннями некоректно.
У Duke‑Handel навіть стільниці постачаються вкомплектованими з Китаю, а витрати обмежуються здебільшого логістикою, базовим офісом та зарплатами представників.

Натомість:

— Ми виготовляємо більшість продукції на власному виробництві:
від обробки деревини та фрезерування до виготовлення металевих елементів — кабель-менеджментів, полиць під системні блоки, моніторів та інших аксесуарів.

— Маркетингові витрати в Україні й Німеччині — порівнювані,
але виробничі витрати в Україні значно вищі — через вартість металу, електроніки та імпортної фурнітури.

— Ми мали досвід виробництва в Польщі й зараз запускаємо цех у Португалії, тому добре орієнтуємося у реальній собівартості виробництва в ЄС.

Я не вижу смысла в украинском производстве, продукт которого потом на выходе стоит так же, как тот, что произведен в Германии. Даже если они его полностью в Китае изготавливают и только перепродают здесь, это все равно вещь, которая получила сертификат соответствия в Германии (ТЮФ, Декра) и является качественной, на уровне аналогичной немецкой.

Цікавий у вас коментар 🙂 Добре, що ми думаємо інакше — не просто розвиваємо українське виробництво, а вже отримуємо запити з Європи на відкриття нашої франшизи!

До речі, наші каркаси сертифіковані за стандартами ROHS / CE / FCC / RCM / GS, а склад виробника знаходиться в Німеччині — тож можемо сказати, що наші столи майже німецькі 😉

Вітаю! Дякую за посилання.
Дозволю собі трохи додати як виробник.

Ви порівнюєте зовсім різні рішення. У нас також є моделі столів з ДСП-стільницями та двома моторами, які стартують від 15 000 грн. Але в даному випадку автор статті — Сергій — замовив дубову стільницю розміром 1200×820×40 мм, і лише її вартість у Німеччині в середньому становить 450–550 євро, без урахування вартості каркасу.

Крім того, використаний у ньому 4-опорний каркас — це інша категорія за функціональністю та вартістю порівняно з базовими 2-опорними моделями.

Тому, щоб оцінка була коректною, пропоную порівнювати товари в однаковій комплектації.

До речі, цікаво, яку гарантію надає Duke-Handel, бо на сайті не знайшли конкретної інформації. Можливо, ви підкажете?

У нас також є моделі столів з ДСП-стільницями та двома моторами, які стартують від 15 000 грн

Так вон же он в Германии за те же 300 евро, как у вас. Я утверждаю, что это разводняк, себестоимость производства в Украине должна быть ниже.

До речі, цікаво, яку гарантію надає Duke-Handel, бо на сайті не знайшли конкретної інформації. Можливо, ви підкажете?

Тут это на уровне законодательства о ЗПП регулируется. Стандартно год гарантии на любой товар, но т.к. в столе электроника — 2 года.

Дякуємо за коментар. Вартість — це не лише про собівартість матеріалів, а й про ідею, час, команду, сервіс, ризики та відповідальність.

До речі, у нас є каркас за 13 000 грн (приблизно 300 євро), на який ми надаємо 5 років гарантії, включно з електронікою. Тож порівнювати можна — але чесно.

Щиро дивує, наскільки часто саме український бізнес стикається з таким рівнем знецінення. У Німеччині, наприклад, ніхто не називає «разводняк» якісний продукт — навіть якщо він дорожчий. Так само, як у сфері ІТ, де за ту саму послугу ціна може відрізнятися втричі — і це вважається нормою.

Ми ніколи нікого не обманювали і не жаліємось, скільки сил і коштів було вкладено в створення єдиного в Україні виробництва столів з регулюванням висоти. І не жалілися, коли довелось відмовитися від мрії —і повністю змінювати бізнес модель, щоб рушити далі.

Але прикро, коли замість діалогу — спроба знецінити і нав’язати свою точку зору. Для цього і існує ринок — кожен має право обрати те, що важливо саме йому.

Закликаємо поважати одне одного і працю, яку ми всі вкладаємо у свою справу 🙌

Вартість — це не лише про собівартість матеріалів, а й про ідею, час, команду, сервіс, ризики та відповідальність.

Если вы считаете, что это все совокупно в Германии дешевле или по-другому, то нет: дороже и также нужно. И еще комиссию Амазону надо платить, ага.

Хоть я и глубоко уважаю тот факт, что вы делаете производственный бизнес в Украине при всей войне и корупции, делать акцент на украинскость компании (в каждом посте) это обычная манипуляция типа ДЕИ. Лучше цены снизьте, а то они у вас как в Германии и это не норм.

Ми щиро не вважаємо, що ціна має бути нижчою лише через те, що виробництво — в Україні. Навпаки, якщо врахувати вартість грошей (кредити під 20+% річних у гривні), ціну сировини, енергоносіїв, логістики та загальну нестабільність, собівартість у нас часто не нижча, а подекуди навіть вища, ніж у Європі.

До речі, чому ніхто не очікує, що техніка Dyson, Apple чи Samsung буде дешевшою для українського ринку? Хоча і ці бренди виробляють в Китаї, їхні ціни в Україні — такі самі або навіть вищі, ніж у Німеччині. Але це сприймається як норма.

Щодо акценту на українське походження — ми робимо це не як маніпуляцію, а як пояснення. Бо є багато товарів, які на 100% імпортовані з Китаю — і вони дійсно можуть бути дешевші. Але це інша категорія, з іншою якістю, відповідальністю та виробничою культурою.

І ще один показовий факт: багато базових продуктів у німецьких супермаркетах зараз коштують дешевше, ніж в українських. Але ж це ніхто не називає «розводом», правда?

Ми поважаємо право кожного робити власний вибір і завжди відкриті до діалогу — не лише про ціни, а й про цінність.

Ми щиро не вважаємо, що ціна має бути нижчою лише через те, що виробництво — в Україні.

Отважно. Я выше писал почему, но вы проигнорировали. Зарплаты/страховки/налоги — все то, чего у вас нет в расходной части.

Навпаки, якщо врахувати вартість грошей (кредити під 20+% річних у гривні), ціну сировини, енергоносіїв, логістики та загальну нестабільність, собівартість у нас часто не нижча, а подекуди навіть вища, ніж у Європі.

Цена сырья — тут оно тоже не бесплатно.
Электроенергия у меня в немецкой квартире стоит 15 грн./кВт на гривны и это у меня очень выгодный тариф.
У вас точно ниже стоимость, чем у немецкого производителя/поставщика.

Но на самом деле ответ на вопрос, почему немецкий продукт (сделанный в Китае в соответствии с немецкими стандартами качества) должен стоить дороже, чем украинский даже не в более низкой себестоимости. А просто в том, что любой нормальный человек, выбирая между, например, Зарой и одеждой фабрики «Ярослав» в одну цену (или если украинский аналог дороже) при схожих характеристиках всегда выберет Зару. Или между немецким Duke-Handel и украинским ФОПом Technotable выберет первого. Доверия больше.
По мне вы можете привлечь покупателя если не ценой, то только лапшой на уши про «ценность». Что я тут и созерцаю.

Отважно. Я выше писал почему, но вы проигнорировали. Зарплаты/страховки/налоги — все то, чего у вас нет в расходной части.

Розумію ваш підхід, але давайте поглянемо ширше.
Як ви вважаєте: при роботі з готовою продукцією потрібно більше чи менше персоналу, ніж при повному циклі виробництва?

Больше. И что?
Результат — готовый стол хорошего качества.
Оптимизируйте свои расходы на производство, если не можете добиться цены ниже при аналогичном качестве.
Заказывайте у китайцев и сделайте их дешевле, чем у немцев.
Профит.

Дякуємо за поради — відразу видно, що у вас чималий досвід запуску виробництва, сертифікації, логістики та післяпродажного обслуговування. Обов’язково візьмемо до уваги. 😉

Цена сырья — тут оно тоже не бесплатно.
Электроенергия у меня в немецкой квартире стоит 15 грн./кВт на гривны и это у меня очень выгодный тариф.
У вас точно ниже стоимость, чем у немецкого производителя/поставщика.

Но на самом деле ответ на вопрос, почему немецкий продукт (сделанный в Китае в соответствии с немецкими стандартами качества) должен стоить дороже, чем украинский даже не в более низкой себестоимости. А просто в том, что любой нормальный человек, выбирая между, например, Зарой и одеждой фабрики «Ярослав» в одну цену (или если украинский аналог дороже) при схожих характеристиках всегда выберет Зару. Или между немецким Duke-Handel и украинским ФОПом Technotable выберет первого. Доверия больше.
По мне вы можете привлечь покупателя если не ценой, то только лапшой на уши про «ценность». Что я тут и созерцаю.

Дякуємо за ваш коментар. Ми поважаємо різні точки зору — і тим більше цінуємо можливість показати, чим насправді є український виробничий бізнес сьогодні.

Під час участі в міжнародній виставці в Німеччині -Orgatec, на якій ми були єдиними представниками з України, ми не просто представляли бренд. Ми демонстрували реальний технологічний продукт, який викликав щире здивування:

«Такого складного і продуманого рішення ми ще не бачили», — сказали нам кілька відвідувачів, серед яких були й засновники європейських компаній.

💡 І все це — розроблено та виготовлено в Україні.

Для нас це не просто приємно — це визнання того, що українські інженерні рішення можуть бути конкурентними на глобальному рівні. Особливо цінною була підтримка з боку власників компанії Linak (Данія) — світового лідера у сфері лінійних приводів, який відзначив якість реалізації та нестандартність підходу. Так само нас підтримали й інші виробники, які глибоко розбираються в технічних деталях.

Це ще один доказ, що українське = не компроміс, а альтернатива європейському з гідною якістю і характером.

Ми не сперечаємось. Ми працюємо. І дуже вдячні тим, хто це бачить.

«Такого складного і продуманого рішення ми ще не бачили»

Это же стол. Ножки, столешница, моторчики, органайзер кабелей... Лапша опять.

💡 І все це — розроблено та виготовлено в Україні.

Признак качества, ага. Успехов.

Дякуємо за ваш коментар.

Але справді хочеться запитати: у вас у Німеччині не навчають поваги до чужої праці?
Фрази на кшталт «лапша опять» чи постійне знецінення — це не аргументи, а форма приниження. Чи ми вас особисто чимось образили?

Ми відкриті до конструктивного діалогу, навіть критики — якщо вона по суті. Але замість того, щоб обговорити конкретику, ви знову й знову зводите все до іронії, ніби щось доводите... Хоча насправді — просто не чуєте.

У нашому асортименті — десятки моделей, а на міжнародній виставці ORGATEC у Кельні ми представляли запатентовану модель, яку ще довго обговорювали навіть виробники зі світовим ім’ям. І ось чому:

🔹 4 опори й 4 двигуни — абсолютна стабільність і плавність підйому навіть під великим навантаженням;
🔹 Електрорегульований моніторний кронштейн — екран завжди на рівні очей;
🔹 Інтелектуальна система кабель-менеджменту в стільниці — жодного хаосу, усе сховано й організовано;
🔹 Живий газон в стільниці — для зору і перемикання уваги без екранів;
🔹 Біометричний замок у шухляді — безпека особистих речей;
🔹 Підігрів підстаканника — кава завжди теплою;
🔹 Вбудована питна система — одним натисканням кнопки — вода;
🔹 Лампа з Sunlike-світлодіодами — природне освітлення без мерехтіння;
🔹 Очищення та зволоження повітря — комфорт для дихання.

І саме тому ми називаємо себе кастомним ательє для робочих місць, бо втілюємо навіть найсміливіші ідеї — не лише у словах, а у конкретних технологічних рішеннях.

Ми не граємо в «дешево», ми створюємо те, що дивує навіть досвідчених європейських виробників.

Это же стол. Ножки, столешница, моторчики, органайзер кабелей... Лапша опять.

Я, мабуть, не звичайна людина. Але між 100% Made in China та відносно українськими чи європейськими товарами ніколи не обираю китайське.

І не тільки з патріотичних міркувань. Місцевим банально довіри більше, ніж дистрибʼюторам «китайщини».

Будучи в Украине я, наверное, тоже так рассуждал.
Но я в Германии и Мейд ин Чайна тут немецкая. Это 2 большие разницы.

Но цель не сравнить Украину с немецким Китаем. Я только пытаюсь показать, что украинский родной производитель вас обирает под красивыми лозунгами, при равном немецкому Китаю качестве.

Дякуємо за пояснення.
Дуже цікаво — а який саме продукт ви виробляєте?
Було б цінно дізнатися думку людини з таким досвідом не як споживача, а як виробника.

Бо поки ви намагаєтесь «викрити» українського виробника в маніпуляціях, ми — щодня створюємо реальний продукт, який обирають не за гасла, а за результат.

Якщо маєте реальний кейс — поділіться. Буде цікаво.
А загальні фрази про «обирають під красивими лозунгами» — залишимо в соцмережевих баталіях без конструктиву.

Я не произвожу, а потребляю. И делаю это с умом, отбрасывая маркетинговую шелуху про космические технологии при производсте стола.

Розуміємо. Ви — свідомий споживач, і це завжди добре.
Ми ж — виробники. І тому добре знаємо, з чого формується ціна, які процеси за кадром, і як складно щось реально створювати, а не лише споживати.

Ми не говоримо про «космічні технології». Ми говоримо про:
— електроніку, що працює роками,
— точність складання,
— сервіси, які реагують за 1 день,
— інженерні рішення, які враховують біомеханіку людини.

Це — не «маркетингова шелуха». Це — досвід, з якого формується продукт, за який люди готові повертатись.

І якщо хтось не бачить різниці — це не завжди проблема продукту 😉

Якість не буває однаковою. Щоб щось порівнювати, треба поставити дві моделі поруч і дивитися, тестувати.

Для прикладу: я коли рекомендую своїм читачам де орендувати авто спочатку сам беру машину не менше 10 разів. По два-три рази в різних компаніях. Наче всюди видадуть авто. Але ні.

Навіть в Німеччині якісь обслуговування була дуже різною. Десь мовчки вписали 200 євро. Обіцяли, що це їх внутрішні штуки і гроші потім повернуться. Виявилося — підвищення класу авто. Десь про таке навіть не думали.

І на ціну в інтернеті теж орієнтуватися не можна. Бо як кажуть в Одесі: «що показав сайт і що заплатите — то дві великі різниці».

Та й про «обдирає» я якось не розумію. Чому мій пилосос Dyson, монітор чи кухонний комбайн в Німеччині коштують значно дешевше, і це норм. І тільки стіл повинен бути в рази дешевшим, за перепроданий німцями китайський? Він же не виготовлений на німецьких заводах :-) Невже півгодини отієї дівчина, що його продасть, коштує так неймовірно дорого, що не перекриває економію на виробництві в Китаї?

Для прикладу: я коли рекомендую своїм читачам де орендувати авто спочатку сам беру машину не менше 10 разів.

10 столов же ты не купил ;)

Чому мій пилосос Dyson, монітор чи кухонний комбайн в Німеччині коштують значно дешевше, і це норм

Это почему ж это норм??? Вас таки дурят!

Невже півгодини отієї дівчина, що його продасть, коштує так неймовірно дорого, що не перекриває економію на виробництві в Китаї?

Я уже писал, сколько это стоит.

10 столов же ты не купил ;)

Так я і не дозволяю собі порівнювати якість.

Это почему ж это норм??? Вас таки дурят!

Таки інших способів його придбати немає :-)

Я уже писал, сколько это стоит.

В Вас якесь преклоніння перед іноземцями. «Китайський стіл має коштувати дорожче, бо мені його продасть німець». Не зробить, не змонтує. Перепродасть китайське.

Думаю, на цьому й закінчимо розмову. Що хотів, я вже сказав. Тепер працювати треба :-)

Так я і не дозволяю собі порівнювати якість.

Ты позволяешь себе рекомендовать. Ты накатал рекламную статью объемом с Войну и мир!

Таки інших способів його придбати немає :-)

Амазон, Алиекспресс. Но да, это уже чуть сложнее.

Що хотів, я вже сказав. Тепер працювати треба :-)

Аналогично.

як раз місцевим подельщікам довіри ніякої, купа дегенератів з ркуками зі сраки і гімном у голові роблять що по пало я як попало, я он на пром юа знайшов тіпа фоп — виробляє акомулятори, замовив до свого самоката через рік вскрив, а там канцелярській скотч, картон з коробки з під печива. Та китайці в тисячу разів краще роблять, у них є виробництво у нас все виробництво це якийсь дурень в гаражі щось карявками робить.

Кожному своє. Я не замовляю в гаражах, якщо не впевнений, що там роблять якісно. В Україні повно компаній, які роблять хороший продукт. Наприклад, я ношу одяг Seven Mountains. Чудове співвідношення ціни та якості. І так в багатьох нішах можна знайти українське, або хоча б мінімально китайське.

Китайці підтримують рашку. Якось не хочеться в них купувати, якщо є альтернативи.

а як ви будете впевнені в якості коли не мали з ними досвіду? я до реяі цей акум віддав на переробку іншому спейцціалісту, мені його на каналі самокатчиків радили — результат той самий по суті, отепер мушу сам робити, бо задовбався шукати адекватних майстрів. Просто черговий раз купуєш щось українське, думаєш ну в цей раз точно має бути щось нормальне, і знов те саме.

Ну якось вже знаходжу. Якогось алгоритму не маю. Але майже все, що купував українського, зазвичай доволі пристойної якості. В нас багато талановитих людей. Просто не завжди ті компанії легко знайти. Ну і бажано не гнатися за найнижчою ціною :-)

Воно ж з будь-яким товаром так. А як я маю бути впевненим в якості китайської продукції? Особисто мені там фігня якась траплялася в рази частіше, ніж в українських, європейських, американських, корейських чи японських товарах.

Я утверждаю, что это разводняк, себестоимость производства в Украине должна быть ниже.

І чому раптом собівартість виробництва в Україні буде нижча ніж в Китаї?

Я уже писал выше:

Зарплаты/страховки/налоги

У меня здесь в друзьях выращиватель пищевого продукта (грибы). Минимальная стоимость найма сотрудника для него — 4,5 кЕвро/мес.

В Китаї??? Схоже він тобі трохи не ті гриби продав ;)

Компания немецкая, сотрудники немецкие, зарплаты... ну вы поняли.
Производство в Китае — ну так блин, это ж разумно! Если качество не страдает. ;)

собівартість ВИРОБНИЦТВА, Карл.
ти розумієш що таке ВИРОБНИЦТВО, а що таке менеджер-продаван?
замовити товар в Китаї і його перепродати — це не виробництво.

Производство, если оно регламентируется немецкими стандартами качества, это не то же самое, что произвести шопопало без каких-либо стандартов в китайском подвале и перепродать. И себестоимость/стоимость такого производства выше. Опять-же: Самсунг тоже сделан в Китае. Можно ли сказать, что Самсунг заказывает и перепродает телефоны? Про ту фирму ничего не известно кроме того, что она немецкая и несет полную ответственность за товар, что она «перепродала».

Производство, если оно регламентируется немецкими стандартами качества

А як воно регламентується, воно ж в Китаї.
От мені chatgpt каже, що ця фірмочка взагалі перепродаван, навіть напряму ці столи з Китаю не возить.

can you find who is OEM manufacturer for duke handel electrical desks

Short answer
Everything public‑facing points to the fact that Duke‑Handel does not build its “electric height‑adjustable desks” itself.
The desk is a private‑label re‑box of the E‑MORE 2M2S / 2M3S frame that German hardware wholesaler BMB Beschläge GmbH sells to furniture retailers.
BMB, in turn, sources that frame from the Chinese motion‑control specialist Jiecang Linear Motion Technology Co., Ltd. (Ningbo), which is the actual OEM that welds the columns, installs the dual motors, and supplies the 32 V DC / 8 A control box.

