Доходи від розумних окулярів Ray-Ban Meta за рік зросли більш ніж утричі

💡 Усі статті, обговорення, новини про Mobile — в одному місці. Приєднуйтесь до Mobile спільноти!

Корпорація-власник бренду Ray-Ban, EssilorLuxottica, розповіла про шалений попит на смартокуляри, які вона зробила разом із Meta.

Ми лідируємо у перетворенні окулярів на наступну обчислювальну платформу, де ШІ, сенсорні технології та інфраструктура охорони здоров’я, багата на дані, об’єднаються, щоб розширити можливості людей і розкрити весь потенціал.

Загалом продажі смартокулярів стали ключовим чинником зростання прибутку всієї корпорації на 7,3% за рік. Також нещодавно вони представили колаборацію з Meta в межах іншого бренду окулярів Oakley.

Згадую десь 2012 рік, коли показали Google Glass за півтори тисячі ще тих доларів (зараз це$2k+), які мали менше можливостей, і виглядали дивно, і порівнюю з тим, що пропонують зараз — у декілька разів дешевше, більше функціональності + ШІ, єдине що нема HUD, але це не те, щоб було критично. Всього 10 років і ситуація повністю змінилася.

Але як гадаєте, чи цей сегмент став ринково значущим? Що може зробити з цим сегментом розробник мобільних застосунків? Багато які компанії досі не мають застосунків під Apple Watch, наприклад, попри те, що популярність цих годинників ні в кого не викликає вже сумнівів давно.

Коротше кажучи, що думаєте про розумні окуляри? Швидкоплинний тренд чи це з нами надовго?

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

окуляри, HUD, це все буде з нами тепер доти, поки не вигадають технологію інжектити інфу прямо на сітківу або в зоровий нерв.

так, але коли це буде, і головне — коли люди це приймуть

продавали 5 в год, теперь продали аж целых 15

продажі смартокулярів стали ключовим чинником зростання прибутку всієї корпорації на 7,3% за рік

мені здається, що все ж трохи більше

гугл глас згорнули для консумерів, потім згорнули для ентерпрайз

І це ще було до кіпіша про приватність, з якою в сахарчука ой як паршиво

мо я чогось не розумію але або мета знає щось чого не знає гугл, або це закінчиться так само

ентузіасти гаджетів куплять

Ну дивіться — воно коштує помітно дешевше, у декілька разів. Дуже зручна інтеграція з інстаграмом і загалом фокус на рілзах та соціальній активності, а не спроба вміти все як було в Гугла. Ну, і звичний форм-фактор, а не дивний девайс для гіків, це свого часу багатьох зупиняло, а тут просто окуляри, які й так носяться

так це навіть не зовсім гуглглас

Можна шерити POV хіба — це окей для всяких стрімерів, але для зробити норм фото/відео витягнуть смартфон з кращою камерою і батарейкою. Але й стрімерам важливо бути в камері, так шо це так собі плюс

Крім POV це по суті або оверпрайснута безпроводна гарнітура, або оверпрайснуті важкі окуляри

Ну пойнт про те що це виглядає як окуляри а не космічний корабель на голові як гуглглас — тут теж 50/50
Як заміна простих окулярів я б не ставив на це, звичайні окуляри мають набагато більший вибір з тз естетики чи ваги за менше долярів

хз не можу просто уявити кльовий юзкейс для них щоб після ентузіазму їх носили, такий собі гаджет що робить все потрошку коєкак, коли інші аксесуари/гаджети зроблять то краще

А ще до того ж як заміна окулярів, то поки вони заряджаються, ти сліпий, тобто тобі вже мінімум дві пари тре, або пара звичайних. А завжди таскати з собою дві пари очей — то вже для мазохістів

я впевнений, що модельний ряд вони розширять, і вибір з точки зору естетики теж буде більшим
але дивіться, пойнт у тому, що ви в принципі праві — всі перелічені недоліки присутні, але разом з тим, навіть із ними у продукту вже є дуже серйозний комерційний успіх
а що буде через пару поколінь?

Ну це так справді. Шо не відняти так це мабуть справді один з перших ubiquitous devices.

Це кул, бо навіть якщо брати смартгодинники — в більшості випадків помітно що на руці саме гаджет :) є правда вже «непомітні», але епл вотч таки кидається в очі

Підписатись на коментарі