ШІ допомагає робити кросплатформенні мобільні додатки швидше. Ділюся досвідом

💡 Усі статті, обговорення, новини про Mobile — в одному місці. Приєднуйтесь до Mobile спільноти!

Я хочу поділитися своїм досвідом використання AI для кросплатформенної розробки мобільних додатків. Неочікувано для себе я знайшов спосіб пришвидшити процес розробки, використовуючи AI для генерації частини коду.

Я використовую Kotlin Multiplatform для створення кросплатформених додатків. Це дозволяє мені робити, фактично, нейтів додатки для Android та iOS з однією базою коду. Але Kotlin Multiplatform не дозволяє повністю уникнути написання специфічного коду для кожної платформи, особливо коли мова йде про UI.

Використовуючи Kotlin Multiplatform, я можу писати спільний код, який працює на обох платформах. Це включає в себе бізнес-логіку, моделі даних, API клієнт для взаємодії з сервером, керування локальним кешем з допомогою SQLDelight. Робота з локальними файлами вже не може бути спільною, оскільки Android та iOS мають різні API для роботи з файлами. Але я можу створити абстракцію, яка дозволяє писати спільний код для роботи з файлами, використовуючи специфічні реалізації для кожної платформи. Так само як і HTTP клієнт, який може мати спільний інтерфейс, але різні реалізації для Android та iOS.

Для UI я використовую Jetpack Compose для Android та SwiftUI для iOS. Це дозволяє мені створювати нативні інтерфейси користувача, але вимагає написання окремого коду для кожної платформи.

Процес розробки в мене виглядає так: я спочатку роблю додаток лише для Android, використовуючи Jetpack Compose і при цьому все що можу, я пишу у спільному коді. Потім, коли Android версія готова, я починаю працювати над iOS версією. Фактично, я використовую Android як прототип для iOS. Раніше це займало багато часу, оскільки я повинен був вручну переписувати UI код з Jetpack Compose на SwiftUI.

І саме тут згодився AI. Я копіюю кожеш View з Jetpack Compose і закидаю його в Copilot з завданням «Перепиши на SwiftUI». Copilot генерує код, який я можу використовувати як основу для SwiftUI версії. Звичайно, іноді потрібні корективи, але це значно пришвидшує процес. Чим далі тис точніше Copilot робив конвертацію коду, він використовував вже готовий конвертований код як приклад для наступних View.

В своєму останньому додатку я очікував, що створення SwiftUI версії займе десь місяць, але завдяки AI я впорався за вихідні.

А як у вас з цим? ШІ допомагає вам у розробці мобільних додатків?

👍ПодобаєтьсяСподобалось4
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Хороша тактика! 😊
Чому не розглядаєте Compose Multiplatform, якщо UI на Android і iOS фактично ідентичний?

Я пробував експерементувати з цим , але мені не сподобалося як воно виглядає. Якось дуже обмежено, ніби той інтерфейс 10 років назад зроблений. Може зараз щось помінялось, але вже немає потреби.

Підписатись на коментарі