Samsung Galaxy Z Fold 7 перехвалюють

💡 Усі статті, обговорення, новини про Mobile — в одному місці. Приєднуйтесь до Mobile спільноти!

Привіт. Минулого місяця, у липні, в YouTube дуже багато англомовних техноблогерів активно нахвалювали Samsung Galaxy Z Fold 7, включно з україномовними, — без якоїсь суттєвої критики. Тож покритикую телефон, а також згадаю пару аргументів блогерів.

У мене самого — бюджетний Samsung Galaxy A15. Раніше був A12, який мене повністю влаштовував, але довелося купити новіший A15 через вимоги компанії до мінімальних версій ОС, які мають бути встановлені на девайсах, що хоч якось використовуються для робочих цілей. Телефон як телефон — для інтернету, переписок, перегляду відео. Для читання книжок та перегляду відеокурсів є планшет — також Samsung, A6 2017 року.

По-перше, Samsung Galaxy Z Fold 7 розкладається й замінює планшет — комфортно. Але ціна — ~ $2000. Для порівняння: телефон Samsung Galaxy A16 + планшет Samsung Galaxy Tab A9 коштують разом ~ $300.

По-друге, Samsung Galaxy Z Fold 7 фізично не можна використовувати на повну — або на 1/3, або на 2/3. Користувач у моменті може використовувати або фронтальний екран, або подвійний внутрішній, а фронтальний, відповідно, буде простоювати. За два-три роки з’явиться якийсь Galaxy Z Fold X, який справді можна буде використовувати на повну — і він буде розкриватися так, щоб усі екрани використовувалися без простою. І відповідно ті самі блогери знову будуть нахвалювати й розповідати, як хочуть або вже перейшли зі свого Galaxy Z Fold 7 на цей новий телефон.

А тепер — пару аргументів, які почув від блогерів і з якими не погоджуюсь.

Перший аргумент від блогера: оскільки Samsung Galaxy Z Fold 7 має DeX (Desktop eXperience) — можливість підключити USB-хаб із мишкою, клавіатурою та монітором, щоб користувач міг використовувати телефон наче ПК (desktop-like) — то це дуже круто. Блогер наводив приклад: працюєш із документом на телефоні, потім підключаєш монітор і продовжуєш працювати далі. На перший погляд логічно. Але на практиці документи в роботі зазвичай зберігаються онлайн — для спільного доступу колег, наприклад у Google Docs. І тоді можна просто відкрити ноут і продовжити роботу з цим документом — без потреби пересилати щось із телефона.

Другий аргумент: ноут можна випадково забути вдома, і в разі важливої презентації телефон із DeX виручить — можна підключити його до проєктора. Мені складно уявити, як часто люди забувають вдома ноутбук, який потрібен для роботи. Це швидше виняток, ніж реальний сценарій.

Епілог

Samsung робить хороші бюджетні телефони й планшети, але Galaxy Z Fold 7 — це наразі дорога іграшка. Він коштує як MacBook Pro M4, який справді можна використовувати в роботі. Хоча я надаю перевагу ремонтопридатним ноутам, де можна легко замінити SSD та додати RAM.

У майбутньому, через п’ять-десять років, коли у Samsung буде бюджетний телефон з розкладними трьома-чотирма екранами і всі вони будуть задіяні — можливо, розгляну таку модель. Можливо, до того часу завершать і Linux on Galaxy — і можна буде запускати VS Code.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Так ніхто на телефонах, окрім рідкісних людей з проблемами сприйняття реальності не працює, максимум через веб-інтерфейс щось підтвердити чи фіксануть рядок. Фолд — це міні-планшет, який можна носити в кишені, а також понти.
Реальні мінуси у фолду від самсунга — ніякі камери, повільна зарядка і найгірший акамулятор на ринку, який поступається абсолютно всьому і якого не вистачить на день навіть за звичайного використання зовнішнього екрану. Всі хто роблять фолди — роблять їх краще ніж самсунг. У самсунга, мабуть, стратегія щороку покращувати лише щось одне, щоб економити на лояльних споживачах. Судячи зі скорочення виробництва стратегія або хибна, або дуже глибока

"

USB-хаб із мишкою, клавіатурою та монітором

"
тестував подібний сценарій із своїм Орро Find X6 Pro (флагман 2023р.) — чудово все працює, на моніторі гарно видно потрібне. але це більш як виключення ніж для постійних задач

