Аналоги телеграм

Особисто мене дратують оновлення в політиці Telegram з приводу заморожених акаунтів та уповільнення відправки повідомлень у публічні групи новим користувачам, тому я собі поставив задачу знайти щось схоже та безкоштовне, а головне швидке і безпечне. Все у цьому пості моя особиста думка, але постарався його зробити як можна більш об’єктивним

1. Gem Space

У додатку свій інтерфейс, немає ніяких підписок та присутні функції каналів, груп та спільноти.

Всі повідомлення зберігаються в хмарі назавжди(поки ви їх не видаляєте самі звичайно), і не займають місце на пристрої як наприклад Viber чи Whatsapp

Spaces, або спільноти, це сукупність каналів на одну тему які показуються як стрічка постів. Щось схоже на групи у вигляді стовпців в Телеграмі, або ті ж самі Spaces в Element X. Але це повністю оригінальна ідея і в них вона реалізована по своєму.

Також маю відмітити, що звонки у додатку безлімітні та майже на безліч учасників, принаймні ніде я обмежень не побачив

Програма доступна під Android, доречі в Google play, AppGallery, Xiomi Store та Galaxy Store, а на IOS в AppStore.

На ПК під Windows я нативний клієнт, також є веб версія яка працює ідентично під Linux, MacOS, ChromeOS і т.д. Веб додаток підтримує можливість створення своєї іконки і використання як самостійного додатку майже у всіх сучасних браузерах, тому він повністю кросплатформенний.

Написан на Kotlin, одна із бібліотек Java

2. Facebook Messenger

Це месенджер від компанії Meta, який теж має можливості синхронізації в хмару. Єдине що мені не подобається, що він дуже прив’язаний до сервісів Facebook. Наприклад не можна створити спільноту, без її прив’язання до групи Фейсбуку. Але це все вкусовщина.

Ніяких оригінальних функцій які б його виділяли позначити не можу, але всі потрібні речі він виконує не гірше за інших. Це і логічно, тому що створювала його не команда ентузіастів як у минулому випадку, а одна з найбільших команій сучасності

Messenger - Free download and install on Windows | Microsoft Store

За інтерфейсом дуже нагадує вбудований месенджер в Інстаграмі, і мені здається на його базі він і зроблений, або навпаки.

Написаний на Erlang, PHP, JavaScript і C++, та активно подвигає себе як веб додаток

Я би міг ще доповнювати цю статтю, але із реально достойних варіантів це все, що я знайшов. Тому вважаю правильним зупинитись на цьому моменті.

Я писав це все самостійно наодинці по особистому досвіду, тому вибачте за можливі неточності та помилки

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Discord якийсь час був дуже популярним. Зараз, крім LinkedIn, нічого більше не використовую

Він і зараз популярний, там є гарні спільноти. Як на мене має сенс розглядати як альтернативу. І фічей побільше.

На мою думку, це більш аналог Whatsapp. Немає хмарної синхронізації, та привичної системи каналів. Ці рішення зрозумілі, тому що фокус мессенджера саме на наскрізному шифруванні. Грубо говорячи «приватності». Але можна мати приватність не жертвуючи функціями та юзабільністю, знаходити золоту середину. Це лише моя думка, якщо все вас в ньому влаштовує вільно користуйтесь. Ніяких дир або серйозних проблем в ньому немає

ловиш банан і меседжер тебе посила... аутофсервіс ))

В мене таке було з телеграмом. Номер заморозили, а листи на всі почти, сторінку підтримки вони тупо не бачать серед ботів. Довелося створювати аккаунт на іншому номері та чекати півроку доки система сама не розблокує. Ні один мессенджер без пояснень повністю не видаляє акк, це максимально дивно. Доречі ця ситуація мене й підтакнула шукати альтернативи. + мене дуже насторожує, що телеграм це єдиний популярний мессенджер який досі не заблокований у рашці, і навіть нічим не обмежений. мене це наталкує на думку, що вони маюсь зв’язки зі службами окупантів

телега как средство для личного общения — да без проблем заменишь
как новостные каналы — сегодня, увы, без альтернатив

Підписатись на коментарі