Big Tech, стартап чи конвенційний бізнес — де краще працювати

💡 Усі статті, обговорення, новини для початківців — в одному місці. Приєднуйтесь до Junior спільноти!

Американці, наприклад, перестали мріяти про роботу в big tech — 75% не хоче туди йти за останніми опитуваннями.

Все більше молодих американців оминають Кремнієву долину, мотивовані вже не шестизначними зарплатами зі старту, а дечим глибшим: стабільністю, сенсом і метою.

Почитавши цю замітку, я подумав поставити питання українській спільноті — а де вам працювати найбільш комфортно? На мій погляд, правильної відповіді тут нема і мова більше про життєві та кар’єрні пріоритети кожної конкретної людини, але також існують і тенденції.

Отже, варіанти є різні:

• велика компанія — де в середньому стабільніше, можуть краще платити, але часто особистий внесок не дуже помітний
  • стартап чи маленька команда — частіше працюєш «за ідею» і маєш простір для розвитку, не замкнений корпоративною структурою, але також платити можуть менше, і будь-який касовий розрив може привести до скорочень
  • IT-відділ у «класичному» бізнесі — наприклад, підтримувати легасі якогось столітнього банку чи систему лояльності для продуктового дискаунтера; дуже стабільно, але не дуже вигідно, а ще з розумінням бізнесом потреби швидкої цифровізації та впровадження найновітніших рішень таких «затишних гніздечок» стає все менше

Ну, і вочевидь ще є різниця між продуктом та аутсорсом, та купа інших нюансів, але їх я залишу вже для деталізації вами :)

Тож питання — де найкраще працювати саме вам, чому, і чи змінювалося це з часом (по молодості, після створення родини, внаслідок якихось криз тощо)?

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Якщо стартапи — то виключно по передоплаті. XD

А щодо решти варіантів... Головне щоб англомовна команда і не сприймати компанію як місце роботи на все життя.

де найкраще працювати саме вам, чому,

самому, або в маленькому колективі,
мінімум спілкування з людьми...
тому, що я інтроверт

чи змінювалося це з часом

змінювалася робота... але суть майже не змінювалася...
навіть коли після школи працював на заводі (40 тис. колектив)... все одно — за станком цілий день... завдання зрозуміле, про що говорити

змінювалася робота... але суть майже не змінювалася
— за станком цілий день... завдання зрозуміле, про що говорити

якщо взяти з̶а̶в̶о̶д̶ галеру з с̶т̶а̶н̶к̶а̶м̶и̶ компами — сьогодні формально виглядає напевно таксамо, а завтра
— за АІ терміналом цілий день... завдання зрозуміле, про що говорити

за станком треба стояти 8 годин, постійно кілька кроків туди-сюди... плюс рухи руками...
і постійна увага, щоб зі станка нічого не вилетіло, і не засмоктало у станок...

а за терміналом шо? )

З урахуванням прогресу формально те саме:

за станком треба стояти (а деякі напевно хочуть працювати сидячи)

за компом треба сидіти (а деякі напевно хочуть працювати лежачи)

кілька кроків туди-сюди, плюс рухи руками

кроки за кавочаєм туди-сюди, плюс рухи руками

постійна увага, щоб зі станка нічого не вилетіло, і не засмоктало у станок

концентрація-увага, щоб вилетіло «з під пера» щось що буде робити так як треба, і не засмоктало в інтернет

p.s.

з балансом годин між концентрацією-роботою і отриманням-переваренням інфознань — збалансовано значно краще і більш оптимально — прогрес

підробляти цитати — це якось неправильно (

«(а деякі напевно хочуть працювати ...чи)»
протиставлення-доповнення від мене до «стояти» — для ясності що не так в акцентуванні на унікальності — а за станком треба стояти, хай навіть n-годин — цеж видно по оригінальному коменту на який була відповідь.

А оригінал який прийшлось цитувати — сподобався як матеріал для порівняннь. Чи в розгляді під таким кутом неможливо помітити «підозрілу схожість» між — галера-комп і завод-станок?

подумай сам над цим... мені якось...

Идеально 2 работы.
Стабильная на корпоратив и нестабильная хай риск хай ревард на стартап с опционами.

це було риторичне питання :)
але якщо серйозно, то на DOU добре, але багато роботи, а інтереси мої не обмежуються IT, я б ще щось поробив, так

я б ще щось поробив

пригадалося... «пороблено в Україні» )

В класичному бізнесі. Не в Україні

В класичному бізнесі It dept. Це cost center, в it компаніях це profit center. Як висновок , у нормальні часи грошей трохи більше в ІТ компаніях. В стартапи є шанс швидкого зростання, в аутсорсингу більш стабільно

Підписатись на коментарі