How we can tell
Evidence What it shows Source
Duke‑Handel’s own product page lists exactly the same technical data (70–118 cm height range, 110–180 cm telescopic width, dual 100 kg motors, 32 V DC 8 A PSU) that E‑MORE uses, and gives only Duke‑Handel’s Würzburg address — a classic sign of an importer/private label. Same specs, no manufacturing address.
duke-handel.de
BMB’s datasheet for E‑MORE 2M2S shows an identical drawing, the same dimensions (695–1145 mm stroke) and the same item numbers 301‑109219/247/254 that re‑appear in retailer listings. Confirms the frame provenance.
bmb-beschlaege.de
TÜV Rheinland safety test report for item 301‑129316 lists “CCIC (Ningbo) Co., Ltd.” as the testing laboratory. CCIC is the Chinese state conformity‑inspection body in Ningbo — the city where Jiecang’s main factories sit. Independent proof the frame originates from Ningbo, not Germany.
bmb-beschlaege.de
Furniture‑trade visitor lists (Interzum / Orgatec) show BMB Beschläge GmbH and Jiecang Europe GmbH exhibiting side‑by‑side — they market the same lifting‑column technology in Europe. Public relationship between BMB and Jiecang.
media.koelnmesse.io
Jiecang’s own “Smart‑Office / Standing‑Desk Frame” catalogue specifies dual‑motor frames with the same 695‑1145 mm stroke and 32 V DC 8 A control electronics. The underlying Jiecang platform matches the Duke‑Handel/BMB frame one‑for‑one.
jiecang.com

Putting the chain together
OEM level — Jiecang Linear Motion (宁波捷昌) builds the steel columns, motors and control boxes.
Their standard dual‑motor frame spec: 695–1145 mm lift, 1100–1800 mm telescopic width, 100 kg dynamic load, 32 V DC 8 A supply.
jiecang.com

Tier‑1 distributor/brand — BMB Beschläge GmbH buys those frames, adds the “E‑MORE” model name, publishes German datasheets and obtains EU conformity certificates.
bmb-beschlaege.de

Private‑label retailer — Duke‑Handel orders complete kits (frame + chipboard top) from BMB, prints its own barcode (GTIN 4250838259811) and sells them through its web‑shop, Amazon and Otto.
duke-handel.de

Because the CE declaration and TÜV/GS paperwork stay with BMB, Duke‑Handel can legally state itself as the “Hersteller” (manufacturer) on the web page even though the physical production happens in China.

How to cross‑check yourself
Look at the underside of the control box on a Duke‑Handel desk — you should find a model code that starts with “JC” or “JCB35...”, the typical Jiecang part‑number.

The handset PCB usually has a tiny silk‑screen “JIECANG” logo.

If you still have the shipping label on the heavy frame carton, you’ll often see a manufacturing licence code in the format ZJ‑JC/... (Zhejiang Jiecang).

Bottom line
OEM manufacturer: Jiecang Linear Motion Technology Co., Ltd.,
Plant location: Ningbo, Zhejiang, China
EU wholesale brand: BMB Beschläge GmbH — “E‑MORE 2M2S / 2M3S”
Retail/private‑label: Duke‑Handel (Würzburg, Germany)

So when you buy the Duke‑Handel electric desk you are getting the same Jiecang/BMB E‑MORE frame that many European DIY and office‑supply chains sell — just with a different sticker on the box.

так ніби стільниця з дерева щось космічне і по цінам аерокосмічної галузі, я в свій час замовив меблевий щит з бука і за пів години перетворив на стільницю, відшліфувати, зняти фрезером кромку і вскрити маслом як раз стільки і займає, найбільш геморною частиною було довезти той щит з одного краю міста в інший.

Якщо ви можете зробити все це самостійно і вас влаштовує результат — це справді чудово!

Ми ж працюємо за технологічними картами від виробника, і перед нанесенням олії чи лаку проводиться цілий ряд підготовчих робіт.

