🇺🇦 Святкуємо День Державного прапора! Показуйте свої прапори і розповідайте історії

Щороку 23 серпня Україна відзначає День Державного Прапора. З 2014-го, а особливо з 2022-го, ця дата набула ще більшої ваги.

Синьо-жовтий стяг — це нагадування нашим захисникам, за що і за кого вони воюють; нитка зв’язку з Батьківщиною для людей під окупацією; символ того, що ми змогли відстояти, для цивільних у тилу.

Впевнений, у багатьох з нас є власні історії, пов’язані з прапором. Запрошую показати свої прапори і розповісти, що вони означають саме для вас.

Історія мого прапора не дуже драматична, але тим не менш він мені дорогий. Я купив його у 2013 році, в моєму рідному Сімферополі, на тлі перших тижнів Євромайдану, який ще тоді не став Революцією. Повісив його на антенну мого будинку, бо захотілося позначити позицію.

Коли в березні 2014 року переїжджав до Львова, ще не сильно вірив у те, що буде остаточна окупація, але щось усередині, щось підсвідоме мені підказало забрати прапор з собою, і не прогадало. З того часу я беру його з собою завжди, коли кудись їду — зі мною, а також з моїм другом він побував у парі десятків європейських країн та в різних українських містах. Один раз я провіз його на окуповану територію, але більше так не ризикував.

Вірю, що колись він знову повернеться в моє рідне місто, і не лише на дні моєї сумки, а гордо замайорить у кримському небі, і ніхто не посміє його зірвати.

А тепер — слово вам.

👍ПодобаєтьсяСподобалось7
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Ctrl + Enter
Ctrl + Enter

Для мене День прапора тепер асоціюється з цією піснею — ZWYNTAR, Третя Штурмова — Золото і блакить:

українська мова для мене як прапор) Слава Богу живуть люди на багатій землі під високим блакитним небом

коли в 2003 складав присягу на вірність, то аж запинався від сильного почуття.

ось такі патріотичні жовтоблакитні фігури створюю youtube.com/...​uN2xc?si=2uLm7uFB3RwVnk20

Підписатись на коментарі