🐕🦺 Pet-friendly офіс: ви за чи проти?
Різноманітними плюшками, бонусами та активностями в офісі вже мало кого здивуєш, але ніщо не викликає стільки суперечок, як дозвіл або навпаки заборона приводити своїх улюбленців на роботу.
З одного боку — турбота про звіряток, вайб і атмосфера, розвага і приємний бонус для власників не розставатися з хвостатими друзями навіть на роботі.
З іншого боку — алергії, непередбачувана реакція на чужих людей чи інших тварин, ймовірність зіпсованого майна, відволікання, та і врешті решт банально не всі полюбляють тварин.
Яка сторона ближче для вас? Якщо ви бачите у вакансії, що офіс пет-френдлі — це для вас плюс чи мінус?
80 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівГлавное чтобы никто не против был моей лошади. Теперь можно не спешиваться, а заезжать прямо в офис, на рабочее место. Ну и желательно пару переговорок зарезервировать под стойло.
Ford Mustang)
На белом коне! И салют в нашу честь!
Ну в принципі, завести собаку бійцівської породи шоб захищала від всякого тцкшного зброду, непогана ідея. Можна і в офіс тоді.
Ноева галера?
Складне питання.
Тут варто відповісти на інше: Ми беремо в офіс тварину тому що по якимось причинам неможливо її лишити деінде чи ми беремо в офіс тварину як аксесуар аби похизуватися перед іншими.
І те і те має право на життя, але в першому випадку є сенс думати не про весь пет-френдлі офіс, а про наявність декількох вольєрів, куди може посадити власник тварину, піти працювати і через декілька годин забрати.
офис не нужно превращать в псарню или кошатник. Аллергики сразу почувствуют на себе шерсть. Куча животных заражены паразитами, начиная от блох, даже самые любимые лапулечки могут кишеть блохами, которые сразу перепрыгивают на других животных
В першу чергу вони перепригують на людей, і нормально так кусаються, і тоді чухається не тільки шавка, а і людина. ну про глистів вже мовчу, глисти це невід’ємна частина тварини.
все полностью верно, я знаю владельцев собак, которые не хотят травить блох, то что им все равно, а еще кишат глистами, то что жрут и пылесосят на улице все попало с земли. А еще собака имеет привычку тереться жопой об пол или садиться на него, все говно с яйцами глистов потом попадает на обувь
Собачники взагалі останнім часом трохи в дуб ударилися. Зараз просовують геніальну ідею дозволити провезення собак в метро
Ну якщо гроші за собачий квиток підуть на ремонт метромоста, який скоро перетвориться в підводний метротонель, то буде норм. Але ж я сумніваюсь что собачатники будуть платити за провоз собаки, бо вона ж не людина.
vechirniy.kyiv.ua/news/115426 — і ідея хороша, і загальна підтримка є
Я проти, в офісі і так люди смердять, а блін, якщо вони ще й притащать своїх смердючих шавок, то шо робити? А що робити, якщо ця невихована чмоня когось покусає, або насєрє на казенний макбук? Та і без тварин, в офісі тварин вистачає в якійсь бухгалтерії чи hr відділі.
працювати з дому
офіс — це темна, душна, смердюча камера, бо там вічно хтось смердить, нема свіжого повітря та закрити жалюзі.
дитяча травма?
Ну блін приведе хтось хаскі, а він піде до сісадміна, і вони обоє почнуть вити на стелю, а до цього вив тільки адмін.
Панін, ти?
Офис вообще не очень приемлемая форма организации коллективного труда.
Но если уже необходим офис, то в нем надо работать !
Я могу понять ясли при офисе — логично !
А вот разрешать такое — признак недостатка ума ... что вы будете делать если 2 собаки серьезно подерутся ?
или кого погрызут ? или коты ? а аллергия ? а убирать кто будет ?
и еще 1000 вопросов.
А я ні. Звіздюків і іншу живність треба залишати дома, а не пертися з ними в офіс, псуючи життя колегам.
Об*єктивно дитину саму вдома не залишиш. От тварин без проблем.
То ж дитяча кімната не таке вже й зло.
собаководи кажуть, що собаку теж не можна дома залишати, я хз чому
Соседи собаководов тоже скажут, что нельзя.
головне, щоб бабусю з деменцією в офіс не тянули, а діти хай бігають (за собаками чи від собак)
кошмар сисадміна — веселий дитячий сміх із серверної
та у серверну ще треба потрапити — там зазвичай вхід завалено коробками та мотлохом
Все в хмарі давно, яка серверна?)
У мене pet friendly офіс. Працюю з дому, іноді кошатина залазить на стіл та бігає по клаві або перед камерою на мітах. Після цього зазвичай виганяю її та закриваю двері.
У нас пет Фрэндли офис. Следует сращу оговорится, котов, птиц или ползущих гадов то никто не водит в офис, а вот собак да.
Называть это недоразумение нужно м
Собако фрэндли офис.
Лично я ничего хорошего в этом не нашел. Бегают собаки, лают и воняют.
Хрень.
а якшо якось був керівник шакал ***ний це рахується петс френдлі?
Ні, то wildlife habitat
— Любите пёсиков?
© х/ф «Спи*дили»
Одразу мінус люди з алергіями на тварин, яких дуже багато. Офігенний план, надійний як швейцарський годинник.
Улюбленець — це турбота власника, а не навколишніх співробітників. Це запахи, це гавкання (якщо собаки), це відволікання від задач. Я люблю тварин, але, як то кажуть, давайте гівно до гівна, а мух до мух.
У меня один простой вопрос — а нащо?
Даже если отбросить чужие фобии/аллергии животное отрывают от любимой миски/лотка/кресла, везут непонятно куда и там не уделяют ему внимания.
Или уделяют, тогда почему выгул животных называется словом «работа»?
чтобы пёсик дома не скучал, не грыз хозяйские тапки, не трахал плюшевого медведя, не срал в углу...
Правильно, нехай це все робить в офісі😂
про це можна поговорити на ретроспективі і всім буде цікаво
чи може офіс вважатися «пет-френдлі», якщо там водяться миші і таргани?
а ще криси )
Чесно кажучи, це дуже незручно перш за все домашньому улюбленцю. Бо співробітники радіють , зазвичай, перші хвилини. А далі- всім треба працювати і бачила неодноразово, як трохи нервують люди. Коли декілька беруть тварин, то, можливі, суперечки між ними- і ти маєш або відкласти роботу і сидіти з твариною, або відвезти додому її. Плюс, у тварин є відповідний графік дня: вигул, сон, забави, їжа- і ти маєш вподовж робочого дня все це виконувати.
величезний плюс. Хоча я не маю тварин, але це гарно відволікає.
если можно с лошадью или крокодилом, то ок
думаю, що ніхто просто не пробував 😉
так ось, такого крокодила най приводять :)
www.youtube.com/watch?v=O78CxqRl7NE
Я повністю за пет-френдлі офіс, особливо тому що сам працюю ремоутно.
Якщо в офісі поставлять вебкамеру і запустять звірину — із задоволенням подивлюся як вони там все будуть засирати))
топік-стартер, мені здається, що «ніщо не викликає стільки суперечок» — заява трохи (ні) перебільшена %)
Я наразі проти тупих тем на ДОУ
чому ця тема вам здається тупою? )
Чому вона не має здаватися тупою?
Тому що хоч іноді вилазити зі своєї бульбашки — не тупо
Тому що якщо хоч іноді вилазити зі своєї бульбашки — то це тупо, пет френдлі офіси по суті не існують, тому що на те є причини
Колись взагалі нічого не існувало, і на те були причини. А потім щось почало з’являтися, і на то теж були причини. Розумні люди то знають, а тупі зі своєї бульбашки носа не кажуть. І мені вже стає цікавим, як Ви збираєтеся виправдовувати свій обмежений світогляд, для мене це прям інтрига, що ж це можуть бути за аргументи, тези, факти?
Не бажання їсти лайно — це не обмежений світогляд, це здоровий глузд
Так, так... Все, що за межами Вашої бульбашки — лайно :-) Все вірно, Ви абсолютно праві. Вибачте, що потурбували Вас, пане д’Артаньяне!
Лайно не все, а саме пет френдлі офіси, і судячи по іншим коментарям, абсолютна більшість з яких виступає проти пет френдлі офісів — д’Артаньян тут ви, а інші не хочуть їсти лайно
Не треба виправдовуватися! Будьте вищі цього! 😂
Пішло виляння, тобто більше по суті вам сказати нічого, але признати що обісрались не дає его, зрозуміло. Якщо це для вас так важливо на емоціональному плані, то мені легше з вами погодитись, не дивлячись не те що ви самі зрозуміли, що аргументи у вас скінчилися :)
Які точні формулювання, яке відчуття емоційного плану! Браво!
Так, ну як Вам більше нема що сказати по суті, Ви обісралися, потім розмазали, та на цьому так і не з’явилося Вашого жодного розумного аргумента, то тоді дозвольте я перейду до суті. Я звісно дуже здивований, що доводиться такі базові речі пояснювати — я був певен, що це і так інтуїтивно зрозуміло усім адекватним людям, але вже є як є. Отже, свійські собаки були одомашнені близько30-40 тисяч років тому, з того часу між людиною та собакою виникли зв’язки, які часто описують як симбіотичні, де обидві сторони отримують взаємну користь. Людина забезпечує собаці їжу, житло та догляд, а собака у відповідь дарує компанію, любов та допомагає у різних сферах, таких як охорона, полювання або терапія. Особливо нас цікавить останнє. Перейдемо від загальної інформації до конкретики та першоджерел:10-minute, college-based animal visitation program featuring shelter cats and dogs lowered salivary cortisol levels of students compared to those who merely observed, watched still images of the same animals, and waited without external stimuli. Results suggest college-based AVPs may provide effective stress relief.”
1. Dogs at the Workplace: A Multiple Case Study (2021)
“The results of the study generally support the belief that dogs at the workplace can have a positive influence on individual and collective well-being of organizational members in an office environment.”
doi.org/10.3390/ani11010089
2. Animal Visitation Program (AVP) Reduces Cortisol Levels of University Students: A Randomized Controlled Trial (2019)
“This Randomized Controlled Trial demonstrates that petting animals during a
journals.sagepub.com/.../10.1177/2332858419852592
3. Taking Dogs Into the Office: A Novel Strategy for Promoting Work Engagement, Commitment and Quality of Life (2019)
“Our results show that far from being a distraction, (a fear expressed by some in our earlier work) allowing dogs in the workplace has the potential to improve employees’ focus and probably productivity too. Forward-thinking companies should consider very seriously if they can accommodate dogs in the workplace and the Purina Pets at Work programme can enable them to do this efficiently.”
www.frontiersin.org/...389/fvets.2019.00138/full
4. Preliminary investigation of employee’s dog presence on stress and organizational perceptions (2012)
“This paper provides the first quantitative exploratory study of the effects of pet dogs in the workplace setting on employee stress and perceptions of satisfaction, support and commitment.”
www.researchgate.net/...rganizational_perceptions
5. A Dog with an Office: The Process of Embedding a Wellness Dog Intervention in a University Setting (2022)
“Pet wellness programs have the potential to be an important mental health intervention on university campuses.”
doi.org/...080/01612840.2022.2067275
6. Dogs in the Workplace: A Review of the Benefits and Potential Challenges (2017)
“One potential benefit of dogs in the workplace is that they provide an additional source of social support for the employee. The term ‘social support’ is often used to describe the mechanisms by which relationships with other people buffer individuals from stress.”
pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC5451949
7. Paws to Care: Implementation of a Novel Medical Dog Office Hours Program to Foster Pediatric Health Care Staff Resilience and Joy (2023)
“Our Medical Dog (‘MD’) Office Hours Program resulted in improvements in emotional descriptions and physical symptoms among pediatric health care staff. Leveraging AAT (Animal-Assisted Therapy) among health care staff may help mitigate burnout and increase resiliency.”
doi.org/...10.1177/00099228231152860
І наостанок трохи про компанії, які дозволяють привести собачку в офіс:
www.cnbc.com/...ing-your-dog-to-work.html
articles.hepper.com/...ly-companies-to-work-for
Був радий Вам “відкрити Америку”! Заходьте ще!
До речі, якщо бачите десь собаче гівно, просто обходьте, не наступайте ногами та не беріть в руки. Це має допомогти! 😂
tl;dr
Щось ще? 😂
Це все звісно круто але є люди яким не подобаються собаки
Не всім потрібна компанія собаки, а комусь навіть заважає
Я відкрив вам іншу Америку, не дякуйте
П. С. А тема тупа бо це срачегенератор, а вони апріорі тупі (так само як Linux vs. Windows, Androis vs. iOS, яка мова програмування краще, яке кіно краще, яка музика краще; тощо)
Я знаю
Мені Вас шкода. Але буде так, як краще для компанії загалом. Якщо загальна продуктивність виросте, то в офісах будуть собаки. Я відкрив Америку? Чи самі здогадувалися?
П. С. З підключенням до тупої теми! 😂
А мені шкода вас
Не приймати те що у людей можуть бути різні вподобання це дійсно серйозна вада
Прям вада? І чим саме це загрозливе для мене? Як саме я страждаю? 😁
Пане, ви давно в офісі не були.
Тупі теми це коли на олл хендс мітингу делівері директор каже щоб за собою воду змивали бо прибиральниці жаліються.
DISGUSTENG!
Я не прибиральниця, але вічно теж жалівся😂
Айтішники в 90% це свині.
а решта 10% — інша живність, ну там козли, осли, кури
і ще — барани, про мене забули)
баран — то я, точніше баранесса
:-)
О, то от чим делівері менеджери займаються. Make sense 👌
Хах було таке. У нас CEO колись казав «хлопці, ви дуже переоцінюєте довжину свого члена — підходьте до пісуарів поближче»
Якщо це організовано (для тварин є спеціальне приміщення і вони не бігають хаотично по офісу), то ок.
бісить коли якась живність лазить по офісу і всі такі ойякалапууууля, а потім лапуля насре в когось під столом чи погризе чийсь телефон, і ти навіть виматюкатись не можеш як слід. В кращому випадку сам будеш винен, в гіршому будеш винен + прибирання й усякий демедж залишається на тобі
Петфрендлі це плюс коли це часвідчасу, для безвихідних ситуацій, але коли це зоопарк ледь не на кожен день від якого не можна відмовитись, щоб когось не образити — це мінус
Ну і холодильники правильно сказали :)
Так офис в вакансии это уже минус
Туше)
www.youtube.com/watch?v=DQST52×826M