Чи є альтернатива Windows-лептопу?
Маю Lenovo X1 Carbon Gen11. Доволі дорога залізяка, і коштує як MacBook Pro, з чим і буду порівнювати.
Одразу хочу виразити свою повагу до дісплею. IPS матриця тут божественна.
На цьому усі переваги закінчуються. Поїхали по пунктах.
Автономність
Кажуть про 8+ годин. Але давайте дивитись на те, як це тестується. Перегляд відео з апаратним кодеком на мінімальній яскравості. Воно майже не навантажує проц.
В реальності я більше 4 годин не зміг отримати. В роботі це
Перфоманс
Я не знаю що віндовий ноут робить поки я його не чіпаю, але, воно шумить та гріється. І це я ще не залогінився. Температура така, що я не можу покласти його на колінку. Що воно там робить, то є питання.
Якщо відімкнути ноутбук від зарядки, то він взагалі починає тротлити та працювати вдвічі повільніше.
Це, доречі, одна з фішок маку, він від батареї працює так само як і від зарядки.
Клавіатура
Багато хто розповідає про божесну клавіатуру в ленові. Але взагалі нічого особливого. Більшість кнопок налепили лише щоб було. Вони знаходяться в таких місцях, що воно взагалі не юзабельно. Пробіл гримить, стаб там нікудишній.
Зарядка
МакБук заряджається повністю за 90 хвилин. При тому що я ці 90 хвилин працюю з ним.
У леново є швидка зарядка. Але, якщо ви користуєтесь лєптопом, проценти заряду майже не рухаються. Я задав питання офіційному сервісу, і вони відповіли що «швидка зарядка» працює лише коли ноутбук закритий.
Корпус та вага
1кг карбону то є дуже приємно. це те, що завжди хочеш тримати в руках.
Мак погладшав і навіть єйр зараз дуже важкий.
Але, потрібно розуміти, що «карбон» то є пластик, і будь яке втручання, стукнули трошки, і на корпусі вже є відбиток.
Надійність
Тут в мене до Леново нема питань. Я впевнений, що новіть якщо він впаде, або проллється рідина, нічого з ним не буде. До маку тут більше питань насправді.
Гарантія
Тут взагалі нема питань. Коли вони прошивкою зламали камеру, сервіс-мен замовив нову і замінив би її у мене вдома. Тож мені б навіть не прийшлось кудись їхати. Але, нова прошивка все пофіксила, тож, і не використав свій шанс. Так чи інакше, обслуговування на найвищому рівні.
У єпла, доречі, також. Німецький лєптоп, придбаний в сірій конторі в Києві, безкоштовно обслугували в Європі в сертифікованому магазині.
Це саме те, за що ми платимо такі кошти.
Тож, питання, якщо я маю 3000 баксів, і можу взяти мак бук без усіх цих проблем, навіщо мені віндовий лепто за ті ж самі гроші, але з проблемами? )))
Найкращі коментарі пропустити