Залетіти у «останній» вагон . Чи що робити новачкам у 2025 ?

💡 Усі статті, обговорення, новини для початківців — в одному місці. Приєднуйтесь до Junior спільноти!

На випадок якщо не зустрінемось — доброго ранку , доброго вечора , та доброї ночі )

Хотів би поставити коректне запитання до людей , котрі можуть дійсно допомогти мені та людям , котрі опинились зі мною в одній ситуації . Мені 24 роки , та я дуже хочу змінити професію і стати розробником . Часто цікавився , дивився , але через дуже малий вільний час через роботу — не встигав ніяк почати . Зараз наважився , і вже роблю деякі кроки через силу незважаючи на стартову швидкість . Питання у мене ось такого формату :

Дуже цікава мова Го, і ось на неї зробив повноцінний акцент . Але ! Є але :

1) Чи реально її опанувати без досвіду, якщо окрім порад від ШІ у мене немає наставника?

2) Чи варто інвестувати час у Go, чи є ризик, що ця мова втратить попит або її витіснить штучний інтелект?

3)Які ресурси, практики чи поради ви могли б дати людині, яка стартує фактично з нуля?

4)Чи взагалі може вже починати вчити девопс?))))(не бийте пліз, просто супер цікаво)

Питань звичайно ще багато , але не буду забирати у Вас час

Буду дуже вдячний за усі поради , які б вони не були . Величезне дякую

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Ctrl + Enter
Ctrl + Enter

не знаю, як зараз...
раніше, щоб здати вступні екзамени до вишу, треба було добре знати шкільну програму...
........................

у твоїй ситуації можна почати з самого початку........ з повторення шкільної інформатики... зараз дуже гарні підручники з картинками )
І там усе детально розтлумачено...

далі, якщо не набридне шкільний курс, купити одну хорошу книжку типу «Основи Computer Science для початківців»
(десь на 700... а краще на 500 сторінок... головне щоб книжка була якісною... типу бестселлер Нью-Йорк таймс... рекомендовано доу... і т.п.)

це дасть загальну картину... структуру в голові.. якусь базову іт-термінологію...

ну а конкретна мова якось вивчиться... головне щоб мотивація не пропала...

для початку, перш ніж відповідати на питання

що робити новачкам у 2025 ?

варто чесно відповісти собі хоч трошки визначитись з тим, нахіба потрібно саме оце:

стати розробником

у 2025?

вчитись доведеться постійно, легких грошей айтішечка скоріше за все більше не приноситиме.
якщо такий варіант ок — лупати сю скалу)

занимайся тем, от чего прет
если не прет — лучше не занимайся

Це для пересічних світчерів хто хоче ’зрубити бабла по швидкому ’ лавочка закривається . Для ботанів для тих кого ’ пре — ’ можна хоч js хоч php хоч С. Треба запитати себе це дійсно твоє?

Есть ли смысл учится на автослесаря «Форда»?
А вдруг его снимут с производства?

Дуже цікава мова Го

Який пет-проєкт зробити, щоб перекваліфікуватися на Go

Порада:

За допомогою ChatGPT, Gemini та Copilot пошукайте ресурси, де ІТ-компанії публікують вакансії для початківців, шукайте інтернатури й подібне. Сформуйте список компаній, які зараз наймають початківців, і список компаній, які раніше наймали початківців. Дослідіть кожну компанію: в якій сфері вона працює — eCommerce, Dating, AdTech, PropTech, MedTech тощо. Дослідіть вакансії, щоб знати, які технології використовують. Передайте цю інформацію ChatGPT, Gemini та Copilot, щоб отримати рекомендації щодо проєктів та технологій, на яких варто працювати, щоб збільшити шанси працевлаштування у кожну компанію. Вчіться самостійно, бо безкоштовних якісних матеріалів вистачає, або ж використовуйте ChatGPT Study Mode. Робіть проєкти так, щоб вони виглядали професійно.
Чи варто інвестувати час у Go, чи є ризик, що ця мова втратить попит або її витіснить штучний інтелект?

Та вчи, що подобається. Тут умовну Джаву кожен рік хоронять, але це не означає, що бізнеси будуть переписувати робочі сервіси на щось модне і стильне.

Python + SQL, це топ зараз.

Підписатись на коментарі