Не зрозуміло про що стаття.
Блогери хвалять новий найдорожчий смартфон-флагман? Так, хвалять. Як будь-який новий iphone.
Смартфон занадто дорогий за свої характеристики? Так, занадто. Це скоріше дорога іграшка, ніж практичний девайс для роботи.
Чи цікавий девайс? Мабуть так, гнучкі екрани поки що виглядають як ноу-хау. Хоча nokia презентувала гнучкі екрани ще в 2011 році www.gsmarena.com/...​nokia_world-news-3318.php

Бо майже всі блогери то продажні скоти, вони і гімно будуть облизувати та нахвалювати за гроші. Я вже давно помітив що якщо на якийсь товар є тисячі оглядів від кожного блогера то цей товар явно занесли разом з $ для позитивного відгуку. На непопулярні товари мало хто робить огляди, бо купляти товар за свої гроші ще й безкоштовно рекламувати далеко не кожен блогер захоче.
Щодо DEX та його нахвалювання, то ця фіча була ще в старому s10, і я користувався цієї фічею аж 1 раз, коли перевіряв як воно працює. Воно то класно таке мати, але майже ніколи воно не потрібне, а хвалити новий фолд за фічу 2019 року то трохи занадто.

Всю дорогу меня тянет к мелким смартфонам, по моему субъективному мнению Samsung Galaxy S4 был самым эргономичным и удачным телефоном в моей жизни. Телефоны я юзаю долго, пока уже совсем не станет невозможно им пользоваться. Часто крутил телефоны в салонах, но найти тлф, к которому лежала бы душа, так и не удалось. В итоге с SGS IV попрощался в, примерно, 2022-2023. Тогда уже принял решение брать новый телефон. По запросам было — хорошая камера, габариты максимально близкие к старому телефону, ОЗУ, ПЗУ. Смотрел внимательно на фолды, но их не брал бы, пожалуй, рановато еще. Движущийся механизм это конкретный минус к надежности устройства. Мало того, на «стыке» частей — экран. Поэтому, ИМХО, тестировать продукт за свои деньги я не буду. Ну не уверен я, что тот телефон дожил бы до, например, 2030.

Таке шось
У мене Fold 3 з 2021 року, минулого року був Fold 6, та цього року замінив на Fold 7
Все чудово працювало і досі працює, я після фолдів вже не можу користуватися звичайними телефонами, ну а Dex там вже давно і не лише у фолдах )

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Стаття ні про що. — «В мене ауді а4, 2016 року, вважаю ауді а8 2025 переоціненною. Я так само маю 4 колеса і добираюсь до місця призначення. А обдув сідушок ми використовуєм не так часто».
Завіса

В цього автора всі статті такі — душні й бездушні.

В цього автора всі статті такі — душні й бездушні.

Andrii Zhuk, у мене на DOU 95 тем та 35 статей. Раз ви пишете про всі мої статті — навіть якщо це лише 35, або разом із темами — то, значить, читаєте або хоча б переглядаєте. Мені, як автору, це приємно. Але все ж, за можливості, напишіть свою думку й у попередніх статтях та темах, які ви пропустили. Бо якщо ви вважаєте, що всі мої статті «душні й бездушні», то варто зберегти цю вашу думку під кожною статтею.

Добре, що вам так мало треба для радості

Стаття ні про що

Справді, враховуючи, що ви навіть зареєструвались сьогодні спеціально, щоб це написати

Так, сьогодні, саме для того коментара. Реєстрація, це натискання однієї кнопки. Новини, ваші, чи не ваші яне шукаю, а просто читаю все підряд в «лєнті» того ж самсунга :) Жодних зауважень до автора я не маю. Але дуже набридло, читати кричущі заголовки, з водою в самій статті. Дякую. Гарного дня.

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Автор, скільки тобі самсунг заплатили за рекламу Samsung Galaxy A15?

A15 — це бюджетна минулорічна модель, яку вже не продають на Rozetka, бо її знято з виробництва. Тож якщо вважаєш, що в тексті є реклама, то я б запитував: «Авторе, скільки тобі Rozetka заплатила за рекламу?»

Байдуже, що вже не продається, головне підсадити на екосистему самсунга

Я не користуюсь екосистемою Samsung — у мене відсутня в цьому потреба, і ви не користуйтесь.

Для мене Samsung — це доступні не китайські телефони на Android.

Чекаю вашого коментаря в новій темі про телефони Samsung: dou.ua/forums/topic/56908

висновок: дорога іграшка.
реальність: Самсунг позіціонує фолд як — дорогу ігрушку для інтузіастів.

в чому проблема? невідомо )))

Є офіційна презентація продукту компанією, і є додаткова — через блогерів, щоб сформувати певні очікування. А коли з’являється критика — від цих очікувань можна абстрагуватись, мовляв, «це не ми казали».

Колись схожа історія була з Microsoft і їхнім: «Windows 10 will be the last Windows released. We will not create a new Windows, instead we will update 10 constantly».

Я вважаю, що виручка за Samsung Galaxy Z Fold 7 буде меншою за очікувану — так само, як і у Apple з iPad. Саме тому зараз так багато різноманітної прихованої реклами цієї моделі через ютуб-блогерів.

Я вважаю, що виручка за Samsung Galaxy Z Fold 7 буде меншою за очікувану — так само, як і у Apple з iPad.

І що з того? Це якось вплине на ці продукти?

Колись схожа історія була з Microsoft і їхнім: «Windows 10 will be the last Windows released. We will not create a new Windows, instead we will update 10 constantly».

Це була вирвана з контексту фраза (малось на увазі остання випущена) якогось розробника на конференції майкрософт, ніякої офіційної заяви що 10 вінда це остання версія не було.

Для справки, Ляпота як і половина російського і україньского технлоблогерства — на підсосі у самсунга.

Епле тратить рекламні бабки на круті магазини, на якусь оригінальну рекламу, самсунг же тратить на чорнуху і скупку блогерів.

На підсосі у самсунга всі, включаючи продавців телевізорів в магазинах. Як вони задовбали впарювати той гнусмас, коли я прийшов за філіпсом бо хочу амбілайт і андроід, а не ту парашу від корейців.

можна пруфи чи це чисто суб’єктивне попи... поговорити?) Епл чорнухою ще й якою займається, а особливо її сліпі фанати :D

Дай вгадаю, пишеш з самсунга? Чому так полихнуло?

У мене 5 років якщо що самсунги були, зараз піксель. Так що маю повне право критикувати самсунг. Хоч телефони з технічної сторони у самсунга гарні, но компанія Г (не гарна, інше слово), і сервіс Г, і відношення до клієнтів як до Г.

По поводу Ляпоти, достатньо подивитися скільки згадувань самсунгу в його роликах (при тому що все своє життя персонально еплом користується). Достатньо подивитися на його машину, квартиру і стиль життя в Європі при тому що його канал напівмертвий і ролики приносять лише 10 тис. переглядів ±, тобто дохід явно не з гугла йде. Ну і він починав життя з нуля в 2022, і зараз знову на коні.

Так він будинок продав свій за 300к $ чи скільки там, навіть при умові, що половину віддав колишній, все одно на коні)) Fold 7 нішева штука, той же Ляпота каже, що більшості не треба його.

І що той будинок за 300к в нього безкоштовно появився?

Зубожіння воно таке
Для яблоюзерів якщо не айфон, то ніщєброд) І пофіг що фолд коштує дорожче :D

Було б добре, якби був той будинок, може б і продав :D

господи, скільки тексту
І це ще хтось заявляє про «полихнуло» :)

Я вже ~5 років користуюсь фолдами з часів 2-го. Дуже зручний девайс, після нього звичайні смартфони «не те». Але треба бути готовим до того, що він може зламатись і що він не айфон, на Olx не продаш, хіба що за 1/5 вартості або на металолом.

4-й фолд я фіксив два рази: 1-й по гарантії, механізм зламався за 20 днів до її завершення, 2-й раз він просто зламався рівно через рік, вже фіксив за свої кошти (~800$).

Купувати є сенс тоді, коли він допомагає вирішувати проблем на більше, ніж 2к$ на рік поки зламається :) А це робота з таблицями, редагування документів, дешборди, CRM etc.

Безтолковий нішевий девайс.

Щось не зрозумів у чому критика телефону? Чи це критика блогерів, які нахвалювали?

І критика блогерів — без бажання їх рекламувати, навіть згадуючи, — і критика телефону, який не можна використовувати на повну. Тож якщо хтось має бажання купити щось подібне від Samsung, варто почекати п’ять-десять років.

не бачив щоб самсунг рекламували цей телефон як заміна ноутбукам. То ж він ним і не є. Це скоріше як заміна невеличкого планшета.

Якщо Samsung прямо рекламуватиме цей телефон як заміну ноутбука, знайдуться блогери, які це розкритикують. Тож простіше домовлятися з лояльними блогерами заздалегідь щодо подібних наративів, аби в разі критики з боку інших блогерів телефон отримав більше уваги.

До речі, є топік про розробку застосунків під складані девайси — от цікаво в цьому контексті подумати, чи має воно перспективи dou.ua/forums/topic/54469

Підписатись на коментарі