Аналоги телеграм
Особисто мене дратують оновлення в політиці Telegram з приводу заморожених акаунтів та уповільнення відправки повідомлень у публічні групи новим користувачам, тому я собі поставив задачу знайти щось схоже та безкоштовне, а головне швидке і безпечне. Все у цьому пості моя особиста думка, але постарався його зробити як можна більш об’єктивним
1. Gem Space
![]()
У додатку свій інтерфейс, немає ніяких підписок та присутні функції каналів, груп та спільноти.
Всі повідомлення зберігаються в хмарі назавжди(поки ви їх не видаляєте самі звичайно), і не займають місце на пристрої як наприклад Viber чи Whatsapp
Spaces, або спільноти, це сукупність каналів на одну тему які показуються як стрічка постів. Щось схоже на групи у вигляді стовпців в Телеграмі, або ті ж самі Spaces в Element X. Але це повністю оригінальна ідея і в них вона реалізована по своєму.
Також маю відмітити, що звонки у додатку безлімітні та майже на безліч учасників, принаймні ніде я обмежень не побачив

Програма доступна під Android, доречі в Google play, AppGallery, Xiomi Store та Galaxy Store, а на IOS в AppStore.
На ПК під Windows я нативний клієнт, також є веб версія яка працює ідентично під Linux, MacOS, ChromeOS і т.д. Веб додаток підтримує можливість створення своєї іконки і використання як самостійного додатку майже у всіх сучасних браузерах, тому він повністю кросплатформенний.
Написан на Kotlin, одна із бібліотек Java
2. Facebook Messenger
![]()
Це месенджер від компанії Meta, який теж має можливості синхронізації в хмару. Єдине що мені не подобається, що він дуже прив’язаний до сервісів Facebook. Наприклад не можна створити спільноту, без її прив’язання до групи Фейсбуку. Але це все вкусовщина.
Ніяких оригінальних функцій які б його виділяли позначити не можу, але всі потрібні речі він виконує не гірше за інших. Це і логічно, тому що створювала його не команда ентузіастів як у минулому випадку, а одна з найбільших команій сучасності
За інтерфейсом дуже нагадує вбудований месенджер в Інстаграмі, і мені здається на його базі він і зроблений, або навпаки.
Написаний на Erlang, PHP, JavaScript і C++, та активно подвигає себе як веб додаток
Я би міг ще доповнювати цю статтю, але із реально достойних варіантів це все, що я знайшов. Тому вважаю правильним зупинитись на цьому моменті.
Я писав це все самостійно наодинці по особистому досвіду, тому вибачте за можливі неточності та помилки
7 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів