Як ТЦК всупереч законодавству намагається мобілізувати мене
Я читав, що були випадки мобілізації людей, яких не мали права мобілізувати (і потім суд визнавав незаконність мобілізації, але більше нічого не міг зробити).
Думав, що зі мною таке не може статися.
Доглядаю за хворою мамою. З літа 2024 року намагався отримати відстрочку від мобілізації: надсилав документи у ТЦК, надсилав до Міноборони скаргу на бездіяльність ТЦК, звертався на гарячу лінію Міноборони (зі скаргою на бездіяльність ТЦК, проханням розшуку моєї скарги, направленої до Міноборони), приносив документи у ТЦК.
Після того, як працівники ТЦК та поліція у травні 2025 року мене викрали, травмували, утримували в будівлі ТЦК (забравши телефон, не даючи можливість позвонити адвокату, не повідомивши рідних, не викликавши швидку) і потім звільнили, я ще раз надіслав документи на відстрочку в ТЦК і вперше отримав її.
7 серпня надіслав поштою у ТЦК документи на продовження відстрочки. Але не тільки не отримав її, а й побачив сповіщення від Резерв+ про те, що мене розшукує ТЦК, щоб скласти протокол про порушення правил військового обліку. Коли зайшов у Резерв+, то побачив там повідомлення «Ви не прибули за мобілізаційним розпорядженням.» і QR-код, дійсний до 17.08.2025.
Взнав від юриста, що подання мене в розшук незаконне, бо перед тим мені мали б надіслати рекомендованим листом повістку, по якій мав би не з’явитися, а повістки не отримував. Крім того, останнім часом не проходив ВЛК, а для мобілізаційного розпорядження має бути пройдена ВЛК.
Поговоривши з юристом і написавши в LinkedIn пост, поки що отримав такі поради:
- Зробити через юриста адвокатський запит у ТЦК, щоб взнати реальні підстави розшуку, і потім через юриста звертатися щодо зняття з розшуку. У понеділок (18.08.2025) запустив процес.
- Подзвонити на гарячу лінію Міноборони і залишити скаргу. Зробив.
- Втікати з країни.
- Надіслати у ТЦК заяву з проханням зняти з розшуку і розглянути документи на відстрочку. Зробив.
Як ще можете порадити шляхи, як скасувати це незаконне мобілізаційне розпорядження, а також змусити ТЦК виконати свою роботу, надавши мені відстрочку?
Які є дієві способи боротися з цим беззаконням (звернення в міжнародний суд, правозахисні організації, медіа, ...)?
Хто хотів би бути в курсі розвитку ситуації і моєї боротьби з беззаконням в Україні (або знайти однодумців для такої боротьби), додавайтесь у LinkedIn: www.linkedin.com/in/boyaryn.
58 коментарів
Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів Коментарі можуть залишати тільки користувачі з підтвердженими акаунтами.