Боротьба продуктів за ваші $300 або скільки ви реально витрачаєте на підписки

💡 Усі статті, обговорення, новини про продукти — в одному місці. Приєднуйтесь до Product спільноти!

$300. Сума, за яку бореться кожен B2C subscription-стартап ринку США. Реально навіть ближче до $170. Зараз поясню 👇

Середньостатистичний американець витрачає ≈$270 на підписки щомісяця. З них $60-100 — на Netflix, Spotify, iCloud і всяке базове. Залишається $170-200.

І от саме за цей шмат пирога конкурує весь інший ринок consumer apps. Більше витрачати не будуть. Хіба що навпаки, менше 😉

Тобто, коли користувач платить вам $9.99, він майже гарантовано скасовує щось інше з такою ж ціною.

Тож думайТЕ:
1️⃣ Ви конкуруєте не лише в своїй ніші, а за весь вільний бюджет юзера.
2️⃣ Цінність має бути настільки унікальною, щоб саме вас вибрали.
3️⃣ Bundle-партнерства з уже звичними платформами = дуже сильний хід (подивіться, як це зараз роблять AI-сервіси).

👀 До речі, скільки ви витрачаєте на підписки щомісяця?

Я порахував і вийшло схоже на ці середньостатистичні: $95 на споживчі (клауд, стрімінги) і $241 на сервіси та тули для роботи.

А у вас що?

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

20 євро за VPS під пет-проекти, для яких домашній сервер по тій чи іншій причині не підходить.

Медіаконтент споживаю надто рідко і різнорідний, щоб підписки себе виправдовували.

Кропнути картинку вистачає і кде-шного пейнту, раз в півроку щось обрізати чи склеїти з відео можна і ffmpeg-ом вручну.

VS Code + vim закривають всі потреби що пет-проектів, що роботи.

Kicad з LTSpice закривають задачі симуляції і розробки схем і плат, FeMM закриває задачі магнітостатичних симуляцій.

Напевно купив би підписку на щось для 3д-моделювання і симуляцій, якби знав сопромат, але поки що знаходиться у кого замовити щось намалювати і надрукувати.

LLM для ембеддеду безтолкова штука, просто через пропрієтарність і невідомість контексту задач, на роботі тупо заборонено NDA користуватися сторонніми сервісами.

Принципово ні на що не підписуюся. Я краще куплю perpetual license за дорого, ніж буду платити щось щомісяця / щороку. Через це, зокрема, перейшов із Photoshop на GIMP (якби в Adobe був хоч якийсь варіант one-time purchase, певно вивалив би ті доляри).
Фактично, всі підписки, які зараз маю — від компанії, і я їх вважаю частиною своєї компенсації.

Якщо говорити про AI-інструменти, то я успішно користувався не те що безкоштовним ChatGPT, а взагалі без акаунту — і вистачало. Ще зручний duck.ai — обгортка над різними моделями по суті, але ніби як анонімізує тебе.

P. S. А ще кляну мобільних операторів за те, що пропонують лише передплату, а не похвилинну тарифікацію. Тож фактично це та інтернет — єдині мої «підписки» наразі:)

12000 грн/місяць на підписки? Really? Це більше половини середньої з/п в Україні.

Якщо ти про суму, що саме я витрачаю на підписки, то вона враховує і професійні тули, які допомагають мені заробляти. Бо працюю сам на себе останні 4 роки. То ж це свого роду енейблер)

До речі, скільки ви витрачаєте на підписки щомісяця?

0 цiлих 0 десятих

Як в тебе це виходить?)
Навіть ні на яку ллмку підписки немає?)

Як в тебе це виходить?)

Так якось так :)
Ллмку на роботi видали, але менi завжди вистачало безкоштовних версiй Claude/ChatGPT

Ну це дуже круто. Можна читати курси про те, як не платити за підписки в 2025 році) бо здається, що це неможливо)

Підписатись на коментарі