Розширення StopDiiaCity припиняє роботу
Привіт. Моя перша тема на DOU була про те, що я створив розширення StopDiiaCity, яке отримало назву з однойменної петиції, що набрала понад 25 000 голосів.
Дія.City — це спеціальний правовий режим, який суперечить Конституції України, увібравши в себе нотки білоруського ПВТ та харківського меморандуму ІТ-компаній. Шкода Дія.City полягає в тому, що він легалізує кріпацькі контракти та погіршує умови праці для ІТ-фахівців. Згідно з петицією й опитуваннями на DOU, більшість із них (80%) були проти цього «колгоспу» та голосно попереджали про майбутні спроби ліквідації ФОП
Через такий супротив Дія.City супроводжували маніпуляції від ІТ-компаній та брехня держслужбовців на найвищих рівнях. Зараз, оскільки частина великих ІТ-компаній долучилася до цього «колгоспу», їхні сплати податків намагаються висвітлити як досягнення Дія.City і, відповідно, президента Зеленського. Але, враховуючи, що Дія.City розвиватиметься, поки Зеленський буде президентом, а Зеленський навряд чи буде ним через історію з НАБУ та САП, де його почали голосно порівнювати з Януковичем, ІТ-компаніям було б розумно почати виходити з цього «колгоспу», поки ще випускають.
Трохи передісторії. У травневу п’ятницю 2021 року я повернувся з Анталії в Україну відпочивший. Так збіглося, що наступного дня була зустріч ІТ-фахівців із різноманітними виступами щодо кар’єри. Там можна було сфотографувати Кожаєва у вишиванці, а наприкінці — обговорити будь-що. Я запропонував ідею створити розширення StopDiiaCity, щоб підсвічувати проблемні компанії. Ідею підтримали, і за кілька днів, без ChatGPT, я створив розширення й оформив відповідну тему на DOU.
Зараз є багато причин, чому я вимкну VPS-сервер за 5 доларів для розширення StopDiiaCity, і воно припинить свою роботу.
По-перше, я вважаю, що розширення втратило свою актуальність, і кандидатам для успішної кар’єри варто зосередитися на компаніях, де вони зможуть прокачати свою експертизу у вибраних доменах. Я написав про це пару тем — ось і ось.
По-друге, у мене є власні проєкти, на яких хочу сфокусуватися, і, відповідно, розставити всі крапки над «і» у проєктах, якими перестав займатися.
По-третє і по-четверте, я востаннє оновлював список компаній StopDiiaCity у квітні 2024 року, а редакція DOU свій реєстр компаній-резидентів Дія City теж перестала оновлювати в серпні 2024 року.
Епілог
Я продовжу писати на DOU про пошук роботи, адже сам використовую ці рекомендації для популяризації своїх проєктів. Про це також напишу окремо.
Цього разу правопис виправляв із Gemini.

4 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів