Big Tech, стартап чи конвенційний бізнес — де краще працювати
Американці, наприклад, перестали мріяти про роботу в big tech — 75% не хоче туди йти за останніми опитуваннями.
Все більше молодих американців оминають Кремнієву долину, мотивовані вже не шестизначними зарплатами зі старту, а дечим глибшим: стабільністю, сенсом і метою.
Почитавши цю замітку, я подумав поставити питання українській спільноті — а де вам працювати найбільш комфортно? На мій погляд, правильної відповіді тут нема і мова більше про життєві та кар’єрні пріоритети кожної конкретної людини, але також існують і тенденції.
Отже, варіанти є різні:
- велика компанія — де в середньому стабільніше, можуть краще платити, але часто особистий внесок не дуже помітний
- стартап чи маленька команда — частіше працюєш «за ідею» і маєш простір для розвитку, не замкнений корпоративною структурою, але також платити можуть менше, і будь-який касовий розрив може привести до скорочень
- IT-відділ у «класичному» бізнесі — наприклад, підтримувати легасі якогось столітнього банку чи систему лояльності для продуктового дискаунтера; дуже стабільно, але не дуже вигідно, а ще з розумінням бізнесом потреби швидкої цифровізації та впровадження найновітніших рішень таких «затишних гніздечок» стає все менше
Ну, і вочевидь ще є різниця між продуктом та аутсорсом, та купа інших нюансів, але їх я залишу вже для деталізації вами :)
Тож питання — де найкраще працювати саме вам, чому, і чи змінювалося це з часом (по молодості, після створення родини, внаслідок якихось криз тощо)?
16 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів