Які інструменти на роботі вас дратують найбільше?

Всі ми користуємося купою різних інструментів на роботі чи для проєктів. Деякі з них нормальні, а деякі — просто жахіття.

Розкажіть, з якими найгіршими та найнеприємнішими інструментами вам доводилося працювати?

Інструменти, які дратують найбільше

31%
13%
6%
7%
2%
8%
9%
25%
216 голосів  ·  показати результати
👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Де найголовніший варіант? MS Teams.

Є 2 види інструментів: ті, які всіх дратують, і ті, якими ніхто не користується :)

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Саме гірше, що може бути — це видаленна робота на віртуальних машинах (або VDI). Все інше просто невеликі незручності.

Саме гірше, що може бути — це видаленна робота

)

віддалена робота на віртуальних машинах (або VDI)

це важко перший тиждень,
потім звикаєш, в мозку з’являється «фітіль», затримка і спокій:
набрав слово на клавіатурі, поки воно долетить до омерики, розтаможиться і з’явиться на екрані, встигаєш про щось собі подумати, або навіть трохи по3.14здіти.

цитрікс працює like a charm

масштаб — декілька сотень тисяч робочих станцій у віртуалі
вся компанія де я зараз тойво — працює саме так, не тільки погроммісти

з дому, чи з будь якого деску в практично будь якому офісі — прийшов, залогінився в свою станцію в тому стані в якому ти її лишив

суперзручно, проблем (поки шо було) нуль

Тімс всім не подобається тому що мітинги там? Не можу зрозуміти звідки стільки хейта.

Як на мене, єдина проблема тімса що міг би бути набагато легшим і швидшим як на свій функціонал. Хоче не думаю що slack сильно кращий в цьому плані, якщо взагалі кращий.

А так зі своїми задачами справляється, необхідний функціонал має, в плані UI не топ но тверда 4.

Якийсь vscode який всім подобається підбішує більше так як за стільки років не завезли адекватного code compare і мержилки.

Один конкакт в лінкедін написав, що він пишається тим, що працює над IBM note. Я ледь втримався від коментаря, що це проклятий софт. Тому тут топ 1 хейту.
+ SAP
+ UX GCP та і гугла в цілому

працює над IBM note

над чим?
якщо мова про колишній IBM Lotus Notes/Domino
то він давно не IBM www.hcl-software.com/domino

MacOs. Як андроід розробнику довелося на одному проекті працювати під мультиплатформу (android + ios), то яблучний світ — це найгірше що я зустрічав. Білди робити тільки на макосі, xCode взагалі щось дубове. Єдине, що було цікаво — перевірити на скільки довше макбук тримає батарею (m2 air 16gb). І виявилося, що не довше мого (Samsung book3 pro)

Білди робити на Air? Справа в тому що Air лінійка не для роботи, особливо для тривалого навантаження. Там навіть немає активного охолодження, це впливає на потужність. Pro’шка ідеально підходить для роботи і батарея тримає довше.

Активно користувався Windows, Linux, MacOS. Для розробки остання — найкраще що може бути. Та й взагалі для роботи. Але так, можливо для розробки під мультиплатформу буде не найкраще рішення.

Білди робити тільки на макосі

У мене в закладках отака штука — я не пробував. xtool.sh
Xcode — так, шось страшне.

в коментах світоглядний батл між відкритою і закритою екосистемами.

Скупість клієнтів, які не хочуть збільшувати RAM/CPU на серверах під час використання Remote Desktop, призводить до того, що скролінг сторінки займає 2–3 секунди

Продукция IBM.
Когда мы только на неё переходили, девопс мрачно пошутил, что предлагающих использовать IBM надо сразу увольнять. Не шутил. Поработав на IBM EWM, скучаю за джирой.

3. Екосистема Apple. Всі її розробники потраплять у пекло поза чергою.
2. Jira. Для її розробників у пеклі буде окремий казан.
1. MS Teams. Її розробники у пеклі будуть відзначені за земні заслуги, працевлаштовані чортами і регулярно нагороджувані як працівники місяця.

Teams, а також windows 11 на який змусили оновитись

Apple.
— ios білд тільки на їхньому залізі.
— офіційної можливості ранити їхню ос на серверах, у контейнерах тощо — неможливо.

Одна колега — китаянка дратує... дуже дратує
При чому є й інші колеги з Китаю, і вони ок

Ну вона ж не інструмент....

такі часи. наприклад, ти людині кажеш що не так з описом таски, а вона то передає в AI. то хто тут інструмент? відповідати без AI, стоячи і щоб я бачив очі)

Погані не якісь інструменти, а відсутність потрібних інструментів. Скільки разів я бачив як в непоганих, ніби, компаніях і проєктах все гальмувало через те, що розробникам зайвої планки ОЗУ в комп не докинули чи якусь корисну тулу за 20 баксів не купили, бо не було нормальних механізмів оперативної закупки корисних дрібниць. Може сидіти програміст з зарплатою в 5к і йому наступного місяця можуть підвищити її до 6к, але плагін до IDE за 1% від цієї суми — не куплять. І за свої гроші купити і поставити на корпоративний комп не дозволять — бо «не сек’юрно!».

Перфоратор сусідів знизу (коли працюєш з дому)

Теж додам від себе: MS Teams. Неюзабельна глюкала, особливо після Slack.

Після «шлаку» навіть ICQ — супер.

Маючи широкий досвід застосування обох, скажу що тімс працює куди краще з переключенням поміж акаунтами. Але це чисто підкол, по факту обидві проги просто окей? Та що вам з цим тімсом не так?

Є 2 види інструментів: ті, які всіх дратують, і ті, якими ніхто не користується :)

VS Code, але використовую виключно через Cursor
Teams і Microsoft docs/spreadsheets
Pre-push hooks, lol

Visual Studio Code, хмари, кубернетеси і ноути або робочі пк на лінуксах.

Найбільше? Коли доводиться стикатися з Citrix

Jira і стек Microsoft. Особливо Microsoft Teams.

docker, все що зроблено на electron крім vscode

Усе, що пов’язано із Python та JavaScript. Дві найтупіші мови в світі.

Даже не собирался толстить. Реально самые тупые вещи в мире ИТ.

Хто скаржиться на Jira, мабуть, ще не працювали з Rally...

У другої теж є фанати. Обидві якщо порівняти із BugZilla наприклад, не такі вже і погані інструменти.
Як то пишуть, це лише інструмент — якщо той хто ним користується, не володіє процессом — тобто не знає, що робити, тим інструментом — не може описати фітчу чи баг банально, то хочь щозавгодно використовуй, толку не буде. Мартишка і окуляри, як в тій басні, чи про либідя рака і щуку.
2. Безумовно в бвльш поодаигутій системі, я ьи щробив фішки — що коли немає acceptance criteria, або steps to replicate — просто би реможливо було створити жодного тікета. І інформація для чайників — що це таке. Таких систем нажаль ще не бачів, окрім BugZilla і рекомендацій від Mozilla.

Безумовно в бвльш поодаигутій системі, я ьи щробив фішки — що коли немає acceptance criteria, або steps to replicate — просто би реможливо було створити жодного тікета

Може погано розшифрував, наприклад в Jira можна зробити щоб не можна перевести з одного стану в інший, якщо не виконані критерії. Наприклад, з custom state=In Progress в Testing, якщо не заповнено поле For QA. Якщо маються на увазі валідації при створенні тікета, то там також багато чого є.

Та до чого тут, переважна більшість народу не здатна взагалі нормально описати задачу, тобто зібрати та классифікувати вимоги до ПЗ (бо навіть гадки не мають як, через фольклер діють ляп ляп та в продакшн) . Баги так само описують без деталей, зокрема як відтворити. Бо задля цього треба мати відповідну кваліфікацію, професійні знання та навички.
В Jira тому в переважній більшості проектів, 80% — абсолютний мотлох, тікет з розряду, що попало, часто зовсім без жодного опису. І Rally тут не відрізняється захистом від дурака.

Ms Teams

RDP, перший в житті проект де я не можу зі свого ПК працювати, це треш.

Якщо йдеться про те, що потрібно через RDP підключатися до віддаленої машини і там відкривати IDE, то раджу глянути Remote Development Extension Pack для VS Code.
З ним це робити набагато зручніше

Там де це можливо б було застосувати — я б вже і сорси викачав:) А так це банкінг з усілякими 3-d party rdp клієнтами та zscalerʼами на машинці:)

Те саме думаю. У мене вже другий проект такий. Секюрність на межі з Пентагоном. Бувають моменти, коли хочеться викинути ноут через вікно, бо все нереально лагає

Mac OS, типова фраза від колег — грьобаний макбук.

80% людей — ідіоти. Просто для інфи

Це статистика по вашій команді?

загальна. Не помічали?

Можна подумати вінда краще)

о, грьобані active directory менеджери з 90х

грьобана вінда, грьобаний лінукс, грьобаний делл, грьобаний леново — залежить від того хто з чим працює. А скаржитись люди завжди будуть, особливо наші.

{мем де у американців все амейзінг, а у східноєвропейців все говно}.jpg

Jira на стільки хороша, на скільки і жахлива...

Element жахливий

Дратують заплутані інтерфейси Google адмінок типу таких як тут:
x.com/...​tatus/1953685468304089467

За 15 лет ойтишки я не встречал инструментов, которые не бесят. Все оказалось говном. Ну, кроме гита

Про Teams вже написали? :)

Де найголовніший варіант? MS Teams.

характерно, що ніхто не читає коменти перш, ніж написати.
про Тімз купа коментів одразу після публікації топіка
22 серпня 20:08, 20:11, 20:21, 21:59, 00:15

люди, з їхними безглуздими мітингами

— питання було про інструменти

З переліченого Jira, Slack, ще користувач Jenkins але там просто перевірити.
А так... Mac OS ще. Ну і багато чого, що має GUI, бо командний рядок зручніше.

Ну і багато чого, що має GUI, бо командний рядок зручніше.

Або в користувачів CLI феноменальна памʼять, або вони використовують 2-3 існтрументи, в кожному по 4 команди максимум. Бо з GUI я можу спокійно зробити за 2 секунди те що робив колись давно, років 5 тому. А з CLI усе стартує по новій, хєр пойми яка команда, та фіг з ним, згадати хоча б як там цей CLI називається, замість 2 секунд, тепер розбирайся з прекрасним --help, в кращому випадку, а зазвичай з прекрасним GUI сайту з документацією. Особливо коли ще й порядок має значення, привіт docker.

Якийсь CLI має бути звісно, бо треба ж автоматизувати, CI й все інше. Але я не розумію як CLI може бути зручніше. Є теорія що вони просто брешуть, щоб аля казатись розумніше.

І так, і не так..
history | grep ... допомагає, ну крім аліасів.

У мене навпаки. У GUI я памʼятаю, що десь можна було, але де конкретно вже ні, це бісить. Памʼятаю останнє, треба було з traceview.exe експортнути логи в текстовий формат. LLM довго марили неіснуючими Save as... Export...

Для командного рядку є історія, є записнички, LLM краще допомагає, плюс команди поєднуються через пайпи стандартним чином. Наприклад lsblk показує багато loop-ів, ну додам | grep -v loop.

«Гарний робітник ненавидить погані інструменти, поганий робітник ненавидить свої інструменти» © не памятаю хто. А взагалі — тайм-трекери забули.

Та всіма інструментами можна користуватись, навіть мемними Teams та Outlook. Якщо щось дійсно додає багато дискомфорту, то йдеш до менеджменту і намагаєшся пропушити зміни. Але там аргумент «дратує» не пройде.

Teams насправді добряче прокачали останній рік, і там купа зручних можливостей.

Додали можлвість створення тредів як в слаці. Але для команд, не для чатів 🙃

Та усеодно глючений, тільки менше, це правда. На PC працює значно краще, макрофілів він в принципі бісить.

Підписатись на коментарі