СЗЧ як форма спротиву токсичному командуванню

Привіт. Я живу в Анталії. Я не є військовим і ніколи не воював. І мене засмучує, коли такі самі українці, які не воювали й перебувають далеко від лінії фронту, починають засуджувати військових за те, що ті нібито «недостатньо близько до фронту», пішли в СЗЧ, — і навішують на це все ярлик «дезертирства».

Тож давайте розберемося в причинах СЗЧ і будемо більш толерантними до цього явища. Бо ворог України — це країна-терорист московія-росія.

Я запитав у знайомого військового, чому йдуть у СЗЧ і чи варто про це писати. Так, варто. У СЗЧ здебільшого йдуть з тієї ж причини, з якої звільняються з роботи: через керівників-самодурів, які можуть послати на штурм без підтримки з повітря, без артилерії або навіть без розвідки.

У цивільному житті можна просто змінити компанію й звільнитися за один день. В армії ж потрібно переводитися — і це може затягнутися або взагалі не відбутися, бо командування може мститися й блокувати переведення.

Тож єдиний варіант, щоб зберегти собі життя, — це СЗЧ.

Багато з тих, хто пішов у СЗЧ, згодом повертаються до інших командирів і успішно продовжують службу. Гарний приклад — полк БПЛА К-2, де приблизно 70% бійців повернулися з СЗЧ: www.youtube.com/shorts/GX3SSzDLEW0.

Отже, засуджувати СЗЧ — це не від великого розуму.

Чому взагалі виникає це засудження?

Воно виростає з московської пропаганди, яка завжди показувала «вождів» правими, командирів — відважними, солдатів — завжди готовими йти на вірну смерть. А тих, хто відмовлявся — зрадниками. Просто красива картинка, яка далека від реальності. Вона покликана приховати нікчемність московії-росії, ссср, комунізму та рашизму, під вигаданою «величчю».

Епілог

Перед публікацією я дав прочитати цей текст військовому Олександру Суворову (автор каналу t.me/beerlog). І надалі, якщо на DOU бачитиму коментарі з засудженням дезертирства, я просто даватиму посилання на цю тему.

Дезертирство й СЗЧ — різні речі. Але навіть дезертирство не варто автоматично засуджувати, якщо ви самі не воювали.

👍ПодобаєтьсяСподобалось17
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

80 коментарів

Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів Коментарі можуть залишати тільки користувачі з підтвердженими акаунтами.
засуджувати СЗЧ — це не від великого розуму.

.СЗЧ вигідно в першу чергу ворогу. Писати про те що СЗЧ це нормально це теж не від великого розуму як і просувати свою думку про сфери де не маєте ніякого досвіду. Нажаль масова проблема серед «айтішників»

СЗЧ вигідно в першу чергу ворогу.

не пишіть про СЗЧ, не не розголошуйте дані про злочини ТЦК та державну корупцію — це вигідно ворогам!
мобілізуйтесь, донатьте, терпіть, затягніть тугіше пояси, дивіться телемарафон.. армія, мова, віра!

Писати про те що СЗЧ це нормально це теж не від великого розуму як і просувати свою думку про сфери де не маєте ніякого досвіду

— вони крадуть, катують, знущаються!
— а ви самі колись катували чи крали?
— ні
— ото й мовчіть! нефіг

просувати свою думку про сфери де не маєте ніякого досвіду. Нажаль масова проблема серед «айтішників»

Насправді під час ведення тотальної війни, їм до одного місця вже дезертирсво в нас. Бо питання, по розуму досягається концентрацією сил та засобів на напрямку головного удару. Вони свою проблему із дезертиством, сотнями тисяч 500-х вирішили різними методами. Головний з яких — стали платити воякам великі для тих регіонів де рекрутують грощі, надали цим змогу вибратись із фінансвої кабали, поставивши життя на рулетку. Тобто пішли на реформу Гая Марія, що в сутності визнання монархії, бо з усього був Цезар.
І от після цього отримали змогу в тому числі розстрілювати за дизертирсво та відмову виконувати бойовий наказ. Про те, що в них є такі факти знають усі — але ніхто особливо не протестує. Обурюються вони массво, тільки коли на штурм посилають поранених на милиця і вони йдуть, бо гроші.
Українскій же вояк массво не знає, а за що він має ризикувати життям ? За корупцію, та Скоропадського, чи Петлюру тобто корупцію і олігархію ? Так і 100 років тому, народ не схотів за це воювати. Власне як за Колчака та Денікіна із Врангелем, останні активно бусікували.
От що реально вони можуть використовувати, це агітацію, при чому цілими підрозділами на свій бік. Як наприклад массвово Чехів яких Гітлер погнав воювати на Курську дугу. Вони з усією зброєю навпаки пішли бити німців в боях за Харків, під командуванням Людвіга Свободи (він же потім разом з поляками розібрався із залишками УПА, когось відпустили до американців в Австрію — а когось стратили, під час операції Вісла). Те саме цілі підрозділи УНР активно переходили в Махновці, та до комуністів Фрунзе, які між іншим були за одно, доки махновців не зрадили і ліквідували, бо у більшовиків і анархістів-комінустів були різні погляди на розподілення ресурсів.

Не обов’язково бути кухарем, щоб зрозуміти, що борщ пересолений

Згадайте історію. До Другої світової війни, яку розв’язали Гітлер і Сталін, був Голодомор. Комік Зеленський свого часу жартував над Президентом України Ющенком, називаючи його «сеньйор Голодомор». За часів СССР українців, які згадували про Голодомор, називали посібниками нацистів.

Я вирішив розібратись із темою СЗЧ і висвітлити її, бо бачу, що є фахівці, які не воювали, але вважають доречним засуджувати СЗЧ, дезертирство, а також військових, які, на їхню думку, недостатньо близько до лінії фронту.

Ворог України, українців — і мій особисто — це країна-терорист московія-росія. Я про це також писав у тексті статті.

Хочете посперечатись? Тоді ось вам тема: «UPSTARS, чий Крим?» — заходьте, нагадуйте компанії, що також чекаєте на відповідь.

У тебя есть сомнения, что этот клоун работает на москалей?

Ви зараз нахабно брешете.

Я написав багато тем з рекомендаціями, як українським фахівцям знаходити роботу на прямі контракти — ось найуспішніша з них.

У проєктах, які я створюю — u8views.com та readytotouch.com — є карта України.

У мене чітка українська позиція щодо Криму, бо Крим — це Україна. І саме це я нагадую компаніям.

Також робив публічні донати на ЗСУ — це легко перевірити.

А ви постійно займаєтесь погрозами в мій бік і намагаєтесь цькувати — це зайве.

Ви зараз нахабно брешете.

Это ты СБУ расскажешь.

Звісно, це можливо, з урахуванням того, що зараз Зеленський = Янукович

Как погодка в Барселоне, смельчак?

У них теж дуже багато дизертирує, або відмовлялось виконувати наказ особливо в 2022 було таких багато. В історії війн за це завжди страчували, як єдиний реально ефективно діючий механізм протидії : «Ни шану назад!».
Гірше могло бути лише продаж в гладіатори, як це зробили із Спартаком наприклад, за дезертирство римського ауксілія, через не бажання виконувати наказ здійснювати геноцид щодо румун, до яких він і сам належав.
Головні причини великої кількості дезертирів з обох сторін, сотні тисяч — це комбінація архаїчних і допотопних методів і способів ведення війни із над сучасними. І це так само дуже не поодинокий випадок в історії, який призводив для того, що цілі підрозділи тікали з поля бою, бо у військовій службі здебільшого тяготи та негоди, обов’язки та повинності, а із заохочень- зняття попередньо накладених стягнень.
Одна з найбільш постраждалих армій була Армія Наполеона Бонапарта під час вторгнення в російську імперію, з приблизно 650 тисяч вояків, 300 тисяч втекли бо було голодно і холодно. Кутузов із компанією, від початку задумували таку стратегію (імператра як не компетентного у військовій справі, просто заткнули і вислали нвзад до Петербурга займатись, оснащенням армії, екрномікою і політикою зокрема міжнародною, а Кутузова обрали виші командири проміж собою). Потім вони вештались територією російської імперії і їх прозвали «шаромижнтками», від французького — шаром, подайте.

В нашій країні всі хто намагається жити по правилах/совісті це найбільші лохи, пішов в ТЦК, в піхоту, в бригаду де найбільше втрат. Ховаєшся від ТЦК, на тобі рекрутинг, хочеш дрони, звʼязок, вибрати бригаду? Ось, тільки приходь.

Служиш, виконуєш завдання сумлінно, на тобі ще одне, ще один штурм, і так без перестану, відпустку? вихідний? Інші посаду, що саме більше всіх втомився? Пішов в СЗЧ, кримінальну відповідальність знімають, все можеш вибирати з десяток бригад і посад, куди можеш прийти, всі з радістю приймуть.

Так ви і є дезертир і СЗЧшник, правда, ви не з частини втекли, а з України та під час війни.
Не знаю, чи були у вас законні підстави на виїзд, але ви так само могли залишитися в Україні і працювати тут, і захищати права українців, як ви це любите розповідати.
А втікши з України, ви фактично поставили себе вище за тих українців, які зараз служать чи терплять усі жахи війни в тилу.
Якби всі втекли з України 2022 року як ви, то України вже не було б.

Так ви і є дезертир і СЗЧшник, правда, ви не з частини втекли, а з України та під час війни.
Не знаю, чи були у вас законні підстави на виїзд, але ви так само могли залишитися в Україні і працювати тут, і захищати права українців, як ви це любите розповідати.
А втікши з України, ви фактично поставили себе вище за тих українців, які зараз служать чи терплять усі жахи війни в тилу.
Якби всі втекли з України 2022 року як ви, то України вже не було б.

Мої оплески! Ваша полум’яна промова просто напрошується на повторення цього коментаря:
dou.ua/...​rums/topic/52896/#2946841

Зібравшись на мітинг, ми, робітники, інженерно-технічні працівники та службовці заводу «Нове Сормово», шлемо прокляття троцькістсько-бухарінським шпигунам, диверсантам, шкідникам і вбивцям, зрадникам великої соціалістичної батьківщини.
Жалюгідні гади, покидьки людського суспільства, заплічних справ майстри, вони хотіли відновити в нашій країні капіталізм, забрати в багатомільйонного радянського народу найдорожче, найцінніше — радянський лад, забрати вождя і вчителя народів великого Сталіна і його найближчих соратників. Зрадники оптом і вроздріб авансом хотіли запродати радянську країну фашистам, готували умови для збройного захоплення фашистськими агресорами радянських територій. Вони намагалися послабити оборонну міць нашої країни і нашу славну Червону Армію. Вони вбили незабутнього С. М. Кірова, вбили вірних синів партії і батьківщини тт. Куйбишева, Менжинського і О. М. Горького.
... Ставка ворогів бита! Радянська розвідка під керівництвом вірного сина партії, найближчого соратника товариша Сталіна — тов. М. І. Єжова припинила злочинну діяльність троцькістсько-бухарінських шпигунів. Ми сподіваємося, що радянське правосуддя, висловлюючи волю 170-мільйонного народу країни Рад і трудящих усього світу, скаже своє слово — смерть злочинцям!
Нехай пам’ятають усі вороги радянської влади, що їх спіткає доля цих мерзенних гадів.
Радянський народ єдиною монолітною стіною стоїть навколо свого уряду і партії, навколо свого вождя — товариша Сталіна і готовий у будь-яку хвилину захищати свої завоювання.
(4 березня 1938р. З резолюції мітингу робітників, інженерно-технічних працівників та службовців заводу «Нове Сормово»)

Якби всі втекли з України 2022 року як ви

Якби дали можливість то так би і було, і спроби перекласти відповідальність за то саме на людей — виглядають, принаймі, недолуго ;)
Назагал, у людини є основний пріоритет — вижити, далі йдуть: якість життя, нащадки і все інше
Збереження держави громадянином якої ти є — ген далеко за першою десяткою в тому списку пріоритетів. Особливо, коли не дуже зрозуміло для чого вона тобі потрібна
І от замість пояснень, хай би вже і недолугих, аби хоч якихось — безглузді звинувачення в нормальних і цілком логічних з точки зору людської психіки і поведінки вчинках

Сергію, я вже раніше цього місяця вам розписував, що виїхав легально 23 січня 2022 року.

Ви регулярно намагаєтеся знецінити те, чим я займаюся, закликаєте повернутися в Україну, звинувачуєте — тож розкажіть про себе: чи воюєте, у якому місті України живете, чи плануєте мобілізуватись, чи маєте бронь, чи вже виїхали з України або плануєте виїхати чи повернутися в Україну?

Хотів написати «чому не в окопі?» але якось сильно банально

Просто к сведению СЗЧ это не форма протеста, а уголовное правонарушение.
А ты занимаешься подстрекательством к нему. Надеюсь награда найдет героя.

В мене відсутнє розуміння, як саме мій текст українською мовою перекладається у вашій голові, але в ньому точно відсутні заклики до порушення закону. Є лише проста ідея: «не потрібно засуджувати військових за СЗЧ, якщо ви самі не воювали» — і це звернено конкретно до вас, у відповідь на ваш коментар.

В мене відсутнє розуміння, як саме мій текст українською мовою перекладається у вашій голові

Билингвизм, не слышали.

не потрібно засуджувати військових за СЗЧ, якщо ви самі не воювали

Это ты привык всем приговоры раздавать.
А СЗЧ-шников осуждают не сторонние люди, а суды.
Знаешь, есть такое учреждение у государства — суд?

Дезертирство й СЗЧ — різні речі. Але навіть дезертирство не варто автоматично засуджувати, якщо ви самі не воювали.

Засуджувати:

Визнаючи когось винним, установлювати йому яку-небудь міру покарання.
Ставитися до кого-, чого-небудь негативно, висловлювати незадоволення кимсь, чимсь, вважати щось поганим, хибним.

Отже, у вас є лише перше тлумачення слова «засуджувати».

Як співають Петриненко й Положинський

Знайшов причину
Втекти з Батьківщини
То тихо сховайся
І просто мовчи
Не лий свою воду
На вражу догоду
Не треба ні «хоч»,
Ні «але», ні «якби»
В незданому тесті
Ні сили, ні честі
Та все ж і не буде
Такої ганьби

То я виїхав з України легально й заплановано — вже багато разів це розписував, ось навіть цього місяця розписував.

Якби ви хоч трохи почитали основну думку теми — «що не треба засуджувати СЗЧ, якщо ви самі не воювали», — але вам, мабуть, забракло часу.

Не треба ні «хоч»,
Ні «але», ні «якби»
В незданому тесті
Ні сили, ні честі
Та все ж і не буде
Такої ганьби

Це дуже красиві й сильні слова для пісні, ідейно правильні. Але в моєму дитинстві був рідний дядько, який жив у Польщі й передавав нашій сім’ї допомогу.

Хоч зараз українці живуть заможніше, ніж у моєму дитинстві — знову «але» — все одно потребують підтримки від українців за кордоном.

Я й далі займатимусь тим, чим вважаю за потрібне.

Знайшов причину
Втекти з Батьківщини
То тихо сховайся
І просто мовчи

Я вже вкотре помічаю що історія йде по колу: то за часів СРСР глушили радіо «Свобода» і намагалися заткнути рота дисидентам, які поїхали за кордон, тепер знову намагаються виставити українців, які мешкають за кордоном, неповноцінними і змусити стулити пельку.

Невже всі так легко забули що до 2022 року ми всі мали змогу подорожувати вільно, не було ніякої ’залізної завіси’ і мешканці ЄС та Канади українського походження — наші брати, а не вороги?!

Процитую вірш Олександра Галича — якраз про «промовчи», ажно 1963 року!, щоб кожен для себе сам вирішував мовчати йому чи ні:

Мы давно называемся взрослыми
И не платим мальчишеству дань,
И за кладом на сказочном острове
Не стремимся мы в дальнюю даль.
Ни в пустыню, ни к полюсу холода,
Ни на катере ...к этакой матери.
Но поскольку молчание — золото,
То и мы, безусловно, старатели.

Промолчи — попадешь в богачи!
Промолчи, промолчи, промолчи!

И не веря ни сердцу, ни разуму,
Для надежности спрятав глаза,
Сколько раз мы молчали по-разному,
Но не против, конечно, а за!
Где теперь крикуны и печальники?
Отшумели и сгинули смолоду...
А молчальники вышли в начальники,
Потому что молчание — золото.

Промолчи — попадешь в первачи!
Промолчи, промолчи, промолчи!

И теперь, когда стали мы первыми,
Нас заела речей маята,
И под всеми словесными перлами
Проступает пятном немота.
Пусть другие кричат от отчаянья,
От обиды, от боли, от голода!
Мы-то знаем — доходней молчание,
Потому что молчание — золото!

Вот так просто попасть в богачи,
Вот так просто попасть в первачи,
Вот так просто попасть в — палачи:
Промолчи, промолчи, промолчи!..

Процитую вірш Олександра Галича

адіннорот! ©хуйло

Галич Олександр Аркадійович:

Народився в Катеринославі (нині — Дніпро)
Перші пісні — «Лєночка» (1959), «Про малярів, опалювача і теорію відносності», «Закон природи» (обидві 1962) та інші — різко контрастували з офіційно затвердженою КПРС радянською естетикою. Тому творчість Галича стрімко ставала антирадянською.
У 1974 Галича було «добровільно-примусово» вигнано за межі СРСР.

Варто розібратись, бо якщо він таки українець, то його душа переслідуватиме вас за такі слова.

бо якщо він таки українець

Он таки Гинзбург, не благодарите.

ну так ще краще — богообраний народ! я б таки не зв’язувався з нащадками того, хто, злегка тицьнувши палицею, розсунув води червоного моря і втопив усю єгипетську кінноту)

Хароший руzzкий

а знаєте як ще можна, безпечно для себе, боротися з колишніми «руськими»?
наприклад прогулюєтесь вулицями Києва і бачите пенсіонера, орієнтовно 70-80+ рочків — відразу спитайте його чи вільно розмовляє українською мовою? чим займався за часів СРСР? — він же 100% колишній «імперець»-совок і нікого наразі не ковбасить що іншої держави тоді не було — женіть його, насміхайтеся з нього!)

Меня забавляет как люди выстраивают гипотезы, но даже не пытаются их проверить на прочность...
Условное «все русские плохие» в целом эквивалентно «все украинцы хорошие».
И вот на эту вторую фразу даже у самых высокоинтеллектуальных патриотов начинаются диссонансы — оно и понятно — все знают о коррупционерах или просто плохих людях среди знакомых.
Любое грубое обобщение априори обречено на провал и демонстрирует неумение человека в рациональность.

щось в цьому є: в минулому кляті комуняки затикали всім рота, тепер ви підхопили «переходящее красное знамя» з їх рученяток і теж прагнете «замовчати» проблеми, але сподіваюсь що не всі такі і незалежна Україна вирветься з цього проклятого кола сансари..

