«Оцінки та резюме — це ніщо»: Девід Ганссон назвав два ключові критерії при наймі розробників

Девід Ганссон (англ. DHH), засновник фреймворку Ruby on Rails, у нещодавньому 6-годинному подкасті з Лексом Фрідманом поділився двома ключовими речами, на які він звертає увагу при наймі нових розробників.

Він каже, що дипломи, оцінки чи гучне резюме — це не те, що справді має значення. Раніше все зводилось до двох речей: наскільки добре ви пишете супровідний лист і наскільки якісно програмуєте. Хоч із приходом ШІ це може змінитися.

Окрім листа Хансон зазначив, що кандидати повинні будуть продемонструвати свої навички через тестове завдання з програмування, яке імітує реальні робочі умови.

«Я повинен подивитися на ваш код і подумати: „Так, я хочу працювати з цією людиною“. Більше того — я хочу працювати з її кодом, коли через п’ять років мені доведеться повернутися до нього, щоб пофіксити якусь кляту помилку. Мене не раз дивувало, коли я був упевнений, що кандидат — ідеальний: звучить класно, CV — бездоганне, а потім я бачу їхній код і думаю: „Ні. Абсолютно ні. Ми не візьмемо цю людину“. Здатність оцінити роботу — це суперсила під час найму», — пояснив він.

Загалом, якої думки ви притримуєтеся: писати код довго, але красиво чи швидкий спагетті код теж підходить, головне, щоб працювало? І чи писали ви колись супровідні листи, коли подавались на роботу?

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Ctrl + Enter
Ctrl + Enter

ги

там шість годин подкасту

Ваші CV ніхто і ніколи не читає. У більшості випадків їх перший раз відкривають під час скринінгу. А може і навіть тоді не відкривають.

це м’яко кажучи не зовсім так
все читають, якщо атс пройде, і св і мотиваційне
інколи можуть прям по кожному рядку йти і питати
а в деяких випадках ще й квещенері треба заповнити, який потім теж прочитають

є нюанс, код на рубі ніколи не міняється. Ти не можеш відрізнити хорошого рубіста, від поганого, бо їхня робота особливо на рор абсолютно однакова.

абсолютно підтримую. На рельсах все вже придумано разів пʼять і думати головою не треба абсолютно. Саме тому рубісти й отримують в півтора рази більше ринку зазвичай

В кожного псіха своя програма...

Останнім часом краще працює підхід з написанням детального ТЗ, який потім віддаєш AI, і працюеш як код ревьюер.

Підписатись на коментарі