Вилка зарплати залежно від рівня (Middle/Senior)
Шукаю нову роботу. Готовий розглядати як Middle, так і Senior позиції. Але рекрутери часто спершу просять назвати одну конкретну цифру, а вже потім показують вакансію.
Проте, якщо, наприклад, медіана для Middle на DOU — $2500, а для Senior — $4500, то $2500 для мене як для Middle — це замало, а $4000 на Senior — цілком прийнятно. Тобто мій ідеальний діапазон — $3000—$4000.
Як правильно вести перемовини про зарплату і водночас показати, що мій діапазон гнучкий?
45 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівПродають «кота у мішку»? І хто на таке погодиться?
Я так розумію що вони насправді намагаються зрозуміти менше якої суми взагалі нема сенсу пропонувати. І це цілком логічно: як правило людина розуміє менше якої суми її не влаштує у будь-якому випадку. Так само як рекрутери розуміють верхню планку кожної вакансії.
Просто кажете нижню суму менше якої не розглядаєте. А верхню казати нема сенсу — це як раз залежить від вакансії. Може там шукають синьйора за $4000 — але працювати треба буде за двох.
чим ширший діапазон(для конкретної* вакансії), тим гірше: www.youtube.com/shorts/t9Bl2QJIpD8
*але з іншої сторони рекрутери між собою труть про кандидатів конкретних, тому... якийсь баланс необхідний в діапазонах, принаймі для локального ареалу
не кажучи вже про те що мають зафіксовані суми на минулих в них співбесідах
Мені мабуть якісь інші рекрутери пишуть, відразу показують вакансію
Я домовляюсь по зп, мене цікавлять мої обовʼязки, а личка мене не цікавить.
ну я якщо там є грейди і ти такий — занадто дорогий для мідла, занадто дешевий для сіньора?
Я просто надсилаю резюме, а нехай вони самі вирішують яку личку дати. Якщо зацікавляться можна буде домовитися. Якщо ні, то навіщо витрачати час?
Кажи що хочеш 5, погоджуйся на 4.
Тоді тобі скажуть «дякую, напишемо»
Кажи що хочеш 4000 та й і все. Смисл цих танців?
А якщо там наприклад мідл вакансія з вилкою до 3500, а мені і так було б норм?
ну додай щось типу «я хочу 4000, але у сьогоднішніх складних умова, я буду готовий розглянути дещо зменшену пропозицію» бла бла
і?
поганий варіант, так рекрутер буде думати що кандидат піде від них як тільки знайде ту зп яку він хоче
На укр ринку в 2025 році?
Так, можливо зараз це навіть актуальніше ніж раніше. Раніше знайти роботу на бажану зп було простіше, зараз люди які в пошуках по пів року хочуть знайти хоч щось і потім вже пасивно шукати щось краще. Тому я б не радив відкрито показувати що ти готовий на даунгрейд по зп. Або якщо вже і казати вилку від і до, то аргументувати це стеком технологій, проектом або командою(в більшу чи меншу сторону)
не забагато для мідла?
Не знаю.
залежить від стеку, як для JS то може
якшо не прив’язуватися до галузі і конкретних цифр...
про загальні принципи...
питання ще й в тому:
чи хочеться тобі працювати..
чи хочеться працювати в цій компанії...
наскільки перспективний бізнес... чи віриш ти, що продукція компанії комусь потрібна...
наскільки гнучкими є умови роботи і оплати...
якщо є відчуття. що цікаво — напиши в анкеті суму, яку вони точно можуть заплатити
(скажімо, 1 гривню)
і готуйся до наступних порцій ... питань... роботи.. оплати...
а там буде видно...
притомні заплатять стільки, щоб не шукав іншу роботу
Ну, це ж залежить в першу чергу від того наскільки терміново вам потрібна ця нова робота. Коли я шукав другий фулл тайм, то я називав цифру в 1.5 рази вищу ніж третій квартиль на доу. І в якийсь момент знайшов. Але це було до війни, зараз хз як воно там.
і зараз продовжуєш триматися на2-х фултаймах?
Зараз один фулл тайм перетворився на парт тайм, бо скоротили фінансування на проекті.
Ти все одно у виграші.
Скільки у вас років досвіду? Якщо ви, умовно, 5+ років маєте, то у вас будуть скоріш відмови чз ваше бажання розглядати міддл ролі.
Щодо зп, то можете подивитися на джинні очікування кандидатів. Якщо ви їм ок, то при умові, що оверпрайз- будуть питати, чи готові до діалогу; якщо бажаєте в рамках бюджета- ще й накинути можуть овер, якщо все ок буде, або скільки очікуєте дадуть.
Чітко ще просять назвати суму, бо є грейди( міддл, синьор) і під кожен грейд своя вілка зп.
7 років, але був на останніх роботах як мідл, на сеніора ще не було оферу
Ставте середню ( можна на джинні подивитись, скільки просять кандидати з +/- аналогічним досвідом). Так є вирогідність попасти в пайп рекрутера і почати проходити співбесіди. Перед офером, зазвичай, подорожчати — це нормально, багато так кандидатів роблять.
А як це практично відбувається? Прям перед офером заявити, шо тепер вже дорожче?
Та ні. Зазвичай, просто перед офером ще раз проходишся по основних моментах і кандидат каже: я подумав, і хотів би + к той сумі, що називав раніше. І рекрутер вимушений узгоджувати нову суму, або якось домовлятися з кандидатом( якщо ну прям овер просить).
Це дорога з двостороннім рухом. Кандидат півроку без роботи, в кінці всіх етапів рекрутер каже — та ми передумали, даємо менше. Приємно було б?
Євген, я різне бачила. Просто відношусь до цього більш простіше. Якщо ви зайшли в процес з однією зп і на офер колі стільки ж просите — це один варіант;
Якщо просили Х, а перед офером — Х+ , то це інший варіант. Ітд. Моя задача — закрити вакансію.
Кандидати дуже різні, дехто взагалі каже : Х+ к сумі, плюс sign on bonus.
Або ти йому овер к зп, він аксептує офер, а потім- зникає:)
ознначає
тому це так собі порада
Але зараз не 2021 рік, він просто вибере іншого, хто на старті просив одну сумму і перед офером не починає ці маневри
Тут сперечатися немає сенсу, бо кожен випадок індивідуальний. Я знаю, що не 2021 рік, але і в 2025 році кандидати змінюють очікування зп ітд. Заоферять чи ні їх- це вже від компанії і умов залежить.
Ну це значить, що людина не відповідає за свої слова, тому така собі порада. Тим більше вважати, що це «нормально»...
Взагалі не про це. Просто хоче більш, або хтось дає більш по грошах ітд. Різна мотивація, в голову не залізеш. Але рекрутер має узгоджувати нові вводні по зп. Це ринкові відносини.
В теорії. А на практиці в кінці пайплайну у рекрутера буде вибір з кількох, і переговорщик просто отримає листа «ми вирішили рухатись далі з іншим».
Буває ,як ви написали. А буває- клієнт хоче конкретного кандидата при наявності декількох. Це ринок.
мене з 15+ роками кілька разів брали в різні контори мідлом. Я не озвучував, що не хочу бути сенйором, а мені й не пропонували, просто наймали, ще й додавали трошки до мого заявленого рейту, щоб лекше думалось над офером. Виходило десь як нижній квартиль сенйора.
Н.м.п. сенйорность це не тільки рівень, а й бажання бути «бугром».
На сенйорських позиціях я був, і з мого досвіду, бажаючих амбіціозних розробників завжди вистачає, тому, в мене склалося враження, що не дуже амбіційний це десь сприймається як ОК, а десь не ОК.
Вірю, що так може бути. Автор писав, що розглядає обидві позиції, а там діапазон в зп. Уявіть зараз, що умовно є100-200 резюме кандидатів на міддл роль з +/- аналогічними зп, досвідом і є кандидат з 7+ роками досвіду, і , з зп, вище набагато.
Тому і суб’єктивно написала, що його відхилять( можуть відхилити) на фоні остальних.
Залежить, що саме за компанія.
В аутсорсерів рейти можуть бути нижчі, тому там буде або медіана по ДОУ аби близько до неї.
В продуктових може бути вище, але залежить від посади і обов’язків, та й вимагають там часто більше.
В прямих контрактах на контори зі США та ЄС кажіть «потолок» по ДОУ, але аби вийти на прямий контракт треба і вільна розмовна англійська і хардскіли, як мінімум, трохи кращі ніж посередні і зацікавленість проявити і просто продати себе. На прямих контрактах ви конкуруєте одночасно і з Гансом з Берліну і з Джо з Нью-Йорку і з Бупіндером з Бангалору і з Сантьяго з Мехіко.
Вигравайте скілами, зацікавленістю, «майндсетом» ну і звісно ж ціною.
те що є середньою для Польщі для аналогічного рівня розробника
якщо сенйор то 6,
якщо мідл то 4
якщо «очєнь кашать хочєццо», то йдеш хоч в доставку піцци
думаєш, що проблема в цьому?
Говориш верхню межу того чого б хотів.
З тобою зторгуються на нижче якщо треба.
В твоєму випадку 4к$
А якщо там наприклад мідл вакансія з вилкою до 3500, а мені і так було б норм?
Значить така доля.