Мій досвід підготовки застосунку до iOS 26: баги, іконки та тести 🚀
Привіт, друзі! Як і більшість розробників, я хочу підготувати свої застосунки до нової iOS, щоб вони виглядали сучасно, не падали на нових айфонах і не приносили сюрпризів у майбутньому. Ділюсь планом, який допоможе уникнути типових проблем 👇
1. Оновлення Xcode
Перше, що потрібно зробити, — встановити останню версію Xcode Beta. Звучить просто, але всі ми знаємо, що після оновлення на вас чекають десятки варнінгів, іноді краші та проблеми зі збіркою. Перший етап — привести проєкт у порядок на новій версії Xcode. На данний момент зараз остання версія це Xcode 26 Beta 7.
2. Перевірка роботи застосунку
Далі обов’язково тестуємо застосунок. Я зробив смоук-тести, прогнав юніт-тести — і все виглядало добре. Але виявилося, що меню шерингу перестало працювати 😅. Поки знайшов і виправив проблему — втратив час. Це показує, що одних лише юніт-тестів недостатньо. Потрібні ще й UI-тести, інакше можна пропустити важливі баги.
3. Іконки застосунку
З iOS 26 Apple вирішила «прикрасити» іконки системним ефектом скляності. На практиці це може призвести до артефактів і дивної «шакалізації» іконки, коли вона виглядає зовсім не так, як у твоєму проєкті.
Але є рішення 👉 Icon Composer. Якщо перезібрати іконку через нього:
- вона збереже свою якість без артефактів;
- можна одразу подивитися, як вона виглядатиме на iOS 26 (і навіть у macOS-проєктах — пссс, так, це теж актуально 😏).
Це оригінал файлу 👇🏼
![]()
А ось це вже як виглядає іконка на iOS 26 👇🏼

На скріні нижче добре видно різницю: іконка, зібрана через Icon Composer, уникнула системної «шакалізації» й виглядає саме так, як було задумано.

А ще класно через Icon Composer виствляти теми на іконки, ось по прикладу мого застосунку про аудіокнигу відьмака і інші:

4. Фінальна перевірка на Xcode 26 RC
Коли з’явиться Release Candidate, варто ще раз зібрати застосунок, прогнати тести й перевірити варнінги. Це фінальний етап перед відправкою на рев’ю в App Store.
Чому не чекати одразу RC? Бо на виправлення більшості проблем знадобиться час. Краще усунути 90% багів ще на бета-версіях Xcode, а на RC довести все до ідеалу. Інакше можна легко затягнути реліз і потрапити в чергу на рев’ю, яка в цей час завжди велика.
✅ Висновок: чим раніше ви почнете оновлення і тестування — тим дешевше й простіше це буде.
А як ви готуєте свої застосунки до нового релізу iOS? 👇
Немає коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів