Що очікуєте від GPT-5?

💡 Усі статті, обговорення, новини про AI — в одному місці. Приєднуйтесь до AI спільноти!

Ось вже почався серпень, а це значить, що скоро OpenAI релізне нову версію свого ШІ — GPT-5.

Як думаєте, який у нього буде функціонал? Що там буде під капотом і наскільки сильно він буде відрізнятися від попередніх моделей?

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Очікую збільшення пустопорожніх топіків на ДОУ, згенерованих через дану модель.

(Це жах, неможливо читати)

Очікую зміни версії на 5, усе. Принципових змін серед усієї технології LLM не бачів, наукових передпосилок теж не чув. Підозрюю це мейнтейнс реліз де виправляють баги, та знижують навантаження на сервери.
Самі вони пишуть, що будують експертну стстему задля автоматизації медицинскої діагностики, на базі ChatGPT.

Як на мене, прориви за графіком не виходять. Тому очікувань особливо немає, приблизно як від нової версії Windows. Тим більше що для себе я Cloude використовую.

1.сподіваюсь перестане регулярно брехати і підлизуватись .
2.знов забуде як мене звати після оновлення і шо воно тут робить.
3.поки що всі оновлення виглядали як деградація , особливо голос .

Глючить сьогодні , кажу код перевір — видала новини дурні , оновлюють . Здогадка — кожне оновлення то завжди лажа , починаючи з забирання нормально голосу , закінчуючи недавнім оновленням ядра та амнезією .Від 5 версії очікую нічо, може знов забуде як мене звати.

Китайці дихають у спину. Ще й з опенсорцом.

— Очікую, що перестане ставити тире!

Деякі речі мають залишатися вічними

Якщо статистика збережеться то особливо нічого не зміниться бо схоже поки що результат = log(зусилля) тобто чим далі з поточним підходом тим меньший буде вихлоп на все більшу кількість зусиль. Хоча хто його зна може якось і здивують.

Очікую, що він буде більш ретельно перевіряти згенероване. І казати, що не знає чогось, коли це так і є, замість того щоб продовжувати лити воду.

Очікую якийсь невдалий експеримент, як було з o3-o4, аля «advanced reasoning», а по факту результат той ж самий. Якщо вдаться якось зменьшити кількість галюцінацій — це буде прям супер. Хоча й 4o мене в цьому плані повністтю влаштовує, а може я просто звик й адаптувався + кастомний промт в налаштуваннях, вже не памʼятаю коли я останній раз натикався на прям люті галюцинації.

Я хочу, щоб GPT-5 здивував мене!

не здивував

більш витончені компліменти яка я розумна :)

просто будет другой набор маркетинговых слоганов

А як наступний ChatGPT-X зрозуміє що ChatGPT-X+1 вже готовий до релізу?

краще код на виході, меньше галюцинацій (це включаючи варіанти, коли він не знає, але намагається написати щось, тобто чесно відповів «не знаю»).
Але, наврядше це відбудеться з релізом 5ки, скоріше за все підуть у якісь інтеграції і мінорні покращення у якості в залежності від сфери. Враховуючи, що збільшення кількості токенів, якість не завжди покращується, моделі і технології вийшли або підбираються до плато своїх можливостей.

Мені здається зміни будуть не суттєві з точки зору звичайного користувача і він не помітить особливої різниці. Це як коли виходять нові айфони з новим процесором де швидкість виросла на 20% відповідно до попередьної версії. Наврядчи буде новий функціонал, скоріше просто почне працювати краще на тіж 10-20% що вже є

Теж саме спало на думку. Тільки більше згадалися останні презентації NVidia.

Підписатись на коментарі