Organization аккаунт у Google Developer Account для ФОП 3 групи

💡 Усі статті, обговорення, новини про Mobile — в одному місці. Приєднуйтесь до Mobile спільноти!

Вітаю, спільното!

У мене є верифікований Google Developer Account. Тип аккаунту: Personal. Я хочу змінити тип аккаунту на Organization та отримувати прибуток з підписок додатку. Сам я ФОП, 3 група спрощеної системи оподадткування.

Для зміни типу аккаунта потрібно мати D-U-N-S номер. Він вже зареєстрований. Та мене бентежить процес ідентифікації. Система потребує той самий набір документів, що і під час створення personal аккаунт — тобто документ, що підтверджує особу та документ, що підтверджує місце проживання. Я не розумію які документи потрібні у випадку з ФОП. Я пам’ятаю, що після відкриття ФОП в Дії, я отримав витяг з реєстрації, але не певен що Google приймає такі документи

Може хто вже мав справу у цьому/минулому році з відкриттям такого аккаунт? Поділіться будь ласка досвідом.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Як я зрозумів головна ціль зміни типу акаунту це отримувати дохід від додатку на ФОП рахунок? Якщо так, то не потрібно змінювати тип акаунту з Personal на Organization. Прив’язати рахунок та подати всі необхідні документи можна через Налаштування -> Платіжний профіль. В платіжному профілі вказується вся необхідна інформація, вже точно не пам’ятаю, але наче має бути так. Налаштування -> Платіжний профіль -> Керувати податковою інформацією, заповнити форму W-8 BEN (вказати що ти приватний підприємець, твій ідентифікаційний код, також не забудь вказати що між вашими країнами є договір про подвійне оподаткування) для США. Республіка Ірландія також заповнюєш, як ФОП (договір про подвійне оподаткування) для підтвердження особи та для того щоб додаткові податки не знімалися краще подати документ -> Довідка підтвердження статусу податкового резидента України.... (береться в податковій можна в електронному варіанті). З Ірландії, якщо я не помиляюсь будуть приходити кошти на твій рахунок і в них там штаб квартира. Якщо не заповнити цю інформацію то Google нагадає. Це наче самі складні пункти. Там все добре описано, що треба додати та як прив’язати свій банківський рахунок ФОПа (в доларах). Також не забудь, що в тебе мають бути відповідні КВЕДи, щоб не було проблем з податковою. Як мінімум має бути 58.29 та 58.21. Наче все

Дуже грунтовна та детальна відповідь. Дякую!

Я, здається, так робив. Нещодавно Google захотів веріфікувати мій аккаунт і вимагав для цього якесь посвідчення (відправив фото закордонного паспорту) і просто перевірив, що в налаштуваннях вказана правильна адреса реєстрації. Буквально за кілька днів прийшло підтвердження. Як би були якісь проблеми — я б пам’ятав.
P.S. у мене місце реєстрації ФОП співпадає з моєї реєстрацію, якщо це важливо.

тобто їм можна надіслати той самий пакет документім (у моєму випадку для реєстрації personal аккаунту були: закордонний паспорт та виписка з банку за останні 2 місяці) + D-U-N-S номер? Правильно розумію?

Я так і робив. зауважень до мене не було.

Потребує якісь сертифікати... :/ При чому, що «Public Registration of a Legal Entity» — це про ТОВ та АТ. VAT — він же номер ПДВ — у мене немає, адже доведеться платити не 6% подадків, а 18%; залишається лише третій пункт — витяг з ЄДР. Та чи гугл зрозуміють документ українською?

Дивно. У мене такого не було. Можливо тому, що реєстрував аккаунт доволі давно, як персональний. Потім отримав DUNS і перейшов на бізнес. Останній раз Google вимагав підтвердження особи — достатньо було фото паспорту.
Про VAT будуть час від часу приходити листи типу «Надайте свою інформацію про VAT в Індонезії, щоб ми знімали менше комисії.» Я просто ігнорю їх, бо немає в мене такої інформації.

У мене теж з отриманням DUNS наче ніяких проблем не було. Все досить швидко.

Підписатись на коментарі