Причин піти в СЗЧ купа просто. Ось, наприклад, історія мого двуюріднього брата. Піймали його у Львові ТЦК. Дуже сильно побили. Через півтори дня — він уже проходить БЗВП в Миколаївській області. Перший день — розгрузка боєприпасів, другий день — те ж саме, 3-й день — розвантаження різного дрібязку. 4й день — СЗЧ. Спроба перейти кордон. Невдала. Знову ті ж ТЦК, прикладання пістолета до голови, погроза розстрілу, заливання газового балончика в спідню білизну. Повторна відправка на БЗВП, але уже з зеками. І знову СЗЧ. Тепер йому світить тюрма, але воювати він не буде. На жаль, у нас до людей відношення, гірше ніж до скота, тому СЗЧ — це постійне явище.

Спіймали ТЦК? А чого він сам туди не пішов або не звернувся до рекрутингу? Таким чином, він би уникнув описаних вами жахів і служив би у тій частині, де його все влаштовувало б.

Спіймали ТЦК? А чого він сам туди не пішов або не звернувся до рекрутингу? Таким чином, він би уникнув описаних вами жахів і служив би у тій частині, де його все влаштовувало б.

НКВДісти розстріляли під час продрозверстки? А чого він зерно ховав? Ну вмер би від голодомору із своєю сім’єю, але залишився би у пам’яті народної порядною законослухняною людиною, а не клятим ухилянтом..
Закони треба поважати, державі видніше куди тебе запхати!

НКВДісти розстріляли під час продрозверстки?

Продразверстка существовала с 1916 год по 1921-й (да-да, ее начали при царе).
НКВД основано в 1934-м году.
Но факты — ничто, главное ляпнуть погромче.
И так у вас все.

Вельми дякую за за історичну довідку, це все міняє!

— Куди ви мене тягнете, нащо б’єте?! НКВДісти, КГБісти, ГКЧПісти кляті!
— Ти щось поплутав бовдуре, які ще НКВДісти? Ми свої — ТЦКашники!
— Ааа.. Вибачте панове, тоді все Ок — прошу, продовжуйте!

Куди ви мене тягнете, нащо б’єте

Тебе уже объяснили.

Спіймали ТЦК? А чого він сам туди не пішов або не звернувся до рекрутингу?

Лишь бы ляпнуть.

Спіймали ТЦК?
Лишь бы ляпнуть.

Вибачте, я знову плутаюся в термінології:
звісно що не спіймали, а ввічливо запросили та з комфортом доставили на проходження ВЛК)

Вибачте, я знову плутаюся в термінології:

Учитывая, что дятел и ИТ-специалист синонимы, ничего удивительного.

Вибачте, я знову плутаюся
Учитывая, что дятел и ИТ-специалист синонимы, ничего удивительного.

— Вибачте, а ви програміст?
— Так. А як ви здогадалися?
— У вас обличчя тупе.
— У вас воно теж тупе!
— Я знаю, я теж програміст.

НКВД основано в 1934-м году.

НКВД СССР — да, но НКВД УССР существовало с декабря 1917 года. И полное название пресловутого ГПУ было Государственное Политическое Управление при НКВД УССР. Такое, правда, было недолго — до 1924 года, когда образовали ОГПУ при СНК СССР. А в 1934 году, да, ОГПУ вошло в состав созданного НКВД как ГУГБ.

Дозвольте поцікавитесь де самі служите? Чому самі не пішли служити? Бо говорити багато на доу у вас часу вистачає. Точно з окопа так би коментарі строчити часу б не було. Чергове мурло яке чомусь саме не воює, а інших готове замість себе посилати на смерть.

Пояснюю, більшості людей треба заробляти собі на життя, а багато в кого є люди на утримані.
Це в СРСР був гос план і можна було відносно точно сказати хто йде на фронт, хто лишається робити зброю чи щось інше критично необхідне і тільки спробуй втекти на фронт, без дозволу керівництва і партії. При цьому мобілізованим, а мобілізували підприємства та держава це їх функція — а не армії, весь час підприємство нараховувало зарплату в повному обсязі.
В умовах капіталізму ця, ще радянстка система повністю себе вичерпала.
Головне питання, за що конкретно кожен має підти на службу ? Відповідь — за батальон Монакко та колективного гетьманцева, так собі. 6 мільонів просто не стало на військовий облік.
$800 на місяць довольства, теж жалюгідно мало, для України. Так само як і в федерації на усе треба скидуватись з них зі своїх, та працювати із волонтерами.
Напевно тому вже і везуть колумбійців, може ще наобіцяли кокаїн легалізувати, бо не думаю що для Колумбії це теж багато, тому є нафта і нарко видобуток з наркотрафіком. Своїх проблем вистачає.

Згоден. Останні, не то щоб справедливі, а так би мовити логічно-зрозумілі війни були напевно у стародавньому світі та у ранньому середньовіччі. Загарбницька війна — це коли пересічний вікінг з готтентотською мораллю пішов грабувати: якщо я відібрав у сусіда козу — це добре, якщо сусід відібрав у мене — це погано! Оборонна війна — ворог оточив моє містечко, збігти самому — нагла смерть, вовки по дорозі загризуть; збігти всім племенем — теж не варік, ворожі сусіди в дупу нас мали, вибачте за мій трипільський, землею ділитися не схочуть — доведеться битися до останньої людини, пан або пропав.
Згодом почався суцільний нахабний п***ьож і провокації: то треба рятувати гроб господень із брудних лап єретиків, то наші історичні землі топчуть загарбники з черепами не того розміру, або того гірше — нашому цареві дулю показали..
Нарешті прийшла техногенна ера і людство допетрило що єдина абсолютна цінність, непідвладна інфляції — людський капітал. Університети багатих країн почали переманювати до себе провідних вчених великою зарплатнею, звичайних працівників теж не вистачає: якщо умовний польський сантехнік поїде до Великій Британії фунти скірдувати, то пересічний українець попрямує до Варшави на вакантне місце: риба шукає де глибше, а людина — де ліпше.

Але починається війна і замість того щоб допомогти людям врятуватися — наші можновладці логічно подумали: з яких податків ми столоватися будемо, якщо всі, у кого руки не з дупи ростуть, повтікають? І позачиняли кордони.
— Ви повинні захищати жінок, дітей, старих та інвалідів!
— Але ж жінки, діти та всі інші можуть вільно виїхати з країни..
— Ви повинні покласти життя за рідну землю, за Батьківщину!
— За всі 6 соток мого городу? та забирайте) і чогось Батьківщина раніше про мене не згадувала..
— Якщо ти не підеш воювати добровільно то прийдуть буряти, рекрутують примусово та поженуть захоплювати ЄС!
— Я не хочу захоплювати ЄС, щоб буряти не примусили цього робити — я волів би евакуюватися до ЄС і чесно працювати, але ж кордони зачинені..
— Так отож!

у нас до людей відношення, гірше ніж до скота

а яке у вашого брата було відношення до ситуації до цього інциденту? він як громадянин обновив дані і пройшов влк?
Якщо сам веде себе як скот забиваючи на всі правила і закони, які тоді питання?

я не маю відстрочки але прекрасно розумію «правила гри» і наслідки своїх дій

він як громадянин обновив дані і пройшов влк?
Якщо сам веде себе як скот забиваючи на всі правила і закони, які тоді питання?

аха, це не влада злочинна, а нарід в нас не тойво)

я не маю відстрочки але прекрасно розумію «правила гри» і наслідки своїх дій

«Козел-провокатор, в англомовних країнах іноді використовують вираз «козел Юда» — спеціально навчений козел, що використовується на скотобійнях, м’ясокомбінатах і т. п. В обов’язки козла входить супровід стада овець на бійню, при цьому сам козел виходить звідти неушкодженим, знаючи про розташування прихованого виходу. Козел-провокатор заспокоює стадо та вселяє йому впевненість.
Такий козел має на м’ясокомбінаті офіційну посаду, на його утримання виділяються кошти."©

у народа така влада на яку він заслуговує...

Гугель каже що фраза «Кожен народ має ту владу на яку заслуговує» належить Жозефу де Местру, сардинському посланнику при дворі російського імператора Олександра І.

Французький літературознавець Еміль Фаге характеризував його так: «Затятий абсолютист, шалений теократ, непримиренний легітиміст, апостиль звіриної триєдності від папи, короля і ката, завжди і скрізь захисник найсуворішого, вузьколобого, непохитного догматизму, похмура постать наполовину інквізитор, наполовину кат.»

Це ви до того ведете що не треба нічого змінювати — як були рабами-малоросами під чоботом династії Романових то хай воно буде? Або залишатися затюканими совками у «дружній» родині народів СРСР? Чи все ж таки треба було стопанути 2-й майдан і залишити при владі недолугу російську-маріонетку ЯнукОвоча?

На яке саме лайно ми заслуговуємо?

це лайно буде пропорційне нашій участі в цьому, це все що я хотів сказати (не знав автора цитати)

коли для захисту держава може розраховувати тільки лиш на відлов і фізичний примус то шансів не багато, не буде мотивації таку державу захищати і може повторитися історія з УНР...
ще приклад афганістан — їх армія без сша виявилася ні на що не здатна.
В афган прийшов талібан, в україну совок 2 — приклади окупованих території це наявно демонструють.

не буде мотивації таку державу захищати і може повторитися історія з УНР...

Я впевнений що у рашки кишка тонка перемогти нашу державу — вона раніше сама розпадеться. Це як з СРСР — колос на глиняних ногах, наче потужний, але не впорався з управлінням.

Але стосовно наступних дій — треба підтягнути закон і порядок, щоб саджати можновладців як у Південній Кореї. Наприклад, як тільки війна скінчиться, — тра щиро подякувати Головнокомандувачу за те що не втік, вручити якійсь належний орден, наприклад князя Ярослава Мудрого, ну а за нехтування Конституцією, злочинне зловживання владою — використання армії проти народу (ТЦК) — ласкаво просимо чалитися на довічне..

Я впевнений що у рашки кишка тонка перемогти нашу державу — вона раніше сама розпадеться.

С внешней поддержкой и афганское правительство, пример которого привёл твой оппонент, вполне побеждало «Талибан». Проблема в зависимости от внешней поддержки.

На жаль, без зовнішньої підтримки нам не обійтися.
"Господь на боці великих батальйонів"©

Люди ідуть у СЗЧ через моральну та фізичну втому, тому що дехто ховається у Анталії

Ну звісно! бійці в окопах особливо страждають через чоловіків-релокантів, навіть через тих хто поїхали з України років надцять тому, через жінкінь які вільно виїжджають за кордон, фоткаються на курортах і викладають фоточки в інстаграмчики, а ще через старшокласників у яких літні канікули — якщо їх всіх спіймати та відправити в окопи то бійцям буде полегшення — 100%!
А ще бідні страждають через багатих, роботяги через айтівців-сироїдів — треба терміново це все порішати)

Треба сидячи в Анталії не піз...ть про те чого не знаєш.

тоді інше питання — який ступінь залучення до того, що відбувається, буде прийнятним?

наприклад пересічний громадянин знаходиться в Україні, бачить в інтернеті ролики про полювання на людей, спілкувався із сусідом якого спіймали на вулиці, відправили в окопи і він втік у СЗЧ, чув про іншого якого спіймали на вулиці, але він відкупився, розмовляв з родичами третього і т. п.
цей громадянин вже може «3.1415926здіти» чи має спочатку сам постраждати і лише тоді отримає моральне право на озвучення свого обурення?
"Коли вб’ють — тоді приходьте"©

і якщо зараз ви змусите замовкнути Ярослава то як швидко ми дійдемо до "..потім вони прийшли за мною i не залишилося нікого, хто міг би допомогти мені"©Німеллер

-Ой, этот Карузо! Столько шума — «хороший певец, хороший певец»... А он и фальшивит, и картавит!
— А ты что, слушал Карузо?
— Нет, мне Изя напел!

Від члена Партії очікують, що він не матиме особистих емоцій і буде постійно сповнений ентузіазму. Він має ненавидіти чужоземних ворогів і внутрішніх зрадників, відчувати тріумф від перемог і віддано захоплюватися силою та мудрістю Партії. Невдоволення, яке виникає через нудне й незадовільне життя, зумисне спрямовують на інші об’єкти і розвіюють такими заходами, як Двохвилинка Ненависті, а шкідливі роздуми, які могли б призвести до бунтівної поведінки, відразу ж знищуються його раніше набутою власною внутрішньою дисципліною. Найперший і найпростіший крок у цій дисципліні, якому можна навчити навіть малих дітей, Новомовою називається стопзлоч. Стопзлоч означає раптову, немов інстинктивну, зупинку на порозі небезпечної думки. Він включає в себе спроможність не шукати аналогій, ігнорувати логічні помилки, не сприймати найпростіших аргументів, якщо вони ворожі Ангсоцу, і відчувати нудьгу або огиду до будь-яких думок, що ведуть в неблагонадійному напрямі. Одне слово, стопзлоч означає рятівну дурість. Але дурості недостатньо..
© Джордж Орвелл «1984»

Я знаходжусь в Анталії, бо можу тут бути ефективним у своїй роботі, своїх проєктах і додатково приносити користь українцям.

Якщо ви знайшли помилку в описі теми — дайте знати. Це буде ефективніше, ніж намагатися мене присоромити.

Яким чином ти допомагаєш українцям, розганячи теми російської пропоганди? Якби ти, наприклад, назвав тему «сзч як наслідок психологічної втоми», тоді так, ти би працював на конструктів. А поки всі твої теми — робота на підарів, або свідома або по дурості.

Я допомагаю українцям у сфері пошуку роботи, пишу на цю тему статті.

Моя позиція проукраїнська: Крим — це Україна, а московія-росія — ворог.

Я був би радий, якби хтось інший писав на DOU про переслідування Віталія Шабуніна та іншу шкоду, яку Зеленський вже завдав Україні й завдає майбутньому Україні. Ви будете про це писати? Чи вважаєте, що про проблеми треба мовчати — як мовчать у московії-росії?

Про проблеми не потрібно мовчати, але ти розумієш різницю між темою з фразою «токсичне командування» в назві та фразою «психологічна втома» ( або просто «причіни сзч»)?
В першому випадку ти з ходу звинувачуєш увесь сержанскій/офіцерскій корпус ЗСУ у «токсичному командуванню», і тим самим працюєш на підарів, в другому ти піднімаєш проблему. Поки в тебе виключно праця проти України.

Запропонуйте свою назву теми — я проведу опитування в LinkedIn і оновлю її на DOU.

