Пишіть ваші запити стосовно юридичних, бухгалтерських питань та ведення бізнесу, — надамо відповіді

Хочемо бути корисними спільноті DOU. Тому вирішили зібрати саме ваші запити стосовно ведення підприємницької діяльності як через ФОП так і через юрособу. На кожен запит намагатимемось чимскоріш написати допис з практичними знаннями, кейсами.

Якщо ж маєте просто якесь разове питання — пишіть коментарем під даним топіком. Юристи і бухгалтери надавтимуть короткі відповіді.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Добрий день. Прошу поділитись досвідом тих, кто декларував доходи українського ФОП-IT та сплачував відповідні податки в Польщі. Завчасно дякую

В мене такеж питання тільки про гіг контракт )

Прислали мені податківці лист щастя вчора, типу виявили недостовірність даних за моєю декларацією за ознакою 157 — дохід виплачений самозайнятій особі, зокрем факт відсутності задекларованих сум доходу, але я все декларував. Ну, документи я їм надам, а якщо недопоможе, бо погружують позаплановою. До цього, 6 років працював та подавав, проблем не було.

Вітаю!
Ви лише надали документи? Я б радила вам направити офіційний лист відповідь для податкової, в якому пояснити ситуацію і питання має бути вирішене. Є окрема відповідальність за ненадання відповіді на запит податкової: неподання або подання не в повному обсязі платником податків документів чи іншої інформації на запит контролюючого органу в інших випадках, передбачених ст. 73 Кодексу, тягне за собою накладення штрафу в розмірі однієї мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня податкового (звітного) року, за кожний такий факт. У 2025 році застосовується штраф у розмірі 8000 грн.

Тому моя порада тут — писати офіційний лист відповідь.
Якщо потрібна допомога то ми можемо з таким листом допомогти

Вітаю. Дякую. Я вже розібрався, вони проаналізували по 157 коду моїх контрагентів ТОВ та ФОП, і написали, що начебто, я не задекларував від них надходження. Хоча оплати від них відображені в загальній декларації та не потребують окремого розділення. Лист я написав про це.

Можливо якийсь з контрагентів помилкову суму в себе в звіті показав. В нас були такі ситуації, коли контрагент в об’єднаному звіті зазначив помилково значно вищу суму доходу.

Доброго дня.
Якщо людина працює в Польщі, є податковим резидентом тут, але хоче мати ще можливість працювати як ФОП 3 грн( ФОП був закритий у 2022р) в Україні. Які будуть для нього наслідки? Дякую.

Доброго дня. Дякую. Найближчим часом напишемо допис і залишимо тут посилання на допис.

Вітаю! Євгенія, надсилаю вам посилання на допис по вашому питанню! Сподіваюсь, вам буде корисно
dou.ua/forums/topic/55585

Підписатись на коментарі