Питання до ДОУ: видалення коментарів в звичайних дописах?

Мати таку можливість під статтями — окей, так як політичні дискусії під технічними статтями нікому не потрібні.

Але на скільки правильно давати таку можливість в звичайних форумних дописах? Особливо в темах з політичним підтекстом, де завжди будуть різні думки і видалення того, що не подобається автору — якось зовсім неправильно. Особливо коли автор зловживає цим. Як приклад в сусідній гілці ТС видалив коментар, де «розповсюджували його приватне життя», але свій коментар з «деаноном» іншого користувача не видаляє

👍ПодобаєтьсяСподобалось5
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

UPD: зважаючи на резонанс і те, що експеримент з модерацією коментарів автором допису потребує допрацювання, зупиняємо цю фічу — надалі коменарі модерує команда DOU. Якщо буде інакше — повідомимо.

Дякуємо всім за фідбек!

Лишу тут текст який автор топіку так намагався приховати від людей:

Пан Скороход посягнув на святе, заявив, що він гордий за те, що служив у Збройних силах, намагаючись виставити себе ветераном. Після мого запитання, в які роки він проходив службу, він раптово заявив, що це його персональна інформація, хоча сам перед тим її озвучив і публічно цим пишався. І це у 2025 році, коли люди воюють і щодня гинуть, а він гордий, що відслужив у мирний час.

Звичайно, після такої спроби маніпуляції важко не відчути зневагу до цього персонажа.
Викривши його маніпуляції, пан Скороход дуже образився і почав видаляти коментарі, спотворювати дискусію, виривати фрази з контексту: щось приховувати, щось показувати. Виглядає що, він уявив себе місцевим мікро-пупкіним, який може закривати роти, кому захоче.

І, до речі, люди, які відслужили потрапляють у резерв і вони є набагато попереду в черзі тих випадкових людей, яких зараз хапають на вулиці. Але саме долею цих людей так сильно хоче розпоряджатися пан Дмитро, який, схоже, більше за все переживає за власну репутацію.

Очевидно що така функціональність на форумі це дурість. Просто автори можуть абузити це, як ми бачили в недавньому топіку.

Коли деяким людям дають хоч якусь владу — вони показують які вони насправді недорозвинуті ображені мавпочки, видаляючи коментарі та намагаючись показати себе головним в темі. Коли деяким людям дають бронь — вони намагаються інших відправити на війну, бо треба ж захищати країну і йти до кінця. А самі при цьому настругали трьох дітей, і вважають що хтось інший має їх захищати, і бажано потім щоб території теж відновлював хтось інший. Чому трьох чужих дітей якогось скорохода має захищати хтось інший... Черговий зашкварений персонаж на доу.

Такий от трешак відбувається навіть серед ІТ, де всі вважають що мають більший за середній рівень IQ, але от приклад автора про якого і створена ця тема доводить, що це звичайна сіра маса, якій не варто давати ніякої влади чи привілеїв, так і право голосу від подібних персонажів потрібно ще обмежувати в деяких питаннях.

Гайс, релакс, тут вже стільки аккаунтів перебанено з тисячами коментарів яким по 8-10 років просто за особисту думку, що видалення коментарів якимось рандомним тіпом це вершки;)

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

спочатку Кожаєв, тепер ось це. Доу скотився в повне дно, на яке скоро варто заходити буде лише на джоб борду

Редакціє, те, що ви надаєте «авторам яким ви вірите» привілеї, які ніде не задокументовані, виглядає як банальне «кумівство». Виправдання в стилі «це тестовий функціонал, тому ми його не оголошували» підійшов би краще для телевізора, але не для форуму людей, які можуть скласти 2+2. Те що ви не навели жодних критеріїв, як стати таким автором, а саме головне — в чому цінність такого функціоналу, окрім як тішити самолюбство цього самого «автора» прекрасно вписується в традиційне «друзям — все, решті — закон». Якщо автору не подобаються коментарії — дайте йому тільки можливість знести весь топік і все. По аналогії — якщо людина вийде в самій білизні на вулицю — на неї будуть тикати пальцем і сміятись. Щоб цього не було — достатньо дати їй можливість не виходити на вулицю в самій білизні. Людина також може дзвонити в поліцію і скаржитись що з неї сміються (читай кликати модератора), це ок. А от що не ок — так це давати їй в руки пістолет, щоб вона могла закрити рота тим хто їй не подобається.

Якщо автору не подобаються коментарії — дайте йому тільки можливість знести весь топік і все.

Не найкраща ідея — іноді обговорення в коментарях буває цікавіше самого топіка. Наразі є функціонал який дозволяє автору стерти зміст топіка, але сам топік як контейнер та коментарі залишаються і це добре. Якби моя воля — ще обмежив би видалення коментарів, щоб не можна було редагувати та видаляти свій коментар, якщо на нього вже відповіли, а то «заднім розумом усі міцні»)

Комментарий нарушает геологическую хронологию и удалён разумными минералами

надо быть ирл друзяшкой модераторов — тогда можно деанонить, оскорблять и удалять комменты, потому что твое мнение — это светоч морали

а модераторы это объяснят тем, что таким образом поддерживают создателей контента. на техническом форуме. в топике о переговорах путина и трампа.

и я считаю что это очень красиво и показательно на самом деле — как когда в колонии муравьев ты можешь наблюдать что-то типа общества в миниатюре

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

LOL Видалили попередній комент що краще б італійський сайт вижив замість DOU.
Які правила порушив цей комент?
Все, пішов їх уговорювати підняти форум :-)

Ви правда вважаєте, що побажати якомусь проєкту «здохнути» на сайті цього ж проєкту не має нести жодних наслідків? Ну от прям на повному серйозі не розумієте, що з цим не так? )

Ні не бачу взагалі жодних проблем.Та і там немає побажання «здохнути» в майбутньому, а казали про минуле якщо я памʼятаю. Тобто пост про те що раніше було краще.
Крім того ви не відповіли на питання — яке саме правило модерації порушив цей комент? А ну да — ви ж можете модерувати по принципу — подобається чи не подобається. Тобто субьективно Обьективної модерації згідно правил у вас нема
Це останній мій комент у цій помийці Можете видаляти

Тобто пост про те що раніше було краще.

Ну раніше модерувалося 1м людиною, він зрідка заходив у тему і то після численних скарг, дивився на веселуху і йшов, всім жилося добре.

Зараз 2-3 ком’юніті менеджера паралельно вриваються в тему і починають щось пояснювати, видаляти, модерувати, міняти.

Іноді працює — краще не чіпати

«Всім жилося добре» — це упередження виживання )

ви можете зробити голосувалку і здивуєтеся щодо того, як спільнота ставиться до змін на форумі і контенту за останні роки

от як раз як всім подобається цензурування, піар оп, дії, «жить стало лучше» і т.п.

За останні роки на DOU стало значно більше людей, нових проєктів, відкрилися цілі нові напрямки діяльності, і життя проєкту продовжується доволі успішно з усіх точок зору.

Завжди знайдуться ті, хто згадає як було лампово в якомусь 2010 році, і той формат, в якому спільнота існує зараз, їм ніколи не підійде. Але й DOU не може існувати ментально в 2010 році заради цих людей.

Наша задача — знаходити баланс між традиціями, і змінами, старою та новою аудиторією, неформальними відносинами і формальною системністю. Часто це вибір між майбутнім платформи і збереженням старого вайбу, до якого всі звикли. Це завжди непросто, виникають різні проблеми, але ми зростаємо, ідемо вперед, і лише закріплюємо свій статус найбільшого ком’юніті айтівців в Україні, а значить все точно не так погано як вам здається.

лише закріплюємо свій статус найбільшого ком’юніті айтівців

Можете підтвердити ці слова цифрами, як змінювалася відвідуваність форуму, активність користувачів, кількість постів на форумі тощо. у період із 2015-2025?

Ну ви ж розумієте, що я не можу вам розкривати цифри комерційного проєкту :) Але є побічні показники. Наприклад, факт того, що раніше ком’юніті займалися засновник і керівник продукту, а тепер для цього ціла окрема команда, яка ще й поповнюється (я прийшов лише два місяці тому)? :) Або скільки івентів проводиться DOU — якого рівня там спікери, яка кількість гостей?

DOU давно вже переріс поняття «форум для розробників». Це мультимодальна спільнота, якщо можна так висловитися. І форум — її важлива частка, яка теж розвивається, але вже не єдина. Ми працюємо в межах стратегії всього проєкту, і в тому числі розвиваємо форум разом з іншими частинами нашої спільноти.

а тепер для цього ціла окрема команда

Это, конечно, збс, что у нас появились отдельно выделенные люди, которые регулярно вбрасывают на форум AI сгенерированные новости, причем с большим опозданием.

Типа вот этого dou.ua/forums/topic/54972 с около-нулевым «енгейджментом»

Ну от самі бачите, наскільки все добре :)

P.S. Найсмішніше, що я дійсно для деяких тем використовую ChatGPT, щоб покращити структуру, але для свого прикладу ви обрали саме ту, де я цього якраз не робив )

Под вашим присмотром и с вашей помощью форум засирается AI слопом, вот где бы модерация помогла бы. Тут ничего смешного нет.

вбрасывают на форум AI сгенерированные новости

новини то ще пів лиха, а от коменти генеровані ллм то вже сум. один завжди відповідає простирадлом історичних фактів з вікі, в іншого завжди є посилання на шортс з ютубу, в третього — анекдот в тему, в четвертого — цитата з якогось оповідання тощо) лічильник крутиться — перегляди/лайки мутяться 😀

коменти генеровані ллм

пригадалося слово гіперінфляція (

DOU давно вже переріс поняття «форум для розробників».

Пора робити новий форум, dou вже переріс в щось там)

Заходьте до лампового чатику t.me/embeddedkyiv

DOU давно вже переріс поняття «форум для розробників».

це вам тільки хочеться щоб це було.

Тут переважна більшість знаходиться 10+ років. Тому, і багато запитань щодо " старих" учасників, попри те, що багато хто з ким тут сперечався, але коменти один одного не видаляли:)
Раніше або Макс тут шаблею махав, щоб анархії не було, або Волошин Сергій.

Не переважна більшість :) Значна кількість, і ми поважаємо всіх, хто був з нами давно. Просто й залишатися одним і тим же впродовж десятиріч теж не вийде.

Можливо, тих, хто відписує тут. Але я гадки не маю, скільки просто читаючих, але не відписуючих. І коли в них створені акаунти.

Ну це навіть не має великого значення, в будь-якому разі до тих, хто з нами роками, ми будемо прислухатися. Це насправді дуже важливий фактор завжди в наших командних обговореннях, ми в будь-яких, найменших змінах думаємо, як це вплине на вас — я от як новачок у команді на це вже звернув увагу. Всі шукають баланс так, щоб зберегти якомога більше «старої гвардії», якщо треба провести якісь зміни. Ніхто не ставиться до цього легковажно.

Може, якось підняти питання повернення/ деблокування деяких юзерів , якщо там не все смертельно?)

Наврядче вони повернуться.

Щоб підняти це питання, гадаю, треба першою чергою бажання самих юзерів. З усіма готові до діалогу.

Зрозуміла. Я не знала теж цього. Можна вас , будь ласка, попросити, що коли ви оновите правила/ фічі ітд- проапдейть тут або топіком, або якось проінформувати.
А чи можна так зробити, щоб ви проінформували , над якими фічами для покращення будете працювати? Чи так не можна? Можливо, це даже буде краще заздалегідь, ніж де-факто.

Оскільки я не можу говорити за всю команду і рішення у нас приймаються колегіально, відповім дипломатично: ми працюємо над тим, щоб було краще інформування про нові фічі, зміни і так далі. Також є певна дискусія щодо правил і модерації в команді. Це поки все, що я можу сказати. Мені правда дещо незручно зараз коментувати, оскільки я поки не дуже в тому статусі, щоб робити якісь суперофіційні заяви :) Це спілкування, яким я тут з вами займаюсь, це більше моя ініціатива, бо я а) хочу познайомитися з людьми б) сам людина зі «старого інтернету» і банально скучив за форумами і оцим всім вайбом )

то голосувалка по вашому б не показала б «температуру по палаті»?

Як не дивно, але не показала б ) Поговоріть зі знайомими продактами, дізнайтеся, як саме зазвичай в створенні/розвитку продукту враховується думка користувачів — опитування не завжди дають корисні результати. Це ж про Генрі Форда і його фальшиву, але влучну цитату про «більш швидкого коня» ) Думка з опитування важлива, цікава, але в контексті загальних даних.

не завжди дають

але в більшості випадків дають)
бо якщо більшість користувачів, каже що фіча їм не подобається чи вони не користуються, то мабуть треба прислухатися до користувачів...

але це дійсно коли мова про вільне спілкування

Прислухатися можна по-різному. Опитування — один зі способів. Важливий. Інший спосіб — дані про реальну поведінку і юзкейси. Найкраще і те, і інше разом.

Є різні користувачі. Імовірно, старі користувачі не приносили фінансів.
Себто, зараз буде пріоритет на читачів в RWLock.

неправильний висновок. Закон онлайн-світів № скількись там: коли гравці (користувачі) чогось просять, є велика імовірність, що вони будуть дуже сильно жалітись, коли побачать наслідок з цієї зміни.
Якщо люди чогось хочуть, вони часто НЕ оцінюють наслідки введення цієї фічі.
Прикладів таких повно.

як і повно прикладів, коли користувачі просять і ця фіча їм потрібна...
і це не про онлайн світи, це про продукт загалом

більше того, тут більше про те коли користувачі кажуть, коли ФІЧА їм не потрібна

правильно. Так пан Олександр і сказав: ми проводимо опитування, але це для нас не указ, а лише дані для аналізу. Якщо користувачі щось хочуть/ні, то не факт, що розробник це зробить саме так.
Як і в реальному світі.

ми проводимо опитування

про яке я спитав? де?

стоп, неправильно прочитав, вибачаюсь. Він відписав, що опитування не проводяться, а використовують інші механіки. Ну-у-у-у-у-у-у. З однієї сторони — це погано. З іншої — я в реалі бачу як проводяться опитування і результат, який вони дають

лол
це просто геніальна думка)
в продукті для користувачів не враховується думка цих самих користувачів.

Ну зато в цілому зрозуміло чому доу такий який він е.
Добре хоч не зносите функціонал (той же календар) який був створений ше за часів коли воно робилось для користувачів, а не для продактів.

Не треба, будь ласка, маніпулювати :) Я прямо сказав: думка користувачів враховується. З’ясовувати цю думку можна різними способами, і прямі опитування — лише один із них, і не завжди найдостовірніший. Дані аналітики, як користувачі користуються платформою, теж дають розуміння. А в ідеалі — це все робити разом, що ми й робимо — і питаємо напряму, коли треба, і дивимося на дані. Дуже дивно, що на форумі айтівців, людей з аналітичним складом розуму, чомусь дехто не вірить в data-driven підходи :)

це ви, а не я цілу гілку доводите що опитування не потрібні так как продактам видніше.
просто класика як від плішивого — но они же не специалисты!

У вас сильна позиція тому як нема альтернатив і багато кто звик вже до вас, які б ви не були.
Ресурс застряг десь у 2007 і замість покращення та розвитку ви навпаки робите дивні кроки в сторону погіршення.

цей топік дуже гарно висвітлює «думку народу» так сказати.
Зрозуміло шо багато хто в read-only але всеодно можна зробити «якісь висновки».
Місцями не навіть смішно:
— ви розказуете про модерацію, а люди доводять шо стало тільки гірше і ботів ви не зносите так як живих людей
— доводите шо все «честно» і прозоро, а люди з прикладами показують шо алгоритми у вас явно не «прозорі»
— відстоюйте думку що все з чим вас піймали некрасивим це А-Б тести, але в кожному випадку якось дивно відстежуються горизонтальні зв’язки

Боти та десятицентова армія може вам і зроблять дуже красиві графіки з показниками, але з таким підходом реальних людей ви будете лише губити.

це ви, а не я цілу гілку доводите що опитування не потрібні так как продактам видніше.

Відверто кажучи, я цим займаюся з особистої ініціативи :) Ну, і я б з радістю поговорив про щось більш глибоке, аніж доводив давні аксіоми про те, що висловлена людьми думка не завжди співпадає з тим, як вони справді користуються продуктом. Але тему обираєте ви.

У вас сильна позиція тому як нема альтернатив і багато кто звик вже до вас, які б ви не були.

Ну, сам факт того, що за понад два десятиліття альтернатив так і не з’явилося, напевно каже про те, що для цього було недостатньо стимулів. DOU — не без проблем, але вочевидь жодна з наших проблем не стояла так гостро, щоб хтось не психанув і сказав «піду побудую своє IT-ком’юніті з ну ви самі знаєте з чим». Значить, попри всі проблеми, DOU все ще комфортне і привабливе місце.

— ви розказуете про модерацію, а люди доводять шо стало тільки гірше і ботів ви не зносите так як живих людей

Прямо зараз я займаюся оновленою концепцією модерації, яку представлю на суд команди, і якщо у мене все вийде, я впевнений, що стане краще. Вона буде дуже схожа на те, про що ви кажете. Але більше я нічого не можу сказати, уже це зайве напевно.

— доводите шо все «честно» і прозоро, а люди з прикладами показують шо алгоритми у вас явно не «прозорі»

Про будь-який алгоритм ви можете напряму спитати Сергія Волошина, він вже і тут відповідав, як вони працюють. Може не з конкретними цифрами, вагами і коефами, але загальний принцип — не секрет.

— відстоюйте думку що все з чим вас піймали некрасивим це А-Б тести, але в кожному випадку якось дивно відстежуються горизонтальні зв’язки

Ну ні, для А-Б тесту цьому конкретному випадку дійсно не вистачало об’єктивності, і я не пам’ятаю, щоб хтось тут від нас казав саме про такий тест.

Це звичайний тест для окремої аудиторії. Я багато працював в геймдеві, там такі закриті тести для довірених користувачів нормальна практика, ми ще й NDA підписувати змушували в деяких випадках.

Тут треба прийняти, що в нас є і буде коло людей, які давно з нами, які багато зробили і роблять для ком’юніті, і які готові нам допомагати значно більше середнього, яким ми будемо довіряти такі речі. Але ми зрозуміли, що надалі це має відбуватися більш прозоро, особливо у випадках функцій, які впливають на всіх — як от було з цією. І ще я просуваю певні ідеї, які можуть залучити до розвитку спільноти значно більше людей, але там вже як піде. Якщо щось вийде, оголосимо.

DOU все ще комфортне і привабливе місце.

Ні

За останні роки на DOU стало значно більше людей, нових проєктів, відкрилися цілі нові напрямки діяльності, і життя проєкту продовжується доволі успішно з усіх точок зору.

мощно возрастаєт дєнь ото дня процент жиров у маслі

Це останній мій комент у цій помийці Можете видаляти

F

Ви правда вважаєте, що побажати якомусь проєкту «здохнути» на сайті цього ж проєкту не має нести жодних наслідків?

«Какая шаткая система, если её может разрушить пригоршня ягод.» ©

Та ніби нічого не зруйнувалося ) Але банальну культуру спілкування без побажань будь-кому здохнути (нам, нашій компанії, іншим людям чи компаніям чи комусь ще, крім русні) ми будемо підтримувати.

а давайте я вам приклад покажу цікавий стосовно подвійних стандартів.
от тут — dou.ua/...​rums/topic/52896/#2946820
Сергій Моренець пропонував діючому військовослужбовцю ЗСУ випилити себе — там було саме «випилити» а не «вийди». Але в Сергія я так розумію була «модерська» опція редагування навіть після того, як на його меседж відповіли?) це так?
Ви підтримуєете його культуру спілкування? не будете видаляти його повідомлення? Сергій міняв текст повідомлення? Сергій наближена особа яка робить внесок і все таке?

Сергій Моренець не міг нічого зробити з цим своїм коментарем за межами того, що міг зробити звичайний користувач, оскільки топік був не його, а Олега Жинтички.

Фіча, про яку йде мова, була доступна лише автору у власному топіку, і лише на видалення коментарів — при чому кожне таке видалення залишало слід. Всі застосування цієї фічі там, де вони були, ви бачили.

У нас з вами відбулося в іншій гілці щойно схожа історія. Я побачив ваш коментар з одного речення, написав відповідь, оновив сторінку — а там ще новий абзац з’явився вже після моєї відповіді, тобто поки я писав свою відповідь, ви свій комент доповнили. Ймовірно, те саме відбулося і в тій ситуації — якщо ви прям точно пам’ятаєте, що зміст був іншим. Це все в рамках стандартної функціональності для всіх користувачів.

Що стосується змісту того коментаря, можу висловити лише свою особисту думку (оскільки я не був тоді в команді DOU). Він є емоційним, але людина побажала вийти зі спільноти, а не випилити себе чи здохнути (як у цьому випадку), це дуже різні речі. Хоча перше — це теж так собі, але ну емоційна розмова. Хотілося б, щоб було все менш емоційно, будемо над цим працювати.

не, старик, ну ты тоже сравнил
верифицированный Сергей Моренец — Евангелист и Пароход, и какой-то неверифицированный аккаунт

Оскорбление чувств комьюнити менеджеров

Они не просто удалили коммент — они забанили акк, обиженки)

А теперь по делу: форум, на котором уже 10 лет не могут прикрутить пагинацию и форматирование комментов, зато вместо этого внедряют странные «фичи» типа удаления неприятного по желанию левой пятки хер знает кого, AI slop, говно в ленте с 200 просмотров — я бы заменил на итальянский сайт без колебаний. Ах как жаль что выжил ДОУ а не итальянский сайт

P.S акк не разбанивайте, давно было пора свалить из этой помойки

той сайт не вижив доречі не через спад інтересу, а через те що його почали досити і «орг» просто забив з цим боротися

Тю блін як тут не згадати «Це інтернет дєтка, тут можуть постать на.уй»

«Це інтернет дєтка, тут можуть постать на.уй»

Пам’ятаю прадавні доінтернетні часи і фідонет ехоконференцію «tyt.bce.hacpem» — ось там по справжньому матюкались:
ru.wikipedia.org/wiki/TYT.BCE.HACPEM

Те що відбувається зараз — так, легка сварка за чаркою чаю в Інституті шляхетних дівчат)

Я помню когда на форумах рядом с каждым сообщением был счетчик нарушений автора, вот это были годные времена.

Надо привыкать к новой версии:

«Это интернет детка, тут тебе расскажут какой ты умный, сильный, целеустремленный, делаешь все правильно, выглядишь збс и вообще лапочка»

Форум з високим рівнем емоційної підтримки. :)

Це все зумери прийшли, споганили нам форуми.

у того пана просто якась неприязнь до Львівян)

замість того, щоб пропонувати варіанти рішень — просто розказати, як все лежить на плечах Львів’ян, які поїхали до Німеччини)

в того пана світогляд на піску
посипався — дискомфорт

але любо спостерігати як прошивка соціуму у ньому вертиться

А давайте цикл топіків про всі подібні «фічі» доу. Тому как видалення коментарів «працює» не для усіх авторів.
Функціоналу «для обраних» у них вистачае, можна просто порівняти всі стрічки з прямим виводом по датам і зрозуміти шо «популярне» та «залайкане» насправді не зовсім таким е (або взагалі ні). Вангую що все можна «порішати» прям як в нульових, треба тільки до «правильних» людей «правильно» звернутись.

У них досі в 2025 році інтеграція з іншими сервісами в «ручному» режимі и видалення цих данних тільки через прямий запит на пошту до адміністрації.
При тому що трекерами і іншим «дивним» функціоналом ресурс обмазан в декілька слоїв.

«порішати» прям як в нульових,

У нулевих форуми були диким заходом де можна було взагалі усе Хіба що матюки зірочками замінювались. Ех, п@здаті були часи
UPD Ну добре, були де не де модератори. І модератор це була волонтерська більш посада, це було дуже круто — Модератор. Але зазвичай були чіткі правила модерації і свій почесний титул можна було втратити якщо сильно нахабніти

Так я під нульовими не форуми тих часів мав на увазі.

Зараз нажаль форуми більш мертві чим живі

коментарі видаляють тільки слабаки!

Повертаю вам, спільното, ваші дорогоцінні коментарі, які я у вас забрав. Можете ставити лайки, адже вам цього так хотілося. Якщо ще кілька коментарів сюди не потрапили, то виключно тому, що у мене дуже багато листів на пошті, і я і так витратив свій час, щоб їх знайти. Якщо знайдете, де саме я «посилав на фронт» чи «видавав себе за ветерана», чекаю на посилання. Єдине, що я стверджував: передача росіянам Краматорська не зупинить війну. Можете кожен день перечитувати ці найвеличніші коментарі та насолоджуватись, як ви й хотіли. Я відверто розчарований тим, що учасники спільноти стали на захист коментарів, які взагалі не стосувалися теми дискусії, але мене звинуватили у видаленні «іншої точки зору». Якщо ви бачите цю дорогоцінну точку зору, яку ви так хотіли захистити, в цих коментарях, то ви перемогли. Вони знову опубліковані. Святкуйте.

Serhii D
І теж дуже радий що ти наплодив відприсків і можеш тут безпечно заявляти який ти патріот.

Serhii D
Ти нікчема.

Мій коментар (був видалений мною разом із гілкою)
Я вам чітко відповів: ви мені ніхто, щоб я відповідав на ваші запитання в стилі допиту. Ви хотіли дізнатись факти про мене? Я написав так, як є. Чорним по білому. Не більше і не менше. Все інше — ваша хвора фантазія. На ти пораджу звертатись до працівників джоб-центру, якщо не боїтесь, що уріжуть допомогу. До мене на ви. Нікчемами раджу називати людей, яких бачите в очі. Якщо боїтеся отримати за таке в табло, почніть зі своєї мами, вона вас побереже, ok?

Serhii D
До тебе буду звертатись, ей ти, шматок лайна ...

Serhii D
Мені абсолютно нічого не трегерить, я просто додаю контексту для людей. Це не фуйсбук, а ви не політик, ’я патріот і мій вибір жити тут’ це абсолютно порожні слова. Де дії? І що ви готові зробити, щоб Донецьку область не віддали і нам всім порекомендуєте робити щоб цього не сталось? Тут не голосування, тут життя людей кожень день платяться і тільки за те росіян сповільнють, а не зупиняють.

Oleg Gelya
дешева маніпуляція. тут питання до автору, чому він не захищає кордони... але то скоріш риторично...

Oleksandr Poliukhovych
Твою мать. Звідки ж такі олігофени беруться.
В мене двоюріднього брата ТЦК дуже сильно побили і катували. Зате ось такий мудень буде розказувати що в ТЦК все нормально бо він нічого такого не бачить. В мене рідний брат, віддав своє життя захищаючи Україну, так ТЦК загубили його медаль і всі документи, щоб не можна було отримати виплати.
Такі мразоти яки захищають цих НКВдешників повинні в перших рядах стояти на захист вітчизни.

Oleksandr Poliukhovych
Ти і не відповідаєш за свої слова. Ти пропонуєш всім по факту воювати за території, але щоб це був не ти. Чим ти кращий? Я ще розумію коли закликають до цього військові, але ти ж воювати не будеш. Ти готовий мабуть сотнями-тисячами життів пожертвувати інших людей, але не себе. Ти пишеш про переписування квартири. Якщо б це принесло мир — я б переписав. А так, не ти ж втратив когось на цій війні. Так можна чужими руками воювати довго.

Serhii D
Ти так і не зрозумів. Ти дутий патріот, який маніпулятивно заявляє, що служив у ЗСУ, аби люди подумали, що ти ветеран. А коли тебе запитали про роки служби, ти одразу злився. Я взагалі не ліз у твоє приватне життя чи твій LinkedIn, я говорю лише по суті твоїх слів, написаних тут.
Ти, маючи можливість не служити, розповідаєш, що ти великий патріот, і намагаєшся показати моральну перевагу. Ти просто НІКЧЕМА. Ось і все.

Реально обратись за помощью, у тебя жена и ребенок, им не надо, чтоб у тебя крыша окончательно поехала и они остались сами.

Не волнуйтесь, Артём, у меня крыша не поехала. Со мной всё нормально. Но поубавилось желания ассоциировать себя с сообществом, которое толпой решило травить человека за удаление нескольких комментариев о «кусках говна», «олигофренах» + «расскажи, почему ты не на фронте» и сколько «опрысков» ты наплодил. Я думаю, в этом топике можно основать религиозную секту свидетелей Serhii D, который всем расскажет о «фальсификации скриншотов» и «редактировании комментариев в базе», как он это уже делал. Мне это больше не интересно. Ответил по-русски, потому что вы написали по-русски, считайте за знак уважения.

Ви видалили мій коментар який цього не містив, не треба маніпулювати.

Зараз знайду ваш коментар і поверну вам. Не хвилюйтесь і не плачте, все буде добре з вашим дітищем.

Та не треба, я його повторно запостив тоді )
Справа не в поверненні, а ваших твердженнях про ті видалення які не зовсім відповідають дійсності.

Як і інші коментатори рекомендую вам відпочити від цієї теми взагалі. Ви це дуже гостро сприймаєте і ваша ретроспективна памʼять вас підводить.

Ну, ви ж вирішили мене вночі потурбувати з цим питанням. А що, вважаєте, що ваш коментар був по темі дискусії? Це теж обговорення автора. Вміє автор чи не вміє «в дискусії». Маєте на увазі дискусії про що? Дискусії про мене?

Я би хотів, щоб мені вказали на видалення хоч одного коментаря про Трампа і обмін територій безвідносно до моєї особи. Якщо реально десь був видалений чийсь коментар про Трампа, я вибачусь перед цією людиною. У темі 250 коментарів про Трампа, і, здається, жоден не було видалено. Хоча я брав участь у цих дискусіях, і вони були гарячі, і зі мною були не згодні, і я був не згоден. Але не схоже, що там були видалення.

Поправте мене, якщо це не так. Я готовий це обговорити публічно.

Маніпуляції знову.

Форум це асинхронна платформа для спілкування. Тому взагалі не важливо коли я писав. Крім того відписавши в публічну гілку обговорення некоректно впринципі вживати слова по типу потурбувати.

Далі щодо мого коментаря. По перше хочу відмітити що він не містив того про що ви писали постом вище, а саме образ чи обговорення вашої відстрочки чи сімʼї. Саме це вказує що видалення були і через інші причини крім тих на яких ви фокусуєте увагу.

Вам здалось що мій коментар був не по темі топіку і через це ви його видалили. Тут також не погоджусь з вами, так як коментар стосувався подій які відбувалися в топіку, то він уже автоматично по темі.

Крім того зараз той коментар який продублюваний в топіку знаходиться там в топі по лайкам, що говорить про те що та думка знайшла відгук у спільноти, що також опосередковано підтверджує що він по темі. Крім того це показує що таку думку мав не я один.

На мою думку ви не вмієте вести дискусію через занадто велику експресію та маніпуляції, але основна причина такої моєї думки це видалення коментарів які вам не подобаються (мій коментар як приклад).

Ви занадто гостро реагуєте на справедливу критику.

Та навіть на образи в інтернеті не варто так гостро реагувати, банально щоб спокійнішим бути.

Щодо видалення конкретно образ, не маю нічого проти.

Ваш коментар не відносився до дискусії про пропозиції Дональда Трампа, а був складовою цькування автора топіка. Ви заявили, що я «все видаляю». Я запитав, що я видалив про Трампа? Зараз ви звинувачуєте мене в маніпуляціях, що стало вже звичною справою. А в чому маніпуляції? Це цілком предметне запитання. Я просто хочу знати, скільки коментарів про Трампа видалено. Ви можете зайти в топік та подивитися, що там 250 коментарів за темою, і всі на місці. Це називається, «все видаляє»?

Там куча комментариев, которые не относились к теме, но не были удалены. Совпадение?

Ось ваш коментар, насолоджуйтесь.

Volodymyr Dvernytskyi

dou.ua/...​rs/volodymyr-dvernytskyi

Який сенс сюди писати коли автор видаляє все?

Рекомендую ігнорувати топіки автора, не важливо про що він там пише, коли автор не вміє в дискусії. (Незалежно від теми)

Просто для роздумів учасникам форуму.

Ознаки нарцисизму включають завищене почуття власної значущості, потребу в захопленні, брак емпатії, маніпулятивну поведінку та переконаність у власній унікальності. Також, нарциси часто не здатні критично оцінювати себе, схильні до експлуатації інших та мають труднощі у підтримці стабільних стосунків.

Основні ознаки нарцисизму:
Завищене почуття власної значущості
Потреба в захопленні
Брак емпатії
Маніпулятивна поведінка
Переконаність у власній унікальності
Схильність до фантазій про успіх
Нездатність до критичної самооцінки
Експлуатація інших
Труднощі у стосунках
Висока чутливість до критики
Зарозумілість
Заздрість

Гайс, релакс, тут вже стільки аккаунтів перебанено з тисячами коментарів яким по 8-10 років просто за особисту думку, що видалення коментарів якимось рандомним тіпом це вершки;)

Марія Дубініна Head of Community в DOU.ua
автори мають більше свободи і бажання публікувати щось толкове на ДОУ, коли знають, що якісь коменти, які їм не подобаються, можна видалити

можливо, питання в тому, яка мета автора...

1) спілкування, як обмін думками рівних учасників... це одна справа... творчість... генерація ідей... це завдання форуму...

2) інша фаза... з 100500 коментів... витиснути щось корисне...
щоб нікого не дратувати, можна зберегти сторінку собі на диск... і там вже видаляти і редагувати коменти... залишаючи лише цінну інформацію

Питання ще в тому, яка мета коментаторів. Крім обміну думками, можуть бути ще такі варіанти:

— отримати інформацію про приватне життя автора;
— принизити автора;
— написати різноманітну брехню про автора.

Якщо ціль як автора, так і коментаторів — обмін думками, то видалення коментарів не наробить шкоди.

Якщо ціль як автора, так і коментаторів — обмін думками, то видалення коментарів не наробить шкоди.

коли у однієї з сторін прав більше — більше можливостей для маніпуляцій — це вже не те

Лол, открой свой «пост» и почитай его.

«Обмін територіями» за Трампом: нашу долю вирішують без нас
Як повідомляє Українська правда, президент Трамп заявив на брифінгу, що між Україною та Росією має відбутися «обмін територіями». Знову долю українців вирішують без українців? Чим одні території України відрізняються від інших територій України? Чи означає «обмін», що Сили оборони України повинні відступити з земель, які росіянам не вдалося захопити за 11 років війни? Чи не стане це прецедентом, який остаточно закріпить у сучасному світі владу сили замість верховенства права? Цікаво почути думку спільноти.

Это ВСЕ что написнао в вашем «посте».

Это тупой low effort контент, большая часть коментов этом топике содержала больше слов и была более осмысленной.

Вот за вот этот low effort вы получаете право решать судьбу 300 комментариев, написанных несколькими дестяками людей, и при этом рассказывать как вы несете разумное, доброе, светлое и помогаете модераторам, а все остальные не понимают вашего вклада в развитие ресурса.

1) дивно, але я не бачу можливості видаляти коментарі у своїх топіках...
може така опція тільки для авторизованих авторів ?
якщо так, не розумію смислу такого обмеження
---------------------------------------
2) на мою думку...
у чому смисл давати автору топіка можливість видаляти коменти?
ясно для чого — щоб розвантажити модераторів ДОУ
---------------------------------------
3) що таке зловживання цим правом?
це коли автор топіку видаляє не тільки коментарі з образами (типу «ти дурень»)
але й просто — іншу точку зору...

я з таким стикався на різних форумах... але від модераторів форуму...
останній раз — минулого місяця на ДОУ, коли Ася видалила кілька моїх коментів і забанила...

ось за цю історичну фотку протестів у нашій столиці... мене забанили на тиждень )))
res.cloudinary.com/...​/jbmsgtkwzagtzasg7y3s.jpg

чому так сталося?
тому що на ДОУ з’явилося одразу кілька тем, які підтримували картонні протести...
а я був настроєний скептично...
але в мене не було кнопки видаляти коментарі, чи когось банити...
так шо, так вести дискусію нечесно )
------------------------------------
4) повертаючись до теми топіку...

я все-таки за те, щоб у авторів топіків (в т.ч. неавторизованих) була можливість видаляти будь-які коментарі...

нормальні автори не будуть зловживати цим правом (як і нормальні модератори ДОУ)
якось так...

є ж можливості... не читати цей топік... або скаржитися модераторам на маніпуляції...
адміністрація може попередити автора, або заблокувати...

є ж можливості... не читати цей топік...

Чтоб не читать топик, нужно знать, что автор упоротый, а не нормальный человек. а пока не прочитаешь и не пойдешь в коменты, этого не узнаешь.

Давайте введем рейтинг авторов и комментаторов, чтоб можно было им оставлять отзывы. А если у снужинок от этого будет пригорать, не показывать им самим этот рейтинг.

Чтоб не читать топик, нужно знать, что автор упоротый, а не нормальный человек. а пока не прочитаешь и не пойдешь в коменты, этого не узнаешь.

це спочатку... поступово ж запам’ятовується, і далі фільтрується швидше

рейтинг авторов и комментаторов, чтоб можно было им оставлять отзывы.

мабуть це було б цікаво... просто тоді від зовнішніх тем спілкування буде зміщуватися на обговорення один одного

p.s. ще краще — один лайк — 1 гривня на рахунок автора )

А ще треба додати кнопочку «приховати дописи від автора».

це коли автор топіку видаляє не тільки коментарі з образами (типу «ти дурень»)
але й просто — іншу точку зору...

От я теж так вважаю. Я готовий пізніше провести ревізію здійснених мною видалень, щоб обʼєктивно оцінити: чи дійсно я видаляв іншу точку зору? У мене всі ці коментарі є на пошті. Коли матиму час, можу створити окремий топік, де будуть опубліковані всі видалені коментарі, та спільнота зможе дати оцінку, які з них були по темі, а які ні. Усім так сподобалось котити на мене бочку, між тим видалень іншої точки зору по темі дискусії, власне, не пригадую.

Я готовий пізніше провести ревізію здійснених мною видалень, щоб обʼєктивно оцінити: чи дійсно я видаляв іншу точку зору? У мене всі ці коментарі є на пошті. Коли матиму час, можу створити окремий топік, де будуть опубліковані всі видалені коментарі, та спільнота зможе дати оцінку, які з них були по темі, а які ні.

Дозволь дати пораду (яку ти не просив), але ми все таки на публічному форумі. Відпочинь трохи він інтернету. Якщо потрібно, то звернутись до психолога не така уже і погана ідея. І спокійніше реагувати на критику. Тут проблема в тому що ви так нічого і не зрозуміли. Нікому не потрібні ці відновлені коментарі, і нікому нецікаво давати оцінку діям які уже відбулись. Світ не крутиться навколо вас. Ви такий сами гвинтик у цій системі як і тисячі учасників dou. Буде купа нових тем в яких можна буде показати свій пил. Коли скільки дров наламано, можливо варто зупунитись і зробити відпочинок собі на пару днів і підійти до цього всього зі свіжою головою? Сама ідея щоб відновлювати коментарі і створювати для цього окрему тему — абсурдна сама по собі.

Дякую, це слушні поради. Я теж думаю над тим, щоб не заходити на DOU на деякий час. І, звичайно, я поспілкуюсь про цю проблему з психотерапевтом. Абсолютно нормально — подбати про себе.

У той же час для мене важливо надати спільноті та команді DOU інформацію та аналітику, що конкретно там було видалено і чому. Тому що коли люди кажуть, що я «наполеон» і тер іншу точку зору, це насправді не відповідає фактам і бʼє по мені особисто. Тому я схиляюсь до того, що потрібно за деякий час такий документ сформувати й представити.

Тема була про Трампа та обмін територіями. Серед видалених коментарів, а вони всі збереглися у мене на пошті, я взагалі не знаходжу нічого по темі дискусії. Можливо, щось прогледів, але поки що я не можу швидко знайти хоч один коментар, який був видалений за принципом незгоди з точкою зору.

Видалені коментарі обʼєднує те, що вони були спрямовані на обговорення моєї особи, і я видаляв їх, бо вважав, що це порушує мою приватність. Частина з цих коментарів містила образи. Частину я видалив саме за перехід кордонів приватності.

Спільнота хотіла дізнатись факти про мене в темі про Трампа? Вона їх дізналась. Моє прохання до спільноти тільки одне: припинити звинувачувати мене в тому, нібито я видаляв іншу точку зору. По-перше, це твердження кидає тінь на експеримент DOU з самостійною модерацією тем авторами. По-друге, для мене особисто принципово довести, що в моїй темі не було, як тут писали, «Північної Кореї».

Для того, щоб зробити обʼєктивні висновки, потрібно знати:
1) відсоток лайки серед видалених коментарів;
2) відсоток коментарів з обговоренням особи автора теми;
3) і в цілому відсоток коментарів, які не стосувалися теми.

Поздравляю, мы незаметно перешли из стадии «сильные люди создают хорошие времена» в стадию «хорошие времена создают слабых людей», и администрация DOU автивно подсела на этот тренд.

В 2020 году и далее не будет места для обсуждения конфликтных вопросов, споров, переходов на личности и живой дискуссии. У людей, выросших в фейсбуке, а потом тиктоке на бесконечных фидах, сгенерированных алгоритмами (а не на анонимных имейл рассылках и анонимных phpbb форумах), низкая толератность и очень высокая чувствительность ко всему, они не привыкли видеть мнение, отличное от их собственного. Им не нужна дискуссия, им не нужна аргументация, им не нужно общение с другими людьми с разными идеями.

Раньше мы переходили в личное «безопасное пространство», закрывая браузер и переключаясь на какое-то другое занятие. Новое поколение хочет чтоб личное «безопасное пространство» следовало за ними куда бы они не шли, и они не пойдут туда, где им это безопасное пространство не предоставят. Ответ ДОУ: приходите к нам, мы вам создадим ютную эхо камеру, которую вы сможете подсчистить от контента и неугодных людей, которые у вас вызывает батхерт огорчают.

Все это долгосрочно приведет к фрагментации и деградации комьюнити, снижению уровня интеллектуальности, к исчезновению острых и конструктивных мнений.

«Мне не нравится, что он про меня что-то написал» — комент удален
«Я написал статью, значит я решаю, что правда, а что нет» — коменты, котоыре идут против мнения автора удаляются
«Если я напишу что-то провокационное, меня удалят» — в итоге комментаторы будут только писать абсолютно нейтральную или только позитивную/льстивую хрень, чтоб заслужить милость у автора.

Если администарция ДОУ думает, что это приведет к ним люедй нового поколения — сорян, но эти люди не имеют лояльности к платформе, они имеют лояльность только к себе и своему Я, и они свалят отсюда как только появится более «безопасный и конформистский» ресурс.

Для тех, кто думает, что все ЗБС, я вам скажу что дальше: персонализированная лента на dou.ua/forums, shadow banning и персонализированные AI комментаторы под каждой темой и под каждым коментом. Вы хотите, чтоб теплый ламповый ДОУ в это превратился? Тогда кушайте что дают и не задавайте вопросов.

Тут проблема в тому, що більшість коментаторів доу від страху перед кацапами вже не здатні раціонально мислити, не уявляють як можна не погоджуватись стати раком перед москвою та функціонують в інтернеті у якості безкоштовних ботів для травлі будь-кого, хто ще не став схожим на них.

більшість коментаторів доу від страху перед кацапами вже не здатні раціонально мислити, не уявляють як можна не погоджуватись стати раком перед москвою та функціонують в інтернеті у якості безкоштовних ботів для травлі будь-кого, хто ще не став схожим на них.

ти зараз намагався образити співрозмовників (значить заслуговуєш на покарання) ?
так чи ні?

Не ображаю, а констатую явище, при цьому жодних конкретних персонажів не згадую, тобто на особистості не переходжу. Стосовно покарання, от, наприклад, після серії поразок та вторгнення військ Ганнібала до Італії, римський сенат видав закон за яким дозволили страчувати всіх громадян, як цивільних так і військових, хто висловлювався за укладання миру з Карфагеном. А могли ж піти шляхом українських капітулянтів — стати раком та частиною КаРФагену)

жодних конкретних персонажів не згадую, тобто на особистості не переходжу.

ясно.. отак заходиш у коменти в ютубі... і там кожне третє повідомлення — українскька влада корумована і тд.
усі точно знають... але конкретики не дають... бо в такому разі потрібні докази )

Чувак, ти що вперше на доу? Докази, імена та конкретика капітулянства тут у кожній темі хоч якось пов’язаній з війною.

докази — в суді...

до речі, ти використовуєш багато метафор... мабуть гуманітарій?

Давно в інтернетах не бачив такого епічного самозливу, як у темі, про яку йде мова. Особливо кумедно, що у Дмитра в профілі стільки пафосних регалій наче він в інтернеті вже тертий-перетертий калач, а так банально стригерився. Зайшов би на якийсь форчан взагалі б припадок зловив напевно.
Дмитру б радив знести тему зовсім, трохи відпочити від мережі, а потім продовжити писати не-політичні статті, сподіваючись, що все якось забудеться.

Це не пафосні регалії. Я розповів на сторінці про те, чого мені вдалося досягнути крок за кроком, і чим я пишаюся.

Усі, хто знайомий зі мною особисто, знають, що я щиро висловлюю на форумі свої думки, а в своєму фейсбуці, який навмисно доступний обмеженому колу людей, ділюся реальними фактами зі свого життя. Я не ховаюся за ширмою.

Дійсно був шокований новиною про «обмін територіями» і створив топік для того, щоб підсвітити цю проблему в спільноті.

Мені прикро, що на мене було вилито багато бруду. Здивувало, що на фронт мене посилають люди, які не служать, і я на це вказав. Можливо, грубо, але я не шкодую. Смішно було читати, нібито в мене троє дітей, я видаю себе за ветерана і посилаю всіх на фронт. Одні вигадки перемішалися з іншими, і всі почали обговорювати людину з моїм імʼям, з якою я не маю нічого спільного.

Зрештою якщо спільнота так хотіла дізнатися факти про мене, я їх надав.

І так, я був щирий, коли написав про дідівські могили. Тут пишуть, що я «апелював до ВПО». Я ні до кого не апелював. Там особисто мої бабуся і дідусь поховані. І, так, мені це болить.

орієнтація на Форчан — що може бути краще? Який ти молодець *смайлик з сердечком

Функція добра. Пропоную залишити, автор теми повинен мати більше прав. Ви прийшли в його кімнату в його топік. (йому вирішувати з ким розмовляти)

* Коментар відредаговано з огляду на наявність особистої інформації та персональних даних

* Коментар відредаговано з огляду на наявність особистої інформації та персональних даних

До речі, у мене одна дитина, а не три, як стверджують коментатори DOU.

Один ребенок, про которого ты знаешь. А комментаторы могут об этом знать немного больше, чем ты сам.

А, он воно що! Дякую, мені не вистачало трохи гумору. Посміхнувся. :)

Усі пусі, бідну бусінку не беруть воювати, у той час як навіть списаних військових з 4-ма контузіями за день оформлюють на контракт знову (з власної ініціативи, звісно). Краще б нічого не писав.

Якщо на фронті, то я готовий від таких людей вислухати.

А ось це взагалі повне дно, бо ти чомусь себе прирівняв до людей, які воюють за твою ніжну дупу. Хоча жодного морального права на це не маєш.

Ще одне: на Майдані був багато хто, але це перший раз бачу, щоб хтось принижував тих, хто вийшов на Майдан в якийсь не такий день. Дно, повне дно.

А нікого я тут не прирівняв. Просто біженці зі Львова в Німеччині — не ті, від кого я очікую почути якісь закиди. Нехай за собою слідкують. Закиди від військових — будь ласка. Особисто поставлю лайк і вийду в приватні повідомлення, якщо будуть конкретні пропозиції. Ви військовий?

Тобі вже відповідають не біженці зі Львова, а ті самі ВПО, які втратили все і до яких ти апелював у своїй темі.

Я ні до кого не апелював, а поділився тим, що відчуваю. Бусінкою не вам мене називати, навіть якщо втратили все. Себе, мабуть, бусінкою не вважаєте? Чому тоді причепилися до людини, з якою не знайомі? Захотілось долучитись до цькування? Давайте, вперед. «Бусінка», «усі пусі». Атакуйте того, хто в завідомо слабшій позиції. Адже я не приховую своєї особи та надав чутливі факти, а вашого прізвища ніхто не бачить і нічого про вас не знає.

Чувак, как сторонний наблюдатель, которому нет до тебя дела: как минимум отдохни от интернета, а лучше обратись за помощью к психотерапевту, потому что то, что ты делаешь это не нормально.

Одно дело когда с кем-то поругался в интернете, другое — когда тертий день за ним гоняешься по разным топикам и пытаешься что-то доказать и чем-то угрожаешь. Просто оставь это и займись чем-то полезным. Это все к добру не доведет.

Дмитро, не зважайте на маячню всіх цих переляканих капітулянтів

Прям якихось «декілька» тисяч?

лише декілька тисяч людей

Хочете про це поспілкуватись? Наведу історичні факти плюс трохи емоцій. Україна як проєвропейська демократія існує, тому що в певний момент в ніч на 19 лютого 2014 Євген Нищук закликав нечисельних протестувальників не повертатись спинами до беркутів, які наступали на Майдан. Коли в Києві догоряв Будинок профспілок, приїхав автобус з майданівцями зі Львова, і вони змінили тих, хто втомився. Цей автобус для мене символ. Якби не було цих людей, країну би втратили ще тоді. Відчуття були змішані, тому що зранку 19 лютого 2014 на Майдані чекали на мільйон людей, а не 2-3 тисячі, які прийшли. 3 мільйони киян закрились в своїх квартирах перед тим, як загинула Небесна сотня. І вийшли лише потім. Я цими фактами когось «принизив», як тут написали? Напишіть мені, що все було не так.

перед цим були штурми державних адміністрацій (наприклад, 1.12.2013 року у Києві)

тобто малочисельні революціонери намагалися захопити державну владу?
натовп ставив на коліна держслужбовців?

це така «проєвропейська демократія»? )

один з моїх акк вже в бані, доу дуже потужна організація)

Очевидно що така функціональність на форумі це дурість. Просто автори можуть абузити це, як ми бачили в недавньому топіку.

Не «можуть», а «неодмінно будуть». Бо «синдром вахтера».

Як воркераунд на кожну тему, яку обговорити хочеться, але автор може зловживати видалянням коментів, одразу створювати тему двійник із посиланням на оригінальну, і обговорювати там

Вважаю, втікачі після 22.02.2022 мають бути вилучені з доу, бо всі їхні коментарі зводяться до одного: переконати інших, що не вони такі, а життя таке.

а що таке втікач ? є юридичний термін такий?

Так, є, ось ru.wikipedia.org/wiki/Невозвращенцы
На тб торонто навіть цілий ролик з рік тому вийшов, де вони дуже кумедно намагаються засудити невозвращенцев не використовуючи слово невозвращенец, бо ну декомунізація ж, некомільфо

можливо не юридичне пояснення, але хоча б вичерпне визначення

Як твоя хвороба називається?

у него нафронт головного мозга. по розкладу хвороб относится до тяжких. пригоден к службе на интернет-форумах и в чатах телеги

Чи можна втікачем вважати Змія Пліскіна? Бо він і з Нью-Йорку втік і з Лос-Анджелеса?

А якщо втік 21.02.2022? Міг же ж і повернутись, паскуда. Але вирішив кинути Батьківщину напризволяще. Таких також треба вилучити з доу, з конфіскацією!

Коли деяким людям дають хоч якусь владу — вони показують які вони насправді недорозвинуті ображені мавпочки, видаляючи коментарі та намагаючись показати себе головним в темі. Коли деяким людям дають бронь — вони намагаються інших відправити на війну, бо треба ж захищати країну і йти до кінця. А самі при цьому настругали трьох дітей, і вважають що хтось інший має їх захищати, і бажано потім щоб території теж відновлював хтось інший. Чому трьох чужих дітей якогось скорохода має захищати хтось інший... Черговий зашкварений персонаж на доу.

Такий от трешак відбувається навіть серед ІТ, де всі вважають що мають більший за середній рівень IQ, але от приклад автора про якого і створена ця тема доводить, що це звичайна сіра маса, якій не варто давати ніякої влади чи привілеїв, так і право голосу від подібних персонажів потрібно ще обмежувати в деяких питаннях.

Це в Україні так склалось. Бо посередній айтішничок, отримуючи навіть 2500 usd, вже багатший за 70% населення, а тому одразу з’являється ця напускна «елітарність», яка зі справжньою елітарністю не має нічого спільного. У Європах-Америках пересічний кнопкодав нічим не ліпший за середнього працівника по економіці. Єдине що трохи більше шансів домовитись про ремоут. В чому власне і пересвідчились ті, хто там.

У Європах-Америках пересічний кнопкодав нічим не ліпший за середнього працівника по економіці.

По зарплатні може й не ліпший і це непогано. Але якщо будь якого «формошльопа» можна поставити працювати в умовний макдональдс і він буде норм робити після стандартного навчання, то зворотня рокіровка не спрацює — будь який працівник макдональдса не зможе формошльопити, навіть після курсів.

Підписуюсь під кожним словом. Не погоджуюсь тільки, що варто виділяти тут якось ІТ. Серед журналістів можна часто зустріти таких кадрів, які готові відправляти воювати всіх крім рідних і себе, тому що у них бронювання. Для таких людей розгрібати жар чужими руками — це улюблене заняття. Не вони ж потім будуть ховати загиблих на війні — це ж не їх рідні, для них це всього навсього якісь «ноунейми», і їх життя нічого не вартує. Такі лицеміри дратують найбільше. Інколи дуже важко стриматись щоб таким не відповісти.

Это классика, принцип — умри сегодня ты, а завтра я.

Доречі як так вийшло що коментар який має суттєво більше лайків dou.ua/...​rums/topic/55096/#2994846 відсутній в топі, а коментар автора топіку про мене, який має набагато менше лайків в топі? Це теж якась нова неанонсована фіча ДОУ ?

Для того, щоб в топ потрапляли найбільш цікаві коментарі враховується не тільки не тільки кількість лайків, а й різні параметри, наприклад, довжина коментаря, наявність цитат, профіль автора і т.п.

враховується не тільки не тільки кількість лайків, а й різні параметри, наприклад, довжина коментаря, наявність цитат, профіль автора і т.п.

..довжина.. кхм, гусари мовчати! колір шкіри, гендер, кредитна історія, майнове становище, пращури прибули до Америки у 1620 році на «Мейфлауер» та інше ;-)
ааа, я спіймав DOU на сегрегації! відсуджу мільйони і розбагатію))

Тобто у 2025 році у вас все це робиться ще ручками?

Лишу тут текст який автор топіку так намагався приховати від людей:

Пан Скороход посягнув на святе, заявив, що він гордий за те, що служив у Збройних силах, намагаючись виставити себе ветераном. Після мого запитання, в які роки він проходив службу, він раптово заявив, що це його персональна інформація, хоча сам перед тим її озвучив і публічно цим пишався. І це у 2025 році, коли люди воюють і щодня гинуть, а він гордий, що відслужив у мирний час.

Звичайно, після такої спроби маніпуляції важко не відчути зневагу до цього персонажа.
Викривши його маніпуляції, пан Скороход дуже образився і почав видаляти коментарі, спотворювати дискусію, виривати фрази з контексту: щось приховувати, щось показувати. Виглядає що, він уявив себе місцевим мікро-пупкіним, який може закривати роти, кому захоче.

І, до речі, люди, які відслужили потрапляють у резерв і вони є набагато попереду в черзі тих випадкових людей, яких зараз хапають на вулиці. Але саме долею цих людей так сильно хоче розпоряджатися пан Дмитро, який, схоже, більше за все переживає за власну репутацію.

Виключно ваша видумка та маніпуляція. Ніде і ніколи не називав себе ветераном.

я автора топіка не захищаю, але так..на подумати

що відслужив у мирний час.

не підкажете це в які роки? бо мені щось здається що війна з 14го почалася....і тоді мобілізація теж була..

, які відслужили потрапляють у резерв і вони є набагато попереду в черзі тих випадкових людей, яких зараз хапають на вулиці.

І типу якщо служив один раз, то тепер маєш ще раз іти, а потім ще раз? бо ти ж попереду інших людей? Типу як «черная метка»?

Ви не правильно зрозуміли що пробують донести автору. Йому пробували донести, що якщо він сам не воює, то він не має права розказувати як інші повинні віддавати життя захищаючи територію і його сім’ю по факту. Тому що, це доволі лицемірно виглядає.

Це все контекст, він сказав що гордий, що служив в збройних силах, а служба в збройних силах це і є підготовка резерву для війни. Що отримав навчання він гордий, але чомусь не застосовував його для діла.

не підкажете це в які роки? бо мені щось здається що війна з 14го почалася....і тоді мобілізація теж була..

так я в нього і запитав в які роки, він звичайно ж не відповів. Плюс він уже підтвердив, що він не ветеран.

не має права розказувати
Тому що, це доволі лицемірно виглядає.

я з цим згоден — тому і сказав, що не захищаю,
але ряд «в які роки — в які вч — в яком званіі — на якій посаді», це пряме продовження «по якій статті сидів»)

але ряд «в які роки — в які вч — в яком званіі — на якій посаді», це пряме продовження "по якій статті сидів")

це не спроба докопатись, просто спроба взнати чи людина ветеран чи ні. Просто фраза, що я патріот і гордий що проходив службу у збройних силах у 2025 звучить просто крінжово як на мене. Я теж проходив службу в збройних силах і мені б в голову не прийшло цим хвалитись в 2025 чи у 2014 році.

Сергію, крінжово звучить твій дойоб, щоб я тобі розказував про себе. Ти хто, бляха, такий, щоб я на твої допити реагував? Хулі ти до мене причепився? Розкажи краще, як живеться в Німеччині на біженській допомозі втікачу зі Львова? І що там зі «сфальшованими скриншотами»? Тіпа проїхали, що ти пробалаболився?

Я теж проходив службу в збройних силах

Так ось ти щойно цим і «похвалився», хіба не так? Ти хотів дізнатись, чому я не на фронті? А не хочеш сам розказати спільноті, чому ти не на фронті? Давай, вперед! Чи ти думаєш, що дойобуватись тут можна лише до мене?

Я тебе открою секрет, твоя имя и фамилия до сих пор светится в ссылке на твой профиль dou.ua/users/dmitrij-skorohod, и осталась в вебархиве.

Це для мене не секрет. В цьому є щось погане?

Сергію, крінжово звучить твій дойоб, щоб я тобі розказував про себе. Ти хто, бляха, такий, щоб я на твої допити реагував? Хулі ти до мене причепився? Розкажи краще, як живеться в Німеччині на біженській
допомозі втікачу зі Львова?

Поржав, ну ти і клоун=)

@dou, я вчора писав «ну ти і клоун» на один з його коментів, але чогось ви видалили комент)

Вам не здається що з такими коментарями Діма веде себе як клоун?

Це такий крінж вважати що от твоя "відстрочка«(і не важливо по якій причині) дуже важлива і справжня, а от у Serhii D не важлива чи взагалі липова. І що ти маєш повне право не воювати та їздити за кордон, а хтось зі Львову не має такого права.... Черговий раз доводиш що ти «особливий».

ви маєте претензії до деяких коментаторів, але при цьому самі ви ввічливим спілкуванням не відрізняєтеся. плюс до того ж включили «адміністративний ресурс» — що сприймається досить негативно. Можливо ряд коментарів стосовно вас були неприйнятними і це погано, але ряд тих, які ви видалили — не були образливими, але розходилися з вашою позицією. ви самі і переходили на особистості та переходили на узагальнення (про тих самих львів’ян). Загалом ваша комукація в публічному просторі залишає бажати кращого і навіть токсична іноді. остигніть і прорефлексуйте. мені здається ви не отримали підтримку своєї позиції в тому числі в силу свого стилю коммунікації. Перші коментарі були з месседжем, що ви не можете вимагати боротьбу за щось від когось, коли самі в ній не приймаєте участь, але подальша ваша комунікація була невдала і переросла в срач в тому числі з вашого боку. Тому ви і не знайшли підтримки, імхо.

і проблема не в тому що він не пішов на війну, проблема в тому, що він заявляє, що ні кроку назад з Донбасу, а сам прийняти участь у війні не хоче, щоб збільшити субʼєктність України.

Поцікавтеся — скільки домовленостей кацапи порушили у 2014 , 2022

Якщо він служив просто строкову службу десь до повномасштабки, то строковиків в зону бойових дій не відправляли. Тож, те, що в цей час десь там проходила АТО/ООС не робила ветеранами тих, хто в той момент служив в тилу. І мобілізація тоді зовсім по-іншому була. Тоді служили в АТО/ООС і діти вищого крерівництва країни, та й мобілізація проходила в чітко оговореній кількості на чітко оговорений термір і людина чітко знала, коли вона повернеться додому.

І типу якщо служив один раз, то тепер маєш ще раз іти, а потім ще раз? бо ти ж попереду інших людей? Типу як «черная метка».

Ні, не так. «Відслужив — значить навчаний, вже не треба перепроходити БЗВП і людину можна швидше задіяти в завданнях по обороні країни від російських загарбників».

Ось так точніше.

УДОЛИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИ

УДОЛИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИ

Та хай залишає свою маячню. Така ж ахінея, як і все інше, що тут про мене писали.

Все ж таки «приватне життя» і «деанон» — це різні речі.

І спільнота DOU вже встигла підсвітити поведінку ТС.

Все ж таки «приватне життя» і «деанон» — це різні речі.

Тут би посперечався, бо якщо людина не хочете залишати своє прізвище, а хтось за неї це робить, то це близько до того, щоб хтось розповів скільки у кого дітей

встигла підсвітити поведінку ТС.

ТС спочатку видалив цей коментар, і Володимиру прийшлось продублювати. І де гарантія, що ТС знову не видалить?

"приватне життя"

А що саме з приватного життя обговорилось, того що він сам не сказав ?

Дивно що він той коментар не видалив. Всі коментарі які якимось чином не подобались автору — всі затерті.

Він видалив перший як тільки він зібрав багато лайків, це вже наступний, ідентичний попередньому.

А з якої причини я мав його видалити? Конкретно ваші, Олександре, коментарі в тій темі були видалені мною за порушення правил спільноти: вони містили не просто якісь абстрактні образи, а конкретно нецензурну лайку. І я на цьому наполягаю. Так, видалення багатьох коментарів було спірним. Але ваші підлягали видаленню гарантовано. Вони є у мене на пошті. Готовий вам відправити, і ви можете запостити повторно. Я офіційно подам скаргу, щоб на цей раз видалив модератор, і ви були задоволені маркуванням.

Ви і видалили оригінальний коментар на який посилається Ярослав. Мені немає про що з вами дискутувати. Ось людина описала все те що я міг би повторити dou.ua/...​rums/topic/55132/#2995776 , але сенсу не бачу це робити. Ви видалили коментарі, які навіть не містили образ. Тому перестаньте маніпулювати фактами. Я і так пересилив себе щоб перейти на «ви», тому що поваги до вас за те що ви робите, та як себе ведете — нуль. Людина яка оправдовує звірства ТЦК, сама при тому не маючи жодного відношення до війська — від мене повагу точно ніколи не отримає. Подорослішайте і навчіться відповідати за свої вчинки. Дискусію завершено!

Так, видалив декілька коментарів не по темі обговорення. Але це не ваш кейс.

Конкретно ваші коментарі порушували правила спільноти та містили ознаки кримінального правопорушення, адже ви принижували військовослужбовців ТЦК та СП. Якщо готові понести відповідальність за свої слова, я пропоную запитати у DOU, чи погодяться вони відновити ваш коментар, щоб я міг звернутися в правоохоронні органи.

От і дізнаємось, чи це я, як тут пишуть, «наполеон», чи на видалення були підстави.

Погрози на донос?)

Та вже нема куди нижче падати

Таким людям як ви небезпечно давати будь яку владу 😀

Тю, хіба ж це проблема. Ось Sergey Zhornak заскрінив dou.ua/...​rums/topic/55096/#2995413 Робіть що хочете насправді. Я і так зараз у судах таскаюсь, по втрачених документах які ТЦК загубили щоб не було виплат батькам за життя яке віддав їх син (мій рідний брат). Плюс-мінус одна справа він якогось Дмитра Скорохода нічого не змінить. Дійте. В мене вже юрист є. Можу навіть вам розцінки підказати якщо потрібно.

Я не про те, що на скріні, а про те, що чомусь залишилося поза скріном.

Як я і написав. Подавайте в суд, якщо у вас є з чим туди йти. Зустрінемось в суді.
PS: Вам би краще зупинитись. Який сенс закопувати себе ще глибше? Невже по коментарям користувачів доу ви не бачите. що щось робите не так?

Та не потрібно мені з вами судитися. Нехай буде на вашій совісті.

Шановний, чи звернувся ти хоча б декілька разів до правоохоронних органів, коли бачив, як браві воєни ТЦК примусово затримують цивільних чоловіків? Виглядає так, що всі ті образи в твій адрес були цілком логічними.

Шановний, чи звернувся ти хоча б декілька разів до правоохоронних органів, коли бачив, як браві воєни ТЦК примусово затримують цивільних чоловіків?

А що робити якщо поліцейський стоїть поруч і толерує дії ТЦК — до кого звертатися? я бачив багато таких відео.
Ось так, поступово, українці перетворюються на мудрих мавпочок з відомої скульптури: «нічого не бачу, нічого не чую, нічого нікому не скажу».

Так, видалення багатьох коментарів було спірним

Та бо це Доу якусь тупу фічу придумав.
Пости на форумах можуть видаляти модератори, в цьому є смисл.
А не дядько під 40 який плаче від коментів в «його» топіку

Враховуючи ситуацію у сусідньому топіку, де автор видаляє все, що йде в розріз з його позицією, а потім ще й вибірково відновлює коментарі (яким чином цікаво), то ця фіча — повне дно.

той автор біполярку зловив, коли його ображають — це видалення, але коли він ображає — це норм. Коли його факти з життя озвучують — це видалення, а кли він таке робить — це норм) ще й спочатку відповів на частину коментарів, а потім їх видлив, залишивши свої відповіді)

і модерації доу такий низькоякісний контент собі мати норм, бо нічого ж не сталось, всього навсього коли заходять почитати навіть не топік, а 100+ коментарів — читати це неможливо через ті видалення.

після того трешу читати про видачу прав «довіреним авторам» від модерації доу тут в коментах — дуже весело)
особливо коли сама модерація навіть не банить тіпів які погрожують напряму в коментарях)

Привіт!

Ми не анонсували цю фічу публічно, але деяким авторам дозволяємо видаляти коментарі під своїми дописами, за аналогією дописів у власних соцмережах.

Ця фіча не буде широко використовуватись, проте в рідкісних випадках, коли теми дописів — холіварні і гарячі, ми даємо таку можливість авторам, ким довіряємо.

Додамо дисклеймер для таких дописів, що автор самостійно модерує коментарі, щоб спільнота одразу це розуміла.

Дякую за розяснення.

На мою думку, враховуючи досвід сусіднього топіку, то це не найкраща фіча і я б залишив видалення на розсуд модераторів, так як шанс того, що «правила» будуть працювати в 1 сторону — сильно менший.

Або хоча б додав якійсь обмеження, що не можна видаляти коментарі, де 3+ лайка, і не можна видаляти коментар раніше ніж через годину. Бо в тому ж сусідньому топіку були коментарі, які набирали 10+ лайків, які потім автор видаляв «бо не по темі топіку», хоча цей топік по суті не для нього, а для спільноти. І якщо спільнота підтримує якусь думку (яка не порушує правил форуму), то чому її можна заткнути в односторонньому порядку.

На жаль, тут не буде однозачного «добре» чи «погано». Тому ця фіча дуже обмежена. Бо користь від неї теж є — автори мають більше свободи і бажання публікувати щось толкове на ДОУ, коли знають, що якісь коменти, які їм не подобаються, можна видалити (вибачте, так працює людська психологія).

Цією фічею практично не користуються, до речі, це більше стосується «політичних тем», до того ж, ми бачимо, що видаляє модератор, і якщо щось піде не так — вирішимо питання.

Бо користь від неї теж є — автори мають більше свободи і бажання публікувати щось толкове на ДОУ, коли знають, що якісь коменти, які їм не подобаються, можна видалити (вибачте, так працює людська психологія).

Так, я розумію, тому і написав в пості, що давати таку можливість в статтях — цілком підходить. Але в дописах, особливо де ТС питає думку користувачів, а потім коли вона не подобається, то видаляє — сумнівний підхід.

Вот як приклад видалення цього коментаря

Коментар видалено автором допису ☺

Він не по темі? — так
Чи вартий він видалення — на мою думку ні. тут немає ні образ, ні розкриття персональної інформації. Тут дуже багато топіків, де тема починається одним, а переростає в зовсім інше і це нормально, бо це жива дискусія. А обурення викликає що 1 користувач може видалити що завгодно, а інші можуть тільки дивитись як їх коментарі видаляються не по зрозумілим причинам

Ось тут з вами згодна, не хотілося б, щоб коментарі видалялися без вагомих причин. Проте ми обрали спробувати дати автору більше свободи — вважайте це експериментом.
Поміркуємо, що можна зробити з цим.

Скажіть, будь ласка, Максу що ми не дуже в захваті від цієї фічі. Або перший млинець не вдався, як то кажуть. Дякую.

Це не перший млинець, це експеримент. Вони бувають різні — вдалі і не дуже. На разі ми вимкнули цю фічу. А Максу можете сказати вільно і самостійно і що завгодно :)

не буде однозачного «добре» чи «погано»

якщо почитати фідбек, порахувати лайки в тому топку — на мою думку достатньо однозначно. Читати оте напівпотерте — неможливо.

Ви ж сказали що це фіча для холіварних та гарячих темах, це по вашому щось толкове?)

Бо користь від неї теж є — автори мають більше свободи і бажання публікувати щось толкове на ДОУ, коли знають, що якісь коменти, які їм не подобаються, можна видалити (вибачте, так працює людська психологія).

Это идиотизм и это так не работает.

У людей, которые способны написать что-то толоковое, которые имеют опыт публикации и общения, не будет припекать от того, что в коментах кто-то что-то не то написал.

Желание что-то писать для этого сайта (или сами статью, или комментарии под статьями) убивает неопределенность модерации, а именно пре-модерация статей, которая тут уже убила желание писать статьи у всех адекватных людей, а теперь еще и модерация коментов рандомными людьми с непонятной мотивацией, непонятными психическим состоянием.

Другими словами, я не буду тратить время на то, чтоб написать статью, которая может быть снята каком-то комьюнити редактором, которые даже понять не может о чем написано, я не буду тратить время писать коменты на форуме, где они рандомно удаляются.

Вы уже накосячили с пре-модерацией статей и топиков и этот ущерб исправить не получится, потому что вернуть доверние людей очень сложно. Я могу признать, что вцелом с модерацией коментов до этого момента на ДОУ все было в принципе ОК (до момента пока не прикрыли dou.ua/moderation, но давайте не будем об этом). И вы сейчас активно пытаетесь это поломать.

Марія Дубініна, дайте и мне доступ к админке, мне надо потереть некоторых умников под МОИМИ коментами. Честно обещаю что не буду банить рандомных людей и тереть хороший контент (могу предоставить справку/рекомендацию от психиатра, у которого я стою на учете)

от психиатра, у которого я стою на учете

причина? )

Раньше уже рассказывал, не хочу повторятсья. Лучше не лезть в это дело, поверь мне.

У людей, которые способны написать что-то толоковое, которые имеют опыт публикации и общения

Це не так :) Точніше, досвід публікації і досвід спілкування — це якраз різні речі. Людина цілком може писати корисні й цікаві пости, запускати захопливі дискусії, але при цьому бути чутливою та емоційною, важко сприймати критику, і навіть досвід цього не змінить, бо це темперамент, він не змінюється впродовж життя, хіба що випрацьовуються копінгові механізми, але все одно темперамент вилізає. Я сам з таких людей, і хоча «я давно в інтернеті», не завжди мені вдається стримуватися і сприймати якісь речі з відстані.

В усьому іншому бачу багато здравого у тому, що ви кажете, і навіть з дечим погоджусь.

Це не так :) Точніше, досвід публікації і досвід спілкування — це якраз різні речі.

Человек не научится писать что-то толковое, если он не учавствует в обсуждении написанного им контента. Потому что без фидбека и его анализа он не сможет начать с нуля «я пишу полную хрень которая бы лучше не была написана вообще» до «я пишу что-то годное, что людям интересно и что вызывает дискуссию».

Людина цілком може писати корисні й цікаві пости, запускати захопливі дискусії, але при цьому бути чутливою та емоційною

Все начинают чувствительными и эмоциональными, но со временем находят возможность переступить через барьер, дистанцироваться от эмоций, видеть смысл за формой, и даже вести адекватное обсуждение с людьми, которые им лично не особо приятны. Это достигается опытом и работой над собой.

Но, как я написал выше это все уже на пути к превращению в редкий скил, поскольку вместо того, чтоб люди начинали работать над собой и учиться вести адекватную дискуссию, они теперь пользуются возможностью чистить свою эхокамеру от неугодного контента и имеют абсолютно неадекватное представление о собственных знаниях, способностях и значимости.

свій коментар з «деаноном» іншого користувача не видаляє

Ви маєте на увазі «деанон» ось цього користувача, який стверджує, що DOU редагує його коментарі:

dou.ua/users/sergij-bobrov

У топіку понад 250 коментарів по темі дискусії. Усі вони висвітлюють різні точки зору. І жоден не був видалений через те, що я з кимось не згоден.

Але, так, частину коментарів довелося видалити. Один з них я попросив відновити після того, як Сергій звинуватив мене у «фальшуванні скриншотів»:

dou.ua/...​rums/topic/55096/#2995090

Тепер цей користувач звинувачує DOU у фальшуванні його коментаря.

Вам ok бути на боці таких людей?

Я думаю, що незалежно від кількості лайків, бувають коментарі, які мусять бути видалені.

О нарешті, можна поговорити, краще розкажи що ще ти можеш просити редакцію ДОУ і що вони готові для тебе робити?

Хочу уточнити. Пан Дмитро нас ні про що не просив, і можливість, про яку йде мова, була видана низці активних учасників спільноти, які, на нашу (а не чиюсь ще) думку її потребували. Зараз, з огляду на резонанс, ми тимчасово вимкнули її для всіх, хто її отримав, а не лише для когось одного. Подумаємо, що з нею взагалі робити, і повідомимо про зміни, якщо вони будуть.

Вы понимаете, что выдали эти полномочия человеку не совсем адекватному, и скорее всего ваши действия привели к деградации его состояния?

Артеме, зі мною все нормально. Не треба за мене хвилюватися. Спільнота хотіла дізнатись, чому я не на фронті? Я відповів. Спільнота хотіла назад свої коментарі? Я їх повернув. Будь ласка, мені не складно.

Артеме, я розумію, про що ви. Але кожен вважав тут за честь написати, який я неправий. Кожен, хто до цього долучився, зможе тепер поставити ці видалені коментарі собі на робочий стіл.

Ми видали цю можливість людям, які багато робили для нашої спільноти впродовж років, знайомі з нами не лише онлайн, але і офлайн, і з якими у нас є прямий і швидкий контакт. Крім того, можливість розповсюджувалася лише на топіки, які написали вони самі. Це загалом прийнятна практика для великих спільнот:
— сама функція присутня і в фейсбуці, і в лінкедіні — ви можете видаляти коментарі під своїми постами, вам не треба це ніяк аргументувати, ось вам приклад:

— сам факт експериментів з функціями — це постійно відбувається на різних ресурсах

— і навіть обмеженість цього експерименту дуже вузькою аудиторією теж нормально

І ось на практиці в ході експерименту виявилося, що є певні ризики та неоднозначне сприйняття спільнотою. Експеримент дав певний результат — є реакція спільноти, яку ми читаємо, з вами тут спілкуємося і Марія, і Сергій, і я, ми ж не забили, правда? Авжеж, ми все бачимо і звертаємо на увагу. Зараз і ще якийсь час ітиме внутрішня дискусія про подальші кроки.

А персональні якості, стан і так далі учасників форуму — будь-яких — я вважаю обговорювати дуже неетично, і ми з вами це робити не будемо. Це непродуктивно, і не має жодного стосунку до предмету обговорення. Подібна ситуація в різних проявах могла трапитися з будь-ким— саме тому ми і далі функцію не одній людині, і забрали зараз не в однієї людини, бо річ — не в тій чи іншій людині, а в загальних перевагах і ризиках функції, і що з них переважає.

Мне просто интересна логика всего что происходит.

dou.ua/forums/topic/55096

Вы считаете, что это нормально, что человек, написавший пол абзаца low effort контента получает возможность чистить комментарии сотни людей на _форуме_, который с момента основания был публичной площадкой, а не чьим-то личным микроблогом?

Как вы представляете себе работу такого форума? Откройте старые топики, котоыре имели активное обсуждение, представьте, как бы это обсуждение шло, если бы кто-то один, кто первый что-то закинул форум получил бы возмжоность удалять все, что ему не нравится? Например, кто-то говорит, что Германия > США, и трет все коменты, которые аргументируют другую точку зрения.

Это простой принцип публичного форума. Кто-то предлагает тему для дискуссии. Дискуссия идет среди участников. До тех пор, пока не нарушеются заранее оговоренные правила площадки, дискуссия продолжается, если кто-то нарушет правила, их наказывают найтральная сторона (модераторы/администарция), котоыре следят за соблюдением правил.

Не важно сколько заслуг у какого-то конкретного участника дискуссии, и не важно кто первый пришел и начал дискуссию, все равны перед этими правилами.

Так же, администарция, вероятно, вправе решать, должен ли этот устав измениться и каким образом. Но сообщество должно быть об этом проинформировано. Секретное выдавание полномочий модерации тому, кто сообществом считается обычным участником — это большой зашквор, это серьезно подрывает доверие общества к площадке, и это доверие сложно восстановить.

Можно ли для восстановления доверия и прозрачности:
* Дать список акаунтов, которым за особые заслуги были предоставлены эти права
* Дать полный список комментариев, которые были удалены этими заслуженными участниками?

— сама функція присутня і в фейсбуці, і в лінкедіні

Хороший пример двух площадок, где никаких адекватных дискуссий давно не происходит, которые заполнены ботами и engagement контентом. Вам туда? Не вопрос. Мне, как челвоеку, который тут провело больше 10 лет с 15+ тысяч комментариев хотелось бы быть первым проинформированным об этом чтоб принять соответствующие решения.

Удивительно, что ты как участник форума более 10 лет, не заметил, как сильно поменялась политика ДОУ с момента полномасштабного. Когда целый ряд «рок-стар» юзеров, ради комментариев которых, многие заходили на форум, были забанены, по сути тем же самым причинам — неудобное мнение.
А сейчас широко открывая глаза, удивляешься, почему одни равные равнее других...

Должен признать, последние пару лет не следил за событиями.

У меня была теория, что все это раздавание админки «за особые заслуги» имеет совсем другой смысл и цель, о котором умалчивают, но не стал озвучивать.

Ви маєте рацію. Більш того, якщо по Кожаєву тут писали, чого його забанили, то по інших : був юзер- немає юзера.
Мені здається, що могли би вводити напочатку тимчасовий бан юзерам ( хоча б як китайське попередження).

Когда в гости приходит товарищ майор, временным баном не отделаешься :-)

Когда целый ряд «рок-стар» юзеров, ради комментариев которых, многие заходили на форум, были забанены, по сути тем же самым причинам — неудобное мнение.

Ти забув додати, що ота незручна думка, це те що ті юзери були всратими малоросами, і аж ніяк не рокстарами. Також банять узьколобих, які думають що це Україна домбила бомбас чи те що це раша воює з НАТО чи США чи ще якась подібна хрінь. Таким думкам місце на узьких раша форумах, і якщо ти хочеш почитати висери «рокстарів» то можеш знайти їх там.

А хто саме малоросом був? Можете їх назвати, будь ласка?
Я не пам’ятаю тут, щоб хтось писав, що рашка воює з НАТО/США. Пам’ятаю, що багато, хто критикував владу, але чи були вони при цьому малороси ,чи ні — не можу стверджувати.

Та були тут такі, я імен не записував, один з найтупіших та найкрінжовіших був ножаєв, от такі як він і йому подібні бан заслужили.

Был еще Макс из Германии, там ситуация была еще более сложная. Похоже что была какая-то таксичная созависимость у него с администрацией. Его банили раз в неделю, он приходил с новым акаунтом и ему разрешали еще немного пописать, и так каждую неделю. Находился в неопределенной суперпозиции на политическом компасе.

Я Макса знаю в житті. Я пам’ятаю його суперечки і з адміністрацією, і з іншими учасниками. В житті він абсолютно адекватна людина. Але так, це той випадок, коли в нього багато акаунтів тут і щось не мав порозуміння з адміністрацією.
Це ще до речі приклад того, що враження після спілкування на доу , і сама по собі людина в житті часто не співпадають.

Не заслужив він ніякого бану. Вів себе коректно, мав свою точку зору.

Якщо ти підтримуєш малороса то ти теж малорос виходить.

Я щодо Кожаєва не погоджуюся. Не знаю особисто, лише чз знайомих брата по спорту маю небагато інформації щодо Володимира. Так, критикував всіх і вся, висловлював непопулярні думки ітд. Але він і статті технічні писав, і мотивував тут спортом багато займатися ( я зараз не про те, що він кожен раз чоловікам обіцяв набити обличчя:) ітд. Він завжди був сфокусований на власних інтересах, але малорос- це дуже сміливо так його називати. Але це моя суб’єктивна думка. Що підтверджує лише те, що тут взагалі ніхто толком і не знає ці правила блокування і за що. Тому, і виникають ці питання.

Так, критикував всіх і вся,

на це пофіг всім, за це не банили, якби банили саме за це то він би вже давно був забанений.

висловлював непопулярні думки ітд

ну якщо для тебе непопулярні думки це проросійські вислови і якщо ти проти того щоб за таке банили то може ти теж підтримуєш русню?
Я взаглі в шоці як людей легко розводять на «непопулярні думки», треба просто іноді казати очевидну правду, а іноді добавляти якусь москальську херню, і тоді сумарно виходить наче не зовсім довбодятел. Цю тактику він і використовував, але помітили це дуже пізно, банити треба було дуже давно таких хворих малоросів. Тому так, правила блокування треба уточнити і поширити.

Костя, давай для початку ти трохи зменшиш градус спілкування.
Я тебе запитала , що да як. Ти навів суб’єктивні причини і тут же і на мене повісив ярлик, що я підтримую русню. Цирк якийсь. Так от, я не підтримую русню. Для моєї родини війна з 2014 року йде з усіма наслідками( бо живуть на окупованій території)
Під непопулярними думками я мала на увазі критику діючої влади, критику доу ітд. ДОУ таке не любить, і одразу блокує.
Не треба бути в шоці, тут різні люди.
Яку москальську маячню він тут пропагандував?

Який градус, я тебе якось обзивав чи щось таке?

і на мене повісив ярлик, що я підтримую русню.

Перечитай ще раз мій текст

якщо ти проти того щоб за таке банили то може ти теж підтримуєш русню?

де там щось про

і на мене повісив ярлик, що я підтримую русню.

Я не збирався нічого вішати на тебе, не треба так реагувати. Це було скоріше питання, ніж твердження, там і знак відповідний є в кінці речення, тому для початку знменшуй градуси, а потім читай без додумування свого.
Критика влади тут звучить дуже часто і за це теж не банять здається.

Яку москальську маячню він тут пропагандував?

Ну якщо ти вже захищаєш його то я думав ти вкурсі що він писав, бо якщо ти захищаєш того хто як мінімум пише росія з великої, і «на» Україні то це виглядає дуже дивно.
dou.ua/...​rums/topic/44552/#2669015
і це не раз і підозрюю що й не два
dou.ua/...​rums/topic/36194/#2332632
До того ж зневажає все українське, а не тільки Україну чи владу вцілому і пропагандує все русняве.
dou.ua/...​rums/topic/44033/#2648725
dou.ua/...​rums/topic/44196/#2653397
dou.ua/...​rums/topic/44552/#2668848
Ну це так, дрібнички, які можна одразу знайти і які не видалили. Ти ба, навіть таку дичину не видаляли. Спеціально для тебе заморочився щось знайти, думаю там далі ще і гірше можна дістати.
Ну впринципі ось це все і пояснює,
dou.ua/...​rums/topic/44652/#2673288
але знову ж таки не пояснює чому хтось намагається відбілити його... тому і виникають думки що такі ж малороси, але якщо ти не така то не ображайся.

Для мене дивно, що на просте запитання, чому саме ти так думаєш про конкретного юзера, ти даже з урахуванням знака питання в кінці, подумав, що я можу підтримувати русню. Хоча раніше тут наводив хтось, що мов всі зі сходу мають це робити). Ні, це не так.
Щодо образ.Якби щось мене ображало — я би написала тут. Це ж не заборонено:) Добре, з цим розібралися
Я його не захищаю , і не виправдовую, а просто не погоджуюся з твоєю точку зору. Він досить специфічна людина. Тут є теж такі , котрі принципово російською мовою спілкуються, хоча при цьому ненавидять русню. Я не знаю,як це називається, така принциповість. Але я проти, щоб їх банили/ видаляли з форуму ітд. Це неправильно взагалі.
Я до 2022 спілкувалася російської теж, зараз теж при спілкуванні з батьками, бо небезпечно переходить на укр мову.
Такі реаліі.
Почитаю пізніше, що ти навів щодо Володимира і відпишу.

подумав, що я можу підтримувати русню.

бо тут багато таких насправді, хтось прямо, а хтось непрямо підтримує війну і все москальське, нічого дивного, навіть на цьому форумі вистачає таких(і от вони часто підтримують одне одного).

Тут є теж такі, котрі принципово російською мовою спілкуються, хоча при цьому ненавидять русню.

Щодо мови я не казав ні слова взагалі, питання взагалі не в цьому. АЛЕ, ті хто з адекватних спілкується російською, вони поважають і українську мову, і ось ця ознака є важливою. Бо якщо немає хоч якоїсь поваги то це тоді схоже на «какаяразніца, адін народ» і тд, і оце вже типово для малоросів.

Я таких не бачу, хто прямо/ непрямо підтримує війну, але я за мету себе не ставила відслідковувати це. Бо це задача адмінів тут.

Я вказала щодо мови, маючи бажання підкреслити принциповість .Типо, всі будуть робить так, а я- по-іншому. Ну, я теж тут не бачу серед них, хто спілкується російською, неповагу до укр мови. Адекватних багато людей, попри свою принциповість, різкість ітд. Це теж прояснили, добре:)

Костя, я прочитала, що ти навів по аргументації. Мені це не подобається, бо викликає емоції, бажання сказати: ну так їдь, де краще ітд. Але я знаю таких людей в житті, і вони нікуди не поїдуть( давай напишу — більшість нікуди не поїде), вони мовчки сплачують всі податки тут, в них тут вся родина і центр життєвих інтересів. Те, що він заявляє — це більш експресія на ДОУ. В житті це не анархісти. І часто дуже несміливі і не ризиковані люди.
Тобто, треба розділяти, що пишуть тут, і як є в житті.
Чи можу я помилятися — напевно. Але гіпотетично, якщо він поїде кудись, він повернеться знов.
Для країни : він і його родина сплачують податки, підтримують економіку ітд.
Що зараз дуже важливо.
Те, що він заявляє, що він росіянин ( по матері національність визначається, це не його вибір). Хотів би туди поїхати- вже був би там, і до війни. Але ж ні.
Чому я проти була, щоб його забанили, бо він багато тех статей писав ітд. Експресивний ітд. Ну і він набагато зрозумілий для мене, ніж ті, хто мовчить.

ну таке, якщо ще із самоідентифікацією я думаю можна згодитись що це дивно було б шеймити, то вживання «на Украине» в того пана не випадково вилітає, то ж на мою думку хай йде слідом за кораблем спорідненої йому національності і виправдовувати його смисла малувато, він дійсно зневажливо до нас ставиться, лише хохлами не зве...

Антоне, я ж не виступаю його захисником( захисницею- чи можна так сказати?). Можливо, хтось інший зможе ще аргументувати, чому саме так з ним тут сталося.
Для мене його поведінка на доу — це просто експресивність, ну і " на зло маме отморожу уши". По суті, він ще чудовий маніпулятор. Скільки його вже тут немає, а все ще бурлить доу:)

та я ж розумію, просто поділився думкою чому йому тут не місце в противагу аргументам про технічний контент, який він робив.
Бо на мою думку аргумент про контент достатньо суттєвий і має право на життя.
Але все ж та зневага, яку він транслював, в моїй системі цінностей переважає за користь, яку він приносив на Доу. Бан, навіть якщо видан був не за це — нехай буде =)

Ну, ви маєте право теж думати інакше. Але ж з цим топіком з паном Дмитром і Сергієм одразу повспливали питання правил блокування,модерації ітд.
І виявилося, що у всіх різні думки, аргументи ітд. , а мають бути прозорими такі речі, де багато різних користувачів.
Якось так:)

вживання «на Украине» в того пана не випадково вилітає, то ж на мою думку хай йде слідом за кораблем спорідненої йому національності і виправдовувати його смисла малувато, він дійсно зневажливо до нас ставиться, лише хохлами не зве...

бачу ви експерт, допоможіть будь ласочка! читаю одного пана, пише наче файно, на перший погляд патріот, але постійно плутається: то вживає правильно «в Україні», а іноді наче знущається — «на Україні», осьо я зібрав кілька його цитат:

«..За степи та за могили,
Що на Україні,
Серце мліло, не хотіло
Співать на чужині...
Не хотілось в снігу, в лісі,
Козацьку громаду
З булавами, з бунчугами
Збирать на пораду...
Нехай душі козацькії
В Украйні витають —
Там широко, там весело
Од краю до краю...»

«Було колись — в Україні
Ревіли гармати;
Було колись — запорожці
Вміли пановати.
...
Було колись добре жити
На тій Україні...
А згадаймо! Може, серце
Хоч трохи спочине.»

«Тепер летиш в Україну,
Тебе виглядають.
Полетів би за тобою,
Та хто привітає?
Я й тут чужий, одинокий,
І на Україні
Я сирота, мій голубе,
Як і на чужині.»

Ох, забув дописати, цей автор — Тарас Григорович Шевченко. Про всяк випадок — раптом захочете петицію написати, щоб його на DOU забанили ;-)

Пан впав в кому на 33 роки і тільки прокинувся?

А ви щиро вірите що прискіпливе відстеження хто на форумі писав «в», а хто «на», хто коментує російською, а хто (о боже єретик!) написав «раша» з великої літери та цькування потенційних «кожаєвих» — це все сприяє наближенню Перемоги?

О Mein Kampf (Моя боротьба)! Ну хоч так. "Чим би дитя не тішилося, аби не вішалося"© :-)

Я щиро вірю що тим, хто навмисно(не по причині поганої обізнаності) в 2025 пише «на украине» при спілкуванні на українських форумах — не місце на українських форумах.

Чи сприяє це наближенню перемоги? Навряд. А чого саме ви ставите мені за мету кожним своїм повідомленням сприяти перемозі? Ваше повідомлення сприяє?

А ви, пане, на мою думку після ваших двох повідомлень або такий самий хейтерок як той кожаєв, або звичайнісінький інтернет троль. Якщо є щось третє — можете спробувати пояснити свою позицію.

Моя позиція проста: «краще з розумним втратити, ніж із дурнем знайти». Тому з двох авторів, якщо один пише цікаві статті й собі на думці, а другий — маячню, проте щирий патріот, я оберу читати статті Кожаєва, звичайно!

А сперечаюся я не тільки тому що мені подобається тролити) а насамперед тому що після десятків років совкового рабства і короткого проміжку свободи 90 років — ненавиджу тенденцію до затикання ротів, цензури, що нав’язується, і скочування в СРСР 2.0.
Особисто мені абсолютно близька ця позиція:
«I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it.» Evelyn Beatrice Hall ’The Friends of Voltaire’, 1906.
«Я не згоден з тим, що ви говорите, але готовий померти за ваше право це говорити»

Окей, позиція по кожаєву зрозуміла. Маркувати мої коментарі маячнею — та будь ласка, тим паче що взаємно)

Ваша свобода закінчується там, де починається свобода іншого. Ні цитати Шевченка, ні інших діячів чи персонажів це не змінять. Звикайте жити в соціумі

Ну про маячню — це я більше в бік Kostya Novak — дуже цепануло як він «малоросами» всіх крив, хто з ним не згоден.

А «в/на» — це зараз просто тригерна тема, щоб розрізняти «свій/чужий», як наприклад якби якийсь «бивший» у 20 роки минулого сторіччя зайшов у ЧК і за старою звичкою звернувся би до комісара «милостивый государь», а той йому — ах ти ж буржуйський недобиток, проколовся!)

Але все ж таки прикро що ми замість того щоб на Марсі колонії будувати, ШІ, безсмертя, віртуальні реальності — замість цього всього — попали у війну з рашкою(

дуже цепануло як він «малоросами» всіх крив, хто з ним не згоден.

Коли навчишся читати то може зрозумієш що я пояснив за що назвав кого малоросом. Чи зараз тестерів взагалі не вчать елементарній грамотності...

Як би не хотілося світлого майбутнього, ми живемо в похмурому теперішньому.

На мою думку є декілька умовних типів неприємних тем.

Один із них це теми, з якими не згоден, але які стосуються інакшої точки зору, яка просто не збігається з власною. Таке варте дискусії.
Наприклад теза кожаєва що айтішка в рашці більша за українську- я б сказав що можна дискутувати, бо я прям не знаю чому не більша, математично має бути більша. Його самоідентифікація- його справа, не вважаю що бути росіянином за самоідентифікацією це якийсь гріх.

Інший з них тип це неприйнятні. Ті, які не варті дискусії і ці дискусії навряд змінять чиюсь точку зору. Умовно для мене це підтримка сепаратизму, який навʼязаний рашизмом(я не бачив що кожаєв таке писав, приводжу як приклад). Хейтспіч з узагальненнями, якщо це не засудження рашизму(в такі часи живемо, підтримую бажання соціуму виплескувати негатив в ту сторону). Та отакі зневажливі топіки як «в/на», "хохол це образа чи ні«(також не відсилка), та інші, нажаль зараз згадати більше прикладів не можу.

Я за те щоб вести дискусії з неприємних тем. (В рамках прийнятного, без хейтспічу з узагальненнями, як роблять деякі на мій погляд не дуже розумні люди на форумі, як от «73 відсотки зедебілів проголосувало, тепер маємо», це не конструктивно, визиває ще більше хейтспічу)

Я проти того щоб вести дискусії з неприйнятних тем, на мій погляд в них не має бути альтернативних поглядів, бо вони токсичні. Від такого треба чистити інфопростір нашого соціуму.

Цензура сама по собі це не погано, це інструмент, яким можна зберегти розум мас. Можливо навіть єдиний дієвий спосіб боротьби з пропагандою країни з великими на пропаганду ресурсами.
Погані лише кейси коли цензуру використовують за поганим призначенням.

Тарас Григорович Шевченко

Не достатньо був свідомим той пан Тарас. Мені, як психологу, було завжди дивно — ну якщо ти так ненавидиш імперію, то якого біса ти там жив? Отримав «вольную», заробив — і їдь собі додому. Але хотілося тусні, визнання.
Як для мене він нічим не відрізняється від того ж Зеленського, який якби не війна 2014 — сидів би по сьогодні в Москві, чи той же Портніков (при всій повазі).
Мене в психології навчили гарному правилу — не слухай що людина каже, дивись що вона робить. А роблять вони, чи робили речі не дуже патріотичні.

OMG! Це все у чому його звинувачують? Я реально думав, що десь він справді щось недопустиме сказав, але то потерли і я пропустив. Тобто він казав «на» Україні, говорив своєю рідною мовою і писав, що Україна має лише податкові переваги і її внутрішній ринок менше російського, що є чиста правда і медицинський факт.
Краще би банили таких «борців» з відьмами як ти.

Це все у чому його звинувачують?

лол, ще один читака, дивись, що я писав

Ну це так, дрібнички, які можна одразу знайти і які не видалили. Ти ба, навіть таку дичину не видаляли. Спеціально для тебе заморочився щось знайти, думаю там далі ще і гірше можна дістати.

, чи я тобі маю звітувати про всі висери якогось малороса? Я не адмін і не модератор, спитай у них за що його забанили і які ще його висери вони видаляли.
Мля навчіться вже читати уважно і до кінця, перед тим як щось відповідати...

Я бачив все що він писав.Там не було за що банити.
В якийсь момент він просто потрапив під гарячу руку коли написав статтю на російскій мові в «неправильний час».
Але я все ж думав, що може десь я є якісь секретні документи, які доводять, що Кожаєв їв дітей і плював на портрет Шевченка. Виявилось — ні. Просто унтерменш.

пише росія з великої

президент України в дописах на фейсбуці

ну якщо для тебе непопулярні думки це проросійські вислови і якщо ти проти того щоб за таке банили то може ти теж підтримуєш русню?
банити треба було дуже давно таких хворих малоросів. Тому так, правила блокування треба уточнити і поширити.

о, новітні комуняки під’їхали, щось мені це нагадує ;-)

«Хто не з нами, той проти нас» — відомий вислів, що визначає безкомпромісність і нетерпіння нейтральної позиції, в сучасному вузькому значенні — як ідеологема тоталітаризму.
В радянській росії в перші роки після жовтневого перевороту вислів використовувалася як загроза або застереження тим, хто займає нейтральну політичну позицію.

«Пролетарии всех стран, соединяйтесь!
Наша сила, наша воля, наша власть.
В бой последний, как на праздник, снаряжайтесь!
Кто не с нами — тот наш враг, тот должен пасть».
©"Гимн рабочих" 1905

Ой мля що ж ти мелеш, я навіть дискутувати з тобою не буду, це вже зовсім пургу придумав і приніс сюди, може протверезій для початку.
Якщо ти теж підтримуєш чиїсь антиукраїнські повідомлення та проросійські висери то схоже що ти такий же малорос, от і все, я вже навіть приклади навів, але якщо до деяких йдосі не дійшло, то висновок тільки один.

Ой мля що ж ти мелеш, я навіть дискутувати з тобою не буду, це вже зовсім пургу придумав і приніс сюди, може протверезій для початку.

Який високий стиль дискусії, а головне переконливий!

Якщо ти теж підтримуєш чиїсь антиукраїнські повідомлення та проросійські висери то схоже що ти такий же малорос, от і все
висновок тільки один.

Цікаво, а хто тебе уповноважив вирішувати чия думка єдино правильна та тру українська, а хто «ворог народу»? ще й малоросами всіх тавруєш.
Україна (поки що) демократична країна, а в демократіях є такий корисний принцип як «плюралізм думок», напевно не чули? А то були вже так звані «хунвейбіни» у Китаї — бігали, до всіх доколупувалися та силоміць примушували батьківщину любити, так всіх дістали, що за кілька років довелося їх теж «пролюбити»..

А тепер розберемо по твої лінках що не так казав Кожаєв:

«про науку»:
dou.ua/...​rums/topic/44552/#2669015
— все правда, науку у нас профукали — я 2 роки (1998-1999) працював в інституті Патона і бачив цей морок зсередини. Люди спивалися, один співробітник від злиднів та безнадії вдавився у вбиральні — я тоді вже звільнився і пішов у ІТ, знайомі по лабораторії розповіли..

«про добровільну мобілізацію»
dou.ua/...​rums/topic/36194/#2332632
— ну так у Кожаєва інвалідність — щось з серцем, ви хочете щоб він служив замість «батальйону Монако»? правильно зробив що всіх потролив.

«про Україну»
dou.ua/...​rums/topic/44033/#2648725
— а в чому він не правий? у нас що перед кордоном черга стоїть із охочих отримати громадянство або західні інвестори рвуться інвестувати — та їх одразу наші корупціонери поставлять на відкати..

«про заборону рос. мови»
dou.ua/...​rums/topic/44196/#2653397
«Конституція. Стаття 10. Державною мовою в Україні є українська мова.
Держава забезпечує всебічний розвиток і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя на всій території України.
В Україні гарантується вільний розвиток, використання і захист російської, інших мов національних меншин України.»

Ми ж не будемо міняти конституцію тільки тому що якийсь активіст-форумчанин незгоден з Кожаєвим)

«про росіянське айті і відсутність українського внутрішнього ринку»
dou.ua/...​rums/topic/44552/#2668848
ну своє айті росіянці швидко розвалять чебурнетом, так їм і треба, а щодо нашого внутрішнього ринку — дійсно справжні гроші нам приносить аутсорс / аутстаф — не посперечаєшся.

«Кожаєв заявляє що він ’русский, предки россияне’ »
dou.ua/...​rums/topic/44652/#2673288
ну і що тут такого? по національності він може бути кримським татарином, білорусом, поляком чи ким завгодно, але головне що він громадянин України, з цим все Ок — не бачу проблеми..
я, наприклад, взагалі народився ще в «червоній імперії» (СРСР) — так що розстріляти тепер?))

Якщо ти теж підтримуєш чиїсь антиукраїнські повідомлення та проросійські висери то схоже що ти такий же малорос, от і все

о, найвеличніший з великоросів, найпатріотичніший з поцреотів, яке щастя що ви героїчно захищаєте Україну на цьому славетному форумі і дозволяєте нам, нікчемним малоросам, трішки погрітися під незгасним світочем вашого, кристально чистого та незіпсованого зайвими знаннями, розуму, смиренно читаючи ваші висери одкровення)

Мені вже не хочеться відповідати таким слабоумним тому я посилаю їх нах. досвідос малорос.

злився наш пропагандон,
всім довів що він ...)

Якщо ти теж підтримуєш чиїсь антиукраїнські повідомлення та проросійські висери то схоже що ти такий же малорос

З цими речами треба бути обережно. Я в фб підписаний на ветерана, так для нього всі хто не служить не росіяни і не мають права на громадянство. І навіть не тільки чоловіки-ухилянти, а їх дружини і коханки(sic!). Я це до чого — завжди знайдеться той, хто скаже що це саме ти недостатньо патріотичний. І ви тут, на форумі, пальці до крові сточіть пишучи правильні речі, але якщо Ви не служили для нього ви просто недогромадянин.

Всі в команді всерйоз поставилися до цієї ситуації, і заходи, крім тих, що вже є, будуть. Але ми не можем одним днем просто взяти і щось поміняти по всій спільноті просто тому, що виникла якась одна ситуація.

Моя особиста думка — загальний підхід, який ви описали, в мені особисто дуже відгукується. Як буде далі, розкажемо як зможемо.

Откройте старые топики, котоыре имели активное обсуждение, представьте, как бы это обсуждение шло, если бы кто-то один, кто первый что-то закинул форум получил бы возмжоность удалять все, что ему не нравится?

Тогда бы не было колбасных срачей и доу бы умер(

— сама функція присутня і в фейсбуці, і в лінкедіні — ви можете видаляти коментарі під своїми постами, вам не треба це ніяк аргументувати, ось вам приклад

Ну і як вам той ФБ та ЛІ як місце для спілкування? Дві помийки без реального контенту, суто спам та боти. На майданчиках же де було і є реальне спілкування, таких «фіч» немає — ні на реддіті, ні на класичних форумах.

Ніж ламати модерацію, ви б краще зробили нарешті сортування коментів на ДОУ та адекватний редактор, хоч щось. Форуму програмістів(!) вже два десятки років, а базового функціоналу немає все його існування. Це ж нонсенс.

«Ми видали цю можливість людям, які багато робили для нашої спільноти впродовж років»
Олександре, а чи можна , будь ласка, такі питання зробити відкритими і щоб спільнота вирішувала? Наприклад, останній кейс з паном Дмитром і Сергієм.
Що конкретно пан Дмитро зробив для спільноти, що мав цю можливість видаляти коментарі інших?
Я просто не бачила таких опитувань тут.
Умовно,якщо є такі правила гри, то буде чесніше їх проговорювати. Можливо,я знов помиляюся, але тут немає рейтингу учасників ітд.
Я би запропонувала вам частіше комунікувати зі спільнотою, учасниками щодо фіч, що покращити — що прибрати ітд. Воно буде більш доцільно. І прям тегати їх з усією наполегливістю.

Ви могли зайти на профіль пана Дмитра, і вже там побачити, скільки статей він написав для DOU, а також скільки він допомагав команді в організації різноманітних активностей, створенні контенту тощо. За свій внесок у розвиток спільноти він виграв Премію DOU: dou.ua/...​s/dou-award-2025-results

Але фідбек про комунікацію та правила гри — прийняли.

Я бачила вчора 20 топіків в нього, із них 2-3 технічні теми на доу. Все інше — загальні теми.
Далі :
А скільки ви допомагав команді- а скільки, бо я не знаю, якщо чесно.

Він видалив акаунт. Статті не можу подивитися.

Одним словом, треба більше прозорості в таких моментах. Але дякую за відповідь.

На жаль. Але Премію DOU на сцені ми не вручаємо усім підряд. З 800 тисяч користувачів нашої спільноти в тому році премію в цій номінації отримало лише троє людей. Ми дуже вдячні Дмитру за його внесок в розвиток спільноти, і я щиро вважаю, що ця суперечлива ситуація його не перекреслює.

Команда може і буде виділяти людей, які роблять великий внесок у розвиток спільноти, навіть якщо комусь він менш очевидний. У нас є достатньо учасників спільноти, які не дуже в створення топіків, але активні спікери на наших івентах, організатори заходів з нашою підтримкою, залучають нових авторів до спліьноти тощо.

Більше прозорості — окей, ми подумаємо, як цього досягти. Але те, що у команди в спільноті будуть довірені особи, треба просто прийняти. І не те щоб це був якийсь закритий клуб — створюйте топіки, пишіть статті, пишіть мені чи будь-кому з команди з релевантними ініціативами, активностями, приходьте на наші заходи, допомагайте новачкам на форумі — і ми будемо щиро раді з вами робити також якісь спільні класні речі

У нас є Лідери спільнот, ви можете стати лідеркою HR-спільноти (дивлюся на вашу посаду), якщо візьметеся наповнювати її контентом, запрошувати нових учасників, ініціювати щось і так далі. Ми авжеж звернемо на вас увагу, допоможемо всім, чим треба. Ось це ще один шлях увійти в коло цих довірених осіб.

Дякую, я давно як Senior Talent Acquisition Partner працюю. Я вже давним давно переросла тайтл, що вказано тут , але я не гонюся за цим. Я активно коментую цю тему, бо це шанс для змін на доу, поки вся адмін команда доу читає наші фідбеки. І ви можете щось пофіксити.
Коли ви пишете, що ви авжеж звернете на мене увагу — дякую, не треба. Я вірю, що кожному своє в житті. Мій меседж в тому, що треба більше прозорості, більш уваги до звичайних технарів тут ітд.
Сподіваюсь, ви мене не заблокуєте)

Ну, я показав, що це не якийсь заплутаний ритуал з жертвоприношеннями чи закритий клуб, в якому членство передається за спадком.

Всі люди, з якими ми зараз тісніше працюємо, це і є звичайні технарі, які просто проявляли хорошу активність, кожен по-своєму.

В багатьох із них сьогодні теж уже красиві робочі тайтли, сіньйори, ліди і так далі — але коли вони починали, вони й були тими самими звичайними технарями. І будь-який звичайний технар може повторити цей шлях хоч зараз.

Прозорість — повторюсь, так, побачили цю проблему і вдячний в тому числі за ваш фідбек, я просто не можу казати за всю команду і за всі рішення які вже прийняті чи будуть прийняті після цієї ситуації. Як мінімум, бо я тут всього другий місяць ) Тому комунікую нашу небайдужість до ситуації і зацікавленість у покращенні як можу.

Та звісно, я ж не кажу, що саме ви маєте все розрулювати. І я розумію,що за день фічі теж не пофіксити ітд. Головне, діалог.
Щодо Дмитра, і добре, що зараз так Заспокоїться, відпочине і повернеться. Доу вчить як приймати/ реагувати на хейт, негативні коментарі максимально швидко.Без ілюзій. Я впевнена, що співпрацю з вами буде продовжено, просто стався інцидент, котрий треба проаналізувати йому. Добре, дякую за відповіді. Сподіваюсь, той топік піде всім на користь.

Так, однозначно, попри емоції, всім піде на користь) дякую за конструктив!

Всі люди, з якими ми зараз тісніше працюємо, це і є звичайні технарі, які просто проявляли хорошу активність, кожен по-своєму.

Той-кого-не-можна-називати (Кожаєв)? Ви ж з ним співпрацювали? Статті його публікували?)

Я не в курсі ситуації з ним і до мене тільки якесь ехо доходить, попитаюсь у колег, що там відбулося :)

У нас є Лідери спільнот, ви можете стати лідеркою HR-спільноти (дивлюся на вашу посаду), якщо візьметеся наповнювати її контентом, запрошувати нових учасників, ініціювати щось і так далі.

Як ви там писали, Доу вже не форум а щось більше.
От і найміть людей для цієї роботи) той ж dev.ua пише справді хороший контент

Крім того, можливість розповсюджувалася лише на топіки, які написали вони самі.

как-то в нулевых я был модератором политического форума, не из самых известных, но все же, даже пара нардепов к нам забегала собственными персонами
модеры были на добровольных началах из числа собственно, самих участников тусовки, а потому сами и создавали топики и с упоением в них сpaлись.
но было железобетонное правило — ты не модерируешь свою тему или тему в которой дискутируешь. или участник или арбитр, но не то и другое вместе.

функція присутня і в фейсбуці, і в лінкедіні — ви можете видаляти коментарі під своїми постами, вам не треба це ніяк аргументувати

«Поклонение Грузу» это называется
если Цукерберг с крыши прыгнет и никак это не аргументирует, вы тоже все попрыгаете?

Ви вважаєте, що ми витрачаємо час команди на підготовку й розробку якихось фіч просто так, без аргументації? )

Вочевидь, виникла потреба, для потреби виникла ідея рішення, після обговорення ідея перетворилася на експеримент, експеримент дав результат, з результату робляться висновки.

Перший висновок — в такому вигляді фіча точно вже не буде існувати, і ця історія завершилася ще вчора, про що ми оголосили. Ви продовжуєте сперечатися з тим, що вже неактуально.

І так, більше вам скажу — подібні ситуації можуть і будуть виникати в майбутньому, бо в значній кількості випадків лише практика може показати, що вдало, а що невдало. Не уявляєте, скільки разів за свою кар’єру, що теж почалася в нульових (дістанемо лінійки помірятися, в кого довше?) я в щось не вірив, бо знаходив мільйон гіпотетичних причин, чому це не має працювати, а хтось робив і воно працювало, бо я весь такий розумний виявляється не знаю все на світі.

Тому будемо й далі пробувати, щось буде виходити, щось буде давати ось такий результат, що теж корисно. Таке життя.

Ви вважаєте, що ми витрачаємо час команди на підготовку й розробку якихось фіч просто так, без аргументації? )

если бы была аргументация, Вы бы сослались на аргументацию, а не на «а вот у Цукерберга...» даже в том случае, если у Цукерберга так же. потому что своя аргументация в этом случае — первична, а то, что кто-то по каким-то своим соображениям сделал так же — вторично)

що теж почалася в нульових (дістанемо лінійки помірятися, в кого довше?)

господи ты боже мой, я всего лишь имел в виду, что это давно было и форум давно уже не существует. с Цукербергом меряйтесь, ему в 2000 как раз 16 исполнилось

Так Марія ж пояснила аргументацію, що хотіли, аби автори, які пишуть корисні статті й топіки, мали можливість направляти дискусію під ними в потрібне русло і тримати фідбек культурним і ввічливим.

Про ЛІ і ФБ — це був лише додатковий аргумент, що це не винятково наша така інновація, а є і в інших місцях — ми ж досліджуємо досвід інших ком’юніті-платформ, але авжеж це не головна причина, чому ми це ввели.

направляти дискусію під ними в потрібне русло

цензура...темники...

як інакше пояснити видалення комментарів за відсутності порушень правил. По типу «згори пришла разнарядка корегувати суспільну думку»)

У кожної спільноти є свої правила — як гласні, так і негласні, але всім зрозумілі.

Ця ситуація показала, що нам не вистачає певної прозорості у роз’ясненні цих правил, а також застосуванні, але це не означає, що їх не буде. Це треба прийняти.

Так Марія ж пояснила аргументацію, що хотіли, аби автори, які пишуть корисні статті й топіки, мали можливість направляти дискусію під ними в потрібне русло і тримати фідбек культурним і ввічливим.

Т.е. был какой-то митинг, где обсуждают новые фичи, кто-то говорит: наши авторы статей хотят больше контроля за тем как идут дискуссии под их статьями, это привлечет больше авторов.

Никто не сказал «Подождите, вот открываем статьи и блоги, тут на первой странице статей В СУММЕ сотня коментов не наберется, про какие дискуссии ты сейачс говоришь, что ты куришь?

А потом вот это вот:

На самом деле некомпетентность это более удобное для вас объяснение, потому что если вы продолжаете настаивать что вы реально сидели, обсудили это и решили это добавить, то это поднимет намного больше неудобных вопросов к вам. А именно, по чьей инициативе этот вопрос вообще был поднят, какие договоренности были с людьми, которые получили эти права, и какая заслуженным деятелям науки и культуры вы оставили эти права после того как вы типа «у всех забрали».

У мене є до вас пропозиція. Вся ком’юніті-команда, та і загалом абсолютна більшість команди DOU буде на Пікніку 30 серпня.

Заходьте сюди, беріть квиток: dou.ua/dou-day-picnic-2025
Жодна копійка з вашої тисячі не піде на мою зарплату, яку я дарма отримую, всі гроші з квитків — на Третю штурмову, якщо що.

Можете написати мені, коли ви підійдете (або просто знайдіть мене, у нас будуть бейджики, та і мене складно пропустити в натовпі)), і ми з вами поп’ємо кави, про все подискутуємо, я вживу off-rec ще зможу вам сказати може трохи більше, ніж тут написати, а уж мої колеги, які тут багато років, так точно.

Мені здається, що ви впевнитеся, що ми нормальні люди, які знають, що роблять, і ми так само любимо DOU як і ви, і бажаємо ресурсу найкращого майбутнього.

Бо ми тут шпільками з вами можемо ще тиждень перекидуватися, але це ж непродуктивно, і мені теж хочеться відпочивати трошки ввечері )

Во-первых, я не в Украине, во-вторых, я не прошу мне по секрету что-то рассказать.

У вас есть варианты

1. Come clean и рассказать именно как все было (я привел выше примеры того, что могло бы решить вопрос доверия, а именно список «заслуженных» юзеров и список удаленых коментов)
2. Признать, что есть какие-то факты, которые связывают вам руки и выше вас (не стоит вскрывать эту тему)
3. Продолжать давать несуразные объяснения про то как у вас появилась охуительная идея, но не все в комьюнити ее по достоинству оценили.

И я прошу сделать это для комьюнити, а не для меня лично.

Шкода. Я не про секрети, а більше про якийсь work in progress, який письмово незручно фіксувати, бо все поміняється, а через пів року мені тут будуть згадувати, що я щось «пообіцяв» :)

І нема ніякої конспірології навколо фічі — була потреба, виникла ідея як цю потребу вирішити, вирішили спробувати, результат вийшов спірним, зробили висновки.

Більше того, це не був якийсь суперсекрет — нагадаю, що кожен видалений комент залишав за собою слід, і там так і писалося, що коментар видалений автором топіка. Так, ми не анонсували з фанфарами цю функцію, але якщо хтось це використовував, усі бачили той слід за видаленим коментом ) Власне те, що ви цього не бачили раніше, і каже, що випадків, коли цю функцію використовували, було щезаюче мало.

Нема за цим більше нічого. Ми не хочемо зараз робити ніяких списків, бо це небагато людей, і навіть серед них можливістю більшість не користувалася, і я вже особисто навіть не хотів би, щоб цих людей харассили за наше рішення, до якого вони стосунку не мають — самі вигрібаємо )

Цього випадку вистачило нам, щоб фічу в усіх забрати — бо цей фідбек який ми отримали по цьому випадку, для нас важливий. Мені здається, що а) те що ми готові експериментувати і б) готові приймати будь-які результати цих експериментів, навіть негативні, про нас каже тільки хороше. Але ви вільні думати як хочете, авжеж.

На цьому вибачте, я правда пішов відпочивати. Завтра мені знову цілий день некомпетентно нічого корисного не робити, а це віднімає багато енергії )

Т.е. был какой-то митинг, где обсуждают новые фичи, кто-то говорит: наши авторы статей хотят больше контроля за тем как идут дискуссии под их статьями, это привлечет больше авторов.

скорее пришли к выводу, что не могут модерировать такое количество «неугодных» комментариев без расширения штата, а расширять штат не хотят, потому дали «правильным» авторам возможность модерировать.

но я так..фантазирую)

І ти реально заявляєш, що видаливши оригінальний коментар, потім втрутивсь в систему, щоб щось повернути і після цього вважати цей коментар автентичним ?

Та заспокійся вже, через тебе цілу фічу на Доу вже виключили=)

авторам, ким довіряємо

если не секрет, каковы критерии обретения «доверия ДОУ»

Їх багато, але перше — спілкуватися українською. Друге — мати реальне ім’я в профілі. Третє — мати верифікований профіль. Четверте — співпрацювати в іншому, багато з ким знайомі в офлайн-житті, наприклад, робимо спільні проєкти тощо.

Варто зробити цей процес прозорішим за аналогією з «Верифікованим профілем»

Додаватимемо дисклеймер до таких постів.

Вибачте, там автор топіку нарив мою персональну інформацію, намагаються за неї зашеймити, бреше про мене, намагаються принизити, а всі мої повідомлення відповіді незручні видаляє.

Попрошу вас відновити абсолютно всі мої коментарі, видалити тільки ті, що порушують правила доу, або взагалі видалити топік, як такий що шкодить спільноті.

Вибачте, ваші коментарі з обзиванням автора «шматком лайна» ми бачили і відновлювати не будемо. Будь ласка, понизьте градус комунікації і все буде добре :)

Так, відновлено після ваших заяв, що я «сфальсифікував скриншоти».

Я дуже довго не видаляв нічого. Навіть коли в кількох коментарях ви написали мені «ти нікчема», я не видалив це. Лише заглянув в лінкедин, щоб зрозуміти, що це за людина вважає себе в праві мене так називати, та попросив звертатися на ви.

Але коли вам здалося, що цього мало, і ви написали «ти шматок лайна», моє терпіння луснуло, і я видалив цілу низку коментарів, щоб повернути обговорення до теми топіка. Деякі з них також містили лайку. Деякі можна було залишити.

А потім ще були спроби заспамлення теми. Я не маю ресурсу і часу відслідковувати неконструктивні дискусію, тому якщо на пошту приходив коментар не за темою топіка, просто його видаляв.

Якщо хтось вважає, що я видалив будь-який коментар, який стосувався пропозицій мирного врегулювання від президента Трампа, що і було темою топіка, прошу дати мені знати.

Ви ж Head of Community, і прямо заявили, що я назвав когось шматом лайна, але це як мінімум не коректно.

Реально не має коментаря де я кажу що він є тим як ви кажете.

а ви Software Developer :)) так той коментар видалений, звісно, його вже немає

взагалі-то він є, його можна почитати, якщо трохи забути, що повністю неавтентичний, враховуючи маніпуляції зроблені над ним автором і працівниками доу, він і далі не містить ствердження що автор є тим як ви сказали.

не маніпулюйте, будь ласка, я автора так не називала :)
ви попросили відновити всі коментарі — я відмовила, навівши причину, чому ні — персональна образа автора

коментар де автор стверджує що я його образив, після не зрозумілих маніпуляцій вже не вважається видаленим, а всі решта ні.

Це просто абсурд чесно кажучи.

Я написав свої думки про автора і допускаю, що порушив правила. В такому випадку я очікував що мої коментарі які порушують правила будуть видаленні, а можливо я буду забанений, а не те, що автор фактично видалить частину мої коментарів спотворивши повністю дискусію і мої слова.

Після того почне на мене нападати, а всі мої спроби захищатись буде блокувати і це все за згоди адміністрації доу.

Спростімо комунікацію:
1. dou.ua/...​campaign=12082025#2995762. Можете вільно продовжувати з’ясовувати все в коментарях, дотримуючись правил спільноти — якщо що, про конкретні випадки «видалив коментар хтось з ДОУ, я не згоден» — пишіть)

багато з ким знайомі в офлайн-житті, наприклад, робимо спільні проєкти тощо.

вот уж действительно, хочешь по-настоящему узнать человека — дай ему права модератора)

Вітаю. Марія, а де та межа, де автор топіка не може це робити? Бо виходить спільнота проти, але автор топіка має імунітет від ДОУ. Чи це справедливо?
Чи ви можете залишити на розсуд модераторів цей момент, бо самоцензура там зашкалює.

Вітаю.
Ідея така ж, як у дописах в Лінкедині — автор може видаляти коментарі у себе під дописом. І все, це так працює — знову ж таки, не йдеться про те, що таких постів буде багато. І ми додаватимемо дисклеймери до таких постів — про те, що в цьому дописі автор самостійно модерує коментарі.

Тут, напевно, варто всім написати: «Макс, будемо раді познайомитися по робочих питаннях в обмін на імунітет на ДОУ:)»
А якщо серйозно, Марія автор топіка був неправий, і йому багато, хто написав про це. Чи можете ви такі сенсетів ситуації розглядати справедливо, будь ласка? Дякую.

Звісно! Дякую, що звернули увагу. Це експериментальна фіча, ми розглянемо коментарі і поміркуємо чи це те, чого хотілося досягнути.

Третє — мати верифікований профіль.

чи правильно зрозумів — щоб бути авторизованим на ДОУ, я повинен зареєструватися в американській соцмережі LinkedIn ?

Для верифікації DOU може використовувати і інші інструменти, наприклад, корпоративну пошту.

UPD: зважаючи на резонанс і те, що експеримент з модерацією коментарів автором допису потребує допрацювання, зупиняємо цю фічу — надалі коменарі модерує команда DOU. Якщо буде інакше — повідомимо.

Дякуємо всім за фідбек!

Так, видача подібних прав потребує сертифікату психотерапевта.

Лайк, після цієї фічі починаєш ще більше цінувати модерацію команди доу ))

Хочеться пожартувати про «стало краще»))

Так і стало краще. Але тут більше підходить інше — «працює — не чіпай». Якщо щось працює, краще не намагатися його змінити або покращити, оскільки це може призвести до проблем або погіршення ситуації.

— Купи козу
— Продай козу
— Профіт! :-D

Ave, Maria. Молодці, оперативно зреагували.

Виявляється ви довірились цьому наполеону

і він одразу цю фічу дискредитував 😂

Це дуже поганий функціонал який руйнує форум, вже видно до чого ваша довіра веде та ще й тільки для обраних.

Додамо дисклеймер для таких дописів, що автор самостійно модерує коментарі, щоб спільнота одразу це розуміла.

Добавте фічу щоб таких тем на форумі взагалі не бачити)
Зробіть секцію «колонка автора» і там хай собі модерує як хоче.

Подерживаю. Убрать все вот этот с главной и с dou.ua/forums. Пусть эти кадры сидят на какой-то анально огороженой странице , на которую с главной нельзя попасть и пусть наслаждаются.

Просто цікаво — якщо ви вважали цю так звану фічу корисною для всіх користувачів, то чому її ввімкнули таємно, не розголошуючи про це інформацію? Це що, якась «стидна» фіча, вона може не була корисною для користувачів і ви це трохи підозрювали від самого початку? :)

Ця фіча не буде широко використовуватись, проте в рідкісних випадках, коли теми дописів — холіварні і гарячі, ми даємо таку можливість авторам, ким довіряємо.

Я б зрозумів цю фічу у справді корисних технічних постах. Але ж там і так здається все норм з дискусіями. Поділилася людина своїм пет-проектом чи написала статтю про SwiftUI — має десяток коментарів з «дякую» і кілька додаткових питань. Все.
Тут же автор написав провокативний пост (ще і low effort як написали нижче) — і от йому дали можливість видаляти коменти всіх хто йому не подобається. Це вбиває суть форума як місця для дискусій.

Питання в тому, що дискусії та срачі — трохи різне( останнього не хочеться. Першого — так. Тому шукаємо, що працює, що ні — погодьтеся, модерація — це дуже складна річ, з першого і навіть десятого разу вона не запрацює як треба, більше того, потрібно постійно щось змінювати, бо з’являються щоразу все нові кейси і т. д.

Словом, якби ж усе було так просто!)

Срачі на подібні теми це неминуче))

дискусії та срачі — трохи різне(

По топіку було зрозуміло куди він піде одразу. Тут уже або приймати флеймові теми і давати говорити всім (з видаленням неадекватних постів чи образ), або взагалі вже не публікувати. Особисто я за опцію 1(:.

Підписатись на коментарі