Розробка інтегральних схем / ВЧ пристроїв на базі MCU/FPGA
Доброго для всім.
Наша компанія (не називатиму, щоб не сприйняли за рекламу) займається розробкою ембедед пристроїв. І роботи дуже багато, але гальмує розвиток той факт, що важко знайти спеціалістів в даній галузі.
Коли я говорю «спеціаліста», то маю на увазі не аматора, який діодне табло зробив на МС-51, а справді інженера, який розуміється у особливостях передачі високочастотних сигналів, знає теорію і практику розробки топології плат, розуміє, що таке імпеданс, узгодження, відбиття сигналу і т. д.
Набирали ми людей, звернувся у свій політех, на радіофакультет (Львів) — і був сильно розчарований, хоча зав. кафедрою старався підібрати найкращих..але...коли люди почули про написання скріптів у Матлабі для GPIB інтерфейсу вимірювальних приладів — дивились на мене як на прибульця.... але ж зараз у світі всі тільки так приацюють.
В свою чергу, коли відкривали відділення у Росії — я був вражений рівнем студентів та інженерів...кількістю компаній які мають дизайн центри там по аналоговій та цифровій мікросхемотехніці.
Цікаво знати вашу думку: чому на Україні так мало спеціалістів у цих галузях ? де ж їх все-таки шукати ? (в Росії ми таки знайшли без проблем) а може тут хтось такий є ?
23 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів