Залетіти у «останній» вагон . Чи що робити новачкам у 2025 ?
На випадок якщо не зустрінемось — доброго ранку , доброго вечора , та доброї ночі )
Хотів би поставити коректне запитання до людей , котрі можуть дійсно допомогти мені та людям , котрі опинились зі мною в одній ситуації . Мені 24 роки , та я дуже хочу змінити професію і стати розробником . Часто цікавився , дивився , але через дуже малий вільний час через роботу — не встигав ніяк почати . Зараз наважився , і вже роблю деякі кроки через силу незважаючи на стартову швидкість . Питання у мене ось такого формату :
Дуже цікава мова Го, і ось на неї зробив повноцінний акцент . Але ! Є але :
1) Чи реально її опанувати без досвіду, якщо окрім порад від ШІ у мене немає наставника?
2) Чи варто інвестувати час у Go, чи є ризик, що ця мова втратить попит або її витіснить штучний інтелект?
3)Які ресурси, практики чи поради ви могли б дати людині, яка стартує фактично з нуля?
4)Чи взагалі може вже починати вчити девопс?))))(не бийте пліз, просто супер цікаво)
Питань звичайно ще багато , але не буду забирати у Вас час
Буду дуже вдячний за усі поради , які б вони не були . Величезне дякую
8 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівне знаю, як зараз...
раніше, щоб здати вступні екзамени до вишу, треба було добре знати шкільну програму...
........................
у твоїй ситуації можна почати з самого початку........ з повторення шкільної інформатики... зараз дуже гарні підручники з картинками )
І там усе детально розтлумачено...
далі, якщо не набридне шкільний курс, купити одну хорошу книжку типу «Основи Computer Science для початківців»
(десь на 700... а краще на 500 сторінок... головне щоб книжка була якісною... типу бестселлер Нью-Йорк таймс... рекомендовано доу... і т.п.)
це дасть загальну картину... структуру в голові.. якусь базову іт-термінологію...
ну а конкретна мова якось вивчиться... головне щоб мотивація не пропала...
для початку, перш ніж відповідати на питання
варто
чесно відповісти собіхоч трошки визначитись з тим, нахіба потрібно саме оце:у 2025?
вчитись доведеться постійно, легких грошей айтішечка скоріше за все більше не приноситиме.
якщо такий варіант ок — лупати сю скалу)
занимайся тем, от чего прет
если не прет — лучше не занимайся
Це для пересічних світчерів хто хоче ’зрубити бабла по швидкому ’ лавочка закривається . Для ботанів для тих кого ’ пре — ’ можна хоч js хоч php хоч С. Треба запитати себе це дійсно твоє?
Есть ли смысл учится на автослесаря «Форда»?
А вдруг его снимут с производства?
Який пет-проєкт зробити, щоб перекваліфікуватися на Go
Порада:
Та вчи, що подобається. Тут умовну Джаву кожен рік хоронять, але це не означає, що бізнеси будуть переписувати робочі сервіси на щось модне і стильне.
Python + SQL, це топ зараз.