Якщо говорити лише про покриття олією, то її потрібно наносити з обох боків, у два шари, з обов’язковим проміжним шліфуванням і витримкою 24 години між шарами. Тобто сам процес нанесення і затвердіння займає близько чотирьох днів.

Виготовлення стільниці з покриттям поліуретановим лаком займає ще більше часу — 5–6 днів. Це включає ґрунтовку, тонування та 2–3 шари лаку, кожен з яких також потребує часу на висихання.

Але знову ж таки — якщо ви вмієте зробити все це за 30 хвилин і задоволені результатом — це чудово!

витримка між шарами олії ніякого особистого втручання не потребує, стоїть собі в куточку їсти не просить, шліфування там в першу чергу прибирає пилюку що осіла поки масло було ще рідким. кількість шарів залежить від естетичних побажань того хто буде кристуватись, можна і десять нанести. Труїтись поліуретаном заради сумнівної радості дзеркальної поверхні — хз, мені простіше не напрягатись з того а коли шар масла буде пошкоджено від використання зішліфувати його і покрити заново. це робоча поверхня — я її не бережу якось особливо, то і особливих дірехторських побапжань не маю. Поліуретанове покриття більш технологічне, це я розумію але кінцевій користувач не зможе самотужки відновити це покриття у випадку пошкодження, або це буде занадто дорого і складно для нього, все впреться в нову столешню за багато грошей, хоча технічно нічого не забороняє відновлювати якісно зроблені меблі і берегти екологію.

— шліфування там в першу чергу прибирає пилюку — НІ ЦЕ НЕ ТАК!
— Проміжне шліфування потрібне не для прибирання пилу, а для видалення ворсу, який піднімається після нанесення покриття. Пилу в момент нанесення взагалі не повинно бути в приміщенні — це аксіома.

-особливих дірехторських побапжань не маю
І тут з вами повністю згоден: і у вашому, і у нашому варіанті буде стільниця, яка виконуватиме свою функцію.
Для прикладу можна порівняти Daewoo Lanos і BMW — і те, і те авто, але естетичне задоволення від них зовсім різне. Звісно, якщо його взагалі можна отримати від Lanos :)

ворс при якісній попередній шліфовці вже би не мав вставати, і навіть якщо ні, то для другого шару так точно, я би з радістю повірив би у ваші лекції про бмв та ланос, як би тільки що не забрав з НП вашу підставку під ноутбук, не факт що вас я можу порівняти навіть з ланосом, скорше з жигульом який після покупки власник має допилювати власними руками. Як то кажуть гворити всі вміють а от на практиці почнається зовсім інша ситуація.

Щиро дякуємо за довіру до нашої продукції!
Що стосується BMW і Mercedes — вони теж колись починали. Ми розуміємо, що лише на початку свого шляху, тому нам ще є куди рости й розвиватися.
Дякуємо за зворотний зв’язок — ми справді його цінуємо і завжди беремо до уваги!

photos.app.goo.gl/nDgc78YMiby3sjoK9 оце от після всіх ваших розмов про якісні покриття — тобто як треба ви знаєте, але не робите, а потім розмови про бмв. Що там було на початку не знаю, але створювати авто суттево складніше ніж поличчку з дерева з трьох детальок

Будь ласка, надішліть підставку назад — така ситуація є неприпустимою. Ми оперативно замінимо її та надішлемо нову протягом кількох днів після отримання. Ця точно не дотягує до Мерса )) Пишу Вам в особисті за деталями.

Зазвичай я не пишу такі детальні відгуки безкоштовно.

Ось це зробило мій день. А так можна було? Я ж то думав, що воно всі як я, страждають графоманіею чисто для прокачки навику письма )
Про підйомні столи моя історія:
в звязку з буремною ситуацією навколо, за деталями ось сюди — dou.ua/forums/topic/53382
бо в сейф румі з норм столом спати було трохи заскладно, куплений був підйомний ось такий — <як заплатять вставлю посилання на розетку ) >
це значно покращило юзер єкспіріенс під час тривалих нічних тривог, і під піднятим на повну столом почуваєшся значно комфортніше )

Ну я зазвичай отримую комісійні від більшості сервісів, які рекомендую. В туризмі майже у всіх є розвинута партнерська програма.

Якщо в якійсь ніші немає партнерських програм від пристойних компаній, то я можу просто не писати про них. Завжди є купа ідей для статей, які будуть корисними читачам і принесуть якісь копійки мені.

Писати «просто щоб поділитися» толком не виходить. Наприклад, щоб написати хорошу статтю про оренду авто, мені треба хоча б кілька разів зʼїздити в країну, про яку розповідаю. І хоча б 5 разів взяти машину. Щоб хоч трішечки розуміти ринок. Плюс тиждень-два роботи з текстом.

Тут дали якийсь промокод, але я навіть не запитав скільки % комісійних дають. Просто задоволений столом і захотів їх підтримати.

Фан факт: я вже 15 років володію кількома сайтами про подорожі. І за останні роки кількість відгуків впала просто в рази. Раніше людям подобалося ділитися своїми враженнями в інтернеті. Зараз всім ліньки.

Та звичайно, треба підтримувати вічнозеленим контентом)

Зараз всім ліньки

не тільки це, проблема в тому що це не так то легко пересічному споживачу ) Ось і залишається теги та чекіни в інсті та інший тікток )

На моїх сайтах залишити коментар стало набагато простіше: не треба навіть вказувати імʼя чи пошту. А коментарів стало менше.

Може це ще й тому, що писати я почав детальніше. В статтях більше фактів, менше емоцій. Тому у людей просто не залишається запитань

я значно комфортніше почуваюся бо там де я сплю стоїть вдвохповерхове ліжко з нескладним каркасом, нескладний двохповерховий звварний з профільної труби стіл і інструментальна тележка вагою під сто кілограм — отої всієї сталюки вистачить шоб на собі плити перекриття тримати, а не жалюгідних 100 кг на механізмі підняття

Не устаю поражаться, на что люди тратят свою жизнь в такие лихие времена.

.

вже більше 15-ти років працюю лежачи в ліжку

і як самопочуття?

Як не дивно, все нормально. Але я ж і працюю не по 8 годин. Підмощуюю 2-3 подушки і кладу ноутбук на коліна. Поруч коврик для мишки. В наушниках прямо дуже приємно так працювати.

З моменту придбання стола спина почала боліти більше. Сподіваюся, що це мʼязи тренуються. А от засинати став прямо в рази швидше. Окреме робоче місце таки корисне з психологічної точки зору. Ну або це плацебо :-)

абсолютно така ж історія. з 22 року працював в ліжку, ніколи не було проблем зі спиною. Останні кілька місяців працюю за столом, спина прям ниє кожен день. Однак тепер працюю з кількома моніторами (в ліжку так не вийде) та сплю краще бо розділив простір для роботи та відпочинку.

Дякую, що поділилися досвідом. Теж хочу монітор.

ну я так само лежачі і мені ок. але ще є тренажерний пʼять разів на тиждень і орбитрек вдома
інакше б поперек не сказав би дякую, тим більше що вже під сорок рочків

Я навіть в тренажерку не ходжу. Вік той же. Поперек взагалі не болить, хіба між лопатками іноді. А от талія дякую не каже. 90 кг при рості в 191 см. Але може це тому, що люблю готувати щось солодке: панкейки, млинці, випічку і т. ін.

Так цікаво, що я не один такий «лежебока».

питання ще в тому, це 90 кг м’язів чи жиру?
як ви збираєтеся бігти марафон? )

Бігти точно не збираюся. Всі знайомі, що серйозно займалися бігом, мають ті ще проблеми з колінами та стопами. Мені з моїми ногами це точно протипоказано. Наскільки розумію, поки моя вага в межах норми. Але кілограмів зо 5 варто скинути.

Так 90 кг при 190 см это ж обалденное соотношение)
У меня 90 кг при 180, уже напрягает, а было бы 80 или рост 190, так я б вообще не парился бы)

Ну воно близьке до нормального. Але відчуваю, що є 5-10 зайвих кг. Може просто старішаю. Батько теж в молодості був худим, але з часом набрав вагу.

Підписатись на коментарі