Розробка інтегральних схем / ВЧ пристроїв на базі MCU/FPGA

Доброго для всім.
Наша компанія (не називатиму, щоб не сприйняли за рекламу) займається розробкою ембедед пристроїв. І роботи дуже багато, але гальмує розвиток той факт, що важко знайти спеціалістів в даній галузі.
Коли я говорю «спеціаліста», то маю на увазі не аматора, який діодне табло зробив на МС-51, а справді інженера, який розуміється у особливостях передачі високочастотних сигналів, знає теорію і практику розробки топології плат, розуміє, що таке імпеданс, узгодження, відбиття сигналу і т. д.
Набирали ми людей, звернувся у свій політех, на радіофакультет (Львів) — і був сильно розчарований, хоча зав. кафедрою старався підібрати найкращих..але...коли люди почули про написання скріптів у Матлабі для GPIB інтерфейсу вимірювальних приладів — дивились на мене як на прибульця.... але ж зараз у світі всі тільки так приацюють.

В свою чергу, коли відкривали відділення у Росії — я був вражений рівнем студентів та інженерів...кількістю компаній які мають дизайн центри там по аналоговій та цифровій мікросхемотехніці.

Цікаво знати вашу думку: чому на Україні так мало спеціалістів у цих галузях ? де ж їх все-таки шукати ? (в Росії ми таки знайшли без проблем) а може тут хтось такий є ?

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Чи можливо наразі в Києві влаштуватись на стажування в цій галузі? Звичайно без оплати, основна мета — практика, так як в університеті і спитати толком нема у кого.
Закінчив 4й курс НАУ(Електронні системи). Є велике бажання надалі працювати із ПЛІСами, мовами опису. Наразі знання цієї галузі на рівні університету, тобто низькі. Знаю VHDL,C на базовому рівні,розуміюсь в схемотехніці. Із FPGA працював лише з Altera(Cyclone V).

В 2006 у меня было похожая проблема.
Очень советую сейчас переосмыслить происходящее, ибо если вы ищете работу, значит вы не тот студент которого ищет работодатель. Обычно студентов дергают преподаватели, если вас еще никто не дернул, значит либо вы никого не заинтересовали, либо некому дергать.
Если какую-то работу вы таки найдете (а я уверен что при некотором желании вы ее обязательно найдете), то вам будут платить крайне скромные деньги (спокойно можно попасть на 3к гривен в месяц) и через 5 лет вам будет очень сложно сменить работу, поскольку за плечами будет болтаться багаж опыта работы.

Запрос на таких специалистов должен создавать рынок а не сами специалисты, так что ищите то, на что есть спрос.

інженера, який розуміється у особливостях передачі високочастотних сигналів, знає теорію і практику розробки топології плат, розуміє, що таке імпеданс, узгодження, відбиття сигналу і т. д.
От халепа, я знаю та розуміюся на тому, що перечислено, але жодної гадки не маю про скрипти у Малабі для GPIB-інтерфейсу...

P.S. Довгенько тема чекала визнання :)

цей «пробіл» за 2-3 тижні можна заповнити... до речі зараз на Пітоні ми любимо комунікувати з обладнанням... Пітон безкоштовний, а Матлаб з Тулбоксом капєц дорогий ((

ну а какие принципиальные преимущества у матлаб, кроме тулбоксов?

Под тот же линух я в студии обычно пишу
попробуйте kdevelop, очень похож на студию

ну як я тобі тему розпіарив, а то жалюгіднх 2 коменти було

Вы не в свете, вы здесь. Посмотри сколько вакансий с требованиями знания matlab здесь — 0.

На самом деле их две сейчас, поиск просто ищет только по заголовкам и категории пока:
jobs.dou.ua/...software/vacancies/16669
jobs.dou.ua/...d-pixels/vacancies/16399

Как вариант, написать программу для факультета под ваши требования, согласовать ее с профессурой и через год получить нужных спецов.

ех, знали б Ви в яку стіну я тут бився ((

от в КПІ — куди веселіше з цим. там проактивніша професура. Ну, але тим не менше — ми малесенька фірма тут на Україні.

Не там ищете. Поспрашивайте на Сахаре.

Топику 3 года и 4 дня же.

Ты думаешь что за эти 3 года чтото существенно поменялось? Кроме того на этот топик все еще ссылаются

Проте в Укра^нi багато спецiв с таких галузях, як - зняття капелюх з перехожих, лузгання насiння, розпиття горiлки у парках та вулицях, продаж наркоти молодi... А просунутi спецiалiсти (прохФФессори) переходять до галузей - "крышевания" та "дерибанн бюджету". Усi iншi галузi в Укра^нi малоприсутнi, та не цiкавi для пересiчного "спецiалiста"...

Так а где специалистам браться? Зачем студенту налегать на такую узкую область, если перспективы трудоустройства весьма туманны? Если с МК у нас еще можно что-то делать, то как прокормиться микроэлектроникой - я не знаю.

Підписатись на коментарі