Основна думка: не варто засуджувати СЗЧ та дезертирство, якщо ви не військовий.

ти розумієш різницю між темою з фразою «токсичне командування» в назві та фразою «психологічна втома» ( або просто «причіни сзч»)?

Повністю підтримую — зараз я поясню як правильно називати тексти)

Не треба загострювати увагу на «токсичному командуванні», яке нібито змушує воювати хворих людей похилого віку, без чітко обумовлених термінів демобілізації — це все вороже ІПСО!
Треба демонструвати позитивні приклади: ось Залужний Валерій Федорович, звичайний генерал, колишній Головнокомандувач Збройних сил України — 9 березня 2024 року після проходження ВЛК був визнаний непридатним для військової служби та знятий з військового обліку. Але, незважаючи на «психологічну втому», навіть у 52-річному віці продовжує працювати на благо України — послом у Великій Британії.
Ось у фейсбуці пишуть що він додатково втомлює себе фізично, на біговій доріжці, із словами «Боротьба триває»:
www.facebook.com/share/p/1DRSwBxYCk

Чомусь про терміни демобілізації мешканці Анталій тему не відкривають. Мабуть тому що відповідь відома — щоб провести демобілізацію в умовах війни треба спочатку найти демобілізованим заміну. Ну і хто ж поміняє Анталію на Донбас? Те саме може сказати і про людей 50+ з купою болячек, які тримають посадки, та і взагалі про усіх хто пішов до війська у 2022/23 роках. Доречі, імхо, одна із причін СЗЧ це як раз відсутність термінов мобілізації. Люді не роботи, у кожного є свій ліміт після якого людина буде потребувати відпочинку.

Чомусь про терміни демобілізації мешканці Анталій тему не відкривають. Мабуть тому що відповідь відома — щоб провести демобілізацію в умовах війни треба спочатку найти демобілізованим заміну.

Але ж пан Президент кілька днів тому чітко і ясно заявив що демобілізація буде тільки після перемоги, пруфи:
youtu.be/5-zOjj7JiU0
www.pravda.com.ua/news/2025/07/17/7522176

Тобто навіть якщо спіймають всіх ухилянтів що залишились в Україні, примусово повернуть всіх хто виїхали і поженуть на фронт — нікого з тих хто вже служить не демобілізують. Максимум: відпустка, ротація для відпочинку і знову взад..

>

тому що дехто ховається у Анталії

Це було б правдою, якби рівень амбіцій в Верховного Головкома був сталим. Тобто якби на армію завжди було однакового рівня навантаження. Тоді би було «більше прийшло нових — менше навантаження на наявних».

Але проблемка в тому, що амбіції в головкома і його прихвостнів трохи по іншому працюють:
Є Х готових іти на смерть солдат? Супер. Пошлемо їх в м’ясний симетричний наступ, що добру простоювати.
Стало 0.5Х ? Ну блін, тепер в наступ не підемо. Будемо оборонятись поки наберемо ще.
Стало знову Х? Супер. Пошлемо ще раз в м’ясний симетричний наступ.

Тобто я до чого. Навіть якщо повернуться всі чоловіки з Анталії, з Польщі, з Чехії там, не знаю, з погребів усіх повилазять, взагалі от уявімо всі враз перестануть ухилятись і почнуть добровільно приходити до війська. То те поповнення не будуть ставити на заміну діючим військовослужбовцям, ні. Новоприбулих РАЗОМ З (не замість, а разом з) діючими військовослужбовцями пошлють в новий симетричний м’ясний наступ (а наступ втомлює ще сильніше чим оборона btw). Тому як би сумно це не звучало, як би важко не було це визнавати, але завдяки ухилянтам Головком не жене армію в наступ, а тримає в обороні. І з цього боку ухилянти навіть в чому полегшують життя військовослужбовців.

Тому на жаль ваша версія про

через моральну та фізичну втому, тому що дехто ховається

звучить дуже красиво і лаконічно, і якщо не задумуватись, то ще й правдоподібно. Але дійсності не відповідає. На жаль.

Справжній корінь біди, справжня причина чому солдата сношають доки той не здохне/піде в сзч — це звісно ж на 49% наші непутьові сусіди, не заперечую, без них війни не було би впринципі. Але інші 51% причини — не в ухилянтах, а в тому, як Головком з його «камандою» орагнізовують війну і в тому, як інфантильне суспільство з цим нічого не робить.

Ось тут в коментах військові це обговорюють x.com/...​tatus/1945104608264605917

Съеб через тису як форма спротиву ундр

Це надто сміливо!
Обираю добровільне домашнє ув’язнення як форму спротиву..
Граф Монте-Крісто сидів і нам велів ;-)

Я запитав у знайомого військового

один знакомый скажет одно, другой знакомый скажет другое, а правда вообще будет про третье

а правда вообще будет про третье

"правда всегда одна.."©Нау
але це була кацапська пісня і касету викинули у сміття ;-)

Підписатись на коментарі