Чек на 9.50 грн, або історія однієї звички з 2013
12 травня 2013 року. Я зайшов у магазин після пари, купив «Пепсі», прийшов додому, відкрив Google Keep і... просто записав витрату. Без таблиць, без категорій, без глибокого сенсу. Просто цікаво було подивитися, скільки що коштує і куди взагалі діваються гроші.
З того моменту минули роки. І я продовжую вести облік усіх своїх витрат і доходів — без фанатизму, але з повагою до себе. Спочатку були замітки в Keep. Потім були кольорові гугл-таблиці, з категоріями «кава», «подарунки», «фріланс». А вже десь останні
Це дуже дивне відчуття — побачити рік свого життя в цифрах. Там є все: кава з другом, терміновий ремонт ноутбука, несподіване підвищення, імпульсивне «ну давай куплю», навіть ремонт квартири, або купівля авто. І саме це дозволяє бути чесним із собою.
Можливо вже зараз в тебе зʼявилась думка: «та хіба є сенс усе записувати?». На що хочеться відповісти: «А хіба не цікаво зрозуміти себе краще?» Бо ми ж фіксуємо свої кроки, калорії, книги, серіали. Чому фінанси мають бути винятком?
Я не закликаю перетворювати це у щоденну звітність. Але раджу хоча б спробувати. Хоча б на місяць. Щоб відчути, що фінансова прозорість — це не нудно. Це про впевненість.. Про повагу до власного часу і зусиль й просто прикольно)) І знаєте, що найцікавіше? Ти починаєш менше купувати не тому, що «треба економити», а тому, що більше цінуєш.
І це мені ок.
А ви колись пробували вести облік усіх витрат?
Як це було?

81 коментар
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів