Ким бути поза айті?
Мабуть, це криза середнього віку, або я просто вигорів. Втомився так, що хочеться не просто відпустки, а вже на пенсію, хоча до неї ще дуже далеко. Але працювати потрібно, вибору немає.
Ловлю себе на думці, що втомився від своєї сфери. Можна довго описувати деталі, що саме не так, але важливіше інше — що робити далі?
Хочу скласти план на рік-два щодо виходу з айті, але зовсім не розумію, чим займатися.
Капіталу для відкриття чогось серйозного немає. У дитинстві в батьків був город і кілька курей-несушок — згадую, може фермерство? Але знань майже немає, та й сумніваюся, що це реально.
Навчатися? Але на кого? Водій вантажівки, монтажник чи плиточник якось не надихають. Хочеться офлайн-роботу, але щоб залишалася можливість щось підробляти онлайн.
В ідеалі знайти справу, від якої знову «горітимуть очі», як колись, коли переходив у айті. Я розумію, що робота — це рутина, але все ж хочеться спробувати щось нове. Думаю навіть про варіант стати вчителем: у родині часто допомагав із дітьми, і, можливо, у такій роботі можна відчути певний імпакт.
Якщо запитати себе «що я люблю»: гуляти парком, читати книги, вивчати мову через живе спілкування, а не граматику; природу, гори, шум моря; неквапливий відпочинок, важкі й сумні фільми, м’ясо, прохолодне безалкогольне пиво у спекотний день.
Що вмію: програмую «на 4 з 10», але не більше; маю досвід керівництва командою (без модних методологій); англійська непогана, але не ідеальна; прочитав багато класики, але без системності. У спорті люблю активність без фанатизму: гори, лижі, плавання, прогулянки.
Ким можна бути поза айті? Як знайти в собі те, що дійсно підійде й приноситиме задоволення?
Зараз живу у Польщі, думаю поки тут залишатись, але хотілось би, щоб досвід нової професії я міг би перенести в нове місце(якщо раптом колись треба буде знову переїхати).

Найкращі коментарі пропустити