Скільки відсотків айтівців користуються криптовалютами?

Почула від знайомого, що 90% працівників сфери IT активно користуються криптовалютами, мають свої гаманці та і загалом шарять. Але мені щось підказує, що цифра ця вигадана, і насправді реальність не зовсім така. Тому питання до всіх, хто працює в IT: часто користуєтесь криптою? І чи користуєтесь узагалі? І з чого взагалі виник стереотип про те, що сама айтівці дотичні до цього більше за інших?

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Пішла у крипту, коли зрозуміла, що тестером нецікаво та не беруть вже) три роки мікроінвестувала, але потім мені дійсно пощастило — з радістю поділюсь досвідом та висновками.

Користуюся криптую. Обережно інвестую і обережно потроху виходить зараз, майбутнього ніхто не знає тому завжди додаю зараз. Для того щоб не зливати — потрібно слідувати двом базовим принципам:
1). Тільки спотова торгівля. Ні в якому разі не лізти в фьчерси, кредитні плечі, лонги та шортси.
2). Братися за валюти у яких є стейкінг. Це базовий показник певної надійності активу.
Ну а далі ваші аналітичні здібності.

о, спеціально для криптанів — рекомендую свою саморобку: без реклами, безкоштовний, зручний (як на мене) криптокалькулятор на андроіді:
play.google.com/...​rdova.cryptocalcafm&hl=en
якби ж ви знали скільки мільярдерів, користуючись ним, стали мільйонерами ;-)

Щоб з мільярдера не ставаити мільйонером — в фьючерси лізти не треба.

90% працівників сфери IT активно користуються криптовалютами, мають свої гаманці та і загалом шарять

не корисуюсь бо не шарю. та і айтівцем мене складно назвати. домогосподарка зі знанням фігми та фотошопу)
пам’ятаю зберкнижки та ммм — малий був
потім гривневі депозити в 2014-2015 роках — був молодий та дурний
тепер крипта — я ледачий, щоб розібратися)

Я користуюся вже 5 років, для життя та інвестицій. Працював в блокчейн-розрлбці та отримував зп в стейблкоїнах (usdt/usdc). Так що це актуальне питання.

Я користувався лише тестовими для відлагодження смарт-контрактів, перевірки ідей, тощо.

Кум ще в 2013 тягнув в сторону крипти — я в МММ вступати не хотів )

в 2015 купив на 50уе біткоіна (звісно загубив пароль гаманця потім =) )

також в 2015 десь вирішив що краще бути не золтошукачем а продавати лопати — запустив крипто сайтик на колінці crcurrency.com (данні курсів крипти з coinmarketcap )

отримав трафік в ті буремні роки і заробляв пару сотень уе в місяць на рекламі на тому проекті (дякую тобі крипта)
також були там і крипто афілтет з укр біржею — яка звісно кинула потім афілейтів ))
далі сайтик скотився в пару десятків заходів і майже вмер

в 2025 трохи (сотні уе) вкинув в біткоін/ефір/золото/срібло — цікаво графі оновлювати і що як росте
найгірший показник зараз індекс золото −3%
найкраші рости +30% у ефіра / срібла
але по факту чи в тебе там 200уе чи 260уе тебе не радує, не ті суми )

от десятки тисяч певно б радували

в трейдерство йти не хочу — бо і так життя нервове

У нашому літньому зп дослідженні було питання про те, які інвестиції айтівці вважають найкращими для себе. Тільки 15% обрали варіант «криптовалюти».

англійці називають крипту gambling, а наша молодь нажахана розповідями невдах, на жаль, тому такий процент.

В линкеде через пост читаю, как с помощью тестовых воруют ключи к криптокошелькам. Думайте.

Уточніть будьласка, тестових чого?

в 2015 тестово на конференції купив на 300 гривень bitcoin, потім телефон розбив екран, а він був старий, то і забув за нього.
вкінці 2020 дитина попросила зремонтувати щоб бавитись, відніс на сервіс, вони зробили екран, виходжу з сервісу, дивлюсь додаток bitcoin wallet, запускаю.- пише там 700 грн. ну ок, пише то пишу, думаю, навіть ремонт екрану окупився. і відклав телефон.
2 дні ходив і думав що щось не так. і зрозумів що не оновилась сума бо не було інтернету. підключився — оновило курс і стало 32тис грн.
вивів, купив чан додому.
після того бітком не користуюсь)

У 2021 році вклав у крипту 6000$
У 2022 активно торгував
Після невеликого % успішних торгів та великого % неуспішних, зараз, 4 роки потому, мої 6000 перетворилися на 1300. Іронія в тому, що якби я докладав МЕНШЕ зусиль та просто б закупився і тримав, не торгуючи взагалі, зараз вже мав би десь 13000, а не 1300. Але майндсет бідної людини завадив, а саме думка що «Чим більше зусиль докладаєш і активніше себе поводиш — тим кращий отримуєш результат». А виявляється, іноді найкраще рішення — це повна відсутність будь-яких дій, ніж дії з негативним результатом.

Вцілому для себе розглядаю крипту просто як цікавий інвестиційний експеримент, але не більше. Тобто нічого не оплачую криптою, не приймаю оплату в крипті і не інвестую в неї великі суми.

Маю аналогічний досвід, якби просто купив, а не торгував то за 6 років був би у великому плюсі)

+ купив якось перспективної української крипти на баксів 800) Хоч вони не скам проєкт і досі функціонують, через те що вийшли на біржу і всі різко почали продавати — її вартість упала в 10 разів (і досі не повернулась). Наразі це найгірша моя інвестиція😁

Так а нашо ви мінуси фіксували?

Краще бути довгостроковим інвестором?)

Дійсно цікаве питання.
Однак «користуватись» криптовалютою можна зовсім по різному.
Було б круто, якби було опитування із такими можливими відповідями:
— Не користуюсь
— Колись користувався, перестав
— Високочастотний трейдинг
— Розробляю торгових ботів
— Інколи щось купляю/продаю в довгу
— Купляю/продаю послуги/товари за крипту

Думається майже всі, навіть як джерело пасивного доходу...

Якщо всі користуються токенами як джерелом пасивного доходу, то хто з цих всіх є джерелом халявних грошенят для інших?:)

Гетьманцев, перелогінься.

Не користувався та не користуюсь.

Колись треба було заплатити за липові доки, платив кріптою, іще траву купляю онлайн за крипту, в інших випадках не користуюсь взагалі, не планую також.

Інвестую потрохи в біткоін і тестую різні трейдинг моделі на Binance.

Опитування краще прикрутіть. Не користувався — нема юз кейсів.

Підписатись на коментарі