Рейтинг месенджерів від Molfar: Viber безпечніший за WhatsApp, Telegram — на дні
Molfar Intelligence Institute опублікував рейтинг застосунків для обміну повідомленнями на основі трьох критеріїв: безпеки, функціональності та популярності.
Ось як розташувалися позиції у загальному рейтингу:
- Threema
- Signal
- Session
- Viber
- Briar
- Discord
- Telegram
- Messenger (Meta)
Якщо ж брати винятково безпеку, то Viber, що має офіс у Білорусі, опиняється вище за WhatsApp, а Telegram втрачає ще одну позицію, опиняючись на передостанній сходинці попереду лише китайського WeChat.
Ось за якими параметрами оцінювали безпечність:

Що думаєте про цей рейтинг? Яким месенджером користуєтеся як основним? Як думаєте, закриють в Україні колись Telegram і чи потрібно це робити?
80 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівЧерговий гівнорейтинг від вишивати
Тотальна заполітизована дичина. Нуль порівнянь по суті питання. Якби в Україні був власний меседжер, очолив би даний «рейтинг надійності»
Херня якась.
Думала, що Viber вже помер,як месенджер.
#9 Viber 200+ million Used in Eastern Europe, the Middle East, and the Philippines.
у топ 10 ще тримається
Та отож, я його скіпнула майже відразу, бо наліпки вайберу — це окремий портал в ад. Близькі теж не юзають, але з телеграму досі не перейшли. Нічого не подобається їм.
Ви, мабуть, не в Україні
Не зовсім так.
На вайбер нп Розетка та НоваПошта повідомлення надсилають про статус доставки, можливо що і звичайні смс теж є, але з месенджера трохи зручніше дивитися. Окремі аппс ставити під кожний сервіс — під питанням — бо нп мобілка може тупити коли їх багато стає, хоча декілька ще норм.
По ходу, я адаптувалася к польському життю і переважно дивлюся всі повідомлення в Україні саме чз СМС. І, ви знаєте, я даже не припускала думки, що чз месенджер зручніше:(
Подивилася, що ви додали коментар.
В мене є аппкі і НП, і Розетки, але саме вайбер я не юзаю, дивлюся статус або в аппці, або НП, наприклад, трекаю.
Я завжди посміхаюсь, коли ти пишеш маячню про мене:). Не зупиняйся, бо все одне ти без роботи, без розуму і взагалі, хто тебе підключив- теж особливо маячнею страждає.
Адміністрація ДОУ, видалити, будь ласка, цього бота.
Я ж кажу, ти- бот. Тому, і пишеш пачки якоїсь єрунди. Мене особисто ти не чіпаєш, бо в мене все добре. Тому, хто тебе підключив, відпочиньте вже.Бо щось втомилися.9-10 років віковий період, бажано цікава програма для дітей).
Давай я тобі задачки накидаю:
1.Пошукай мені по Україні, Польщі , Чехії дитячі табори(
2.По Одеської області пошукай варіанти приватних будинків для відпочинку ( дорослі, діти).
Як зробиш роботу, хтось ще тобі тасок накидає. Так і день в тебе пройде.
Переходь до тасок, як впораєшся — інші напишу. Не будеш робити таски- не пиши мені, бо відповідати не буду.
Перечитай пункт вище.
Сантехника не вызывали.
Переважно чз телеграм, не вайбер. Але це в Ірпені було. Але 200 млн юзерів — це ще прям ого-го.
Сантехник и Телеграм? Не. Даже Нова Пошта и Пром работают через Вайбер.
Саме так, чз телеграм.Є чат мого ЖК в телеграмі і там є вкладка у нас- послуги: сантехніки, няні, перукарі ітд. Це було ініційовано управляючої компанією і коли ми вже забирали ключі , то нас включили в телеграм — групу будинку ЖК.
А, забув, це також, домові чати у месенджерах (і вайбер часто зустрічається), те що перечислили + ліфт вода і т.п. добре знати коли вкл/викл буває як хтось ремонти робить.
Так, але саме в мене — телеграм. Але я читаю лише блоки від Упр компанії, ругані сусідів в чаті не можу читати), і щось ,накшалт, знайдено песика/ котика теж дивлюся. Зараз дуже багато людей, я ,думаю, відсотків85-90% в порівнянні з минулим разом в будинку. Люди попри все повертаються, або частіше їздити стали.
І зазвичай як включилися колись масово на перший месенджер який розійшовся, то на інші вже недуже переключаються або по необхідності тільки.
Це не про мене. Оскільки в мене по роботі так багато спілкування, що я навпаки все оптимизую поза межами роботи. І без телефону намагаюся бути хоч деякий час. Добре, вже пора відпочивати. Гарного вечора.
Ваш сарказм в тому що з точки зору сек’юрності софт навіть і розглядати не можна? А то диви які, щей порівнюють щось в рейтингах.
То персональна ідея яку просуваєте щоб заборонити порівнювати можливі ризики пов’язані з софтом?
Де не існує пошти і електроніки?
як це з топіком пов’язано, як і до чогото тут пошта, жодної гадки не маю
Розробники месенджерів створили рейтинг cybersecurity-структур, Molfar Institute — на дні.
А якщо серйозно, дійсно, хто це такі, чим відомі, з чого складається репутація і чому ми маємо їм вірити хоч у чомусь? Подивимось на «аналіз»...
«Рейтинг засновано на аналізі світових трендів» і все таке, де кількість завантажень... хто і як цей аналіз робив?
«Хоча Telegram має найбільше функцій — групи, супергрупи, сторіз — водночас це платформа, яка переповнена ботами, фейковими новинами» в секції функціональности... абстрагуємось від політики, розповідей про контроль ФСБ і пр. — що цей текст робить у секції функціональности? Це має бути в мінус? Ну так мінусуйте — і поясніть за цифри. Ні — не пишіть взагалі такого. Маєте дані про контроль ФСБ? Оцініть їх достовірність, приведіть методику цеї оцінки, подкоректуйте цифри і виставляйте в секцію безпеки (а не функціональности), це буде чесно.
Discord: «неуніверсальний: більшість користувачів — це учасники геймерських та технічних спільнот, платформа менш зручна для побутового або ділового спілкування» — де критерії оцінки зручности, якщо вона впливає? А якщо ні, знову, що це за наїзди з точки зору власного смаку? (Я можу своїм смаком відповісти: на ньому зробив сімейний сервер, дуже зручно:) )
Можна не продовжувати.
Ну і на DOU ще одна жовта «новина», візьміть собі пиріжка з полиці.
ти виходиш з того шо телега тіпа де факто безпечна, і хтось має це спростувати
truth is телега ніколи не була безпечна, спростовувати банально нічого
Схуліто? Бо Дуровчат внєпалітікі? Дадада
Ахуіздуров? з чого складається його репа? і якого лисого тут стільки лемінгів що вірять йому хоч у чомусь?
Продовжуйте спостереження, з вами звʼяжуться.
Дада, Божа роса
Ні дощ ні сніг не метеорити не похитнуть ірраціональну віру рядового українчика в телеграм
Када якийсь тукер карлсон парить про бекдори тєнєвого правітєльства — доказів компетенцій непотрібно
Якась організація робить аналіз до телеграм на дні — мішок аргументів і компетенцій подавай, бо ти шо, це просто неможливо щоб якесь фсб було причетне до дурова — просто він такий нєуловімий джо, єдиний з росіян нєподвластєн структурам, бо дуже сильно сховався
Критичне мислення як воно є
Ні дощ ні сніг не метеорити не похитнуть здатність деяких дописувачів вигадувати те, що ніколи не було написано, не натякалось і не малось на увазі.
Када якийсь «макогоненко» вичитує якусь прутню там де її не було — доказів непотрібно.
Я ж кажу, продовжуйте собі. Без мене. Може, колись навчитесь читати, то повертайтесь, подивимось ще раз...
Ой, я тобі нєавторітєтне джерело?
А ти приведи методику оцінки й покажи цифри! Що це за наїзди з точки зору власного смаку...
Якийсь жовтий коментар, візьми собі пиріжка з полиці...
а якщо ще викинуті ті що вимагають номер телефону, список можна значно скоротити...
Ну про дуровчат — цю історію вже ж проходили з вк. Поки не обрубають, буде вереск який найхорошіший в світі чат від найхорошішого в світі руского
де мій рецепт паштєта? полуниця то твій десерт
Авторитетненько
Molfar is a Ukrainian company that provides open-source intelligence services. Its community platform, with 35 analysts and over 200 volunteers, does
— identification of war criminals;
— reacting to Russian propaganda;[1][2][3]
— investigation of war crimes;[4][5]
— compiling a list of media sources which are unfriendly to Ukraine.[6]
А стаття написана з таким пафосом, ніби це якась провідна, всесвітньо відома аудиторська контора по кібербезпеці.
опа.
Whatsapp круче Messenger?) Цукерберг круче Мета?) Трамп круче США? Гейтс круче майкрософт?
так смішно читати, що належність до Мета — це прям капець-капець, всіх здадуть (хоча, камон, в демократичних країнах це все-ж роблять через суд та прозоро)
А ось Вайбер, в якому спам як валився так і валиться досі, в якому периодично прилітає «намагання зареєструвати новий пристрій» і який має офіс в авторитарній та підконтрольній рашці Білорусі — норм.
«стандарти ББС» як вони є ©
Да ты что. Смешно вот от таких которые в такое верят. Дуров рассказывал что в америке — по запросу спецслужб работник может/обязан сделать бекдор в компании и не рассказывать об этом компании, потому что его посадят. В законе прописано!
Раскажи исчо
В будь якій країні спецслужби можуть отримати доступ. І кримінал теж може. Такі справи.
Я ж не про це.
Я про порівняння, що Мета — злобне та абсолютне зло, а диктатори ж то диктатори, то не факт, нащо їм треба конкретний хопчисько і його списки покупок в месенджері...
по факту никакого суда не нужно будет и все в закрытом режиме может быть — что ты ничего и не узнаешь!
Ну так, в авторитарній країні ж значно краще — відразу узнаєш, важко не зрозуміти, що щось пішло не так, коли тобі відбили нірки і кинули в буцигарню...
При чем тут это?! Я говорю чтоб вы сняли розовые очки по поводу «демократических» стран!
І почєму ето? Бо дуров сказав?
Якщо в твоєму з дуровим світі UK нічим не краще білорусі, то можна тобі лише поспівчувати. Але не треба з умним відом пороть цей чос, це скоріше вказує на діагноз ніж на розум
Це якраз росія — «дємократічєская» страна. В лапках.
«Демократична» народна «республіка» Корея
«Республіка» Білорусь
Російськая «фєдєрация»
Кітайская народная «республіка»
популярность — понятие региональное )
знову бота запустили. досить спамити. несеш усяку хрінь
яке ж ти придурошне) скрепка Clippy у ворді й то була розумніша за тебе)
він на кожне повідомлення реагує, як собака павлова, не забалакаєш ;)
ой та не придурюйся, вже давно спалився. Ще зара буде з себе ботесу строіть. Заводь новий акаунт :)
щтбд
що треба було довести, геній
по тобі зразу видно не місцевий
uk.m.wikipedia.org/wiki/Q.E.D.
1
У Briar іконка схожа на іконку Slack, ну і дивно що Slack не показаний в рейтингу, хіба він менш популярний чи зручний?
посилання веде на ... пост в Інстаграм, сцкуко.
ну а куди ж іще — модно, молодьожно. (facepalm)
Я знайшов посилання у вигляді статті на сайті:
www.molfar.institute/...idenczijnist-funkczional
та знайти то я також знайшов, питання більше до автора ))
p.s.
і навіть прочитав. такий рейтинг при наявності AI можна за день підготувати. І навіть знайти по кілька цитат про кібербезпеку від різних CEO (мені найбільше ота про «роль кібербезпеки трохи перебільшена» подобається).
p.p.s.
Відкрити і собі якийсь Witcher Intelligence Institute чи що... Але треба симпотних дівчат набрати.