Назва сайту з пошуку роботи ReadyToTouch асоціюється з сайтом для дорослих

Привіт, у мережі повно історій про те, що різні популярні бізнеси в одних країнах, при спробах масштабуватись в інші, зазнавали фіаско через свою назву, яка асоціювалась із чимось стигматизованим. Це не про ReadyToTouch, бо, по-перше, ReadyToTouch не є популярним у жодній країні, а по-друге — навіть не є бізнесом чи компанією. ReadyToTouch — це поки тільки проєкт. Розповім, яким задумувався проєкт, чому така назва, що роблю з тим, що у англомовної аудиторії він асоціюється з «полуничкою», а також які є ще цікаві асоціації.

У компанію, де я зараз працюю, я працевлаштувався через Djinni у квітні 2022 року. До цього також часто знаходив роботу саме через Djinni, тож коли в 2020 році ми з колегою почали розробляти ще один анонімний пошук роботи, він мав виправити те, що мені не подобалося в Djinni. А саме те, що при відгуку на вакансію я змушений відкривати контакти одразу.

Я ж бачу відгук на вакансію в анонімному пошуку роботи як певну заявку: «Я зацікавлений, гляньте мій публічний профіль». А приватний профіль із контактами ставав би доступним пізніше — після опціонального чату між кандидатом і рекрутером, де кандидат відкривав би свої контакти на відповідну заявку від рекрутера.

Звісно, кнопка відгуку мала б якусь іншу назву, на кшталт «callback» або «touch», із поясненням, що буде далі. А ще я б не показував рекрутеру контакти кандидата одразу, а зробив би кнопки «показати телефон», «показати email», «перейти в LinkedIn-профіль кандидата» й подібні. Вони б давали кандидату зворотний зв’язок — що саме переглянув рекрутер.

Там мало бути ще багато речей для кращого розуміння, що відбувається: версіонування вакансій, щоб кандидату було видно, на яку версію та які умови він відгукнувся, і які умови зараз, якщо вони оновились. Графік онлайн-кандидатів за місяць із фільтрами за досвідом, технологіями, локацією й подібним. Графіки реєстрацій та відгуків.

У мене цей проєкт з анонімного пошуку роботи асоціювався з лінивцем, тож перша назва була «Pereza» (іспанською), а потім я замінив її на ReadyToTouch — від відгуку на вакансію «touch» та ідеї, що кандидат готовий спілкуватись. Я не вбачав у цій назві сексуального контексту. Друзі вбачали, але все одно підтримують мене з проєктом, коли треба.

В Україні я переважно працював у продуктових компаніях, а в 2021 році почав орієнтуватися на прямі контракти з іноземними компаніями. Ще певний час займався розробкою ReadyToTouch у напрямку анонімного пошуку роботи, але згодом мій алгоритм пошуку змінився, і я зрозумів, що навряд чи проєкт, який розробляю, допоможе мені з працевлаштуванням. Тож я почав переорієнтовувати його на функціонал, який спрощував би пошук роботи саме для мене та української Golang-спільноти. Згодом я почав популяризувати його вже й серед англомовних фахівців із Бразилії, США та Великої Британії.

Публічно англомовні фахівці не писали, що назва ReadyToTouch асоціюється в них із сайтом для дорослих. Але приватно таке двічі-тричі траплялося. Після крайнього випадку я зробив пост у LinkedIn, де стилізував лого ReadyToTouch у кольорах відомого сайту для дорослих: ось.

Я визнаю, що назву варто змінити. Займусь цим, коли знайду красиву альтернативу. А поки ось варіанти, із чим у мене вже асоціюється ця назва:
— футбольний клуб
— релігійна секта
— контактний зоопарк

Тож, якщо я вам колись насолив, можете згенерувати якісь провокаційні сторінки з назвою ReadyToTouch.

Епілог

Тема написана в розважальних цілях, тож якщо у вас є бажання залишити саркастичний коментар про назву ReadyToTouch, це саме те місце.

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Підписатись на коментарі