Норм чи стрьом? [про відпустку]

Короткий формат — відповідаєте, норм чи стрьом, можна аргументувати 1-2 реченнями 🙂‍↔️

Брати відпустку чи вихідні, коли команда в запарі (дедлайни, важливий запуск, раптові проблеми)?

Ще топіки в короткому форматі:

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Ctrl + Enter
Ctrl + Enter
Брати відпустку чи вихідні, коли команда в запарі (дедлайни, важливий запуск, раптові проблеми)?

А ще звільнятися неможна, коли зарплатню знижують.
Бо компанія у скруті, а ви їм ножа у спину.

коли команда в запарі (дедлайни, важливий запуск, раптові проблеми)

Якщо таке нечасто і ти можеш без шкоди для себе (нема куплених білетів ітд) посунутись — то можна допомогти вигребти. Якщо буде фінансова шкода — пропонуєш казначею її компенсувати. Якщо алярм-алярм! це перманентний стан пожежного відділку — ну звиняйте.

Да, но лучше брать больничный чтобы отпуск не тратить, если погода не очень

Норм чи стрьом у відповіді... такий щоб був у відповідності з місцевими культурними особливостями. Нагадало we really need you here youtu.be/Zbu6Rq_FAac

норм

може комусь і зарплату незручно отримувати, раптом компанії на aws не вистачить під час релізу

відпустка це ж бенефіт, ну і серед людських людей узгоджується заздалегідь

Має бути норм, бо я хз як де, але все ж такі у більшості (Я сподіваюся) компаній, відпустка узгоджується зазделегіть, тож які питання? Це перше зауваження до питання, та менеджера/ліда/тощо. По друге, знов питання до менеджера/ліда/тощо, а що там з процессами, беклогом, тощо, що команда "

команда в запарі (дедлайни, важливий запуск, раптові проблеми)

", тож знов, які вже питання до людини, із затвердженною відпусткою, якщо в команді й так все не дуже добре.
Ні, людина звістно може добровільно перенести свою відпустку, або за бонус якийсь, але як показує практика, найчастіше, цього майже ніхто не цінує, та й не факт, що людина котру змусять залишитися, дійсно допоможе, а не просто буде чекати, коли вона вже піде у відпустку.

Відпустка це не щось таке де приходиш і кажеш — завтра йду. (принайні усюди де я працював)
Якщо менеджмент бачивши мій заздалегідь спланований графік відпусток так спланував проєкти що на мою відпустку випадає запара то чому мене це повинно ібати
Звісно бувають форс мажори де йшов на зустріч, але то форс мажори. І якщо контора мені йде на зустріч коли в мене форс мажор то я теж йду

Якщо це запланована відпустка, яку вже апрувнули, то в чому проблема? Адекватні менеджери планують завантаженість команди згідно з запланованими відпустками.

Адекватні менеджери

Тобто кваліфіковані, та серед менеджерів в принципі достатньо кваліфікованих процент приблизно такий самий як і у програмістів, тобто більшість десь по середені і є відходи в відверті баклани (яких я низиваю Дарьтаньянами, з анекдоту про поручика Ржевського та Пушкіна) та рокстари. Так розвивалась індустрія, бульбашкою, в період останніх 10 років в усьому світі. Тепер відкат.
Реально є такі навіть Senior менеджери, у яких не те що нема графіку робіт (product roadmap чи діаграма Ганта в залежності від методології) та графіком відпусток, вимірювання метрик і т.д. що робить професійний керівник, а за пів року коли йде проект не зібрані вимоги на мінімальному рівні, не затверджена архітектура і її переробляють перед релізом, і не мамає жодного тікету, тобто дискрітезація задач не зроблена взагалі і т.д. і т.п. Тестування тобто верфікація та валідація, звістно без визначених вимог в цілому не можлива, як і своєчасна здача проекту в експлуатацію (що звуть delivery).
Звісно там йдеться вже не про відпустку як таку, а про те — чи будуть вихідні в цьому місяці, або чи вдасьця по спати цього дня. Бо таке дартаньянство закривається лише купою часу, часто даремно витраченого.
У профі звістно розрахунки в числах, та домовленності на 1 to 1 хто та коли піде, враховуючи критичний шлях і т.д.

Треба пам’ятати що компанія позбудеться тебе як тільки будуть якісь проблеми, скільки я вже бачив таких історій. Тож бізнес. Тобто це нормально.

Так вас керівник ще має відпустити у відпустку. Якщо сам керівик, йде у відпустку коли в команді горить, ну тоді він чи вона будете не довго керівником цієї команди в ІТ принаймні, розійдуться за першої ліпшої можливості. В ІТ як і в фінансовому секторі, найбільша цінність як не дивно це довіра.

Підписатись на коментарі