Яка ймовірність знайти роботу аналітиком на позицію джуна віддалено в 2025 році і як можна підвищити шанси?
Всім привіт!
Зіткнувся з проблемою пошуку роботи аналітиком, шукаю вже
Мені 18 років, вступив на
Мав досвід роботи з даними в Google таблицях одного українського стартапу, там я пропрацював
Впевнено володію Python і SQL. Знаю математичну статистику на хорошому рівні для аналітика. Також знаю всі базові бізнес-метрики та інструменти візуалізації, такі як Power BI і Tableau, і маю досвід з машинним навчанням. Єдине, що, кульгає англійська, рівень B1+.
При цьому всіх особистих якісних відкритих проектів не маю, більшість моїх особистих проектів у закритому доступі.
При цьому знайти роботу дуже важко. Було 2 відгуки, добре пройшов співбесіди, але відхилили, тому що я перебуваю за кордоном (хоча вакансії віддалені, але як мені сказали, розглядають кандидатів тільки тих, які на даний момент перебувають в Україні).
Не підкажете, будь ласка, що робити в такому випадку і куди намагатися влаштуватися. Буду вдячний!
14 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівПривіт! бачу від створеня поста пройшло вже трохи часу, як там з роботою? Вдалось знайти?Також підкажи, можливо тебе цікавлять конкретні сфери, або ти вже знаєш що точно не хочеш робити?
Привіт, роботу знайшов. Але я б сказав, що це пощастило, бо на ринку зараз повний трешак твориться. В більшості випадків люди навіть не знають якого саме аналітика вони шукають і чи аналітик це взагалі. До речі, робота більше на дата сайенс схожа. Виконую її через мініконду та юпітер лаб. Ціла купа робіт по інжинірінгу даних. Сайкіт доводиться підключати, поліноміальну регресію шукати, прогнозування робити. При цьому sql ні строчки ще не написав, все повністю в пайтоні — вже цілі полотна коду. Дашборди також поки що нікому і не всралися по поточній роботі, тому дивуюсь, коли в вакансії написано «Power BI аналітик».
Реально нормальну роботу аналітиком з ± адекватною ЗП зараз знайти — це хард левел квест
Богдан — аналітиків, «різних» дуже багато, і між маркетолог-аналітиким і торговим аналітиком існує суттєва різниця, і ситуація на ринку для них теж відповідно різниться часто суттєво.
З того що ти написав я бачу ти маєш на увазі Data Analyst.
Відповідно поради Деніса і Юрія стосувалися Business Analyst, тому вони в частині НЕ ЗАГАЛЬНИХ порад, а конкретних порад, як от курси від IIBA — не дуже корисні, на мою думку.
Тому орієнтуйся на поради людей дотичних до Data Analysis. Від них буде більше реального фідбеку. В LinkedIn знайди людей хто займається цим, бо там більше інформації ніж на ДОУ.
п.с. з моїх спостережень, хоча Data Analyst більше технічних напрямок ніж Business Analyst, але все рівно досить легкий для входу ( SQL, BI, Python) і плюс наявність курсів та шкіл що рекламували легкий старт, то також створилася ситуація що однакових трейні/джунів дуже багато в порівнянні з вакансіями. Тому буде нелегко....
Так, саме Data Analyst цікавить.
Ну а відгуків на одну вакансію дійсно дуже багато
А підкажіть ще, будь-ласка, які техології можна використати у своїх пет-проектах для підвищення своїх шансів бути поміченим?
Не можу підказати — не знаю, і взагалі думаю що додавання якоїсь технології не змінить цих шансів. Ну або це буде не з області дата аналітики.
Або намагатись знайти на місцевому ринку, або не казати в Україні, що знаходишся закордоном. За умови, що зможеш відкрити ФОП віддалено та відкрити рахунки (маєш електронний ключ або можеш його оформити, маючи українську банківську карту). Варто також вивчити законодавство тієї країни, де знаходишся, щоб потім не було проблем з місцевою податковою.
Стандартно аутсорс бачить ризики, що компанія може мати проблеми, оскільки людина через 180 днів може вже рахуватись податковим резидентом тієї країни. В реальності у зв’язку з подіями можуть бути виключення для українців під тимчасовим захистом (для штатних співробітників не бачила, а от для ФОП можуть бути).
Дякую!
>>але відхилили, тому що я перебуваю за кордоном (хоча вакансії віддалені, але як мені сказали, розглядають кандидатів тільки тих, які на даний момент перебувають в Україні).
саме так, мене в EPAM та DataArt теж саме сказали. Я на той момент в Англії був у родини, але вже повернувся додому в Україну.
Привіт! Писав про це пару днів назад, продублюю тут, сподіваюсь буде корисно.
Про вакансії для досвідчених аналітиків напишу пізніше, цього разу напишу для trainee/junior.2022-2023.
Вакансії є. Навіть допоміг трьом людям знайти позиції. Але. Час, коли junior зі старту отримував $1k, на мою думку, закінчився десь ще у
Більше того, за «вогонь в очах» та за «хорошу перспективну людину» офер вже не отримаєш. Процес найму навіть спеціалістів початкового рівня складний та тривалий.
Практичні поради для спеціалістів базового рівня (суб’єктивні, але, як на мене, робочі):
— створюйте портфоліо, навіть учбових проєктів; волонтерські ініціативи також добре. Це звісно не комерційні проєкти, але краще, ніж відсутність досвіду.
— запишіться на перевірені курси (краще сертифіковані IIBA, будь-який IIBA EEP). Часто позиції пропонують саме серед випускників.
— Переконайтеся, що можете грати в довгу; можливо, якийсь час прийдеться працювати за символічні гроші.
— Якщо вже працюєте, і там все ок, шукайте альтернативи дуже обережно.
Дякую за поради!
А скільки резюме надіслали? Зрозуміти обсяг проблеми.
Зараз на ринку важко новачкам, шукають середній та досвідчений рівеньт в основному
Десь10-15
Бо на віддалену позицію дуже мало пропозицій
Юра там на Джині по 100+ резюме на позицію навіть для middle надсилають. При цьому відповідають максимум до 30%.
Я тому в якийсь момент перестав це робити і почав напряму писати рекрутерам на LinkedIn, там начали відповідати.