Перепродаж ноутбуків в Україні: реальна тема чи марна справа?

Привіт, мене звати Андрій. Думаю, це не перший і точно не останній мій пост 🙂
Хочу поділитися своєю невеликою історією та задати питання тим, хто вже має досвід у цій темі.

Мені 20 років. Як і більшість молоді, я шукаю якийсь додатковий, не надто важкий прибуток. Ідей було багато: дропшипінг, арбітраж, біржі, навіть пробував оформити грант... але все це закінчувалось нічим. Паралельно працюю на будівництві: зарплата 1500 грн/день — для нашого регіону це непогано, але, звісно, хочеться більшого.

Одного разу, гортаючи OLX, я натрапив на ноутбуки. І подумав: *«Чому б не спробувати перепродаж?»*.
Спершу знайшов Lenovo: 8 ГБ оперативки, гарний стан, але з проблемою — майже не працював екран (дуже тьмяне зображення). Подумав, що це щось просте, і вирішив ризикнути. Купив за 1800 грн.

Через ChatGPT прикинув: у робочому стані його ціна — 5–8 тис. грн. Але грошей на ремонт у мене не було, тож виставив за 3500. Через 3 дні з’явився покупець, який забрав його за 3000.
І тоді в мене загорівся вогонь — я відчув, що можу! За три дні заробив +1200 грн фактично «з повітря» й легким способом.

Після цього знайшов ще один ноутбук за 3900, сторгував до 3500. Там лише потрібно замінити батарею. У хорошому стані їх продають за 5–6 тис. грн, і я вирішив забрати його на вихідних.

Моє питання до досвідчених людей:

* Що порадите для успіху в перепродажі ноутбуків?
* Які бренди/моделі найвигідніше брати?
* На що звертати увагу при огляді?
* За які моменти можна збивати ціну у продавця?

Буду вдячний за будь-які поради
Цікаво почути історії тих, хто вже цим займається — можливо, навіть про ваші невдалі покупки (бо не хочеться наступати на ті ж граблі).

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

. Ідей було багато: дропшипінг, арбітраж, біржі

ще можна ріелтором спробувати, які є ще паразитичні спеціальності які не несуть жодної користі? )

Ну или онлифанс. Там ещё проще, а ещё можно воду из ванной продавать, если няшный xD

або в канторі сраним інженером, або у юрті раком на підлозі (ц)

на мою субєктивну думку краще прокачувати скіли в сфері будівництва . для прикладу в моєму міста вартість кладки 1м2 плитки в середньому вже 800 грн ( норм спеціаліст за 8 годин спокійно 10 м2 в кладе ), також майстри по опаленю ( від розводки до ремонту і обслуговуваання ) , в мене он катушкав в котлі була забархлила ( нова вартує що в районі 4 тис грн) майстер відновив стару ( перемотав за 1500 грн , зі його слів в день він спокійно 3-4 катушки перемотує з вставоленням і без особливих напрягів ) . А посслуги електрика — в 21 друг робив ремонкт на 3км 80м2 , розводку робили з нуля з всіма матереаілами за 2,5 к дол. ( зробили менше ніж тиждень ) . зараз все що повязано з будівництвом чи ремонтом — ціни космос

Це теж гарна ідея, але де набрати навичо. Зараз ніхто не хоче вчити таких, як я.

Думаю ти перебільшуєш, вони будуть раді взяти тебе шоб ти замість них штробив ті стіни і виносив з 10го поверху мішки з кусками цегли а вони потім гарно кабельки протягнуть)))

Фактично так, але 1.навички та досвід -це пару років в джунах 2.де брати клієнтів

Только ты попробуй сам ежедневно бурить и долбить перфоратором стены, в грязи, пыли, особенно если какой-то дизайнер мудак нарисовал кучу подрозетников в армированном бетоне.
Плитка — пилить и дышать пылью, убитые руки и кожа от растворов, клиенты щас любят тяжелый керамогранит 60×120 а то и больше, каждая плита 15-20 кг которую нужно не разбить и выпереть на стремянке и плиточный клей идет в мешках по 25кг. И жрать нормально некогда, или целый день не жрут или каким-то фастфудом с колой закидываются. Скажем после этого нормально питаться и нажимать чистыми руками кнопочки, потягивая кофеек за ноутом одно удовольствие.

Так це все рахуватися і обговорювати по прайсу. За штробування , чи вибити отвір — теж оплачується . Якщо керамограніт не стандартного розміру, його кладуть за% від вартості ( великий в середньому 1500-2000 грн за м2) . Зараз будь яка праця гідно оплачується. Перестаньте бути «рабами» . Відстоюйте права на гідні умови праці і її оплату.

я знал одного плиточника, у него ценник +50% от обычного и очередь на месяц вперед расписана, то что портфолио и отзывы сами за себя говорят, сам видел работу, придраться не к чему, швы очень аккуратно затерты, запил под 45* cделан качественно, и плитка выложена по уровню, а не с перекосами. Даже дырки под 50мм канализацию аккуратно вырезаны коронкой, а не выгрызаны болгаркой

Є купа інтернет-магазинів (в тому числі з фізичними точками видачі), що продають б/в ноутбуки зі США/Європи.
Тож ризики купити і не продати — досить чималі. Ну і техніка «нижче ринку» зазвичай не просто так 🙃

Згадались студентські часи коли на вихідні їздив на блошиний ринок. Там народ тягнув перекупам різну електроніку на продаж. Ми з пацанами стояли на вході якщо бачимо щось круте хтось несе то старались перекупляти прям на вході.

Потім приводили до ладу і продавали вже або на форумах або везли на радіоринок і там можна було продати тим же перекупам але трохи дорожче аніж на блошиному ринку.

Мій батько у торгівлі із початку 90х. Торговля це дуже конкурентне середовище Треба постійно крутитись щоб вижити. Не зациклюватися на одній категорії товару, а постійно вивчати нові. Ну і те що у айтішників софт скіли там це базові хард скіли без яких тут взагалі нічого робити

а цікаво ж як мабуть було!

Якщо продажів більше 4 на рік, то є шанс що до вас завітає податкова. А без наложкі мало що наторгуєш.

Там наче вже ж прийняли закон де з таких торгошів автоматом буде OLX знімати податок. Нащо їм їздити, гроші витрачати коли треба гроші заробляти

щось ніде не бачив такого. дайте посилання

жодна податкова не забирає все...
треба знайти нішу... біль на ринку... щоб вистачало всім...

Як і кожен бізнес на вживаних речах. Якщо одиничні випадки, то лотерея, можна вкластись в щось і не продати. А от партії корпоративних з США, ЄС чи інших країн коли вони однотипні по 10-100 штук, ви розбираєтесь у залізі, то гарний бізнес.
От нещодавно купив за 9900 грн lenovo, які продавали раніше за 19к грн (можливо просто маркетинг).
Lenovo Thinkpad X395 \ 13.3″ Сенсорний IPS \ Ryzen 5 Pro \ RAM 16 GB \ 256 SSD
не знаю що з цією серією, поки працює. Але той, хто продав явно в 2024 хотів на них заробити на 5-8 тисяч гривень більше.
Якщо б такий ноутбук продавали в січні-березні 2025, то замість нового Asus за 20 тисяч купив би два таких lenovo.
Ринок вживаних ноутів червоний, бо їх 10-20 млн в Україні. На моделях за 2-5 тис грн легше заробити, а от продати Apple MacBook Air за 25-35 тисяч чи щось дорожче 20 тис. грн значно складніше.

Доречі теж замітив, що MacBook , навіть важко знайти з вигідною ціною для перепродажу

В мене лежить декілька в різному стані справності — на olx роками. Не беруть даже на запчастини . . З новими також возив з амазона (ебея) в свій час . Нуль продаж. Подарував все родичам.Для мене ця тема не працює. Можливо у вас є ’ якесь ноу хау’. Та можливо написати книжку або запустити курси?)

З часом побачу, чи просто повезло мені, а може і реально заробити на такому виді

Підписатись на коментарі