«Work-life баланс — міф»: СЕО Cognition пропонує працівникам компенсацію в 9 зарплат або 80+ годин роботи на тиждень

💡 Усі статті, обговорення, новини про AI — в одному місці. Приєднуйтесь до AI спільноти!

Генеральний директор Cognition, Скотт Ву, ШІ-стартапу, який нещодавно поглинув Windsulf, поставив своїм 200-м новим працівникам ультиматум, згідно якому вони або повинні працювати шість днів на тиждень в офісі з навантаженням понад 80 годин, або ж звільнитися й отримати компенсацію в розмірі 9-ти зарплат.

Це рішення стало наслідком суттєвої різниці в корпоративних культурах двох компаній. Windsurf, яку нещодавно придбав Cognition, підтримувала гнучкий підхід до роботи, тоді як Cognition робить ставку на високу продуктивність і відкрито не визнає баланс між роботою та особистим життям.

Зробити вибір працівники компанії можуть до 10 серпня.

«Ми не визнаємо баланс між роботою та особистим життям. Створення майбутнього програмної інженерії — це місія, яка для нас настільки важлива, що її неможливо відокремити від приватного життя», — зазначив генеральний директор Cognition Скотт Ву в листі до співробітників.

Він також підтвердив цю позицію публічно в дописі у себе в соцмережах, зазначивши, що в Cognition панує «надзвичайно висока культура продуктивності», про яку компанія чесно інформує кандидатів.

«Ми регулярно працюємо в офісі навіть у вихідні й виконуємо свою найкращу роботу пізно ввечері. Багато хто з нас буквально живе там, де працює... і ми розуміємо, що це не підходить усім», — пише Ву.

А ви що б обрали: щедру компенсацію у вигляді дев’яти зарплат чи роботу понад 80 годин на тиждень?

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному1
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Лол, звичайно ж 9 зарплат, що за дурні запитання люди ставлять.
Тим паче, якщо ти в країні першого світу працював над успішним АІ-стартапом. Тебе на наступний день оферами засиплять в контори, де такої понаднормової дичини нема.

Він сплутав фабрику в Китаї з IT компанією.

У східних культурах працювати до смерті це нормально. Тільки ось більшість європейців чи навіть американців навряд чи будуть упахуватись до смерті задля бізнесу цього Ву.

Взяти 9 зарплат і подавати резюме в OpenAI))

Найкращий варіант, це взяти всі ці гроші і забути про цю компанію як страшний сон. Чогось багато цих СЕО переконані що їм хтось щось винен.
Життя одне, іншого не буде, витрачати його на подібну хрінь немає жодного сенсу.
Як казав персонаж марвел — жодні гроші світу не куплять тобі навіть кванту часу.

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

є дуже багато поінтів, чому якась АІшна історія може цього вимагати:
— зарплати вимірюються в сотнях тисячах/мільйонах (інколи навіть в десятках мільйонів)
— потенціал екзіту при успішності — додаткові мільйони в стоках (часто сотні)
— потенціал екзіту в більші компанії — навіть без успіху, часто феноменально високий
— це частково науково-ресьорчна історія, яка для багатьох є цікавою (надзвичайно цікавою)

тут вдало підмітили, там зараз 10 employee
людей так трігернуло наче їх це заставили робити)
але дуже значній частині тут на форумі чи в житті — дай в 2-3-4 рази більше і роботу, яка має більше сенсу ніж його власна (а в умовній черговій аішці, яка робить черговий прорив — сенсу може бути кратно більше) і він/вона погодиться працювати і овертаймити, вплоть до вигорання/успіху/екзіту в щось краще

AI тут ні до чого. Типові трудоголіки яким лікуватись пора давно хочуть спалити компанію, чомусь намагаючись використати науковий підхід всюди крім фізіології людського тіла. Результат відомий.

ви то вроді і праві)
але це реальність всіх компаній, які намагаються бігти швидше всіх)

і той факт, що «я вигораю», не означає що всі так будуть.
рекомендую вам ознайомитись з сферою консалтингу та інвест-банкінгу, де 80годинні робочі тижні — це просто база. і деякі люди там залишаються роками)

> Cognition AI
> Number of employees: 10

186 коментарів 🤦‍♀️

Мені подобається аналогія із спортсменами та змаганнями.
Мало хто йде у спорт за грошима. Також ні за які гроші світу не можна купити ту біль та зусилля котрі спортсмени витрачають щоб мати хоч якісь шанси на змаганнях.
Найважливіше, немає спортсмена який досяг рівня Олімпійських ігор тренуючись 4 години на день. Зазвичай вони вкладають весь свій час у це, жертвуючи багатьма речами. Для чого це все? Чи ви гадаєте вони не знали що «час це найдорожчий ресурс»? Навіщо травмувати себе з дитинства, упускати можливість нормально вивчитися та ризикувати бути «відпрацьованим» після 30 років?

Для того щоб у кінці сказати «я досяг цього».

Це стосується всіх сфер нашого життя: неможливо стати президентом працюючи 30 годин на тиждень. Ніхто із директорів корпорацій чи СЕО не скаже що він досяг усього завдяки «work-life-balance». Нобелевським лауреатом не стають через те що переходять на чотириденку. Так, при цьому приватне життя страждає.

Якщо той Скот Ву гадає що його компанія займається провідною діяльністю яка вимагає повної залученності — то його право. До того, судячи з попередніх коментів схоже що те таки суттєво винагороджується. В кінці кінців ніхто не зобов’язаний розділяти ций погляд та працювати там. Залишаються тільки однодумці.

Ну але є і інший бік медалі — колись я працював на данського рітейлера і там надумали продавати свою платформу з різними ніштяками типу апки клієнта з власним розрахунковим засобом, а сам проєкт для команд просували як «rich&famous», типу, ми з вами прийдемо до карколомного зіркового успіху...
Мене там немає вже майже шість років, але багато хто там досі працює, от тільки багатим і знаменитим став, схоже, тільки автор і його наближені...
Словом, часом можливість доробитися до чогось саме для себе, а не для начальства, є майже ефемерною...

Я трохи не згоден. Навіть як тут вже писали: dou.ua/...​/?from=fpcomments#2994521 :

ти в країні першого світу працював над успішним АІ-стартапом. Тебе на наступний день оферами засиплять в контори

тобто ти, навіть якщо ти недоотримуєш грошей на теперишньому місці, зможеш дуже легко свічнутися на інше. Це «дуже легко» також означає можливість вибирати с оферів, потенційно найдорожчих.
Так не буде якщо ти звільнився з ноунейм фірми розроблявши кнопочки у вебі.
Тобто великий фактор це імідж попередньої компаніі, до якого ти також в певній мірі маєш відношення.
Отже є як мінімум неявні бенефіти від роботи на успішну компанію. Як максимум — багато з них таки пропонують опціони.

Але в рітейлі гроші якраз є, щоб торгувати цим, безумовно, суттєвим фактором.
Це я тут можу недоотримати, працюючи з офтальмологією, але не ті, хто в рітейлі.
Або це просто маніпуляція така, ось і все...

Для чого це все? Чи ви гадаєте вони не знали що «час це найдорожчий ресурс»? Навіщо травмувати себе з дитинства, упускати можливість нормально вивчитися та ризикувати бути «відпрацьованим» після 30 років?

ти форумом помилився таке питати — тут нема олімпійських чемпіонів, хз навіщо людина робить те, що робить.

Для того щоб у кінці сказати «я досяг цього».

щоб сказати, що усі інши обсоси чи щоб мама пораділа за свого бубочку

хз навіщо людина робить те, що робить

А я для того і написав що це стосується усіх сфер нашого життя. Є речі котрі людина хоче робити без грошей. Для чогось. Хтось стає президентом, хтось будує дім, хтось ходить у гори. Хтось пушить штучний інтеллект уперед.
Просто тому що ті отримуєш задоволення від свого досягнення.
Ті багаті СЕО — вони працюють навіть після того як стали багатими. В них нема так багато вільного часу щоб тратити свої гроші. Навіть якщо вони до кінця життя не будуть працювати то все одно усе не витратять. Одже є якійсь рушій окрім грошей.

щоб сказати, що усі інши обсоси

Чувак, ти зараз обесцінюєш будь-яке досягнення будь-якої людини. Навіть тих, хто топить за 20-годинний робочий тиждень.
Ось працюєш ти 4 години на добу, весь інший час присвячуєш собі, на хобі — навіщо це все? — «щоб сказати, що усі інши обсоси»

Одже є якійсь рушій окрім грошей.

звичайно є, називається страх, а точніше страх смерті, а все інше це похідна — всі ці досягнення, гроші, «я це зробив», etc.

якщо вимкнути страх смерті, то людина стане більш як тварина — буде їсти, спати, розмножуватися та гратися

Немає ніякого страху смерті. По-друге, людина і є тварина, бо точно не рослина, гриб чи мікроорганізм. І людина в принципі поводить себе як тварина, не кажучи про те, що гени працюють на користь своїх копій а не на користь організму.
Насправді дуже просто, робота це такий самий наркотик.

Вибачте, у деяких людей є страх смерті. Бояться померти ітд. Це патологія, але як є.

Будь які твердження в біології статистичні, завжди можна знайти виключення. Ми кажемо, наприклад, що чоловіки вище жінок. Що не означає, що кожен чоловік вище за жінку. Ми кажемо, що люди розумніше за шимпанзе, що не виключає, що може знайтися виключення.

І той факт, що це патологія, це підкреслює: ми не можемо пояснювати поведінку всіх людей страхом смерті.

Те, що ми розуміємо, що є кінець -так. Ми не безсмертні. Але фактично це прийняти , даже з урахуванням осмислення — це не кожен спокійно може. Напевно , медики більш цинічно відносяться до смерті, ніж люди в інших областях. Тут я не сперечаюся в жодному випадку, просто сам факт,що в житті є кінець всьому і всім часто наводить на думку, що багато чого в житті неважливо і основна наша задача — продовжити біолог. вид.

Ну... як казав Амосов, у відділенні для безнадійних більшість помирають спокійно, дуже велика рідкість, коли пацієнт кричить «Я помираю! Зробіть що небудь!!!» Так зазвичай буває, коли якийсь стресор, людина було здорова, ... і то не часто.

Так, в моменті ти можеш подумати про смерть, але ... в нормальних умовах це не те, про що ти думаєш кожен день годинами.

В принципі, якщо так продовжувати, то й продовжити біологічний від немає сенсу. Життя взагалі немає сенсу.

В принципі, якщо так продовжувати...

якщо так продовжувати то недалеко до — слово сенс є, а самого сенсу нема

Я в тому контексті написала, що якщо людина саме живе життя, то останнє , що вона хоче — померти. Хоча і розуміє, що помремо ми всі.
Я би розділяла, що мати сенс в житті- це одна лінія проживання, не мати сенса- інша лінія. Але жити з розумінням, що багато чого неважливо( тут я більш не глибинні аспекти маю, а життєві обставини, тимчасові труднощі ітд) воно трохи здоровіше, ніж паритися за усе.
Добре, пора відпочивати. На добраніч.

Ну.. час від часу хоче померти, взагалі питання «чи відвідували вас суїціїдальні думки» із серії перевірити відвертість.

Ну а так звісно, якщо запитати, хочеш ти померти, то більшість відповість що не хоче. Але при цьому буде їздити кататися на сноуборді, зійматися кінним спортом, палити, набирати більшу вагу — скорочувати тривалість життя. А жити в бункері, як Майкл Джексон, це скоріше аномалія.

Сенсу життя обʼєктивно немає. Але кожен може придумати щось своє, але це субʼєктивно.

В мене так склалося, що я маю знайомих лікарів — нейрохірургів. В Україні їх не так багато, прям таких, що саме лікар, а не підприємець ( що в свою чергу не є чимось поганим ітд), але один з них багато чого бачив на практиці ітд і що може наш головний мозок ( в сенсі того, що ми десь на відсотків 4-5 знаємо, як воно все функціонує і перед смертю також). Так от, цей лікар завжди мені каже, що сенс життя в самому житті. І з точки зору медицини, біології, філософії.
Тому, так , кожен якось наповнює життя власним смислом ітд

«чи відвідували вас суїціїдальні думки» із серії перевірити відвертість.
Мене особисто — ні. Чи був по життю ризик померти- так.

Вибачте, у деяких людей є страх смерті.

та він у всіх є (ну за виключенням Andii Sevastianov)
страх смерті — це потужний і глибоко вбудований фактор, який с
впливає на культуру, поведінку і мотивацію. це не тільки страх фізичної смерті, це здебільшого страх просто перестати існувати. саме це часто і мотивує всяких достігаторів, що працюють не за гроші

Є загроза, є реакція на загрозу. Це ми можемо поміряти: пульс, адреналін, ...
А от страх смерті, який неможливо ніяк поміряти, але який існує та впливає на поведінку... Це антинауково. Мотивує дофамін та можливість його отримати. Якщо заблокувати дофамінові рецептори, то людина впадає в депресію, перестає взагалі щось робити, а криси просто помирають з голоду перед їжею, бо в них немає мотивації до неї підійти. Де там страх смерті?

Тому мотивація щось робити позитивна — отримати наркотики. А немає — то люди впадають в депресію, не хочуть жити й досить спокійно вмирають.

хлопці, тут шо чатжпт пише? це можна без проблем розпарсити, але у єдину кострукцію зі змістом зібрати щось не виходить.

ChatGPT мовою володіє краще, от якщо попросити його спростити текст, він видає так:

Є такий експеримент із щурами: їм дають їжу, але щоб дістатися, треба натиснути важіль або пройти кілька кроків. Коли блокують дофамін — щури не роблять жодних зусиль, хоча їжа зовсім поруч. Якщо ж їжа прямо перед носом — вони її їдять. Тобто задоволення від їжі є, а мотивації діяти — немає.

І тут стає очевидно: ніякого «страху смерті» в поведінці немає. Якщо б він керував діями, щури все одно підійшли б і з’їли, щоб вижити. Але без дофаміну немає руху навіть заради власного життя.

Люди реагують на загрозу через вимірювані фізичні процеси — пульс, адреналін. А от «страх смерті» як рушій поведінки науково не підтверджений. Мотивація походить з очікування винагороди, а не з уникнення абстрактної смерті.

Висновок: нас рухає до дії не страх смерті, а прагнення до винагороди.

Цікаво, а можна будь ласка посилання на статтю з експериментом?

Є такий експеримент із щурами:

ти щур чи людина?

людина знає про свою смертність, щур не знає. ти ще візьми якийсь експеримент з бактеріями чи жуками і екстраполюй це на людей.

от наприклад самка тарантула після статевого акту відгризає голову ссавцю, отже жінки теж хочуть відгризти голову, але не можуть, бо це кримінал, тому вони просто їдять мозг

самка тарантула після статевого акту відгризає голову ссавцю, отже жінки теж хочуть відгризти голову, але не можуть, бо це кримінал, тому вони просто їдять мозг

це Нобелівка

Але можна піти далі — у такому разі, страх смерті є соціокультурним конструктом. Уявімо сліпу з народження людину, яка не бачила й не могла бачити смерть — чи буде в неї страх смерті?

Буде, якщо хтось їй пояснить концепт.

Це ще залежить від національності, культурних цінностей ітд. Якщо взяти, умовно,Індію ,країни Азії , Древній Єгипет — то там до смерті інше взагалі ставлення. Вона як переход є. Тобто, не кінцева станція .
В нас вона є кінцевим степом в силу релігійних уяв ітд.

Так і в християнстві смерть це як переход. Навіть є такі майлстоуни як сім днів, сорок днів, до відбуття на наступну станцію.

Але згоден. Оцей невротичний страх смерті — це більше прикол сучасної нібито освіченої людини. Люди раніше або вважали що душа кудись перелітає, або взагалі не запарювались.

Бачив відос де сучасних мисливців-збирачів питали про філософські питання. Так вони відповідали максимально приземлен. В чому сенс життя? — М’ясо. Нащо місяць на небі? — А хз. Що стається з людьми після смерті? — Ну ми їх в дірку запихуємо, а потім вони потраплають на сонце. Але направді точно не знаємо.

Ну, так залежить про який концепт йому розкажуть і наскільки він в це повірить. Якщо про 42 незайманки, можливо навіть прискорить кінець добровільно :)

ти ще візьми якийсь експеримент з бактеріями чи жуками і екстраполюй це на людей.

Філософиня науки в треді, всі в лабораторії. Щури просто більше схожі на людей, і їх легко розводити, от їх і користують. Не проводити ж експерименти на людях.

людина знає про свою смертність

Люди дуже переоцінюють ступінь впливу найвищої нейронної діяльності на свою поведінку. Вона на те і найвища що грунтується на купі шарів абстракцій знизу.
Сьогодні людина каже про волю, свободу вибору, моральність, знання про те як влаштований світ. А завтра їй пошаманили з нейромедіаторами та гормонами і вона сидить як овоч чи біжить за новою дозою.

розмова була про середньостатистичну здорову «нормальну» людину,

А завтра їй пошаманили з нейромедіаторами та гормонами і вона сидить як овоч чи біжить за новою дозою.

така людина не буде жити на роботі 80+ годин на тиждень, бо місія чи передній край, чи там великі гроші.

Так середньостатистична людина також підпорядковується біохімії, а вже потім своїй думалці. Причому біохімія змінюється не лише циклічно протягом місяця (привіт жінки) а і в рамках одного дня.

Спойлер — ви помрете, можливо завтра, можливо сьогодні, можливо через десять років. Якщо ви це усвідомити, а рано чи пізно це станеться, то будете жаліти що витратили час на цю хрінь.

Я витрачаю час на те, що мені цікаво. Тому жаліти... Взагалі чого жаліти? Я мало бачив людей, які б там дуже сильно про щось жаліли.

У людей уже давно є мрія, що з розвитком медицини людина зможе відновлювати частини тіла, що припинили нормально функціонувати, і, фактично, жити вічно. Законів природи, що забороняють де-факто вічне життя немає, голі землекори цьому приклад. Сучасні біоексперименти потроху реалізують цю мрію, і можливо, ще за нашого життя ми побачимо це (не факт, звісно, що скористаємося).

Немає ніякого страху смерті

Є страх інвалідності, а смерть пофіг

Я так глибоко не копав, може це й правда.
Але нащо ти розповідаєш про первопричину?
Важливий результат — те що для деяких людей (а насправді для всіх) важливо щось зробити. Для когось це піднятися на Еверест, для когось грати на гітарі, для когось проводити час з друзями. Хтось хоче самоствердитись працюючи над проривним продуктом.

Ще раз: цей чувак Ву просто шукає однодумців. Щоб їх знайти він транслює своє бачення. Не згоден — отримуй виплати і шукай роботу заради грошей.

Найважливіше, немає спортсмена який досяг рівня Олімпійських ігор тренуючись 4 години на день.

Дивимось фільми про Едді Орла або про бобслеїстів з Ямайки, а взагалі таких прикладів багато. Вони тренувалися буквально пару місяців, та й то на расслабоні, але низька конкуренція дозволила пройти на ОІ.

Ми не про участь, а про результат. Там, можна прийняти громадянство Танзанії, та зіграти на шаховій олімпіаді. Але як ти грав та рівень першого розряду, так і будеш грати.

Вони тренувалися буквально пару місяців

мені лінь шукати, але є достатньо відкритої інформації про тренування топ спортсменів. вони не тренуються постійно на межі можливостей, більшість часу на середніх оборотах, роблять періодизацію та перерви, а ще вони усі хімічать ))

Це маніпуляція.
Спеціальний графік тренувань (із відпочинками) не значить «не вкладуватися». Це просто значить що на одиницю вправ потрібно робити одиницю відпочинку, щоб досягти максимального результату. При чому тут хімія?
Те що я мав на увазі, що немає спортсмену який досяг подіуму та потім казав «ви знаєте, я би міг тренуватися більше, але вирішив присвятити більше часу сім’ї». Проте є купа протилежних:

Майкл Фелпс, отримав 28 медалей на ОІ за плавання:
тренувався 5-6 років кожен день
www.youtube.com/shorts/Ii6RZJFWu6o
проводив 6 годин у басейні, потім спортзал, стречінг, масажі
www.olympics.com/...​ining-regimen-workut-diet

Мухамед Алі
тренувався 7 годин на день 6 днів на тиждень
evolve-mma.com/...​imens-what-you-can-learn
ось більш детально, але німецькою
myworkout-magazin.ch/...​-training-der-boxlegende
ось він каже що хотів відпочивати з дівчатами, але жертвував цим
www.youtube.com/shorts/yiQ76hIOgu8

Кличко
щоденні тренування, «самая большая проблема это время»
youtu.be/...​si=TN02Jv3fM-WDNAYt&t=138

Усик
тренується 6 днів на тиждень, майже цілий день
techno.nv.ua/...​ksandr-usik-50420030.html
www.zelenagazeta.com/...​sya-absolyutnyj-chempion

То й же Шварценегер
тренувався будучи в армії додатково 3 години кожен день (0:38)
www.facebook.com/...​watch/?v=1039027506514478
тренувався «день і ніч в спортзалі»
youtu.be/...​i=xvw-r2b5G8wVFfTu&t=1684

Вы упускаете тот факт, что со всеми этими чемпионами работали большие команды специалистов — тренеры, физиотерапевты, нутрициологи,массажисты, врачи, психологи и т.д. Кроме того, они правильно восстанавливаются, потому что в таком режиме работы и без восстановления спорстмен поломается через пару недель. Они еще и датчиками во время тренировок все обвешаны, чтобы следить за их состоянием и вовремя дать отдых. Ну и куча анализов почти ежедневно.
В игровых видах спортах во время сезона тренируются вообще мало. Футболисты, например, 3-4 часа. Хоккеисты НХЛ 2-3 часа и даже меньше. Ну и конечно они восстанивливаются. Большие нагрузки идут только во время предсезонки, когда закладывается физуха на весь сезон.
Но я не совсем понимаю как можно работать 80 часов в неделю без восстановления, даже сидя на фарме. Наверно так можно поработать пару-тройку недель (условный аналог сборов в спорте), когда прямо кровь из носу надо заделиверить, но в постоянном режиме такое мало кто выдержит без последствий для здоровья.

На доу раніше був тренд на статті про успішний успіх в 2-3 фулл-тайм роботи, і заробітку по 20тис. Правда в більшості це зводилось до найо* клієнтів, повної відмовою від реального життя, нервовими зривами, і в результаті — обмеженний час такої роботи в пару місяців. Проти фізіології не попреш, навіть якщо постійно сидіти на енергетиках.

Те що зі спортсменами працюють цілі команди спеціалістів не відміняє необхідності тяжкої праці.
Мені здається що той відпочинок що в них це теж не те що ми думаємо про відпочинок. Дуже багато атлетів казали (навіть хоча б із моїх ссилок) що вони може і хотіли б робити щось інше, пійти у клуб, поспати, розслабитися, пропустити тренування, відсвяткувати щось, але не могли, тому що «робота». Це і є якраз приклад зворотього work-life балансу.

Но я не совсем понимаю как можно работать 80 часов в неделю без восстановления, даже сидя на фарме.

Ось і я не розумію, я би не зміг. Але якось же воно функціонує — у світі розумової праці (у спорті зрозуміло що треба відновлюватися).

Просто те що бачу я — є купа прикладів людей на високій позиції котрі працюють КУПУ годин на тиждень (від 60 до 140, хто як декларує), від СЕО потипу скандального Маска, Безоса, Гейтса, до президентів провідних країн, як то Німеччина, ВБ чи США. Останній взагалі буквально живе на роботі.
Так, може усі вони балаболять, але деж ті хто каже зворотнє?

Навіть у моїй компанії, в соціальній Німеччині, один з директорів, середнього рівня, скасував усю свою відпустку на 8 місяців уперед тому що проект горів. І це не те що ти потім зможеш добрати днів — ні, просто в тебе пропала відпустка і все. Після певного рівня позиції ти взагалі перестаєш працювати по звичайному контракту, очікується що ти будеш завжди на зв’язку і відпочиватимеш коли зможеш, а не коли захочеш.
Чим вище ти підіймаєшься, чим більш провідною роботою ти займаєшься, чим більше відповідальності в тебе — тим менше в тебе можливостей приділяти часу собі. Зворотнього я ще не бачив.

myworkout-magazin.ch/...​-training-der-boxlegende

От так виглядає день Мохамеда Алі

4:30 Aufstehen, Meditation und Gebet
5:00 Joggen gehen (5 — 10 Kilometer)
7:00 Frühstück und viel Wasser
9:00 — 12:00 Training: Schattenboxen, Sandsack, Seilspringen, Eigengewichtstraining
12:30 Mittagessen und ausruhen
15:00 — 17:00 Sparring und Techniktraining
18:00 Abendessen, Duschen und Gebet
21:00/22:00 Schlafen gehen

4:30 прокинувся, медітація, молитва
5:00 пробіжка 5-10 км
далі він відпочиває годину чи робить щось своє, бо 5-10 км пробігаються 30-60 хвилин
7:00 сніданок
далі він теж робить щось своє, бо 2 години на сніданок — це дуже багато
9:00-12:00 тренування
12:30 обід, відпочинок
15:00-17:00 спаринги, відпрацьовування техніки
18:00 вечеря, помитися щоб не смердіти, молитва
21:00/22:00 йде баіньки

тобто тренувань у нього 5 годин на день, а коли він не тренується він їсть, відпочиває чи спить. що тут екстремального і де тут тренування по 80+ годин на тиждень?

так найсмішніше навіть не то шо тіп дупля не відбиває про шо патякає

а то шо він адвокатує за абсоютно схиблену, людожерську «позицію» якогось чорта
що до того ж бздить комуно-фашизмом за милю

та ще робе за забезплатно
па зову серДця

він адвокатує за абсоютно схиблену, людожерську «позицію» якогось чорта
що до того ж бздить комуно-фашизмом за милю

та ще робе за забезплатно
па зову серДця

це чи юнацький максималізм, чи старече недоумство — у обидвах випадках саме пройде

Добре, давай я тобі допоможу та відкрию калькулятор для тебе:
05-07 2 години +
09-12 3 години +
15-17 2 години =
7 годин
Це 6 днів на тиждень, не 5.
З відпочинком всередині чи ні, якщо нема розуміння чим це відрізняється від 4годинного робочого дня у п’ятиденці — то тут вже я нічим допомогти не можу.

Якщо ти будеш щось додумувати своє

далі він відпочиває годину
бо 5-10 км пробігаються 30-60 хвилин

то я теж можу додумати що медитацію треба включати в тренування. А ще на їжу він тратить в чотири рази більше часу ніж середня людина, бо споживання калорій в 4 рази вище.

що тут екстремального

Взагалі нічого, прокидатися о 4:30 та йти ***рити 5-10 км, кожен день так роблю. Ти, мабуть, теж о п’ятій ранку до офісу їдеш. Чи краще — вже по віддаленці о шостій тікет закриваєш. Ні, базару нуль, кілька годин у день то тут то там у тебе є. Але ти ж точно компенсуєш роботою по суботам.
Good for you.

05-07 2 години +

він іде о 5й на пробіжку 5-10 км
які ще 2 години? ))

Ти, мабуть, теж о п’ятій ранку до офісу їдеш.

це якесь диво чи шо? у мене є і були колегі, які починають працювати о п’ятій ранку — це щоб о 14pm сказати adios та піти займатися своїми справами.

Взагалі нічого, прокидатися о 4:30 та йти ***рити 5-10 км, кожен день так роблю

ну ти не робиш, це видно. але це настільки нормально для людей, які працюють з 8 до 17 та мають родину.

далі він відпочиває годину чи робить щось своє, бо 5-10 км пробігаються 30-60 хвилин

Ну.. по-перше, він суперважковік. По-друге, в цілях тренування може вимагатися повільний темп, 10 км за 60 хвилин це жовта зона, чи вона потрібна? Може треба синя?

В принципі, якщо чесно порахувати, то 2 + 3 + 2 = 8 годин. 7 *8 = 56
Не кажучи про те, що психологічна підготовка теж важлива.

якщо чесно порахувати, то 2 + 3 + 2 = 8 годин. 7 *8 = 56

якщо рахувати чесно, то 2 + 3 + 2 = 7 годин, а не 8
і 7 днів на тиждень — то ти сам придумав, в статті написано, що 6

отже якщо припустити, що Мохамед Алі 5-10 км біжить 2 години і це є частина тренування, то чесно порахувати буде 6*7=42

в ні 80+

Хакнути систему заради однієї тільки лички «був на ОІ» ≠ виступати на рівні із найкращими спортсменами всього світу.
Невже це не зрозуміло?

Тобто ви зараз рівняєте «свій власний пет-проєкт» з «весланням на галері». Скажіть, ви це свідомо так маніпулюєте чи дійсно різниці не бачите? Я схоляюсь до першого.

Ну... інколи збігаються, ти працюєш на роботі де цікаві задачі, підхід влаштовує, ...

немає спортсмена який досяг рівня Олімпійських ігор тренуючись 4 години на день.

ага
бо вони тренуються по 6-8
тобто, приблизно як робочий день
і з вихідними, навіть — тобто навіть близько не 80+ на тиждень
і в залі не живуть
і навіть, omg, з відпустками!

корочє, ви таку іррелевантну ХУЙНЮ верзете, це якийсь крінж
тим більше шо робите це задурно, па зову сєрдца

Чемпіонів, одиниці, основан масся це фізруки різного розливу, вони як раз і тягнуть основну сферу спорту, бо олімпіада це лише красива вітрина цього, сам же спорт впершу чергу це гроші, реклама, вплив, це усяляки «кружки» для дітей, щоб не бухали за гаражами, щоб не бухали батьки, а хоч рад здва на тиждень вставали із офісного крісла та доживали до 75+...та інше.

Ну мова про те і йде, що фізруки обговорюють олімпійських чемпіонів.

Мова про те що оліпіадніки хочуть щоб фізруки батрачили як олімпіадники, звісно платити їм буть як фізрукам і далі, в они їм кажуть іді за кораблем.

Мало хто йде у спорт за грошима

Це байка для бідних

неможливо стати президентом працюючи 30 годин на тиждень.

ти впевнений?

неможливо стати президентом працюючи 30 годин на тиждень

А якщо грати куєм на роялі? :-)

Нобелевським лауреатом не стають через те що переходять на чотириденку

Ахаха. Порівняв шию з пальцем.
Нагадує класика

Африкан Свиридович. Така вже в нас робота. І потім кал — це цікаво.
Мурзік. Звичайно. Кожному своє.
Саломон Самсонович. Розумієте. Мурзік Васильович, кал -дуже цікава штука. Ви помітили, то людина, коли посре, завжди оглядається, шоб побачити, скіки вона насрала і якої якості кал. Їй цікаво, а цікавість — це шлях в майбутнє.

ніколи не міг зрозуміти звязок між

High Performance = A lot of hours

+ імхо, якби інженери реально могли давати high performance 99% часу, то Scott Wu був би bottleneck-ом. Я не думаю, що в світі є багато бізнесу який має стратегію, план, метрики і беклог який би витримував 80+ продуктивних девелопмент годин.

Ну... над своїми проектами я можу продуктивно працювати 80+. Тому що мені це цікаво.
Звісно що більшість бізнес задач так не мотивують.

Про який проміжок часу йде мова?

High Performance = A lot of hours

Чувак, він китаєць. В їх культурний код закладено що ти як людина і твої потреби нічого не варті, ти маєш все своє життя працювать на того хто вище тебе по ієрархії а жалітись то взагалі смертельний гріх.

І да, показове згорання на роботі (на реальну продуктивність по*** взагаліто) є основним критерієм.

Work-life balance is bullshit. There should be no balance. Life is way more important than work. If you are working nearly as much as you’re living then you’re fucked. Fuck the work-life balance, embrace work-life Imbalance. Work less, live more.

Індійська мудрість

Цікаво, тільки я тут люблю Corporate Sween? Дуже його тема :-)

www.youtube.com/shorts/E9rteP4KSqk

він звіздобол? що таке «Corporate America»?
Ви в своїй конторі даєте сабатікали українським розробникам?

Я правильно розумію, Ву пропонує в**бувати заради «майбутнього програмної інженерії», а потім всіх в**бувальщиків звільнять і скажуть: «Селяві, вас замінив ШІ!» ?
Це про таке "майбутнє програмної інженерії Ву каже, вірно?

Нагадало анекдот.
В ресторані підходить офіціант до чоловіка:
— Що будете замовляти? Вже визначились?
— Так, звісно! Давайте бігом! Принесіть ось цю страву і оцю! І пошвидше, поки не почалось!!
Офіціант бігом побіг, підганяє повара, мало куди людина поспішає. Приносить, а чоловік знову:
— І ось цю страву теж принесіть! Тільки бігом, поки не почалось!!
Знову офіціант побіг, приносить страву. Чоловік все це швидко закидає в себе і знову каже:
— І ще десерт принесіть і вина! Бігом, поки не почалось!
Офіціант вже нервує:
— Слухайте, а що повинно початись? Ви вже стільки назамовляли... Ви зможете це все оплатити?
Чоловік роздратовано:
— Ну от, почалось...

Я правильно розумію, Ву пропонує в**бувати заради «майбутнього програмної інженерії», а потім всіх в**бувальщиків звільнять і скажуть: «Селяві, вас замінив ШІ!» ?

Він просто повертає рабство, якого начебто немає вже. Або роби, що тобі кажуть, або вали.

Ву пропонує закинути родину, друзів, хобі, розваги і все своє життя присвятити високим технологіям. Таким же був (а може і є) Ілон Маск. Звичайно, є прогрес, досягнення, високі зарплати. Але для чого це все, якщо гроші ніколи і ні на кого витрачати, а здоров’є як фізичне так і ментальне теж не безрозмірне. І як правильно помітили в комментарях нижче, найдорожчий ресурс у світі це час, котрий ні за які долари не купиш.

Так саме цікаве, що дякуючи прогресу і досягненням (ШІ) зараз маємо ситуацію коли навіть самих крутих спеціалістів звільняють, бо «їх може замінити ШІ» ©. От звідси і виходить, що чим більше працюєш, тим раніше настане час звільнення. Зато власники компанії збагатяться, це так.

зараз маємо ситуацію коли навіть самих крутих спеціалістів звільняють, бо їх може замінити ШІ

Скоріше, їх звільняють, бо вони занадто дорогі. Майже все західне IT зараз у дупі, тому компанії шукають варіанти, як заощадити.

Я спеціально змінив це на цитату. Я розумію, що це лише відмазка, але хіба це змінює сенсу?

Майже все західне IT зараз у дупі

не сци
ALG 1 + Umschulung за рахунок Jobcenter і буде новий спеціаліст

Ніхто не звільняє, тому що «може» колись там... Більше того, як на мене показник чи спеціаліст крутий простий: чи може його замінити ШІ. Більше того, звільняють зовсім по іншим причинам, ніж озвучують. Зараз просто стала ще одна дуже зручна.

От звідси і виходить, що чим більше працюєш, тим раніше настане час звільнення.

Все ж таки таких будуть звільняти останніми.

Як показала практика, в житті не так, як ви розказуєте. Ви теж СЕО?

Я звичайний розробник, який ніколи не мріяв стати CEO.

Але знову, з чим конкретно ви не згодні.

1. Ніхто не звільняє тому, що можливо у майбутньому щось може статися. Якщо відкинути особисті, то зазвичай причин дві, велʼю, яке приносить робітник, та витрати на нього. Якщо звільняють багато, там вже рандом.

2. Чим крутіше спеціаліст, там важче його замінити ШІ. Теж логічно, бо ШІ зараз це велика асоциативна памʼять плюс трансформер, який погано аналізує. Але скіл аналізувати найважливіше конкретних знаннь, як на мене.

3. Звільняють зовсім по іншим причинам, ніж озвучують. Це я бачив досить часто, коли рішення прийняти, виникає питання як його донести.

4. Все ж таки таких будуть звільняти останніми. Бо високе велʼю.

Більше того, звільняють зовсім по іншим причинам, ніж озвучують. Зараз просто стала ще одна дуже зручна.

оооот!
саме так

Не все життя, думаю мова йде про декілька років. Також можна домовитися й про академічну відпустку. Я впевнений, ці питання вирішуються.

Він пропонує зконцентруватися на цікавій задачі.

найдорожчий ресурс у світі це час, котрий ні за які долари не купиш.

людина відчуває найдорожчим то, де вона відчуває дефіцит. інша справа, що дефіцитарність у сучасному суспільстві споживання часто просто нав’язана зовні, там і сама людина розглядається як такий собі «продукт» — треба досягати, бути першим, бути кращим, а бути просто собою недостатньо.

Він пропонує вирішувати цікаві задачі. Та забезпечити життя коли це станеться, а я впевнений що це станеться. 5 чи 50 років, але станеться.

а потім всіх в**бувальщиків звільнять і скажуть: «Селяві, вас замінив ШІ!»

Спочатку замінять тих, хто дбає про work + life balance.

нащо їх заміняти, вони сидять на виплатах від держави в хатах з фіксованою арендною платою і їм по кайфу.

потогонка еще ни одной компании не принесла пользу, огромная текучка кадров, а когда уходят самые ценные, развитие останавливается и компания идет на дно до банкротства. И дурная слава очень быстро распространяется, потом туда только самые безнадежные пойдут работать

лол, дивимось на амазон, на теслу, на x/twitter зі своїм гроком який з нуля з пізнім стартом в лідери вибився, банкротство вже скоро? )

лол, дивимось на амазон, на теслу, на x/twitter

Абсолютно згоден. Особисто я також за work-life balance і ремоут, але на жаль в індустрії дуже багато прикладів надуспішних бізнесів без цього. І якщо подивитися на тенденції в BigTech і компаніях що поруч, майже всюди відбувається рух в сторону більших вимог до співробітників, швидких звільнень усіх хто не тягне і тд.

так а че ты не устроился в теслу амазон, раз они такие крутые?

x/twitter

Це ти про контору яку купили за 55 ярдів і яка зараз, добре щоб 7 коштувала?

Купили её по очевидным причинам и свои деньги покупка уже отбила, сколько бы та контора не стоила сейчас :-)

Суть не в тому. А в результаті роботи мегаефективного менеджменту.

«Экономический спад уже вынудил многие предприятия сократить часы работы, и во всех отраслях промышленности компании одна за другой соглашались ввести 10-часовой рабочий день в будни и сокращенный наполовину день по субботам. (...) эти меры, вопреки опасениям промышленников, не влекут за собой никакого экономического ущерба. Наоборот, после 1874 года работодатели, к своему немалому удивлению, обнаружили, что сокращенные рабочие часы вовсе не снижают их прибыль. Рабочие трудились более эффективно, машины работали на более высоких скоростях, перерывы на еду сокращались, процессы были оптимизированы. Понедельник превратился в полноценный рабочий день.»

Понедельник превратился в полноценный рабочий день

Нічосі, звірі якісь

цей Cognition CEO Scott Wu не враховує, що в розробці нема лінійної залежності між кількістю робочих часів і результатом. До якогось рівня є тимчасовий приріст продуктивності, потім чергова доза трудоголізма перестає «торкать» А потім наступає виснаження і коней пристрілюють.

Для ІТ це цілком дурне рішення. Можна зрозуміти обмеження на виробництві коли один станок і другий придбати треба гроші. Але додати програміста (особливо віддалено) — мінімум витрат.
При цьому очевидно що продуктивність будь-якої людини буде залежати від втоми. Після 4х годин людина вже буде працювати повільніше кожну наступну годину. Тому за 16 годин людина зробить не у двічі більше — а добре якщо на 30% більше. При цьому заплатити за це доведеться у двічі більше як за 16 годин. А якщо враховувати це овертаймом то може ще у 1.5 разів більше.
Таким чином в ІТ має сенс робити навпаки: замість одного працівника на 8 годин найняти 2х на 4 години кожен. Це буде коштувати таку саме суму, але кожен свої 4 години проведе максимально ефективно. А якщо правило про 4 години впровадити як бонус — то можна ще й зекономити! Тобто робітник може працювати 4 години якщо встиг зробити усе заплановане на день. Якщо виникли труднощі — тут вже будь ласка затримайся на усі 8 годин.
Фактично дві людини за 4 години будуть разом робити у 2 рази більше, ніж одна за 8!
Як на мене чудова альтернатива скороченням через AI. Нікого не скорочуємо — але даємо кожному AI і тепер за 4 години треба раніше робити що за 8.

Ось тільки девʼять жінок за місяць дитину не народять.

Але чим більше команда, тим більше витрачається часу на комунікації. По-друге, мова ж не йде про типовий сайт? Мова йде про R&D, там свої закони.

А де ця компанія знаходиться?

В США основний закон — Fair Labor Standards Act (FLSA):
— стандартний робочий тиждень: 40 годин;
— все, що понад 40 годин на тиждень, має оплачуватися в 1,5× від звичайної ставки (overtime pay);
Тобто, в США він буде платити 2.5 зарплати на місяць кожному працівникові? Дуже сумніваюся

В ЄС взагалі заборонено стільки працювати, в Німеччині, в середньому за 6 місяців повинно бути не більше, ніж 8 годин на день (48 год/тиждень).

ЄС взагалі заборонено стільки працювати,

працювати не заборонено
заборонено вимагати, щоб хтось працював більше ніж 40+ годин на тиждень

Щось він японску тему двинув, там щоправда ніхто не заставляє і т.д. — бізнес кульура і традиція.
Щоправда держава активно з тим стала боротись, навіть обезточують хмарочоси. Були досліди, що з такої потогонки нічого доброго не відбувається. Просто від кількості роблти її продуктивність не зростає.

Ця тема не Японська, а в принципі усієї Азії. Японія це країна де цю проблему активно підіймають бо відчувається вплив західної культури. Інші просто не бачать тут проблеми

過労死 — Karōshi, «смерть від перепрацювання») — запозичений термін з японської мови, яким означають явище раптової смерті внаслідок перепрацювання чи стресу

80 годин? це тіпа більше 13 годин 6 днів на тиждень? та я б зі звичайною компеснаціє пішов би не роздумуючи, нехай сам їбашіть як ідіот. Доречі таківимого не законні. Єнівей іще один ідіот детект.

Норм. Взяти компенсацію, почілити з пів року та потім шукати нормальну контору.
Ця всеодно більш як рік не проіснує з таким шазанутим менеджментом

Існувати воно буде роками, повільно деградувати і вироджуватись в лайно.

Та та сама може покликати назад))

Як швейцарський годинник

Зачекайте, а як же «ми сім’я», у нас же дуже важлива місія — зробити власників багатими світ краще.. )))

Скажіть це Цукербергу, він там як раз ШІ-стартаперів переманює

Найлегший вибір у житті. По собі знаю що за упахування можуть похвалити лише лікарі, яким потім носити стоси грошей щоб вони тебе з напівкоматозного стану витягнули.

Працівники навряд чи будуть ефективніше працювати. Працівники можуть і працювати хоч цілу неділю, але чи дійсно вони будуть стабільно більше виконувати працюючи 80+ годин без вигорання та швидкого падіння продуктивності?

Можливо ставка на те, що ринок на стороні роботодавця, тому він хочеспробувати стратегію — найми, вижми, як лимон, потім викинь на смітник і заміни новим із нескінченного пулу, якщо дійсно такий є.

Так яка там зп в місяць? Якщо космічна, і якщо немає сім’ї і дітей, то погарувати декілька років і забезпечити себе до кінця життя це чудовий варіант. А якщо середня по ринку, то 9 місяців компенсації просто так це теж чудовий варіант.

Експлуататори-капіталісти забули, чим подібне скінчилося 100 років тому.

Нічим? На заміну капіталістам експлуататорам які вчинили першу світову, прийшли комуністо-фашисти експлуататори в квадраті які вчинили другу світову? Я так розумію твоя пропозиція стати експлуататорами в кубі, і вчинити третю світову і увійти в кіберпанк.

“Based on the available information, there is no mention of Scott Wu, the co-founder of Cognition, being married. The provided sources discuss his professional life, his background as a competitive programmer, and the companies he has co-founded, but do not contain any information about his marital status.”

Тому і

не визнає баланс між роботою та особистим життям.

P.S. звичайно 9 зарплат, а він якщо хоче, сам може упариватись в свій бізнес з ШІ, хоч 24/7, з extreme performance culture.

Ну... візьмемо шахи. Статистично є поседерності. Які витрачають на шахи 1-2 години на добу максимум, грають в силу КМС. Навіть якщо їх запропонувати умови, вони скажуть «як так? Це ж здуріти можна! А як же Work-life баланс???»

А є топові гросмейстери, які витрачають 80+ годин на добу та досягають результатів. І без цієї працездатності вони б цей рівень не досягли. Їх цим не здивуєш.

А є топові гросмейстери, які витрачають 80+ годин на добу та досягають результатів

є якась статистика, що гросмейстери витрачають 80+ годин на добу чи то просто впевненість, що треба працювати як кінь і тоді станеш дирехтором колхозу?

Я написав топові гросмейстери. Бо в принципі виконати можна за рахунок таланту, але на цьому все закінчується. Особливо до 20-25 років треба вкладатися, далі вже можна виїзжати за рахунок багажу.

У мене рейтинг 2100, і коли я спілкуюся з гросмейстерами, відразу відчувається наскільки вони краще у темі. І це не топ рівень. Про підготовку Карлсена до матчів на першість світу є відео Дубова, який був у команді. Так, на зборах виходить 80+ годин, коли живеш та працюєш в отелі на вілі без особового простору. Про працездатність Бориса Гельфанда, Валися Іванчука ходять легенди.

Тому коли ми виходимо на передній край, то треба жити цим. Бо інакше тебе обійде той, хто займається 80+ :-)

У мене рейтинг 2100, і коли я спілкуюся з гросмейстерами, відразу відчувається наскільки вони краще у темі. І це не топ рівень.

Бо шахи абсолютно механічна гра, яка працює виключно на рефлексах, без застосування мозку. Це як старкрафт, який з ртски давно перетворився в чемпіонат по швидкості натискання кнопок. Абсолютно тупа, механічна рутинна робота.

Та ну маячня, зіграй з рибкою на 2400, і виграй, хоч з лімітом 2 години

шахи абсолютно механічна гра... Абсолютно тупа, механічна рутинна робота

а програмування?)

коли 25річний солюшен архітект кліпає круди 80год+ — творча 😍

а коли бородач под сороковнік відкриває джиру раз на тиждень — механічна! 😥

:)
в контексті шах прочитав як
— айтішник в шашки — творча
— гросмейстер в шахи — механічна

світ парадоксальний :)

колись бачив гросмейстєра що грає в поддавки чи в чапаєва? отож :)

In the beginner’s mind there are many possibilities, but in the expert’s mind there are few ©

Less is more чи wabi-sabi

Perfection leaves no room for mistakes, and without mistakes there is no discovery

ітд

для особо одарьонних рускіх срєді нас

ru.m.wikipedia.org/wiki/Поддавки

про чапаєва теж розжувати ілі сам?

Піддавки досить цікава гра, думаю що з Джобавою зіграти можна.

Ні, це не так. В мене один із родичів цим в свій час професійно займався.Якщо б це було так просто, був би вже чемпіоном:)

Ну в мене 30 тисяч годин в доті, але я також не чемпіон інта, даж в командах не грав, і ммрів в мене всього 9000. Питання не в тому чи просто стати чемпіоном, а в тому що все зводиться до того хто швидше згадає завчені комбінації. В шахматах немає рандому, абсолютно кожна партія відома заздалегідь, задача гравця просто вчасно її згадати.

Бо шахи абсолютно механічна гра, яка працює виключно на рефлексах, без застосування мозку. Це як старкрафт

Яким чином визначається механістичність? Як на мене усе просто, креба порахувати скільки калорій спалює мозок. Дослідження показують, що під час інтенсивних турнірних партій шахісти можуть витрачати від 500 до 6000 ккал на день, залежно від тривалості та напруженості гри. 6000 це дві добові норми, більше, ніж марафонець. Думаю в старкрафт можемо побачити приблизно таке саме. Тому мозок таки напружується.

на зборах виходить 80+ годин, коли живеш та працюєш в отелі на вілі без особового простору

а, ну тоді норм. бо я думала, що гросмейстери увесь час тренуються у форматі 80+ годин 6 разів на тиждень — ну як пропонує працювати цей Scott Wu

з іншого боку в принципі пофігу у яке садо-мазо граються люди, ігноруючи біологічні та фізичні обмеження тушки-фігурки.

бо я думала, що гросмейстери увесь час тренуються у форматі 80+

Гукеш, Ірігаїсі та більшіст індусів — я впевнений у цьому.

Можна пригадати Раузера, який працював над шахами 14 годин на добу та жалівся, що намагався більше, але голова не працює...

Сьогодні як раз читала про юного генія, йому 7 років, з Дніпра, він на зараз 2-х кратний чемпіон Європи. Шахами з 4 років займається. Я не знаю, скільки часу він в такому юному віці приділяє шахам. Але це вже юний феномен і талант.

7 років не показник. Це більше ознака таланту. А в топ попадуть ті хто працюють, саме тому про багатьох талантів ми чуємо один раз, а потім знаходиш рейтинг — звичайний КМС або FM. Як казав Каспаров, окрім шахового таланту треба ще талант працювати над шахами.

Про це є ціла книжка і дуже крута: Peak: Secrets from the New Science of Expertise
Але час це практично завжди дуже мінорна змінна в формулі опанування будь-чого.

Але час це практично завжди дуже мінорна змінна в формулі опанування будь-чого.

справа не в опануванні, а в тому, що людям пропонують повджобувати 80 годин на тиждень і не заради, щоб щось опанувати і не тому, що людина сама так вирішила, а тому що у СЕО нема грошей найняти більше людей, але він не визнає це, а балакає про місію. тобто приклад з гросмейстером у контексті топіка імо притягнутий за вуха

Хотів накинути на вентилятор про цього Скота Ву, а потім прочитав його біографію і бачу, що чел в свої 28 уже добився більше, ніж 99.99% людей в принципі за все життя, а ще у нього брат дуже крутий олімпіадщик і популярний на літкоді та кодфорсес. Таким людям притаманно вимагати від інших більше, ніж ті можуть, бо самі вони вкладають в це все навіть більше 80-ти годин на тиждень.

Таким людям притаманно вимагати від інших більше, ніж ті можуть, бо самі вони вкладають в це все навіть більше 80-ти годин на тиждень.

якщо людина вимагає від інших того ж самого, що робить сама, але чесно не ділиться прибутком та вигідою на рівних, а натомість балакає про місію, то вона просто намагається тих людей використовувати.

Пропонують же не фулстекам, а людям які вирішують задачу, яка ще не розвʼязана. Тобто це передній край.

Пропонують же не фулстекам, а людям які вирішують задачу, яка ще не розвʼязана. Тобто це передній край.

тобто якщо людина розв’язує задачу, яка ще не вирішена, то це оке замість того щоб запропонувати умови, що людина сама побіжала вджобувати 80+ годин на тиждень, розповідати про інженерну місію та передній край.

у радянському союзі теж такий метод застосовували, працювало не дуже добре.

у радянському союзі теж такий метод застосовували, працювало не дуже добре.

У радянському союзі можна було звільнитися та отримати 9 зарплат?

Ви дійсно думаєте, що там не створені відповідні умови? І працівників тримають силою, та в них немає вибору? Можете уявити таке?

у радянському союзі мотивували лозунгами про світле комуністичне майбутнє, а Scott Wu намагається мотивувати балачками про інженерну місію. і це замість того, щоб оплачувати овертайми на рівні, щоб люди самі з радістю вджобували

А звідки інформація, що овертайми не оплачуються на рівні? СРСР став економічним банкрутом, а Scott Wu побудував успішну компанію, яка поглинула дуже перспективний стартап. От різниця. Ефективність вимірюється прибутком.

А звідки інформація, що овертайми не оплачуються на рівні?

бо якщо все було б на рівні, то не потрібно було б розповідати про місію ))
люди б самі становилися в чергу, щоб повджобувати 80+ годин на тиждень на Скотта Ву і ще дралися за місце в черзі.

коли в контексті трудових відносин розповідають про місію, ідеали, «ми одна родина», etc. і при цьому нічого не кажуть про компенсацію, то це означає, що вам пропонують повджобувати за безкоштовно чи за ціною нижче ринка

бо якщо все було б на рівні, то не потрібно було б розповідати про місію ))

Це трохи не так. Гроші гарний мотиватор коли йдеться про знайому рутину. Але чим далі до R&D, до творчості, тим це гірше працює. Наприклад, можна пригадати, як MS почали вкладатися у створення онлайн-енциклопедії, платити професорам за статті, а в цей час група ентузіастів почала проєкт створення онлайн-енциклопедії, бо це цікаво. Перший згодом закрився. Тому не треба списувати мотивацію, тим більше, що одне не виключає інше: мотивація вирішення цікавих задач не виключає того, що за це непогано платять.

люди б самі становилися в чергу, щоб повджобувати 80+ годин на тиждень

Більшість людей не принесуть проекту жодного велью, тому толку від черги немає. Мова йде про одиниці, підхід завжди буде індивідуальним.

коли в контексті трудових відносин розповідають про місію, ідеали, «ми одна родина», etc. і при цьому нічого не кажуть про компенсацію

Ви багато знаєте історій про компенсацію в пабліку? Я завжди домовляюся особисто. Але мій досвід каже, що саме гірше це піти повджобувати 80+ годин за гроші: вигорання через місяць гарантоване, окрім ситуацій, це тобі треба закривати борг, тобто є фактори, яки тебе міцно утримують та не дають вийти. Мільйон доларів на рік чи два... Ну чесно, різниця відчувається не дуже.

чув колись про лошадь в колохозє?

Якщо гросмейстєр впахує за 300к 80год на тиждень, то він просто впахує вдвічі більше за посередність що працює за 150к 40 год на тиждень

То хто з них розумніший, спитає себе той хто впахує за 100к 20годин на тиждень ;)

Так, але для мене це радше приклад безглуздої роботи, ніж аргумент, що працювати взагалі не треба. Життя влаштоване так, що без зусиль немає досягнень. Тому мені більше подобається анекдот, де це акцентовано краще:

Вирішили вчені провести експеримент. У клітці — голодна мавпа. Під стелею висить банан. Мавпа пострибала, пострибала, потім зупинилась, озирнулась, взяла палицю і спокійно дістала банан.
Потім вирішили провести такий самий експеримент з алкоголіком. Той стрибає, стрибає, стрибає... Вчені, втративши терпіння, підказують:
— Може, подумаєш?
— А що тут думати? Треба стрибати!

ти змішуєш 80+ год/тиждень витрачені на саморозвиток і 80+ год/тиждень витрачені задля чиїхось KPI

its not the same

Життя влаштоване так, що без зусиль немає досягнень.

Ні життя влаштоване так що хтось отримав венчур на десятки мільйонів і паперовий валюейшн в мільярди але ні дня не працював, тоді як ти маєш переконувати себе що «без зусиль нема досягнень» щоб отримати шматок

Хтось отримав асети у спадок на десятки мільйонів і не працював ні дня, тоді як в тебе працюючи 80+ год на тиждень шанс заробити на такі асети (за 30 років продуктивного життя зазначу, а нада ж кадата і жить) — на межі статистичної похибки.

80год+/тиждень — приклад безглуздої роботи, це приклад алкоголіка з твого анекдота, а не приклад мавпи

ти змішуєш 80+ год/тиждень витрачені на саморозвиток

Ти ж не фронтенд пишеш у тисячний раз пікселі підганяєш? Ти вирішуєш нову задачу, навіть не для себе, а для людства. Що це, якщо не саморозвиток?

Ні життя влаштоване так що хтось отримав венчур

Ти можеш отримати венчур, спадок, але чемпіоном світу з шахів ти не станеш. Я про досягнення, а не про гроші. Думаю, для більшості співробітників гроші все не головна проблема.

Ти вирішуєш нову задачу, навіть не для себе, а для людства.

Цим займаються одиниці у колективах на сотні людей.

Більшість працює над «інтегруй А з Б», фінанси/комплаєнс/всі ISO сертифікації, інтерфейс для юзерів.

Ну.... про Congnition я нічого не знаю що там і як там. Варіанти можуть бути різні

А мог бы взять три по сто , или два по 150 и на расслабоне работать. Требования растут совсем нелинейно с зп

ну так, коли є бафер то міг би, про це й пойнт

а чел що впахує 80год+/тиждень ще буде щасливий кемарнуть в туалеті поки ніхто не бачить. Якщо це експектейшн при наймі то щоб бути перформером треба іпошить ще більше.

Може їх там в офісі внутрівенно кормлять я хз

Ні, в гройсмейстерів інакший погляд на шахи, ти хоч 24*7 грай, не допоможе

Вони не грають, а займаються. Це трохи інші речі. Особливого погляду я не бачив, але дивилися набагато більше.

Я читав про дослідження мислення саме на прикладі гросмейстерів — по суті, пояснення було, що вони бачать картинку більш наближено, і там, де першорозрядник бачить, умовно, 10 тис варіантів, і губиться в них, гросмейстер бачить 100, в яких швидко орієнтується. Окрім того, позиції оцінюються з точки зору вже зіграних раніше партій, але теж, крупноблочно. Тобто, гросмейстер апріорі відсікає неефективні продовження, і не витрачає на них час.

і там, де першорозрядник бачить, умовно, 10 тис варіантів, і губиться в них, гросмейстер бачить 100, в яких швидко орієнтується

Ще раз, для тебе це нова позиція, тому ти й губишся. Для гросмейстера це вже проаналізована позиція, яку він дивився з рушієм. Він знає як треба діяти, що проходить, що ні.

Тобто, гросмейстер апріорі відсікає неефективні продовження, і не витрачає на них час

Ну... деякі грають саме так. Але є й лічильники, які рахують все, шукають виключення. Умовно кажучи, Карлсен грає на розумінні, а от Абдусатторов більше на розрахунку.

Особливо для мене слабкість як раз в розрахунку варіантів. От, наприклад, моя партія проти Пії Крамлінг, позиційна гра на рівні, ближче до контролю дьорнувся, потім знову активізувався і знову двоходова тактика. А ось перемога на GM Стеллан Брюнел, спокійна позиційна гра, десь у середині ми двоє пропустили просту двоходову тактику, але потім зумів виграти як раз уникаючи розрахунку варіантів.

80 годин на добу кажете... Це скільки в добі годин?

Найкращий варіант, це взяти всі ці гроші і забути про цю компанію як страшний сон. Чогось багато цих СЕО переконані що їм хтось щось винен.
Життя одне, іншого не буде, витрачати його на подібну хрінь немає жодного сенсу.
Як казав персонаж марвел — жодні гроші світу не куплять тобі навіть кванту часу.

Гарна популістська приказка. Но давай на чистоту, за скільки ти продаєш свій час? 100 баксів в годину? Тобто твоє життя, виходить, нічого не коштує? )

за скільки ти продаєш свій час? 100 баксів в годину? Тобто твоє життя, виходить, нічого не коштує? )

для тебе твоє життя безцінне, для твого работодавця воно коштує 0 і він платить матюкаючись 100 баксів на годину, бо інакше ти просто працювати не будеш

Ти не відповів(а) на питання. Роботодавець то зрозуміло, ти то чому продаєш своє «безцінне» життя за 100 баксів?

От цікаво, а що має сенс в твоєму розумінні?

Учитывая что он всем сотрудникам windsurf их equity за 4 года оплатил, большая часть просто ливнет взяв 9 зарплат сверху. Там ребята уже и так мулты или просто миллионеры, им пахать по 80 часов просто незачем.

Кроме того, лица оригинальных сотрудников имаджинировали? Вестинг за 4 года они не получили, а пахать должны как все))

Там ребята уже и так мулты или просто миллионеры, им пахать по 80 часов просто незачем.

Ну... от тільки вони пахали, щоб цього досягти, та це стало звичкою.

Всі пахають, це не аргумент.

Ну... по-перше є різниця, якщо ти в сотий раз робиш одне й те саме, то користі особливо не буде. По-друге, не всі.

То, что CEO неадекватен — это понятно. Человек не может не только работать продуктивно такое время но и делать без вреда для здоровья.

Интересно получается другое. Cognition — это успешный успех вокруг AI. Наш Devin — это якобы готовый ИИ программист.
И вдруг — 6 дней в неделю и 80 часов в неделю или на улицу ... так что получается производители успешного успеха, который обещает дуракам делать за них всю работу сами упахиваются так, что вынуждены работать x2 от нормальной недели ? какая досада, а так дышали ...

Ну як би факти говорять самі за себе, саме Cognition поглинув Windsulf а не навпаки. Так що метод хоть і жосткий, але працює.

Интересно получается другое. Cognition — это успешный успех вокруг AI. Наш Devin — это якобы готовый ИИ программист.
И вдруг — 6 дней в неделю и 80 часов в неделю или на улицу ... так что получается производители успешного успеха, который обещает дуракам делать за них всю работу сами упахиваются так, что вынуждены работать x2 от нормальной недели ? какая досада, а так дышали ...

Ну якби лопати в золоту лихоманку також доводилось комусь робити

а чули таке що працівник має вкладуватися в роботу? а не просто відроблять

Чому це? Дадуть частку в бізнесі?

То ж замінити поки що треба посередніх працівників, які мріють про work-life баланс, вже буде хліб. Це поточна мета, до заміни профі трохи пізніше.

Ше одна CEO-підарасіна зірку вхопила.

Ну нічо, скоро Fuck Around stage is gonna transition to Find Out.

Він сплутав фабрику в Китаї з IT компанією.

Анакін: я займаюсь AI-IDE щоб програмісти швидше закривали таски
Падме: а за рахунок зекономленого часу перейти на трьохденний робочий тиждень?
Анакін: ...
Падме: на чотирьохденний?

Китаєць при владі це жахливо, ніколи не погоджуйтесь працювати з начальниками китайцями, тільки якщо вони на позиціях як ви

Новина неповна, до 9 зарплат там дають всю еквіті одразу

Regardless of their decision, we accelerated and cashed out all four years of equity for everyone from Windsurf, even for the 85% of employees who hadn’t hit their one year cliff. And for those who opt out, we’re providing an additional nine months of pay on top of this.

З такої колокольні зовсім навіть інша річ

Осталось понять а какие причины оставаться при такой компенсации за увольнение xD

«Журналістика» від доу ©
Вони навіть назву компанії не можуть скопіювати з першоджерела без помилок.

так хто ж в цих деталях розбереться за притомний час, там шитокрито

Я пізніше читнув як слід, з тої ж статті, але вже не писав бо замахався себе вдруге виправляти

winbuzzer.com/...​nds-80-hour-weeks-xcxwbn

читай після ;)

Equity Is a Lottery Ticket’: A Harsh Reality for Employees

короч там муть, цей ву у твітер кинув іпсо, перша чуйка мене не підвела.

Підсовуєш 1-2% з nondisclosure clause i можна писати в твітер що віддав усім їх еквіті

Ну а глобально мабуть ти все одно прав журналістика існує щоб не треба було розколупувати такі деталі. Але павло не журналіст, він комюніті менеджер :)

Лол, звичайно ж 9 зарплат, що за дурні запитання люди ставлять.
Тим паче, якщо ти в країні першого світу працював над успішним АІ-стартапом. Тебе на наступний день оферами засиплять в контори, де такої понаднормової дичини нема.

