Пишу одне й те саме

Привіт, кількість тем, які я написав на DOU, уже стала тризначною, і, звісно, серед них дуже багато про пошук роботи — настільки, що вже й у коментарях на DOU, і в постах у LinkedIn бачив критику, що пишу одне й те саме. І це правда. Коли я вважаю ідею важливою для розвитку українського ІТ, то намагаюся підсвітити її кожні пів року — рік різними словами.

Покажу, як за пару років ідея, про яку я писав на DOU, переросла в інструмент, яким користуються кілька фахівців на місяць.

У процесі написання статті про переваги роботи за прямим контрактом (9 грудня 2022 року) я сформулював таку ідею:

Сформуйте великий список компаній, де ви б хотіли працювати, а далі шукайте в LinkedIn українських фахівців, які вже працюють там віддалено, додавайте в контакти й розпитуйте їх та рекрутерів.

Через півтора року (4 червня 2024) написав тему: «Як шукати роботу за кордоном, використовуючи рейтинг українських університетів».

Ще через півтора місяця (24 липня 2024 року) розписав детальніше в темі: «Як збільшити шанс працевлаштування на прямий контракт», і ця тема стала популярною.

Ще через кілька місяців (7 жовтня 2024) створив інструмент, який допомагає формувати список компаній для пошуку українських ІТ-фахівців, що вже працюють у цих компаніях.

Зараз, у серпні 2025 року, цим інструментом користуються лише кілька фахівців на місяць, а загалом ним скористалося близько 80 фахівців.

Епілог

Поки у вас є робота, докладіть зусиль і дослідіть, що можете зробити вже зараз, щоб спростити свій майбутній пошук роботи. Я про це писав на DOU і ще писатиму, тож пишу одне й те саме, аби спростити пошук роботи собі та українській ІТ-спільноті.

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Підписатись на коментарі