Питання до тих, хто отримував фінансування з грантів або інших інвестицій для свого стартапу

Розкажіть про весь процес поступово. З якими нюансами стикнулись на шляху до цього?

Буде дуже цікаво побачити ваш життєвий досвід. Особливо цікаво як це все відбувалось в українських реаліях.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Всім дякую за участь, буду шукати фінансування в ОАЕ.

слишком общий вопрос. из разряда — расскажите как слетать в космос. к тому же, в самом вопросе заложена ошибка. гранты — это финансирование, инвестиции — это инвестиции, т.е. возвратные деньги. существует много разных путей как получить и безвозвратное финансирование и возвратные инвестиции. для каждого из способов существуют целые индустрии.

У мене був досвід. Простіше зі США мати справу, в UK грошей менше, в ЄС грошей немає (якщо немає зв’язків). У будь-якому випадку, гроші дають тим, хто вже їх заробляє, тому дуже важливо мати правильних перших клієнтів. Плюс потрібно мати правильних людей у команді.

Обовязково треба виїзні люди. Навіть якщо акселератор не проти інвестувати в Українців то треба бути на онсайд івентах.

Ну а взагалі західні інвестори по зрозумілим причинам проти. Тому ті хто в Україні змінюють в профілі на LinkedIn локацію на Варшаву.

Конкуренція по тому де я варюсь вкрай велика. Співбесіди проходимо, але потім у багатьох випадках тиша.

Без MVP та гарного деку сенсу подаватись мало. Також треба чітко розуміти ринок і свого клієнта. Грошей на перевірку чи злетить твоя ідея ніхто не дає. Ти повинен сам довести що розумієш що і для кого ти робиш.

Важливу роль відіграє хто саме в команді. Часто просять CV усіх людей, вивчають профілі на LinkedIn та GitHub (все як при звичайному наймі на роботу)

Якісь такі реалії ...

Підписатись на коментарі