Чому тоді народ працює Cognition якщо так все просто? Там що, рабство? Паспорта відібрали? )

Чи не все так погано, чи як мінімум є якісь бонуси які перекривають овертайм?

А хто там працює? Кого набрали, на які зарплати, по якому графіку і яка текучка?

Ну і підозрюю, що тим, хто вже на борту, не пропонують 9 зарплат і миттєвого вейстингу як це запропонували екс-віндсьорфівцям..

Так можна покласти болт, працювати 8 годин чи взагалі не працювати, звільнять, заплатять ті самі 9 зарплат так як цього вимагає трудове законодавство. Причому пройде добрих пів року поки менеджерам дійде що ти х*Ї пинаєш, тобто ще пів року будеш зарплату отримувати ні за що.

заплатять ті самі 9 зарплат так як цього вимагає трудове законодавство.

Нема такого в жодній країні.

А в США звільнення одним днем це норма

у всіх цивілізованих країн це є, може не 9 зарплат (правда тут не зрозуміло тижневих, місячних), но пакет достойний, кілька місячних зарплат (в залежності від того скільки пропрацював) + unvested акції

А, стоп, це у випадку масових звільнень

Не з’явишся на мітінг об 11 ночі — поставлять на піп, потім звільнять за місяць, нічого не виплачуючи.

взагалі не працювати, звільнять, заплатять ті самі 9 зарплат так як цього вимагає трудове законодавство

господи йсу...

як то кажуть американці стикнувшись з проявами термінального слабоумія — bless your little heart, buddy

За 9 місяців воно іпнеться

Приймаю ставки

Цікаво, а як би називалася компенсація, накшалт, чайові/ бойові, родині, при умові, якщо людина(співробітник) помре від роботи? І взагалі вона передбачається? Бо ж не всі звільняться, багато буде тих, хто буде адаптуватися під нові умови. Можливо, це трохи цинічно, але помирати заради роботи — ну це занадто висока ціна.

В нас це наче називається одноразова грошова допомога у разі загибелі (смерті) на виробництві

Я більше їх маю на увазі. Тобто, пан Ву же має розуміти, що не всі потягнуть новий темп і будуть наслідки, окрім масових скорочень/звільнень.

та це все казочки, про ворклайфбаланс

Віндсьорф зараз дірка без бублика

Нугль стирив у відсьорфа кофаундера та ключових рісьорчерів, а те що залишилось другий кофаундер продав тому хто більше дасть ЙОМУ,ну от дісталось когнішен

при поглинанні було домовлено що штат потрусять і звісно це про гроші, ну або не було домовлено і всім було просто начхать

Раз 9 місяців це посильна альтернатива, то основний пакет там солідно >9 місяців на пику

Просто ву тепер треба викурити з двох сотень людей максимум, під будьяким приводом.

підійшов творчо :)

Слідкуй за руками

...we’re upfront about this in hiring

але не когнішен наймав тих людей! Їх наймав відсьорф, а потім когнішен купив те що залишилось від віндсьорф — з людьми

Ця контора загнеться раніше, бо хайпові темки перестають приносити прибуток, як тільки хайп сходить, а він вже сходить.

Завжди будуть ті, хто піде на ці умови.Тому, просто буде звільнення співробітників- прийом співробітників ітд.
Організм здох — несіть наступного.
По суті, це ж нагадує всі ці роботи у станків, заводів, складів, де люди по 10-12 годин працюють і мають 15 хвилин на туалет/ поїсти ітд.

тільки на заводах з 12 годинним робочим днем, у тебе 4х денний робочий графік, або 2 через 2, або сутки через троє, немає 6 днів по 12 годин на заводах, бо якщо роботяга буде сидіти 12 годин за станком 6 днів підряд, він рано чи пізно буде намотаним на цей станок.

Якщо саме буквально на станках / заводах працювати — то ти маєш рацію,
Щодо складів- тут в мене є знайомі, в них взагалі нефіксований графік( умовно, 5/2- це база , але якщо треба- маєш вийти ще, але , правда, за гроші додаткові). І виходять, беруть зміни.

Будут как типичные китайские работники — приходить в офис и отсыпаться втихаря в туалете, пока босс не видит

Як можна навчитися цієї звички?) Щоб так, щоб трохи виспатися.

яку до речі не виплачують, якщо чел загинув по своїй вині. А в 9/10 випадків він загинув по своїй вині, бо так написано в акті, якщо написати щось інше, то це не вигідно підприємству.

а як би називалася компенсація, накшалт, чайові/ бойові, родині, при умові, якщо людина(співробітник) помре від роботи?

називалась би «каросіві» або «карошіві» ;-)
uk.wikipedia.org/wiki/Карос

У східних культурах працювати до смерті це нормально. Тільки ось більшість європейців чи навіть американців навряд чи будуть упахуватись до смерті задля бізнесу цього Ву.

*«Східні культури» це як «Західні культури».
Що ви маєте на увазі?

в японії, кореї та китаї норм упахуватись до смерті

східні культури, це різні азіати і араби зі срак світу, у яких наднароджуваність і велика кількість людей за парканом, які також хочуть жерти, і вони якщо що, готові жерти і один одного.

це різні азіати і араби зі срак світу,

Там, где рожают по восемь человек детей нет привычки давать им приличное образование.
Обратно, низкая рождаемость объединяет Европу, Корею с Японией и страны Залива

Трохи не по темі)),але серед патріархальних українських дурнів популярна думка,що Україні теж потрібен такий рівень народжуваності 😏

Країна без народжуваності вище рівні відтворення, ще й з негативним сальдо міграції може банально перестати існувати за кілька поколінь і патріархат тут ні до чого.

При коефіцієнті фертильності 1, населення скорочується в 2 рази кожне покоління (~25 років), але при негативній міграції може ще швидше (~20 років) і населення України до 2100 року при збереженні сьогоднішніх тенденцій може бути 30*(0.5^4)=1,9 млн людей. Правда зменшення населення проходитиме дуже нерівномірно і містах мегаполісах як Київ може навіть зростати, коли в інших місцях воно скорочується, місцями до 0 (zemliak.com/...​u-vimirayuchih-sil-spiski).

У вас точно помилка в розрахунках, зменшується не населення, а нове покоління.

Це правда, але цей розрахунок не претендує на точність і має кілька важливих припущень як то «при збережені сьогоднішніх тенденцій» як я написав вище. Тобто «якщо припустити що коефіцієнт фертильності це константа і завжди, в будь який момент часу = 1».

Тоді можна дуже спрощено уявити що одночасно живуть 3 покоління:

1) Старі люди, які вже не народжують

2) Дорослі люди які заводять дітей

3) Власне діти

І за умови, коли припущення, що коефіцієнт фертильності константа і = 1 то розподіл населення для 30 млн буде (в млн)

1)17.1

2) 8.6

3) 4.3

І якщо зробити симуляцію 1 покоління то (1) зникнуть, (2) стануть (1), (3) стануть (2) і народять нових дітей. В такому випадку розмір населення через покоління буде:

1) 8.6

2) 4.3

3) 2.1

Тобто 15 млн... що і є половиною від 30 млн, які були 1 покоління назад. Тому якщо коефіцієнт фертильності завжди 1, то в 2 рази кожне покоління зменшуватиметься як нове покоління так і розмір всього населення, а не

зменшується не населення, а нове покоління.

Звичайно в реальному світі все значно складніше бо:

— Є міграція населення і сальдо міграції в Україні зазвичай негативне

— Коефіцієнт фертильності дуже динамічна величина і важко передбачити його зміну (хоча ймовірність що в Україні він виросте навіть до 2 в наступні мінімум 2 покоління близький до 0% через високу інертність і низьку базу)

— Дітей заводять все пізніше, що збільшує тривалість «покоління»

— Середня очікувана тривалість життя динамічна величина і не дорівнює 3 поколінням в 75 років. З її ростом може рости і загальна кількість населення за рахунок більшої кількості літніх людей.

У американців також жахлива робоча культура. Гарний WLB — це чисто європейська штука.

Чисто європейська фішка, це впринципі не працювати, і на роботі також. Там лайф-лайф баланс, а працюють гої, там різні поляки, турки, балканці, постсовки і тп

Так на ці стартапи китайці тік і працюють.

Забрала б компенсацію і шукала б адекватну роботу, лол

там мабуть всяких стоків напідписано з вестінгом, за які когнішен не хо листати.

нєвсьотакоднозначно

А ви що б обрали: щедру компенсацію у вигляді дев’яти зарплат чи роботу понад 80 годин на тиждень?

Подати до суду та пояснити маленькому Ву, що

компенсацію в 9 зарплат

може залишити для своїх адвокатiв

А ви швидше станете неспроможнім оплачувати послуги адвокату ніж він😛

В Америці роботодавець завжди правий, тим більше що він запропонував компенсацію

Не захочеш компенсацію і піти — через місяць отримаєш PIP, через 2 місяці звільнення через низький перформанс. І в суд ні з чим буде йти

Підписатись на коментарі