Telegram-бот для нотифікацій про завершення зарядки електромобіля
Вітаю товариство!
Отже, одразу до суті: використовую я комерційну зарядку для електромобіля у своєму ЖК (не буду рекламувати назву, хто захоче — зрозуміє/дізнається і так). І от біда в тому, що мобільна аппка (саме того провайдера, що в моєму ЖК) не має функціоналу «підписки на звільнення порта» — іншими словами: я просто хочу дізнатись коли «сусід» звільнить той порт, який мене цікавить.
Вангую, що дехто з Вас скаже: «так цей функціонал є в такого-то провайдера» — це дійсно так, проте із 5 найпопулярніших провайдерів в Києві, ця фіча є тільки в 1, ну і банально — ти просто обмежений тим, що в тебе є біля дому/роботи, тощо. Я вже мовчу про те, що деякими аппками взагалі дуже важко користуватись через поганий UI/UX і сумнівну швидкодію/стабільність.
Або дехто (а може і ніхто, жартую) може сказати — «тю, друже, так ти просто виглянь з вікна, напиши сусіду чи заюзай камеру», але сподіваюсь, більшість з Вас подумали: «нууууу тут без API інтеграції не обійтись».
Саме це ми і зробили :)
Дисклеймер: даний допис несе виключно інформаційно-розважальний характер, без жодної комерційної вигоди чи рекламної кампанії. Мета допису — поділитись вирішенням прикладної проблеми (можливо комусь стане в нагоді), отримати фідбек та просто побрейнштормити разом.
Вашій увазі представляється telegram бот: @electro_kilowatt_bot, який вирішує мою прикладну проблему — дає змогу мені підписатись на звільнення конкретного порту зарядки електромобіля.
Окрім цього, функціонал бота також дозволяє:
- персоналізувати Ваші типи зарядних пристрої (за якими в майбутньому буде виконуватись пошук та сортування зарядок);
- додавати в обране зарядні станції (для швидкого отримання інформації про вільні порти);
- переглядати Ваші активні підписки, що очікують звільнення порта зарядки;
- шукати зарядні станції поруч по локації;
Все доступне меню ви можете переглянути за допомогою слеш символа: «/».
Прикладну проблему я вирішив, це супер, проте далеко не завжди можна встигнути побачити повідомлення від бота і встигнути попасти у «вікно можливостей» поки інший «сусід» не зайняв той же порт :)
Тому йдемо далі — а що якщо ми прикрутимо webhook, який разом з нотифікацією в telegram — зафайрить реквест у Вашу «інфру», де Ви зможете інтегрувати цей івент, скажімо, з голосовим помічником, тощо.
Уявімо, що ми це зробили, що ж далі? Було б круто:
- підтримати ще провайдерів?
- шукати зарядки в «одному агрегованому місці»?
- мати можливість сортування по ціні?
- мати можливість фільтрування по типах коннекторів зарядних пристроїв?
- ще?)
На цьому, на сьогодні, в мене все, дякую за Ваш час, сподіваюсь продовжити в коментарях.
P.S: про електро-кабелі з вікна квартири можете не писати та і бажано було б такого не робити :)
Слава Україні!
2 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів