Як я створив вебзастосунок інтернет-радіо

💡 Усі статті, обговорення, новини про Front-end — в одному місці. Приєднуйтесь до Front-end спільноти!

RadioFolder Light

Проблема, з якої все почалося

Я завжди любив слухати інтернет-радіо — від відкриття нових пісень та музичних колективів до прослуховування ток-шоу та новин наживо. Але щоразу, коли я користувався існуючими сайтами інтернет-радіо, стикався з одними й тими самими труднощами: незручна навігація і, що дивно, відсутність можливості зберігати улюблені станції.

Тоді я вирішив створити власне рішення — ось цей вебзастосунок.

Я зібрав адреси потоків інтернет-радіо, поекспериментував із різними способами їх обробки, і вже за місяць мав першу версію застосунку. Я розробив дві окремі версії — для браузерів на ПК та для мобільних пристроїв — тому що хотів, аби досвід користування був зручним усюди.

RadioFolder Mobile

Для кого цей застосунок

Він створений для тих, хто любить радіо:

• для тих, хто хоче відкривати нову музику
  • для слухачів, які вмикають новини чи ток-шоу під час роботи
  • для водіїв, яким потрібно щось постійне у фоновому режимі

Більшість інтернет-радіо застосунків змушують користувачів робити надто багато зайвих кроків. У моєму все просто:

• один клік, щоб обрати жанр
  • прокрутка або пошук станції за іменем чи описом
  • ще один клік, щоб увімкнути
  • натисни «серце», щоб зберегти у вибране

Щоб зробити прослуховування цікавішим, я додав аналізатор спектру частот — він не лише виглядає ефектно, а й показує, чи потік насправді активний.

Як я будував застосунок

Я створив його використовуючи об’єктно-орієнтований JavaScript (без фреймворків), PHP і MySQL.

Найбільші виклики були такими:

• збір і впорядкування адрес потоків
  • регулярна перевірка їхньої доступності (багато з них зникають)
  • підтримка різних форматів, як-от .m3u та .pls
  • побудова аналізатора спектру частот

Що робить застосунок (простими словами)

По суті, він робить прослуховування інтернет-радіо максимально безперешкодним.

Ви можете зберігати улюблені станції, миттєво бачити, чи вони доступні, і користуватися чистим інтерфейсом, який не заважає.

Для мене аналізатор спектру частот — це «фактор задоволення»: він дає візуальний пульс музики й водночас виступає живим індикатором статусу.

Запуск і відгуки

Коли я запустив першу версію, не всі відгуки були позитивними: користувачам потрібно було не лише більше станцій — вони хотіли знати, чи потік «живий». Це було логічно: немає нічого більш дратівливого, ніж натиснути «Play» і почути тишу.

Тож я повернувся до роботи і створив індикатор зваженої доступності (weighted availability) разом з аналізатором спектру. Так з’явилася друга версія застосунку — значно якісніша й корисніша.

Що далі

Я працюю над:

• додаванням нових станцій
  • реєстрацією користувачів
  • окремим мобільним застосунком

Головна мета проста: демократизувати доступ до інтернет-радіо й заощадити людям час.

Чого я навчився

Не завжди потрібні фреймворки чи важкі бібліотеки — іноді достатньо чистого JavaScript ;)

👍ПодобаєтьсяСподобалось11
До обраногоВ обраному3
LinkedIn
Ctrl + Enter
Ctrl + Enter

Для беклогу: зробити екстеншен для Chrome.
А взагалі лайк!

Трохи допоможу, ось класне українське радіо mistofm.com!)

Круто! А github link ми не побачимо?)

Чудова робота! Додав собі в закладки.

Врубив America’s 70’s channel, і все, тепер тільки під це працюватиму весь ранок )

Підписатись на коментарі