Офіс Зеленського переслідує Віталія Шабуніна — як це шкодить мобілізації та вбиває майбутні іноземні інвестиції в Україну

Привіт. Пару місяців тому я публікував на DOU відео Центру протидії корупції про те, що браковані міни продовжують надходити на фронт. У ньому Віталій Шабунін детально пояснював проблему. А зараз Офіс Зеленського займається переслідуванням Шабуніна — і на DOU відсутні згадки про це. Тож я створив цю тему, щоб підсвітити, чому таке переслідування шкодить мобілізації та майбутнім іноземним інвестиціям в Україну, а також чому розголос цієї справи — важливий.

Чому це шкодить мобілізації?

Якщо ви дивилися відео — там було пояснення: переслідування відбувається за підставами, за якими можна було б притягнути майже кожного військового. Якщо цю тему читають військові — підтвердьте, чи це правда, або спростуйте, або принаймні заперечте.

Чому це шкодить майбутнім іноземним інвестиціям?

Бо в демократичній державі має бути розподіл влади на законодавчу, виконавчу та судову — і ці гілки мають бути незалежними. Президент Зеленський очолює виконавчу гілку. І коли Офіс Зеленського організовує політичне переслідування Віталія Шабуніна через суд — це свідчить, що судова влада є підконтрольною виконавчій. Така зламана інституція неспроможна захистити інвестиції.

Є реальні приклади, коли через це інвестори залишали Україну. Наприклад, у 2021 році з України пішов канадський інвестор, заявивши:

Система правосуддя виявилась неспроможною захистити наші інвестиції в Нікополі. Тож ми вирішили піти звідти

Так, у 2021 році Зеленський уже був Президентом України. І ось ще важлива інформація, пов’язана з інвестиціями (канадським інвестором, який пішов): Президент України Володимир Зеленський давав TIU персональні гарантії, вітаючи їхню роботу на інвестиційній конференції в Оттаві.

Переслідування Віталія Шабуніна — лише один з прикладів того, як Офіс Зеленського шкодить інвестиційному клімату. Ось ще один: Дія.City. Цей режим намагались просувати під соусом того, що в Україну зайдуть іноземні ІТ-компанії, і, відповідно, прийдуть інвестиції. Але для цього Дія.City має бути сильною та незалежною інституцією. А ось цитата Михайла Федорова цю незалежність повністю перекреслює:

Дія City точно розвиватиметься, допоки Зеленський буде президентом

Епілог

У попередній темі були коментарі, що намагались знецінити дії Шабуніна. Якщо хочете його критикувати — будь ласка, наводьте конкретні приклади.

І ще: редакція DOU часто згадує депутата Ярослава Железняка — так от, Железняк підтримав Шабуніна. Так само, як і Українська правда.

Я живу в Анталії, тому коментарі з нагадуваннями про це — зайві. Краще зосередитись на суті проблеми, яка шкодить майбутньому України.

👍ПодобаєтьсяСподобалось12
До обраногоВ обраному1
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Шкода, що серед ІТшників, дивлячись на коментарі до цього поста, багато людей з толерантним відношенням до злочинів ОП.

249 коментарів

Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів Коментарі можуть залишати тільки користувачі з підтвердженими акаунтами.
Офіс Зеленського переслідує Віталія Шабуніна

а заявник по цій справі ще в 2024 році писав що навпаки — вони його покривають )
volodymyrboyko.wordpress.com/...​opytu-v-spravi-shabunina

Все, розходимось. України більше немає. Є — ЗЕландія.

Законопроект 12414 прийняти ширкою слуг зеленського, ОПЗЖ та депутатів пінчука та коломойського. Схоже, що навіть Батьківшину нагнули, бо ворЮля виступала ЗА прийняття цього законопроекту.

А прикинь ещё Сивочолого запрут?

Поки що Петро Порошенко їбошить Зелю в Верховному Суді, аж гай шумить.

Саме так. Подивись трансляції з засідань, вони відкриті.

Подивись трансляції з засідань, вони відкриті.

Интересная у тебя армия.

Не ухилянту судити про мою армію.

Не ухилянту судити про мою армію.

Я не ухиляюсь, в отличие от твоего друга.
А вот насчёт тебя у меня начинают укреплятся подозрения в шабунинге.

купив білетік?

Был на слишком многих похоронах.

який сердешний. йди сюди, обійму.

йди сюди, обійму

Я брезгливый.

Сцикливий, брезгливий. Бідося. Йди, десь ще поплач.

Сцикливий, брезгливий. Бідося.

Возможно. Но точно не застрявший в подростковом возрасте.
Пообзывайся ещё, может полегчает.

Набагато краще бути ватником :)

Набагато краще бути ватником

И жёлтым земляным червяком.

Я повторюю, тебе наїбали: бути циніком != бути дорослим.

Я повторюю, тебе наїбали:

Я правильно понял — людям с правильной политической позицией можно не только шабунить, но и матюкаться на ДОУ?

бути циніком != бути дорослим.

Я не думаю, что ты это поймёшь, но быть взрослым это прежде всего умение смотреть на вещи глазами других людей и не считать свое личное мнение универсальной ценностью обязательной для всех.

А прикинь ещё Сивочолого запрут?

Ото буде потужна перемога. Будем всі сміятись з віра, армія, мова..

То что ты ментально подросток я знаю уже лет шесть.

Ухилянту образливо?

І Мустафу Джемілева нагнули, падлюки такі. Совок — не нагнув, хуйло — не нагнув, а ЗЕ — зміг. Нагадує сатиричний мем, де Зеленський — керівник світу

Так ви тільки-но написали в чому справжня проблема. Вона зовмім не в наявності відокремлених анти корупційних органах. Коли корупція та лобізм мнополістичних фінансово промислових групп, у вищих ешелонах влади — яка різниця скільки там у цих ешелонів влади, підпорядковано органів ? Куратори з США використовували ці органи теж як кнут, інструмент зовнішнього керування. Та не надання зрброї та грошей, виявились значно дієвішими. Робити зовніше керування набравши ті органи з українців — само по собі, це псевдо наївність, америкаці звісно не наївні, та переслідують власні інтереси в першу чергу. Доводилось приймати міри, коли брали за сраку. Інакше там пів країни би ті органи пересаджали, аж до рівня завідуючих дитячими садочками та провідників в вагонах СВ, що продають туди білети «зайців», щоб воно пустим не ходило. Тобто корупція банально через невідповідність залишків соціалістичної системи, капіталістичний економіці. Коли не приватизують той дід садок, чи принаймні зроблять офіційно дотаційним, а не стратегічні обл енерго чи скажімо родовище нікеля та горно-збагатчуваний комбінат, природні монополії, і не нададуть можливість залізниці гибко керувати цінами на білети чи тарифами на перевезення, відповідно до умов ринку.
В поточних умовах, коли виборів нема вже рік, і в сутності в країні диктаторські повноваження влади (в давньо грецькому розумінні) це вже абсолютно не принципово.

Законопроект 12414 прийняти ширкою слуг зеленського

Алєксєєв, Джемілєв, Южаніна.
Якщо в Петра Олексійовича досі ще не зрозуміли, що брехати вже годі, це виключно проблеми Петра Олексійовича і його оточення. Дякую. Дуже дякую.

Годі постійно хуйню писати. Є позиція фракції — фракція було ПРОТИ цього законопроекту. Те, що деякі депутати через свої приватні міркування проголосували по-іншому — це на їх совесті.
А ось ОПЗЖ і БЮТ СВІДОМО голосували за цей законопроект ФРАКЦІЯМИ.

Та я ж не проти щоб ви припинили писати хуйню, це ж ви самі робите, без моєї згоди. Фракція складається з депутатів. Якщо депутати мають «приватні міркування», які вони не узгоджують з «позицією фракції», така «позиція фракції» не вартує ламаної копійки. Всі депутати, які проголосували за цей законопроект, зробили це СВІДОМО, і це голосування однаково на совісті ВСІХ, депутатів хто підтримав законопроект, НЕЗАЛЕЖНО від належності до тієї чи іншої фракції.
Таким чином, «позиція ЄС» з цього питання виглядає не те що смішно, а скоріше безпорадно. Як типовий сценарій «випадіння контексту» у СН. Як безпорадність поєднується із пафосом, я вважаю, пояснювати не треба. Вся фракція сприймається як купа безсенсовних блазнів, які у власному оці не помітили бревно.
Проте, ви звісно можете продовжувати розганяти пафос. Ні до чого крім втрати голосів це не призводить. Тому я не проти. Можете брехати далі. На здоровля. Дякую. Дуже дякую.

Тми Україну із совком переплутав. Сумуєш за ним? Це там всі голосували одностайно.

До речі, те, що частина фракції ЄС (як, наприклад, і Голосу) голосувала вступеерч позиції фракції вщент руйнує міф про те, що ЄС — це кишенькова партія Порошенко. От блін! :-D

Це прямо добре що ми з вами одразу перейшли на «ти». Дуже спрощує спілкування. Те, що я народився і виріс у СРСР не є доказом того, що я за ним сумую. Не треба пересмикувати. Я дуже добре розумію в чому різниця між радянською одностайністю (за недотримання якої саджади у табір, психушку, або просто вбивали) і «узгодженою позицією фракції». Перше — про тваринний страх, друге — про звичку виконувати домовленості навіть коли їхнє виконання протирічить особистим шкурним інтересам.

До чого тут міф про «кишенькову партію» я не зрозумів. Те, що ЄС існує здебільшого на гроші Порошенка — не є секретом ні для кого. Тим не менш, я ніколи нічого не писав про «кишенькову партію», це ви вже з власним альтер-его сперечатися почали. Точно не зі мною.

По суті питання, очевидно, вам нема чого сказати, а я і не очікував. Всі типові відмазки прихильників ЄС з цього приводу я давно вже вивчив напам’ять, тому звісно ваша відповідь мене не здивувала. Хіба трохи розважила. Ще раз дякую.

По суті питання, очевидно, вам нема чого сказати

Ти якесь питання задавав? Я бачив, як ти просто на вентилятор накинув. Питання не бачив

Ну, якщо підтримка депутатами ЄС закону, який засуджує «офіційна позиція» фракції ЄС не є для партії нагальним питанням, якщо його треба якимось особливим чином «задавати», тоді питань немає. Це і є найкращою ознакою того, що по суті питання вам нема чого сказати. Уникнення розмови по суті, проте, питання не знімає, а лише демонструє слабкість і безсенсовність «офіційної позиції фракції».
Намагання перейти на особистості мене, якщо що, не чіпають. Давно звик до цього демагогічного прийому. Зазвичай, не звертаю уваги. Очікувати від мене переходу на особистості у відповідь — марна трата часу і літер.

Якщо в Петра Олексійовича досі ще не зрозуміли, що брехати вже годі, це виключно проблеми Петра Олексійовича і його оточення. Дякую. Дуже дякую.

Та ти вже давно перейшов на особистості, тільки думаєш, що цього ніхто не помітив :-D

Ну, нехай Петро Олексійович подає на мене в суд за особисту образу. Я чув, що адвокати в нього геть непогані. Може заробить якусь копійчину на мені на утримання партії. 😉

Ну, нехай Петро Олексійович подає на мене в суд за особисту образу. Я чув, що адвокати в нього геть непогані

То ти упорствуєш, що мав на увазі саме ПОП, а не «його оточення, якому годі брехати»? :-D

Тоді цитату ПОП про це голосування, в якій він збрехав, — в студію.

Тобто ПОП за своє оточення не відповідає? Це нормально коли особисто ПОП бреше, чи це нормально, коли його оточення бреше а він це мовчазно підтримує? Я щось заплутався. Яка в біса різниця, кого я мав на увазі? Може просто варто припинити брехати про «ширку слуг Зеленського» ВСІМ прихильникам та членам ЄС, якщо ажно цілих 3 (прописом, три) депутати від ЄС увійшли до цієї «ширки»?
Хто більше винний, той хто бреше особисто, чи той хто слухає і підтримує відверту брехню? Як на мене, нема суттєвої різниці. Нехай вже ПОП особисто подає. Так більше шансів виграти процес. ;)

Добре, давай цитату оточення ПОП, де вони збрехали про це голосування.

Тобі все одно доведеться визнати, що ти просто накинув гімна на вентилятор, я ж не злізу.

Та будь ласка. Офіційний акаунт ЄС у Мармизошиті влаштує, чи треба щось «пазаборістєй»?
res.cloudinary.com/...​/aciiqo2owhfc2u47zi6p.png

Супер. Ти дав якийсь скрін. Що саме тут брехня?

Останній раз. Ось це: «Влада своїм голосуванням фактично знищила незалежність НАБУ і САП». Другий рядок, тобто другий абзац. Це — брехня, бо за знищення незалежності НАБУ і САП голосували представники ВСІХ фракцій парламенту. Якби написали чесно, фраза виглядала би так: «Верховна Рада України своїм голосуванням фактично знищила незалежність НАБУ і САП», і далі за текстом.
Більше я нічого пояснювати не буду. Бо це вже давно перетворилося на казку про білого бичка. Якщо досі не зрозуміло, то і далі буде не зрозуміло. Ну, це ніби-то й не моя проблема. ;) Дякую. Дуже дякую.

Хм. Давай подумаємо.
Хто вимагав від своєї фракції в незаконний спосів впихнути ці норми в інший законопроект? Порошенко? Чи хоча б ЄС?
Ні, це був Зеленський.

Хто зібрав Раду на позачергове засідання заради цього законопроекту? Порошенко? Чи може ЄС?
Ні, це був член Слуг Зеленського, права рука Зеленського, Стефанчук.

Хто дав СУТТЄВІ голоси за цей законопроект, які і забезпечили його прийняття? Всього було 263 голоси. Подивимось на статистику:

Фракція / група Голосів «за» Оцінка кількості депутатів¹ Орієнтовний % підтримки

Слуга Народу 185 ~223 ~83 %

ОПЗЖ 18 ~20 ~90 %
Довіра 17 ~20 ~85 %
Батьківщина 15 ~20 ~75 %
За майбутнє 10 ~15 ~67 %
Відновлення України 9 ~12 ~75 %

Європейська Солідарність 3 27 ~11 %
Голос 1 ~20 ~5 %
Позафракційні 1 ~5 ~20 %

Очевидно, які ж саме фракції підтримали законопроект, а які — НІ.

Бабільше, саме ЄС і Голос довгий час блокували трибуну, поки вистачало сил, щоб не допустити цього голосування.

Хто підписав вже прийнятий законопроект в турбо-режимі за одну годину і надіслав його на Банкову? Слуга Зеленського Стефанчук.

Хто підписав всього за півгодини отриманий під вечір робочого дня закон 12414, в той час, як поряд лежать МІСЯЦЯМИ непідписані всупереч закону законопроекти? Зеленський.
Тобто вся верикаль влади працювала синхронно і злагоджено для якомого швидшого прийняття цього закону.

Тож, так, все у Вікторії Сюмар там правда. А твої маніпуляції (які навіть не твої, а тупо сперті з якоїсь помийки Банкової) — занадто слабкі. Старайся краще.

А якщо піти твоїм шляхом і розповсюджувати поведінку одного депутата на всю фракцію і партію, то значить ВСІ депутати фракції Слуга Народу — колаборанти. Як їх колега, народний депутат від партії «Слуга Народу», колишній член фракції «Слуга Народу», Сергій Ковальов.
Який втік на окуповану херсонщинцу і очолив окупаційну адміністрацію. А потім його ліквідували.

11 відсотків брехні. Ніби небагато. Проте, мене не влаштовує. Навіть один відсоток свідомої брехні, — все одно брехня. Те, що СН та ОПЗЖ — ще гірші, — виправдання на рівні дитячого садочку «Сонечко», а не «єдиної в країні патріотичної опозиції».

З політичними опонентами ЄС дійсно не пощастило, і це зіграло з нею геть злий жарт. Дехто вирішив опуститися до рівня дискусії блазнів з 95-го кварталу. Марно, як на мене.

Все, сорі, твоя демагогія занадто непродуктивна, щоб витрачати на неї час. Для тих, хто вміє думати, тут написано вже достатньо.

Dixi.

Саме про це і кажу. Схильність до пошуку ворогів там, де їх немає і ніколи не було, так само як і природня нездатність визнавати власні помилки і пройоби, все це прямо дуже допомогає перемогати на виборах. Ще дуже допоміжним є золоте правило: своїм — все, ворогам — закон. Удачі.

Хуіксі.

Друзі, сьогодні — вирішальний день в історії України. Це — повтор 16 січня 2014 року. Тільки цього разу — без Майдану, бо війна.

Якщо сьогодні Зе і слугам Зеленського вдасться протягнути законопроекти 12414 і 13150 — а це знищення антикорупційних органів країни і місцевого самоврядування та децентралізації одночасно, завтра ми прокинемось в новій країні. Зесія, Мордоріна, Рокраїна. Як на назви, але це буде вже інша країна.

Ми точно не за це воюємо із окупантами. Ми сподівались, що тил триматиме свій фронт проти зеленої орди. Але зелена орда точно переможе, якщо сьогодні через Парламент у Зе вийде протягнути ці два законопроекти.

На Шабуніні нічого не закінчилось. Це був тільки початок остаточної узурпації влади в країні.

Зоя Казанжи:

Ви ж всі вже бачили напівголих чоловіків, яких спочатку повалили, а потім посадили на стільці, розклали на підлозі перед ними гроші і від душі нафотографували?
То вчора СБУ та Офіс Генерального
прокурора проводили обшуки у
співробітників НАБУ через їхні можливі звʼязки з РФ.
У мене питання, яке давно муляє: чому на всіх подібних затриманнях нам показують напівголих чоловіків? Приходять о 6 ранку і всіх витягують з ліжка? Чому не дати одягнутися? Це особлива форма приниження?
НАБУ заявило, що 70 обшуків відбулися без рішення суду. І нагадало, що по всім персонам, які зараз стали підозрюваними, СБУ не мало жодного зауваження і всі вони пройшли спеціальні перевірки того ж таки СБУ.
СБУ оприлюднила свою заяву, де повідомила, що народний депутат від ОПЗЖ Федір Христенко був агентом ФСБ і відповідав за посилення російського впливу на НАБУ.
Сам Христенко втік з України ще 3 роки тому. І зробив це досить легко, ніхто йому особливо не перешкоджав.
Так що ж сталось і чому саме зараз?
НАБУ, на жаль, не стало тим органом, який би виправдав наші сподівання. Але те, що їх позбавляють незалежності, факт.
Все почалося після того, як НАБУ оголосили підозру Чернишову і вперлися, коли серйозні люди просили їх цього не робити.
Міністр єдності, вже колишній, досить довго сидів за кордоном. Поки з ОП тиснули на НАБУ, щоб відкликати підозру Чернишову. Але НАБУ не послухали.
Ну і от. Співробітників НАБУ обшукали і почали звинувачувати хто зна в чому. Один із них 10 років тому спілкувався з охоронцем Януковича. Чийсь батько торгував коноплею з росією. Ще двоє кілька років тому скоїли ДТП.
Серйозно?!
В НАБУ немає янголів. І в 2023 році Єрмак туди таки призначив лояльного собі керівника. Але певні важелі, в тому числі і наших притомних партнерів, існували.
Зеленському і компанії, схоже, треба знищити незалежність НАБУ. І зараз він, як ніколи, наблизився до цієї мети.
Бо друзі, партнери і подєльніки не мають сісти. А можуть. Бо до них почали добиратися — до всіх цих чернишових-міндічів-смирнових-стефанішиних.
До речі, все це відбувається тоді, коли керівники НАБУ і САП перебувають у відрядженні в Британії. Ну прямо класика.
Вчора офіс президента, через СБУ, отримав доступ до 658 кримінальних справ, які розслідує НАБУ. Фактично О
офіс отримав доступ до всіх прослушок, відеоспостереження та іншої закритої оперативної інформації з боку НАБУ і САП по друзям, бізнес — партнерам, кумам, однокласникам Банкової. В тому числі і до тих матеріалів, де підозри лише готувались.
Розумієте, якими можуть бути наслідки? Щонайменше — це попередження «своїх».
Як думаєте, чим закінчиться справа Чернишова? Правильно, і я так думаю. Ну і родич Міндіча теж вийде сухим із води. Бо всі плани, всі негласні слідчі дії вже відомі Зеленському і його «5-6 успішним менеджерам».
Знаєте, іноді і я вже починаю думати, що війна — золота пора для Зеленського і його оточення. З ними ж все ок. Безпека, криптогаманці, можливості — все під ногами. От лише є ті, хто заважає загнати під плінтус країну повністю.
У нас така страшна ситуація на фронті. А оці, так виглядає, продовжують мріяти про вибори. Бо всі дії схожі на своєрідну зачистку, яка покінчить з будь якими самостійними чи непідконтрольними структурами.
А потім хочемо, щоб нас взяли до ЄС. І гніваємось на європейців. Україна і їх захищає, а нас не хочуть на поріг пускати.
Та ЄС в шоці від оцього владного дикунства. Від нахабності тих, хто керує знекровленою країною.
Посли держав «Групи семи» (G7) висловили стурбованість через розпочаті розслідування щодо кількох співробітників Національного антикорупційного бюро (НАБУ) та хочуть зустрічі з керівництвом України.
І все це на фоні фарсу з не-призначенням керівника БЕБ. На фоні не-проведення конкурсу на керівника митниці.
Злі язики кажуть, що все іде по сценарію, який придумав Портнов, коли останній ще був живим і безпроблемно приїжджав і виїжджав з нашої країни.
Сценарій такий: спочатку треба дискредитувати антикорупційні структури. НАБУ вже пішло. Наступними будуть САП та ВАКС. Справи та повноваження НАБУ передадуть в ДБР, а САП стане просто департаментом у Генпрокуратурі.
І тут на арену вийде ДБР, яке повністю контролюється офісом президента. ДБР стає органом з надможливостями. І все. Була б людина, а стаття знайдеться.
А ви казали, що Зеленський не вміє в диктатора.
А законодавче регулювання, спитаєте ви. Хіба це проблема з нинішнім парламентом?
До речі, вчора було 6 років, як в Україні постав найнікчемніший парламент за всі роки незалежності. Мої співчуття небагатьом притомним там.
Тому не спішіть радіти, що «затримали агентів ФСБ в рядах НАБУ». Перш, аніж розганяти все, що нам дбайливо підсовує влада, зробіть хоча б паузу. Прочитайте кілька джерел. Прискіпливо. Подумайте на всяк випадок.
Дуже хочеться вірити, що така атака не є помстою та дискредитацією антикорупційного органу. Що СБУ реально очищає НАБУ, а не виконує доручення влади. Хочеться вірити, але все, що відбувається, схоже на інше.
Все це погано закінчиться. Для нас всіх. А вони думають, що встигнуть схопити Бога за бороду. Ну-ну.

Цікаво, що ці органи бодаються один з одним із самого початку, там ще ген прокуратура була. Вони були створені лише з метою в Вашингтоні мати в Україні власний силовий аппарат. Не можливо зменшити корупцію не змінюючи стстему яка її породжує, просто вводячи додаткові силові органи та додаючи ще чиновників. Чиновник, особливо зайвий — перщопричина існування корупції. Насправді потрібен аппарат економічного планування, ситстеми типу гос-плану які дають науково обґрунтовані данні цього планування і т.д. В самій Америці як бачимо абсолютно такі самі проблеми, тільки інший порядок цифр у корупції та непомірних державних розтратах. DOGE надає сумму лише зайвих державних витрат в 500 мільярдів долларів на рік, що насправді лише верхівка айсбергу.
Те, що конкуруючи силові органи почнуть з рештою діяти один проти одного і усі так чи інакше будуть зв’язані із кришуванням корупції, та будуть пронизані кротами іноземних розвиток, це не випадковість — це закономірність. Сама система другої української республіки зроблена так, що в ній по іншому не буде.

ти не бачиш різниці в «боданні органів» і повному розкритті для ОП всіх слідчіх дій, матеріалів справ НАБУ, тощо.

І в знищенні незалежності НАБУ та САП не бачиш різниці?

t.me/oleksiihoncharenko/48417

ЗП 12414 і 13150 — це знищення антикорупційних органів країни і місцевого самоврядування.

До речі, якщо зелені тварі протягнуть цей законопроект — це знову поставить під загрозу безвізовий режим із ЄС. Бо незалежність НАБУ, САП та ВАКС була серед основних умов надання нам безвізу.

Позитивні журнашлюхи типу севгіль мусаєвої — теж не бачать. Ще й пишуть — «зха попередників було те саме».

t.me/beerlog/10535

А ще Зе «покращує» механізм позасудових розправ і розкуркулення людей через санкції.

www.facebook.com/...​ikSsOY5zt2U&__tn__=,O,P-R

Кажете, «агента рф» спіймали в НАБУ? Так вони ж всі проходять перевірку СБУ!

А тепер поивимось на кротів в інших органах:

t.me/beerlog/10533

Безвіз ми швидше за усе втратимо, і тут швидше інший закон про подвійне громадянство буде першопричиною, цим 100% скоро будуть торгувати. Вже он разом із поляками стали викривати канали наркотрафку кокаїну з Колумбії і Еквадору, що дивном чином співпадає із В’єтнамом та Афганістаном. І займались каналом самі менти, яких спіймал у Львові. Кіло марафету в Колумбії і Еквадорі коштує приблизно $1000, а в Варшаві чи Львові вже $45 000. В Пуертеріко, Панамі, Кіпрі, Соломонових островах і т.д. громадянство давно можна отримати за бабки. А у цих країн доволі сильний паспорт. ЄС таке звісно довго не терпітеме, підіймуть усі питання про порушення прав людини, верховенство права і т.д. Задля цього є Орбан та Фіцо, та і поляки з румунами та болгарами теж не сильно вже нас люблять.
Кордони для чоловіків, три роки закриті.

Ой, сорі, я ж забув, що тут мага і трампісти водяться :)

Особливо прикольно про DOGE :)

Почув першу цифру і далі не слідкував? Маск вже 10 разів переграв цю суму і нарешті зійшлись на 150 млн. При цьому ці мудакі порізали штати критично важливих держагенцій, як-то, наприклад, їх ДСНС, через що була нещодавня трагедія, бо тупо не було персоналу. А ще почитай, як саме Трамп використав дурачка Маска, який ніби-то намагався зкоротити штат. Трамп дозволив Маску резвитись із звільненнями, а потім скористався цим, що на вільні місця понабирати своїх людей — просто поміняти держапарат на лояльний до себе :)

А, і ти в курсі, що Маска вже немає в БД, вони із Донні тепер вороги, і DОGE його тупий теж розігнали.

І так, ліквідація USAID та інших важливих агенцій «м’якого впливу» розчистило поле для приходу в ті країни Китаю. Трамп сам, своїми руками, спустив багатодесятирічну роботу з поширення демократії в світі тупо в унітаз.

До речі, у нас зелені мародери наважились напасти на антикорупційні органи не останню чергу серез те, що вони залишились безх захисту зі сторони USAID.

Ну то вистава багато в чому була, це факт. Як бачите на ділі Маск отримав, що хотів. Запустив Старшіп на днях, після невдалих стартів. Це найбільша ракета в історії людства, більше навіть за Saturn 5. Отримав контракти із Пентагоном на бойовий AI, хоча був явним аутсайдером гонки тощо.
Реднеків безумовно ошукали, як писав О’Генрі в благородний жулик : «Я завжди сприймав фермерів, як запас грошей, про усяк випадок».
І замість зменшення держ витрат, американці отримали перерозроділ податків на користь над багатих, збільшення держборгу ще на 5 трильйонів, та збільшення бюджету пентагону на 26-й рік вже на 900 мільярдів долларів на рік. А демократів, банально замінили на республіканців у глибинний державі. Хоча це помста, коли Обама прийшов до влади він зробив те саме з людьми Буша. А Маска зробили Тоні Старком, в противіс ФПГ які є звичайними спонсорами республіканців, де нафтові компанії головні.

Вони були створені лише з метою в Вашингтоні мати в Україні власний силовий аппарат

Але українці справжні козаки — не піддались на це. А то ще б докотились до рівня Польщі та країн Балтії де «Вашингтонскій обком захватіл власть»

Польщі та країн
Балтії

Которые наплодили непонятных органов неизвестно чем занимающихся?

Которые наплодили непонятных органов неизвестно чем занимающихся?

Які виконали всі умови для вступу в ЄС. Точно так само як і незалежність НАБУ та САП це одна з умов ЄС.
Хочеш щоб Техас грабил тільки техасці йти своїм особливим шляхом ну флаг в рукі і вперед — хай половину бюджету фінансує не ЄС з МВФ, а Бужанський з Тимошщенко та ОПЗЖ..

Точно так само як і незалежність НАБУ та САП це одна з умов ЄС.

Кто сказал?

Кто сказал?

Комісар ЄС по розширенню Марта Кос:

Seriously concerned over today’s vote in the Rada. The dismantling of key safeguards protecting NABU’s independence is a serious step back.

Independent bodies like NABU & SAPO, are essential for 🇺🇦’s EU path. Rule of Law remains in the very center of EU accession negotiations.

П.С. А що Джокер про це нічого не написав?

А точно это она решает?

Ну от тут ти і проколовся не гос- план а держ. Але ми зрозуміли як ти мислиш 🫣

Та при чому тут. Це можуть бути комбінації : REND, Morgan Stanley, Bank of America, Bloomberg, Dow Jones тощо які займають цілі хмарочоси офісів на Манхетені. Сутноті це не міняє, воно може бути як повнісю державним, як напів приватним так повністю приватним, лише би робило стратегічне планування. Є і проблеми повністю приватне часто робить підтасовки і виникає Велика рецессія та фінансова криза 2008. Держплан СРСР планував єресь політ бюро, типу мега будівництв за полярним колом. Регуляція ринку теж має сенс. Будь який держ бюджет, це позаринковий метод переросподілення створенного прибутку, так чи інакше.

Створив опитування в LinkedIn, щоб зрозуміти, чи варто публікувати подібні політичні теми на DOU. Поки що, згідно з результатами, — варто.

Та вже пофіг. Сьогодні — більш чорний день України, ніж 16 січня 2014 року. Сьогодні перед нами замість України постала мафіозно-офісна республіка ЗЕландія. Курс тепер на рашку, ніяких ЄС та НАТО, тепер вони не будуть навіть намагатись приховати свою антиукраїсньку діяльність. Зараз ми — в 1936 році. 37-й вже стучиться в двері. Посадять або хоча б ізолюють по черзі всіх неугодних депутатів, журналістів, антикорупціонерів, доб’ють НАБУ і САП своїми людьми, хоча навіть це не треба. Тепер просто свій зелений генпрокурор буде забирати будь-яку справу, наближену до Зе, у НАБУ і ховати її в СБУ чи ДБР. А сильно просунуті справи — закривати. Тепер генпрокурор має таку владу.

гагагага

Мустафа Джемілев підтримав цей закон, наприклад. Чекаю, коли ти на нього накинеш.

Цей ЗП підтримали 3 депутати ЄС, у яких зелені виродки проводили обшуки без ухвали суду: Алексеєв, Южаніна та Джемильов. В цей законопроект, який знищує незалежність НАБУ і САП, ще раніше, в ЗАКОННИЙ спосіб, на відміну від правок про НАБУ, була додана норма від ЄС про повну заборону обшуків без ухвали суду.
Не можу їх засуджувати, я не був на їх місці, до мене не вламувались із обшуками дбрівскі комісари в 4 ранку.

У якій збоченій фантазії право закривати справу дорівнює 1937 року — це прямо якась наркоманія вищого порядку.

Так, масово розстрілювати може й не будуть. Але позасудові санкції РНБО — це фактично й є знищення людини. Він не матиме права ні на що. Ні на підпис документів, ні на отримання нових документів, ні на відкриття банківського рахунку, на нотаріальні дії — НІ. НА .ЩО. Бо санкції, наприклад, які Зе наклав на Порошенка, передбачають в т.ч., заборону підписувати будь-які документи.

Навальнята! Сорос! Блекрок! Абирвалг!

Шкода, що серед ІТшників, дивлячись на коментарі до цього поста, багато людей з толерантним відношенням до злочинів ОП.

Це типовий зріз суспільства. Більшості в країні пофіг, що там коється доки не прийдуть за ними, тому маємо, що маємо

Більшості в країні пофіг, що там коється доки не прийдуть за ними

згоден ((

Більшості в країні пофіг, що там коється

В нашій країні сегодня были прилеты и двое погибших.
А в какой країне живёте вы?

Як це виправдовує корупцію?

Не знаю як хто, а я втомився спостерігати цей жабогадюкінг ще в 20-му. Донедавна Шабунін був вірним слугонародовцем, аж вистрибував з кросовок, а зараз його свої ж пресують? Ну хай подякують, що без гільйотини, як у Франції. Ось пряма зухвала кривда проти постійних політичних опонентів — це більш суттєве.
Може, я і неправий. Але просто не вистачає ресурсів слідкувати за всім цим.

Донедавна Шабунін був вірним слугонародовцем, аж вистрибував з кросовок

мм, я не знав про це, бо також

просто не вистачає ресурсів слідкувати за всім цим
Донедавна Шабунін був вірним слугонародовцем, аж вистрибував з кросовок, а зараз його свої ж пресують?

Це коли було? Бо в роботі ЦПК наче нічого непомінялось з приходо Зе. От chatgpt на швидку руку згенерував

1. Критика судової реформи Зеленського (2019–2020)
ЦПК різко розкритикував законопроєкт про реформу судової системи, зауваживши, що він суперечить меморандуму з МВФ і зосереджує всю владу у Вищій раді правосуддя, що ставить під загрозу незалежність правосуддя

2. Фальсифікація петиції проти Татарова (2021)
ЦПК висунув звинувачення, що Офіс Президента нібито фальсифікував підписи в петиції з вимогою звільнити заступника голови ОП Олега Татарова — зокрема, начебто підпис «Biden Joe»

3. Завдання квот до Конституційного Суду (2021)
Експертка ЦПК заявила, що Зеленський намагається «завантажити» до КС своїх лояльних кандидатів, щоб спотворити баланс суду — і такі постави порушують конституційність призначень

4. Справа про «фейкову інвалідність» прокурорів (2024–2025)
ЦПК ініціював запит до ОГПУ та ДБР, виявивши випадки фейкової інвалідності серед десятків прокурорів — але жодного покарання в наслідок цього так і не було

5. Кримінальне провадження проти міністра Умерова (2025)
ЦПК інформував, що НАБУ відкрило кримінальне провадження проти міністра оборони Умерова за перевищення службових повноважень — під тиском цього звернення

🧾 Резюме
ЦПК системно висвітлює й фіксує:
Спроби концентрувати повноваження в руках влади (судова реформа, КС);
Можливі фальсифікації або втручання (петиції, призначення);
Безкарність посадовців (справа інвалідність);
Розслідування з тяжкою державною відповідальністю (Умеров).

він ніколи не був зеленим. так, іноді він робив хуйню, наприклад, як коли судився із ГПУ, вимагаючи не повертати гроші януковича державі. Тоді він нехіло так, більше, ніж на рік, загальмував реформу армії і її переозброєння, бо саме на це були признпчені вилучені гроші.
Але в цілому він все ж приносив більше користі антикорупційному руху, ніж шкоди.

А тим, в кого нетолерантне, окрім коментів тут хіба є що робити

«тут» на форумі ДОУ — коменти це норм. Можливо комусь допоможе підкорегувати відношення.
А загалом ти правий — треба дещо активніше.

підкорегувати відношення.

«Ставлення», москалику.

Дія City точно розвиватиметься, допоки Зеленський буде президентом

Підлизнув як слід!

не пройшло і 8 років... а нє — як раз 8 років і пройшло

web.archive.org/...​d-west-us-and-russia.html

The senior leadership of Ukraine’s Anti-Corruption Action Center, which has received significant funding support from the U.S. government, has profited from sweetheart deals and kickbacks. Its Director, Vitaly Shabunin, earns $34,000 according to his tax filing. In 2010, he bought an apartment for $60,000. In 2014, he acquired land near Kiev for $20,000. In 2016, he sold his apartment for $34,000 and built a house for $83,000. All properties are registered in his wife’s name and there are no mortgages on the properties.

Дякую, що навели конкретний приклад. А можете додатково пояснити, на що саме слід звернути увагу? Бо те, що ви виділили, перекладається як «ЦПК отримував прибутки з преференційних-кумівських-вигідних угод та відкатів», але там відсутні посилання на конкретні угоди — між ким і ким.

Це ж ФоксЛайНьюз, які докази? :-DDDD

То називається вкид . Без доказів без нічого. Трошки правди, трошки брехні трошки єдрать як там все погано.

Нічо се 34k$ в рік.. Купив будинок за 83к$ в 2016. Ото коррупціонер...
в Колі Тищенко із Зе-команди вилучили один годиник вартістью чверть будинка Шабуніна, ні і ще готівки на 12 таких будинків і ще біля 5-и в його колишньої дружини

Тож вилучені в квартирі колишньої дружини народного депутата Алли Борановської 202 088 євро та 269 200 доларів, а також вилучені у самого Миколи Тищенка 491 550 доларів, 390 100 євро, а також наручний годинник марки Audemars Piguet залишаються на сьогодні під арештом

Навіть не знаю кому тут більше вірити..

він же явно не зверху харчового ланцюжка
так відщипує при нагоді
а от якщо подивитись на CEO Club який його захищає та спонсорує, то там можна побачити вже фігури зовсім іншого калібру, наприклад Косована (MacPaw), який завзято продовжує займатись своєю улюбленою земельною справою
holka.org.ua/...​itlo-zakonoproyekt-12089
dou.ua/...​osovan-in-macpaw-village
dou.ua/forums/topic/36107

P.S. тут власне просто по факту фейкової служби в ЗСУ людям вже мало б бути все зрозуміло і про цього персонажа і його ГО

тут власне просто по факту фейкової служби в ЗСУ людям вже мало б бути все зрозуміло і про цього персонажа і його ГО

Себто фейкова? Він неслужив в ЗСУ чи що?

а от якщо подивитись на CEO Club який його захищає та спонсорує, то там можна побачити вже фігури зовсім іншого калібру, наприклад Косована (MacPaw), який завзято продовжує займатись своєю улюбленою земельною справою
holka.org.ua/...​itlo-zakonoproyekt-12089
dou.ua/...​osovan-in-macpaw-village
dou.ua/forums/topic/36107

Це така такиткака захисту Шабуніна — нападаючи з смішними до.бами? Компанія спробувала чесно купити землю в Україні — отримала суди. До речі верховний Суд MacPaw вже виграв. Ну прокуратура чітко показала, що треба просто домовлятись з ними..

З наведеними прибутками — впритул, або ж із трохи допомоги від друзів та родичів — можна придбати таке житло. Кажу це зі свого досвіду.

Ось знайшов інтерв’ю Шабуніна про цей скандал для видання nv.ua.

трохи допомоги від друзів та родичів — можна придбати таке житло.

А сдрыснувши из воющей страны можно корчить из себя морального авторитета. Ярик, Б-г не фраер, подумай о вечном.

Коли та чому переїхав в Анталію — вже багаторазово розписував. Ось і цього місяця теж розписував.

Стосовно моральних орієнтирів, я був би радий, якби хтось інший написав на DOU про політичне переслідування Віталія Шабуніна, який критикує корупційні схеми Офісу Зеленського.

Минулої п’ятниці, 11 липня, стало відомо про обшуки у Шабуніна, в неділю, 13 липня, про це написали на BBC. Я створив тему в четвер увечері, 17 липня, і її опублікували 18 липня. Як бачимо, часу було достатньо, щоб хтось інший написав про це на DOU. Напишіть наступного разу ви.

Чому вирішив цькувати Яріка?
Те, що покидьки з ОП накинулися на Шабуніна — це бридко. Сподіваюся вони за це і багато своїх злочинів все ж будуть відповідати.
Те, що Ярик написав цей пост — це норм. Принаймні на мій погляд.
Але я із задоволенням прочитаю твої аргументи за те, чому варто на нього наїжжати, якщо ти будеш добрий надати їх.

Те, що покидьки з ОП накинулися на Шабуніна — це бридко

ахахах. Жабогадюкінг зелено-«активістського» кодла був просто неминучий. Вони зобов’язані пожерти один одного.
За свою діяльність в 2016-2019, яка призвела до приходу до влади Зеленського й ко, кожна шабунька відповість, зрештою.

За свою діяльність в 2016-2019, яка призвела до приходу до влади Зеленського й ко,

ахаха, ось воно що. Знайшли винуватих в програші Сивочолого. Надіюсь Порох не змінить команду і тепер коли всіх Шабуніних посадять, то вони потужно переможуть, але це не точно..

Порошенко чітко виступив на підтримку Шабуніна.
t.me/c/1424755805/13420

Порошенко тому й програв, бо занадто хотів (і хоче) всім подобатися, часто всупереч державним і власним інтересам.

Глупості. Завжди, коли треба було обирати свої інтереси або держави, він обирав державні. Не на користь свого рейтингу, так. Але що поробиш, така доля всіх реіорматорів. Жоден реформатор в світі не залишався у влади після їх закінчення, і більшість із реформаторів не змогли дійти до кінця шляху саме через «втомленість наріту» від реформ.

Вопрос первый. Где ты сейчас находишься?

Вопрос первый. Где ты сейчас находишься?

Можна відповісти навіть відносно. На скільки далі від фронту ніж та ж ДБР знаходилась увечері в перший день вторгнення.

я не знаю де вони були )

їх евакуювали десь на Захід. Але це теж таємниця. ех. тому не вийде відповісти на питання. Але обшук у дітей Шабуніна вони потужн опроводили — в повній екіпіровці. Все як треба..

це таємниця )
В Україні

Дай угадаю, где-нибудь во Франковске?

Не буду тобі допомагати. )
Не на сході

Краще бути людиною за кордоном, ніж гімном на дивані всередині країни.

а от якщо подивитись на CEO Club який його захищає та спонсорує, то там можна побачити вже фігури зовсім іншого калібру, наприклад Косована (MacPaw)

Те, що CEO Club офіційно спонсорує Шабуніна, має очевидну причину — бізнес хоче вести справи в правовій країні, без прихованих корупційних відкатів. Можливо, вони консультуються, в яких кабінетах можуть захотіти хабар і як на це правильно реагувати, щоб уникнути проблем.

Те, що CEO Club офіційно спонсорує Шабуніна, має очевидну причину — бізнес хоче вести справи в правовій країні, без прихованих корупційних відкатів

ржу вголосину )))

пан Косован і його ТОВ «Макпау Проперті Менеджмент» загалом скупили на березі Дніпра понад 20 га ділянок, що виглядають саме так, як на фото, але по документах є безкоштовно приватизованими полями та садами

Починаючи з 2017 року, відбувався значний гідронамив територій. Станом на осінь 2021 року, піском було засипано близько гектару площі Канівського водосховища. Загалом на ділянці довжиною близько 500 м, була намита полоса завширшки понад 10 м та створено два суттєво ширші пляжі. Все це робилося без жодних дозвільних документів та проведення оцінки впливу на довкілля.

Раніше вже зазначалося, що Косован і його компанія стали власниками лісу, який за законодавством не міг бути приватизований. Але значна частина ділянок знаходить одночасно в прибережній захисній смузі Канівського водосховища. А землі в прибережній захисній смузі можуть перебувати виключно в державній чи комунальній власності.

Уявімо, що серед спонсорів Центру Протидії Корупції є організація, учасники якої переважно офіційно перебувають у базі корупціонерів. Чи має ЦПК відмовитися від цих грошей?

Якщо держава Україна також буде спонсорувати ЦПК, то ЦПК теж має відмовитися?

Як саме спонсорування від CEO Club, від Олександра Косована (MacPaw), псує ЦПК?

Те, що CEO Club офіційно спонсорує Шабуніна, має очевидну причину — бізнес хоче вести справи в правовій країні, без прихованих корупційних відкатів

ржу вголосину )))

Там ще USAID ЦПК з Шабуніним фінансував.
ржу вголосину ))) .. дайте патріотів..

Є декілька питань:
1. Що це за відрядження таке для військового до цивільної організації? Відрядження може бути для військового тільки в іншу частину.
2. Якщо правда, що Шабунін отримував 50к, то теж питання за що? Бо 20к це зарплата та премія до зарплати, а 30к це має бути премія за виконання завдань (виплачується не на лінії зіткнення)
3. Питання по авто. Якщо хтось передав свою власну автівку особисто Шабуніну то питань немає, якщо ж автівка була завезена з за кордону під ЗСУ (в такому випадку 0 пошлін) то така автівка стає власністью ЗСУ а не особисто військовослужбовця.
4. Якщо зловживання є, то мають бути питання і порушена кримінальна справа проти командира в/ч де служив Шабунін, бо і відрядження і нарахування грошей можливо тільки за його нсказами.

мають бути питання

hromadske.ua/...​ennia-dlia-shabunina-tspk

порушена кримінальна справа проти командира в/ч де служив Шабунін

на кримінальну статю потрібні докази
поки це — максимум перевищення повноважень, за те що він відправив підлеглого чи то електрика, чи то стрільця який ніколи не стріляв в якесь незрозуміле відрядження до ЮНІСЕФ Ліги сексуальних меншин НАЗК

поки це — максимум перевищення повноважень

Стаття 426-1. Перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень
1. Перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень, тобто умисне вчинення дій, які явно виходять за межі наданих цій особі прав чи повноважень, крім передбачених частиною другою цієї статті, якщо ці дії заподіяли істотну шкоду, -
карається обмеженням волі на строк від двох до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.

5. Діяння, передбачені частинами першою, другою або третьою цієї статті, вчинені в умовах воєнного стану або в бойовій обстановці, -
караються позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років.

{Кодекс доповнено статтею 426 — 1 згідно із Законом № 290-VIII від 07.04.2015 }

А виплата грошового забезпечення військовослужбовцю у незрозумілому відрядженні? Це ж все також по наказам командира тільки можливо

1. Що це за відрядження таке для військового до цивільної організації? Відрядження може бути для військового тільки в іншу частину.

Командир має право відрядити будь-якого бійця будь-куди, якщо це не порушує закон і статут.
Відрядження до цивільної (і навіть комерційної) організації — не порушує.

2. Якщо правда, що Шабунін отримував 50к, то теж питання за що? Бо 20к це зарплата та премія до зарплати, а 30к це має бути премія за виконання завдань (виплачується не на лінії зіткнення)

Це було в 2022 році, коли 20+30 було у всіх. Це вже потім Зеленський порушив свою обіцянку і забрав +30 всім.

3. Питання по авто. Якщо хтось передав свою власну автівку особисто Шабуніну то питань немає, якщо ж автівка була завезена з за кордону під ЗСУ (в такому випадку 0 пошлін) то така автівка стає власністью ЗСУ а не особисто військовослужбовця.

Автівка надана була за наказом командира.

4. Якщо зловживання є, то мають бути питання і порушена кримінальна справа проти командира в/ч де служив Шабунін, бо і відрядження і нарахування грошей можливо тільки за його нсказами.

Саме так. До Шабуніна взагалі не має бути питань. Але!

ДБР НЕ включала в підозру нічого щодо відрядження, грошового забезпечення чи авто. Це — просто накидання гімна на вентилятор для зелених хом’ячків.

В підозрі є тільки єдина «претензія» — начебто Шабунін нічого не робив в цьому відрядженні до НАЗК. Але коли в суді дбрівських псів зеленського спитали, чи відбирали вони пояснення або допитували щодо діяльності Шабуніна в НАЗК: голову НАЗК, самого Шабуніна, співробітників НАЗК, з якими він співпрацював — вони промовчали. Ні, не допитували :)
Бабільше, їх спитали, чи взагалі досліджували вони це питання і яким чином виявили, що Шабунін ухилявся від служби, перебуваючи у відрядженні до НАЗК, то почули два «доводи»: у Шабуніна не було свого робочого місця і офоіційної посади в НАЗК :)

Я не люблю Шабуніна. Він маніпулятор і іноді намагався знайти зраду, де її не було. Наприклад, він більше року блокував вилучення активів януковича, чим сильно загальмував декілька програм реформ в ЗСУ, які мали фінансуватись з тих грошей.

Але справа не в Шабуніні, а в тому, що ці зелені мародери закінчують побудову автократичної держави, де за незаконним наказом Зермака майже будь-який орган готовий йти на порушення закону задля виконання цього наказу.

Так, в поточному валі вибіркового правосуддя і прямих замовних справ і розправ із політичними опонентами, журналістами і антикорупціонерами — винен зеленський.

вибіркового правосуддя

Я не понял мысль. Ты хочешь сказать, что Шабунин не присвоил довольно крупную сумму общественных денег или то, что если не попали под суд, другие кто виновен в том же, Шабунина надо понять и простить?

если не попали под суд, другие кто виновен в том же, Шабунина надо понять и простить?

Треба починати з найбільших крадіїв, а не з політичних опонентів — тоді це не буде зашквар.

Треба починати з найбільших крадіїв,

Раньше все были эксперты по ковиду, теперь по уголовным расследованиям.

а не з політичних опонентів

Шабунин у нас политик? От какой партии?

Навіть якщо не політик, все ж оппонент цій владі, яка покриває крадіїв.

А що, можна зробити вибіркове правосуддя не-вибірковим, вибірково надаючи активістам індульгенції?

Як на мене ці «відрядження», автівка, нарахування грошового забезпечення виглядає дуже дивним, і має багато питань.

Ну, приходь, ми тебе чекаємо. Швидко зрозумієш, що нічого дивного тут немає. Так працює армія.

І, знову ж таки, а Шабунін тут до чого? Він. Виконував. Накази. Солдат не може не виконати наказ.

А ось його командира ДБР так і не може розкрутити на оговор себе :) ДБР хоч і покидьки, але дуже тупі, на наше щастя.

Як армія працює знаю дуже добре, піпеткамі мірятися про те хто де служив і що бачив зі мною не потрібно. Тому і не можу уявити сітуацію в нормальній в/ч коли умовного «сержанта» відправять у відрядження роки на 2 додому, та ще й автівку з в/ч дадуть.
Таке можливо тільки якщо Шабунін увійшов у корупуійни схеми зі своїм командиром. Але це нехай слідчі ДБР доводят.
P.s
«30 тисяч отримують військовослужбовці, які виконують бойові (спеціальні) завдання згідно з бойовими наказами. Зокрема:

з інтенсивної підготовки для ведення воєнних (бойових) дій;
з управлінням угрупуваннями військ;
із всебічного забезпечення діючих угрупувань військ в районах ведення бойових дій. По суті це стосується логіс»

Що з цього робив Шабунін у відрядженні в цивільній організації?

"30 тисяч отримують військовослужбовці, які виконують бойові (спеціальні) завдання згідно з бойовими наказами

Це — сучасна редакція. Не покладайся на чатгпт, він бреше.

Вивчай першоджерела:
zakon.rada.gov.ua/...​laws/show/168-2022-п#Text
...
Кабінет Міністрів України постановляє:
...
1. Установити, що на період воєнного стану особам рядового і начальницького складу Державної служби з надзвичайних ситуацій, особам начальницького складу управління спеціальних операцій Національного антикорупційного бюро та поліцейським виплачується додаткова винагорода в розмірі до 30000 гривень пропорційно в розрахунку на місяць,
-----------------
а ось участь в БД — 100000 vvvvvvvvvvvvvvvv
...
а тим з них, які беруть безпосередню участь у бойових діях або забезпечують здійснення заходів з національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії, перебуваючи безпосередньо в районах їх ведення (здійснення), зокрема на тимчасово окупованій Російською Федерацією території України, на території між позиціями сил оборони та позиціями військ держави-агресора, на території держави-агресора, у період здійснення зазначених заходів, розмір такої додаткової винагороди збільшується до 100000 гривень в розрахунку на місяць пропорційно часу участі у таких діях та заходах...

Так було до кінця 2022 року.

Ну добре, нехай буде так — сержант в/ч N Шабунін для того щоб уникнути виконання своїх службових обов’язків в зоні бойових дій імовірно «домовився» зі своїм командиром про відрядження до м. Київ, де і перебував декілька років. Для мене виглядає як потенційна корупційна дія з боку Шабуніна та його командира. Підкреслюю слово «імовірно», бо факт злочину треба довести, а не навпаки.
Хто думає інакше про якесь «політичне переслідування» нехай думає інакше.

Ну добре, нехай буде так — сержант в/ч N Шабунін для того щоб уникнути виконання своїх службових обов’язків в зоні бойових дій імовірно «домовився» зі своїм командиром про відрядження до м. Київ, де і перебував декілька років.

І знову — мимо.

1. Шабунін був у відрядженні в той час, коли його підрозділ був в тилу. Як тільки підрозділ висунувся знову на бойові, Шабунін повернувся із відрядження.

2. Наскільки я знаю, це було всього пару місяців, як раз щоб перезапустити перевірку декларацій чиновників.

Не знаю, звідки в тебе така любов до зелених, але, поки немає об’єктивних доказів, я точно оберу повірити Шабуніну, а не продажним слідчім ДБР, які смокчуть по черзі зе, єрмаку і татарову нон-стоп. Скільки воно беззаконня за ці роки створили — на 10 коломойських вистачило б. більше ДБР Закон тільки зе порушує.

1. В мене немає любові ані до зелених а ні до порохоботів ані до будь якої політичної сили зараз. Якщо переможуть підори то вони повісять усіх на одному фонарі, незалежно хто за кого голосував.
2. Звинувачувати слідчих ДБР або зе у продажності та порушені законів без доказів, то саме що звінувачувати Шабуніна.
3. Якщо ти ствержуєш що Шабунін був у відрядженні тільки коли його підрозділ був у тилу (доречі це теж нехілий превелей який недоступний більшості) ти можеш доти посилання на докази? Фото Наказів на відрядження, та БРок по яким в/ч Шабуніна в зоні боцових дій була.

1. В мене немає любові ані до зелених а ні до порохоботів ані до будь якої політичної сили зараз. Якщо переможуть підори то вони повісять усіх на одному фонарі, незалежно хто за кого голосував.

Непогано, що ти це розумієш.

2. Звинувачувати слідчих ДБР або зе у продажності та порушені законів без доказів, то саме що звінувачувати Шабуніна.

Це ти не хочеш бачити доказів :)
Хотів би — давно б знав про всі злочини зе і його 5-6 менеджерів :)

Він тому й не піде з посади сам, бо вже давно на пожиттєве нацарював :)

Просто топ-10. А там можна і топ-1000 створити.

chatgpt.com/...​f4-800a-8d8c-7e7da4e03507

3. Якщо ти ствержуєш що Шабунін був у відрядженні тільки коли його підрозділ був у тилу (доречі це теж нехілий превелей який недоступний більшості) ти можеш доти посилання на докази?

Щоб***ь? Ти Україну із запоребриком не переплутав? Тягар доведення вини лежить на стороні обвинувачення. Поки що в Україні — теж.

А, блін, тільки-но побачив. Ти ж — звичайний троль. Тю, і я повівся на розказні про «окоп». Тьфу, блін.

Ну це ти ж розказуєш красиві історії як людина з Київа верталася на бойові, то ж мають бути докази в тебе. Ну а я в таки казки не вірю.
P.s. ти не уважний. Я ні в чому нікого не звинувачую. Це в тебе бездоказово усі злочинці. Я пишу про «імовірно», і що в цієй історії не бачу ніякого «політичного переслідування»

Якщо переможуть підори то вони повісять усіх на одному фонарі

Добре, що цього не станеться, але зермаків вони би помилували — бо такі подарунки їм роблять

Не впевнений. В Омані домовленість була — здати Київ за 3 дні. Просто з українцями і Залужним про це забули домовитись :)
А тут, як би зелень не намагалась вбити країну, але саме йому і його 5-6 менеджерам доведеться «відповідати» перед хуйлом за мільон вбитих орків і 10000 знищених танків :)
Хоч вони й роблять все, щоб ці цифри були менше.

така любов до зелених

Він під гипнозом, або якоюсь зеленою рідиною. ))
Звісно жарт, але поганий, бо ще багато людей зачаровані тою пліснявою ((

продажним слідчім ДБР, які смокчуть по черзі зе, єрмаку і татарову нон-стоп. Скільки воно беззаконня за ці роки створили — на 10 коломойських вистачило б. більше ДБР Закон тільки зе порушує.

Із цим всім повністю погоджуюся!!!

ну то виходить він «вступив в злочинну змову» не тільки з командиром частини, але і з керівництвом НАЗК. ))

Так НАЗК фінансували же по USAID -> в злочину змоу ще й ГосДеп Байден вступив. Мага можна таке продати..
Чекати обшуків ДБР в Госдепі?

Хто думає інакше про якесь «політичне переслідування» нехай думає інакше.

Ну, звісно, це ніяке не переслідування. Просто так співпало, що інсайди в ДБР кажуть про прямий наказ Зе на закриття Шабуніна і це рівно в той момент, як він перших із антикорів викрив найбільш корупційний законопроект за весь час існування України — ці зелені мародери намагаються протягнути повний імунітет до кримінального переслідування всіх «своїх» виробників зброї і взагалі підрядників МОУ.

Звісно, розголос і зрив прийняття такої нахабної годівнички не міг сподобатись Офісу Президента.

Але ти прав, це тут ні до чого :)

А імена та призвіща у інсайдерів з ДБР є? Бо з такім самим успіхом я можу сказати, що мої інсайдери з ДБР говорять про протилежне :)

Але ти прав, це тут ні до чого :)

Та він справжній троль.
Немає сенсу взагалі з ним розмовляти.

ДБР хоч і покидьки

Думаю — покидькі це ті, хто зламав цю структуру, а тих хто залишився примушує робити брудні речі

Так їх заламали майже одразу, перший же голова ДБР, обраний в 2019 році, був обраний на підтасованому конкурсі — коли про конкурс об’’явили в п’ятницю ввечері, а в понедліок вже закінчили прийом заявок. І потрібний голова — єдиний, хто «встиг» подати документи правильно :)

на підтасованому конкурсі — коли про конкурс об’’явили в п’ятницю ввечері, а в понедліок вже закінчили прийом заявок

Якби ж то тільки так. ТАм ще й журналісти за місяць до закінчення конкурси написали хто його виграє . і так от сталося. Оце от збіг. А виграв долларовий мільйонер, очільник ДФС, щоб замінити яке і створювали БЕБ. )))

Так це ти про БЕБ. БЕБ і ДБР — різні структури.

І так, ось зараз уряд нахабно в порушення закону без жодних підстав не затверджує кандитата, який переміг на поточному конкурсі на голову БЕБ, бо процшов зовсім не тей, на якого чеказ Зермак :)

А який Малюк хороший/поганий — той, що підриває кацапську стратавіацію, чи той, що підбиває особу з потенційними кацзв’язками?

Є 2 частини СБУ.
Одні — справжні герої, які нищать русню і реалізують шикарні і круті завдання в тилу ворога і всередині України (так, в контррозвідці теж є чудові специ і профі).
А друга частина — покидьки, які виконують політичні замовлення Зеленського і Єрмака. Нагадаю, що Малюк — людина Єрмака: chatgpt.com/...​c8-800a-b3fd-69e43d729a0b

Хочеш подробніше про другу частину?

Наприклад, тут: www.youtube.com/watch?v=kOUDjD2vSAQ
Або тут: www.youtube.com/watch?v=piwqYCBdCS0

Нахились поближче, я тобі відкрию велику таємницю: світ — не чорно-білий.

Це так приємно заперечувати реальність, і розказувати, що не все так однозначно.

Нахились поближче, я тобі відкрию велику таємницю: світ — не чорно-білий.

Відійди подалі і почуй — не захищай тих, хто плював тобі в спину в обличчя, і зробить те саме не один раз, коли матиме змогу. шабунька й ко — з такої гнилі.

Так все, можеш вже нічого не заперечувати. України більше немає. Є мафіозний паханат ЗЕландія.

За останні 2 дні Зе зніс повність незалежність всіх антикорупційних органів і на додачу — місцеве самоврядування. Тепер Генпрокурор має повний контроль над закриттям будь-яких справ, які відкрив САП, а Уряд має право відмінити будь-яке рішення місцевої або обласної ради.

Ти ж оце із України пишеш чи такий ***єнний і «об’єктивний» на безпечній відстані?

Є мафіозний паханат ЗЕландія.

ахахахахаха

Підкажи, який за 11 років підсумок діяльності антикорупційних органів? Кого посаджено? Скільки грошей повернуто? Чи витрати бюджету на діяльність цих органів покрилися надходженнями від їхньої діяльності?

Ти ж оце із України пишеш чи такий ***єнний і «об’єктивний» на безпечній відстані?

З безпечної відстані пише той, хто тебе лайкає.

А я живу в одному з найнебезпечніших районів України. І знаю, хто справді наш ворог, який нас знищує (русня), а хто ціль, на яку нацьковують посполитих (так звані корупціонери) останні 20 років.

res.cloudinary.com/...​/ht8h67cpjudbo6ybqder.jpg

res.cloudinary.com/...​/jlfqqukmneojg61rmgqf.jpg

Підкажи, який за 11 років підсумок діяльності антикорупційних органів? Кого посаджено? Скільки грошей повернуто? Чи витрати бюджету на діяльність цих органів покрилися надходженнями від їхньої діяльності?

Гуглю для інших тільки за гроші. Картку дати? Можу погуглити за донат Справі Громад від 500 грн.
secure.wayforpay.com/donate/d29544d9a04b2
Даєш квитанцію, я тобі даю посилання на відповіді на ці 4 питання.

А я живу в одному з найнебезпечніших районів України. І знаю, хто справді наш ворог, який нас знищує (русня), а хто ціль, на яку нацьковують посполитих (так звані корупціонери) останні 20 років.

Ти ж моя маміна бусінка, йди, обійму.

Гуглю для інших тільки за гроші. Картку дати? Можу погуглити за донат Справі Громад від 500 грн.
secure.wayforpay.com/donate/d29544d9a04b2
Даєш квитанцію, я тобі даю посилання на відповіді на ці 4 питання.

Та я якось доначу їм без твоїх порад

res.cloudinary.com/...​/qn95rskvqeqwy075vb5g.jpg

Ось донат 5к, наприклад)

Відповіді будуть, чи як завжди?

Ти ж не задонатив на відповіді. Квитанцію — сюди, а я — відповіді.

А оцю фігню зараз бачу в усіх пабліках, типу ці органи повернули грошів менше, ніж використали на своє існування, і тому типу ну і пофіг, що там з ними буде. Дуже нагадує вкид. Бо з такою логікою і поліцію треба розформувати, бо вони взагалі грошей майже не повертають, а витрачають дай Боже.
Справа тут не в грошах, а в тому, що необхідно забезпечувати невідворотність покарання, інакше всі вертітимуть закони ще гірше, ніж зараз. А якщо ви думаєте, що гірше, ніж зараз, бути не може, то згадайте, як виборці зе казали, що гірше вже не буде

повернули грошів менше, ніж використали на своє існування, і тому типу ну і пофіг, що там з ними буде. Дуже нагадує вкид.

Об этом говорили уже несколько лет.

тому, що необхідно забезпечувати невідворотність покарання

А вот с этого места пожалуйста список тех самых невідворотніх покарань

О, я вас пам‘ятаю, ви мене звинувачували в тому, що я українців на сорти ділю (за зауваження за оффтоп), а тепер ви погрожуєте тіпу за кордоном. Він у вас тепер все ж став другосортним українцем?

Він у вас тепер все ж став другосортним українцем

А он вообще не украинец. Он добровольно отрекся от Украины. Сидит в Анталии, где разве что официального офиса ФСБ нету и разгоняет российскую пропаганду.

Дуже нагадує вкид.

Це ваші проблеми, що ви в усьому бачите вкид.

Бо з такою логікою і поліцію треба розформувати, бо вони взагалі грошей майже не повертають, а витрачають дай Боже.

Defund the police не в Україні вигадали. І так, якщо захист коштує більше за потенційні втрати, то простіше змиритися з втратами.

Справа тут не в грошах, а в тому, що необхідно забезпечувати невідворотність покарання, інакше всі вертітимуть закони ще гірше, ніж зараз.

Я цю байку від «активістів» 10 років тому чув. І як? Які успіхи? Марічкосвіт на марші

Питання ж прості — 10 років — достатній час, аби оцінювати ефективність. Чи дайте їм ще 10 років, як пищали зелебобіки в 2019?

Defund the police не в Україні вигадали. І так, якщо захист коштує більше за потенційні втрати, то простіше змиритися з втратами.

Втрати ж точно-точно не зростуть, якщо за таке перестануть переслідувати. Гаразд, defund відбувся, як будемо тоді оцінювати таку невеличку втрату, як от чиєсь життя? А якщо це буде ваше життя? (я розумію, що зараз від копів легше померти, ніж отримати захист, але ми ж про концепцію в цілому)

Питання ж прості — 10 років — достатній час, аби оцінювати ефективність. Чи дайте їм ще 10 років, як пищали зелебобіки в 2019?

Так проголосований законопроект і не вносить ніяких покращень по ефективності, навпаки, хоронить ті скромні результати, які були. От тепер вже точно немає сенсу тримати ці органи, бо вони все одно ручні. Але це не значить, що так має бути. Треба щоб вони і незалежні, і ефективні

Так проголосований законопроект і не вносить ніяких покращень по ефективності, навпаки, хоронить ті скромні результати, які були.

То які результати? Розмови нічого не варті, давайте цифри

Треба щоб вони і незалежні, і ефективні

Хто вирішив, що саме ці незалежні органи потрібні? Чому вони, а не якісь інші? Я вже скільки бачив, як активісти ліпили один орган за іншим, і верещали, от зараз ми запустимо і уухххх, а потім виявлялося, що це була чергова газифікація калюж, і потрібно створювати новий та/чи вдруге/втретє/ перезапускати старий. Нічого ця ієрархія «антикорупційних» органів не створювала, і її модифікація так само ніяк не вплине.

Так проголосований законопроект і не вносить ніяких покращень по ефективності, навпаки, хоронить ті скромні результати, які були.

Це оціночне і упереджене судження

Хто вирішив, що саме ці незалежні органи потрібні? Чому вони, а не якісь інші?

Та хоч якісь треба, аби незалежні були і повноважень достатньо. У всіх наявних, завдяки цьому закону, тепер є проблеми або з першим, або з другим.

Це оціночне і упереджене судження

Гаразд, які покращення тоді були внесені на вашу думку? Які ви бачите ризики в цих покращеннях?

Та хоч якісь треба, аби незалежні були і повноважень достатньо. У всіх наявних, завдяки цьому закону, тепер є проблеми або з першим, або з другим.

Так у них, як ви кажете, було достатньо повноважень 10 років. Де результати?

Гаразд, які покращення тоді були внесені на вашу думку? Які ви бачите ризики в цих покращеннях?

Це звичайна бюрократія і рішення, які нічого не вирішують. Хочете з цього роздувати бурю в склянці? Вперед. І зрозуміло, коли це роблять політичні опоненти зелебобіків — це політика, майже будь що можна використовувати для зменшення рейтингу опонентів. Але коли цим займаються посполиті — то це ж було вже©

Це звичайна бюрократія і рішення, які нічого не вирішують.
Але коли цим займаються посполиті — то це ж було вже©

Зрозумів, тобто відповіді на питання не буде. «Ми люді немєстниє»

То які результати? Розмови нічого не варті, давайте цифри

Рахуєм з запуску ВАКС, бо раніше більшість справ хоронилось в судах.

1. Кирило Шевченко (ексголова НБУ та Укргазбанку)
    Статус: підозра (NAБУ/САП), ексголова НБУ, оголошений у розшук.
    Суть справи: створення злочинної організації, підробка агентських договорів в «Укргазбанку» (2014–2019), виведення понад 206 млн грн
    Поточний статус: досудове розслідування ведеться, справа передана до суду

2. Олексій Чернишов — віцепрем’єр-міністр, Мінрегіон
    Статус: підозра від НАБУ/САП
    Суть справи: зловживання службовим становищем, незаконне передання землі у Києві під забудову, хабар у формі квартирних знижок (понад 14,5 млн грн)
    Поточний статус: справа в ВАКС, йде обрання запобіжного заходу, проведено обшуки, арешт майна
  3. Всеволод Князєв (Голова Верховного Суду)
    Дата подій: 15 травня 2023 року

Суть: НАБУ та САП викрили, що Князєв отримував хабар в особливо великому розмірі — перший транш $450 000, другий — $1,8 млн від бізнесмена через адвоката «на гарячому» під час передачі грошей
    Підозра: ч. 4 ст. 368 КК України (одержання хабара в особливо великому розмірі)
    Поточний статус: справа передана до суду, триває розгляд. Раніше затриманий під час сплати частини хабара.

4. Пачка депутатів партії влади, що втекли закордон від неефективного НАБУ
  5. купа суддів вже сидить
На виході маємо підозри топ-корупціонерам від поточної влади, включно з міністром та кумом президента. Але все це не ефективно, не те що інші органи в країні )))

П.С. Ну і коли проти чогось голосує в повному складі опзж, бют та Зе-депутати включно з Бужанським то значить це було щось хороше. Треба ще г.вноканали передивитись на чолі з джокером — в низ мабуть потужна перемога сьогодні

В грошах скільки? Який ROI?))

Спеціально для ментального бота ,по простому .Пожежна не приносить прибутку. Якщо ти купиш 2 авто для пожежників твій всратий roi =0. Але мені подобається , як цей бот не бачить прямого зв’язку, між судом над кумом президента та швидким розформуванням НАБУ всупереч регламенту

Спеціально для дітей природи: Пожежна, поліція та інші схожі служби працюють з тим, що неможливо потенційно неможливо виправити — з втратою людського життя. Це — найголовніша цінність. А інституції антикорупційні працюють з грошима, і їхню діяльність можна й необхідно оцінювати в термінах витрат/доходів. Бо це — лише про гроші

А якщо корупція призвела до втрати життя? Купили неякісні вогнегасники/турнікети/міни/u name it. Все, гроші вже витрачені, більш того, треба тепер їх заново купувати, тільки вже нормальні, то roi взагалі буде в глибоких мінусах. Краще б і не розслідували, щоб зекономити, правильно я розумію?)

Розширення повноважень держави, замість звуження, ніколи не призведе до зменшення корупції, скільки інституцій не створюй.

Для розслідування того, що ви пишете, є поліція й прокуратура, антикорупціонери ж займаються топ-посадовцями, а не неякісними вогнегасниками

Де розширення повноважень? Типу раніше не можна було ловити корупціонерів, а тепер можна? Більш того, ви пропонуєте розслідувати корупцію топ посадовців людям, яких ці посадовці можуть легко контролювати? Чи для вас великий секрет, що зараз коїться в поліції та прокуратурі?

Ну дивіться чим займається НАБУ — збирає і публікує декларації про доходи всіх держслужбовців, ба більше — всіх, хто є родичами держслужбовців — всі вони зобов’язані надавати дані про свої доходи та майно НАБУ. Це було розширення повноважень держави під гаслом боротьби з корупцією.

Так і до війни існувала така норма. Те, що її повернули — це не розширення повноважень, а повернення тих, які й були. Чи ви кажете про часи до обов‘язкового декларування? Ну так тоді можна сказати про будь-який закон, колись були часи коли за виписування кокаїну, як ліків, не саджали. Ууу, погана держава, розширює повноваження

Поверніть коку в кока-колу!!!

Так, я кажу про 2016-2019 роки. Законодавець має втручатися в суспільні відносини тільки тоді, коли відсутність регуляції чи існуючі природні регуляції є небезпечними для суспільства.
Звичайно, можна робити експерименти, як було з набу й ко, але експерименти потрібно оцінювати за ефективністю, а не приймати за доказ засновок, який перевіряється.

А корупція — це типу безпечно? Вам нагадати наші попередні повідомлення?

Звичайно, можна робити експерименти, як було з набу й ко, але експерименти потрібно оцінювати за ефективністю, а не приймати за доказ засновок, який перевіряється.

Он до 15 року не було цих структур, і як, норм було?

Як би не фантазували активісти, корупція — це лише про гроші, а кацапи — вони вбивають.
Результати роботи потрібно оцінювати. Пройшло 10 років, результати так собі, багато політичних заяв і постійні зливи, бо фігуранти розслідувань дивним чином дізнаються про розслідування НАБУ і тікають. Це корупція самого НАБУ, непрофесійність, підкилимні ігри — не можу сказати, але ця інституція не показала себе як гравець, що провадить важливі дії.

Набу приносить підозру куму президента -> набу оперативно знищують незалежність -> все через неефективність.
Себто президента не влаштовує що набу не посадило його кума?

Вже трохи знаючи Вас, розумію що буде складно але.

Як би не фантазували активісти, корупція — це лише про гроші, а кацапи — вони вбивають.

Ви не повірите, але війна це також про гроші. Про гроші і про ефективність керування. Чим менше буде грошей на війну та ефективності керування, тим більше будуть затикати ці проблеми людьми.

Результати роботи потрібно оцінювати. Пройшло 10 років, результати так собі, багато політичних заяв і постійні зливи, бо фігуранти розслідувань дивним чином дізнаються про розслідування НАБУ і тікають. Це корупція самого НАБУ, непрофесійність, підкилимні ігри — не можу сказати, але ця інституція не показала себе як гравець, що провадить важливі дії.

В таких випадках, збираються прес-конференції, робляться публічні обговорення де пояснюють неефективність. Треба доводити неефективність, пропонувати щось в замін. А не робляться обшуки і одним днем змінюються закони. Не вистачило ще при обшуках знайти «візитку путіна».

Як би не фантазували активісти

На жаль, фантазують не тільки активісти, але і чиновники в ЄС.

Seriously concerned over today’s vote in the Rada. The dismantling of key safeguards protecting NABU’s independence is a serious step back.
Independent bodies like NABU & SAPO, are essential for 🇺🇦’s EU path. Rule of Law remains in the very center of EU accession negotiations.

Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) просила президента Володимира Зеленського ветувати закон, який обмежує процесуальну незалежність НАБУ і САП.

Ці зміни законодавства можуть бути розцінені робочою групою OECP як послаблення дотримання Україною своїх зобов’язань і в майбутньому поставлять під загрозу прагнення України приєднатися до ОЕСР, спрогнозувала керівниця антикорупційного відділу Директорату з питань фінансів та підприємництва ОЕСР Джулія Фромгольц.

П.С. ну нічого гроші, ЄС можна буде податками замінити. Потім що розробимо власний незалежний модуль УПМК і будем Бужанского по рашці запускати

Це ви наче зараз про НАЗК, а не про НАБУ.

Мені здається ви путаєте шлях до реформ та шлях до автократії. Ну і тезис не вірний. Якщо подивитися на топові європейські країни то роль держави там надзвичайно висока а рівень корупції ну знаєте... Хоча я також проти розширення держави

Якщо в КПІ у силових структурах буде прибуток то вони знайдуть найпростіший та найефективніший законний (але не той що відповідає духу закону) спосіб подоїти бізнес. Зазвичай малий та середній. Оптом і кількістю . Розберися як працюють інституції та держава тобі буде цікаво

підробка агентських договорів в «Укргазбанку» (2014–2019
Поточний статус: досудове розслідування ведеться

6 лет. Я думаю обычный прокурор с такими темпами давно бы полетел бы с должности.
Кстати причем «коррупция» к обычному банковскому мошенничеству?

при тому, що фігурант попадає в коло осіб, на яких поширюється дія закону про запобігання корупції, бо «Укргазбанк» є державним банком.

корупція — використання особою, зазначеною у частині першій статті 3 цього Закону, наданих їй службових повноважень чи пов’язаних з ними можливостей з метою одержання неправомірної вигоди
при тому, що фігурант попадає в коло осіб, на яких поширюється дія закону про запобігання корупції,

А если он кого-нибудь убьет или изнасилует им тоже будут «антикоррупционеры» заниматься?

ти українську мову розумієш, чи тобі треба перекласти визначення корупції, процитоване вище?

ти українську мову розумієш

Я навіть галицьку гвару розумію.

чи тобі треба перекласти визначення корупції, процитоване вище?

Повторяю. Это такой же юридический нонсенс, как и «семейное насилие».
Правонарушение определяется деянием, а не статусом правонарушителя.
Статус может быть только отежеляющим обстоятельством.

То ти ще і правник, за сумісництвом. Ясно-понятно.

Не знаю, как вам, но мне преподавали «Основы государства и права»

А якщо це буде ваше життя? (я розумію, що зараз від копів легше померти, ніж отримати захист, але ми ж про концепцію в цілому)

Тому й потрібно мінімізовувати владу, що перебуває в руках держави, до необхідного мінімуму, а не роздувати правоохоронні органи, створюючи ще десяток додаткових.

Так це не мінімізація, орган залишається, просто тепер він абсолютно непотрібний)

хоронить ті скромні результати,

в бизнесе это называется «фиксация убытков».

А притягти кума діючого президента до суду за корупцію це вам як ефективність? Думайте трохи . НАБУ це не державна корпорація вона не має приносити прибуток . Куди прийде таке інституція якщо в неї КПІ це прибуток.як написав зрозумів що ти походу бот ,😅

Бабільше, НАБУ фінансується міжнародними організаціями, щоби бути справді незалежними. Тож, бюджет України не страждає точно.

НАБУ фінансується міжнародними організаціями, щоби бути справді незалежними

Вашингтоснькій обком колонізує Україну.. дайте ще трохи Патріотів і грошей

Да і ось трох про про «зраду зрадную» відносно «антікорупціонера» Шабуніна)

«Розслідування кримінального провадження проти Шабуніна було розпочате за заявою журналіста, чинного на той момент військовослужбовця ЗСУ Володимира Бойка.

У своєму фейсбуці він пояснює, що заяву про злочин подав до ДБР ще два роки тому. За словами Бойка, тоді йому стало відомо, що в 241-й окремій бригаді Територіальної оборони, в якій він проходить службу, також служить Віталій Шабунін. Той був у складі 207-го батальйону бригади, Бойко — в 206-му.

За даними журналіста, начебто в цьому батальйоні „фіктивно“ проходили службу близько 20 громадян, серед яких і Шабунін. Тобто вони були оформлені як військовослужбовці, отримували на картковий рахунок грошове забезпечення, додаткову винагороду в розмірі 30 тисяч грн на місяць, але за місцем служби не з’являлись.»

Звання активіста, присвоєне USAID, автоматично і довічно прикриває активіста від будь яких закидів, і навпаки, будь які закиди щодо активіста накидають тобі звання корупціонера та/чи посіпаки корупціонерів. В 2016-2019 — порохобота, в 2021-2025 — посіпаки зєрмака.

А-ха-ха... Бойко, Кравець, Піховшек...
Це просто п..ць якийсь )))

Бо 20к це зарплата та премія до зарплати

Це ще й премія в цю суму входить?
Жах!
Прокурорам та іншим ця ганебна влада дала набагато вищі оклади. А бійцям, що рятують країну — обмаль ((

я тобі відкрию велику таємницю. Базове ГЗ — 2500-8000 грн. 8к — це у начГШ, мабуть.
Вся решта — надбавки, премії, дорахування, тощо. Саме тому в армії мудак-командир — це катастрофа, він може одним своїм рішення залишити будь-кого із цими чистими 2500 на місяць. Це — частина системи тримання армії в совковому мисленні командир-раб.

Дякую!
Жахлива жесть

Якщо зловживання є, то мають бути питання і порушена кримінальна справа

В цій історії головне те, що ОП переслідує Шабуніна не просто за порушення, або зловживання, а саме тому, що він висвітлює їх злочини.
А таких дій, як ото інкрементують Шабуніну, думаю у війську тисячи. Але пресують — його.

Саме так. І це і є яскравою ознакою вибіркового кривосуддя.

переслідує Шабуніна не просто за порушення, або зловживання, а саме тому, що він висвітлює їх злочини.

Был некий Навальный, его расследования собирали десятки миллионов просмотров. Где можно посмотреть расследования Шабунина?

расследования Шабунина

Вони є.
Чомусь ти про навального краще знаєш.

А на заборе ничего не написали?

Думаю теж є.
До чого ці примітивні питання?

Відрядження може бути для військового тільки в іншу частину.

Чому так?
Армія не має ніяких зв’язків із суспільством?

якщо ж автівка була завезена з за кордону під ЗСУ (в такому випадку 0 пошлін) то така автівка стає власністью ЗСУ а не особисто військовослужбовця.

Ох, .бать. Це ж можна половину ЗСУ тепер пересадити... Хоча мабуть це ж закон і «вот ето вот всьо». Всіх посадити. Це ж тобі не Коля Тищенко котрий на камеру б’є віськовослужбовців у відпустці. Всім потужне правосуддя..

Ось ще чудове інтерв’ю із Шабуніним на «Є питання»: www.youtube.com/watch?v=B9t93uaelfo

Саш, ты ж у нас великий правдоруб.
Поэтому разъясни тонкий момент.
Я правильно понимаю: если у тебя правильная политическая позиция, то бюджетные деньги красть можно?

Ще мають затвердити на відповідній посаді, керувати потоком. Ті кому не можна, а усеодно крадуть без криши тобто, одразу будуть проблеми бо він узяв не своє. Власне так працює від російської імперії, де ситуація дійшла коли Романови крали один в одного, при чому на будувництві церкви «Спас на крові» на місці вбивства власного родича. З рештою дійшло до рукоприкладства (цар банально набив морду кузену) і заставли повернути. А компетентні органи, просто не мали права нікого навіть чіпати з їх родини. Система укорінилась з тих самих часів.

если у тебя правильная политическая позиция, то бюджетные деньги красть можно?

Так, ти вірно розумієш. Жодна зелена тварюка не сіла. Всім дали кому втекти за кордон, багатьох прилаштували послами, а хто ось прем’єркою став, маючи підозру в корупції від НАБУ.

Більше 100 депутатів фракції зеленського мають проблеми із законом. Хоч комусь обрали серьозний запобіжний захід? Ні.

Це і називається — мати правильну політичну позицію. Якщо ти — із оточення мародера Зеленського, — тоді так, можна красти бюджетні гроші. І тобі нічого за це не буде.

«A los amigos, todo; a los enemigos, la ley» © іспанський диктатор Мігель Прімо де Рівера

У нас такий же прип***ьониш зростає :)

Я правильно понимаю: если у тебя правильная политическая позиция, то бюджетные деньги красть можно?

Так а коли Шабунін крав бюджетні гроші? Чи про бюджет США йдеться?

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Та просто справа йде до виборів, цього разу занадто багато на карті тому вже пістраховуються. Бутусова прибрали, от тепер пррошенківських. Залужного заслали подалі, Аристовича його політичний блок — під санкції РНБО тощо. Зараз втрата політичної влади, буде означати втрату ренти з міжнародної військової допомоги і загальну втрату капіталів, переділ власності. Донецькі і ко, на інтереси яких працють зелені, не можуть собі иакого дозволити, тому і діють так само як і при януковичу та Кучмі. Нажаль карні справи, санкції, та навіть політичні вбивства, не виконання міжнародних угод, стстемне порушення конституції і законів відповідно до сьогоденних потреб влади та олігархату — норма політичної системи другої української республіки.

все логічно. а хіба центр протидії корупції не добиваввся, що б не було корупції? чи їм можна?

Не ну як це. Порошенко і ко — категорично не можна. А Гетьманцев та Ярмак, знають що роблять- і взагалі це не корупція коли жобродії те роблять, самі ви корупція. А от коли Порошенко — це злостна корупція, розстріляти відібрати, геть !

Дезертир вписывается за дезертира, как мило.

як мило що ви досі на доу, навіть після того як погрожували життю автора в коментах під іншим топіком. Ви — нагадування про якість модерації доу.

Пойди заяву накатай, стукачок.

о, ну це все пояснює. «Стукачок» — це щось з твого тюремно-понятійного мислення? Чоткий паца?
Маю надію що Ярослав не забʼє на тебе і таки накатає, я б почитав потім допис на доу про результат. Або твоє скиглення про «мєнтовский бєспрєдєл».

Маю надію що Ярослав не забʼє на тебе і таки накатає,

А заодно объяснит, как он избегает военной службы.

Щоб у спільноти DOU було краще розуміння про вас як про людину, ось посилання на ваші погрози розправи в мою сторону

Щоб у спільноти DOU було краще уявлення

Ты лучше подумай о том, что спильнота думает о тебе.

посилання на ваші погрози розправи в мою сторону

Так я от слов не отказваюсь. Живи с тем, что лучше со мной не пересекаться.

У мене відсутнє засудження до тих військовослужбовців, які пішли в СЗЧ, адже в кожного своя індивідуальна історія, чому було прийнято це важке рішення. Причиною може бути як командир, якому байдуже на життя воїнів, так і складність переведення до іншої бригади або ж відсутність відпустки.

Також варто згадати, що є ті, хто повертаються з СЗЧ і далі успішно служать у нових бригадах:

А ти, походу, вже демобілізувався? ))

А ти, походу, вже демобілізувався?

Вменяемому человеку это должно быть очевидно, но специально для айтивцив разжую и больше повторятся не буду:
1. Есть негласная установка людей старше 45 без особой надобности не брать, даже если они супермотивирванные добровольцы
2. Из постов на форуме должно быть очевидно, что я немножко старше.
3. Из общего состояния дел понятно, что пункт (1) это явление временое и мое поколение тоже походит в сапогах.
Отношусь к этому совершенно спокойно, дома не ныкаюсь, брони не ищу.
Вопросы?

Ну от бачиш, Шабунін мобілізувався на початку 2022, а ти не мобілізувався.
Але вважаєш за можливе називати його дезертиром.

Есть негласная установка людей старше 45 без особой надобности не брать, даже если они супермотивирванные добровольцы

ця «установка» вже рік як протухла, гребуть всіх хто попадається

Отношусь к этому совершенно спокойно, дома не ныкаюсь, брони не ищу.

тут варто б доповнити «але і в тцк сам з’явитись бажання не маю». ))
що, в принципі, цілком зрозуміло і розумно. питання не в цьому, а тільки в закидах до інших.

1п — повна маячня

До мого тата взимку підʼїжджали, цікавилися, по чому вода (біля автомату-бювету було), заодно і документи спитали, то він шапку зняв, а там сивина, і каже, типу , хлопці, а вам такі точно треба, а вони «ну ви так молодо виглядаєте». А він 1961 року, ще й лейтенант запасу, форму тримає непогану, хоча з лиця не 45 ні разу, та й таке...

Одна з причин того, що я майже не пишу на доу — такі безглузді алогізми. Якщо людині завідомо до 24.02.2022 (насправді, до 24.02.2021 навіть, але нащо ті деталі) було 60, то мобілізації відбутися не могло в принципі, «по компʼютеру не бʼється», я це мав на увазі і не думав, що необхідні уточнення. Але співрозмовник починає рубати лебедя, бо розуміє, що говорить херню, тому легше забалакати дичиною про примусову мобілізацію 60+.
Я говорив про те, що інтерес явно викликав і навіть на вулиці, тому про негласні накази про не брати 45+ звучить не дуже переконливо, особливо у вотчині легендарного воєнкома Борисова (ви ж з Одеси?)

СЗЧ як форма спротиву токсичному
командуванню

Ярик, чего ты стесняешься? Давай сразу выкатывай: «Русня в Киеве, как способ сковырнуть ненавистного Зеленского».
Тебе ж в оккупации не сидеть.

Я не воював, і ви не воювали, але ви вішаєте ярлики «дезертирства» на військових, тож вам варто прочитати

Я не воював, і ви не воювали

Но есть один нюанс. Я могу уехать на полигон в любой момент, а ты не попадешь туда никогда.
Но дело не в этом. В стране полно людей потерявших свое жилье, потерявших здоровье, потерявших детей и родителей. Но ты в своих субтропиках от этого всего далек. И считаешь, что вавка в твоей голове важнее реальных людских трагедий и не стесняешься об напоминать всем. Завали варежку, пока не поздно.

Президент Зеленський очолює виконавчу гілку.

Виконавчу владу формально очолює премʼєр.

Насправді з тим що учудили після майданів в державу змінами законодавства внесли повний управлінський хаос. Формально створено умови, коли інститут президентства із повноваженнями колишнього генсека УРСР, вирішили ліквідовувати але через політичну кон’юнктуру це не було зроблено. З іншого боку президент в сутності опинився в ситуації неможливості виконувати конституційні обов’язки — голови виконавчої влади, і повному обсязі.

Там не все так однозначно. Ї***а жаба гадюку, пофіг.

Підписатись на коментарі