Коротко про паузу 🌴

Є відпустки «з ноутом». Є «на звʼязку, якщо що». Є «пишіть, якщо терміново». А є ті, де тебе наче немає, тому саме вони для мене справжні.

Щоб відпочив мозок, щоб повністю відключитись, щоб «не думать» про роботу, мені вистачає один раз на рік — два тижні. Без чатів, без дзвінків, без бажання щось перевірити на пошті чи «просто подивитись».

А ще я люблю залишати після цього ще 2 дні. Не відпочивати, а плавно повертатись до роботи. Перечитати історію чатів та листів, розібратись у виконаних та нових задачах, та просто сформувати план дій без гонитви й стресу. Банально, але якщо в тебе відпустка 10 днів, то реально є лише 8-9. Так як повертатись у темп після «паузи» — теж процес)))

Не скажу, що це ідеальна формула, але поки саме так мені комфортно.

А скільки вам треба часу для справжнього відпочинку? Може зробити 4 робочі дні))

Немає альтернативного текстового опису для цього зображення

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
А скільки вам треба часу для справжнього відпочинку?

Я не напружуюсь, щоб потім треба було відпочивати.

А терміново у відпустці... Ну це як? Протягом дня можу відповісти, а негайно... Протягом відпустки багато тривалих активностей, коли немає часу бути на звʼязку. Чи фірма буде оплачувати бізнес-клас з інтернетом?

Протягом дня можу відповісти, а негайно... Протягом відпустки багато тривалих активностей, коли немає часу бути на звʼязку

Негайно?! Unbelievable! Rude people nowadays... some where there...)
youtube.com/shorts/SVpd3Eg0VcU

А той ( ті) , хто бекапить вас на період відпустки , вони не можуть самостійно впоратися, чи на вас багато чого зав’язано?
Просто це ж не відпочинок, коли постійно пушать.

Ну... наприклад мова йде про сайт, який може впасти. Твій бекап теоретично може відновити за 8 годин, адмін в темі за годину. Так, можуть пушнути, але літаєш у відпуску бізнес класом за рахунок фірми.

Ну а так якщо виникло питання, на яке тобі 10 хвилин відповісти, то чому б й не сказати коли вийдеш на звʼязок?

для справжнього відпочинку

мені потрібен місяць. Без дзвінків та спогадів пор роботу. Перші 2-3 дні відпустки йдуть на те, щоб вийти з робочого ритму, порішати якісь питання.

ще 2 дні. Не відпочивати, а плавно повертатись до роботи.

це must.

Головною причиною змін місця роботи теж є відпустка. Точніше, її відсутність. Один спринт, який зазвичай дають на «відпустку» -це ні про що. Це шлях до неминучого вигоряння, до якого краще не доводити.

Наші «старші браття» зі Швецій-Даній ходять у відпустку по 30-45 днів. Влітку.
Тупо закривають проект «на засов», залишають групу чергових, і розходяться відпочивати по черзі.

Колись я (довго) працював в продуктовій конторі, там з\п були маленькі, але не було проблем з відпустками, як за свій рахунок, так і звичайними. Треба місяць — бери місяць, відпочивай, ніхто не дзвонить, не заважає.

В минулому сторіччі я служив військовим пілотом, там відпустка була 45 діб + час на проїзд до місця відпустки. Відпустку спочатку давали одним «шматком», потім почали «дробити» на 15+30. З часом, додались «бонусні» дні відпустки, за вислугу, ну бо воно трохи якось виснажує, і через 7 чи 8 років служби вона стала 60 діб + час на проїзд. Таким чином, 2 рази на рік я їздив у відпустку, вертався, мені надавалися тестові польоти, щоб руки-ноги згадали як пєдаліровать літачок.
При цьому, колеги час від часу достроково йшли зі служби, у народне господарства або у бізнес, бо «ну його в пєнь». Отаке, чисто факти.

Є «на звʼязку, якщо що». Є «пишіть, якщо терміново».

А що так буває?

часу як і грошей — завжди не вистачає, скільки б його не було
маю знайомих які по декілька років не працювали, і все одно їм було мало відпочинку

В этом топике ничего кроме обсуждения мохнатых ног не будет, расходимся)

мохнатых отдохнувших ног))

Файне фото, але не вистачає трохи драми та душевного надриву — додав drama dose, тепер цю картину можна назвати: «Вам повістка або привіт від пса Патрона» ;-)

res.cloudinary.com/...​/dbrzcfgyzv79wgvsgyda.jpg

Волосаті ноги заблюр будь ласка

А потім ця волосня плаває в басейні.

В принципі, я сам винен, що заплатив за інтернет і зайшов у цю тему🤦‍♂️

коли ще побачиш фотку волохатих ніг)

А вони ще й відпочили, аахах)

Підписатись на коментарі