СЕО Intercom закликав робити мурали в США на честь вбитої українки Ірини Заруцької. І виділив на це $500 тис.

Всі ми бачили, як нещодавно в США звірськи вбили українку Ірину Заруцьку. Щоб вшанувати її пам’ять, Іоґан МакКейб, CEO Intercom, у себе на сторінці в Х оголосив про створення спеціального фонду.

Загальна сума — $500 тис., які розподіляються у вигляді грантів по $10 тис. на створення муралів із портретом Ірини у великих містах США.

Організатор закликає художників, партнерів та небайдужих людей долучатися до ініціативи.

Для деталей можна звернутися на пошту: [email protected]

UPD: Ілон Маск додасть до фонду ще $1 млн.

Ілон Маск написав у соцмережі Х, що до суми, яку виділив Іоґан, додає ще $1 млн. Таким чином в фонді тепер $1.5 млн.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Вже можна писати, що думаєш, чи знову місцеві лівачки зроблять те ж саме, що й з SJ?

Не розумію баттхерту. Спробую відзеркалити ситуацію.
Уявіть що в Україні циган напав з ножем на мігрантку із Сербії (уявимо що там почалась війна), таку ж білу і беззахисну як і наші тільки розмовляє на іншій мові. Медіа замовчують ситуацію у той час як кілька років тому носили на руках мертвого циганина якого в обдовбаному стані придушив поліцейский.
Чи варто після цього українським громадянам зібратись і задонатити грошей на дрони сербам, щоб вони врешті-решт перемогли і біженці не приїздили більше до України? До чого у цій ситуації війна взагалі? Проблема не в наявності біженців а у безпорядку вдома, в тому що культурні війни приводять до безкарності злочинів по расовій ознаці. І вирішення відповідно теж не у припиненні біженців.

Мені здається українці стали заручниками привілейованого положення 22-23х років коли весь світ симпатизував, тепер всі очікують шо так буде завжди. На локальних масштабах ситуація мені нагадує донати: на початку всім дякуєм що підтримуєте, а зараз уже всі винні і донати обов’язкові.

А вони не пробували там, негрів за злочини сажати? Чи це расізм?

А хто саме «вони»? Конкретно в цій темі описана приватна ініціатива кількох багатих осіб витратити власні гроші на мурал. Наїзд був би валідним якби цим займалась прокуратура за державний рахунок.

Ну але ці мільйони можна було вкласти в посадку негрів насильників.

це ж як? куклуксклан?

А вони не пробували там, негрів за злочини сажати? Чи це расізм?

Если ты пропустил продолжение, то это псих нелеченный с голосами в голове.
Поэтому правильный вопрос звучит так:
— Почему в богатых Штатах нет денег на содержание чуваков с голосами в голове в соответствующих заведениях?

гиги ща сєк кіно же ж єсть...

Bright — Elven District Scene (1080p)

Поэтому правильный вопрос звучит так:
— Почему в богатых Штатах нет денег на содержание чуваков с голосами в голове в соответствующих заведениях?

бо недо людей туди просто не пускають )) підряд

... а у самих недо людей просто грошей нема «на содєржаніє» селяві просто бізнес

ЗЫ: власне як і у ссср чи то як там зараз воно називається

власне як і у ссср чи то як там зараз воно називається

Це як в анекдоті, в срср маньяків було мало, бо вони потрапляли в заклади каральної психіатрії по політичним мотивам, задовго до прояву маніакальних ознак.

Почему в богатых Штатах нет денег на содержание чуваков с голосами в голове в соответствующих заведениях?

Патрон для AR-15 коштує 79 центів. Я думаю такі багаті штати, як Техас або КАЛіфорнія зможуть собі це дозволити.

Патрон для AR-15 коштує 79 центів.

Судя по всему скоро в Штатах на них будет большой спрос.

Если ты пропустил продолжение, то это псих нелеченный с голосами в голове.

Не совсем так
Это таки да — «псих нелеченный с голосами в голове», расист («я уделал белую девку») с 14ю судимостями, которого до этого выпустила черная судья и которого оправдывает черный мер

как дополнительный момент — ни один из пассажиров (черных) не сделал и жеста в попытке оказать помощь. но мы их не виним.

как дополнительный момент — ни один из пассажиров (черных) не сделал и жеста в попытке оказать

Вот это наиболее важный момент в этой всей истории, но мне кажется и белый бы не сделал — хроники насквозь больного общества. Штаты, чем дальше тем больше напоминают Совок года 87–88-го.

но мне кажется и белый бы не сделал

давайте котлеты отдельно — мухи отдельно
мы не знаем (достоверно) что сделал бы или не сделал бы белый, зелёный, красный, желтый, лысый, етк
мы знаем (достоверно) что сделали и чего не сделали пассажиры вагона — мы видели видеозапись.

хай краще задонатять томагавк для мурала на кремльовській стіні

фарисеї

Хтось хоче використати ситуацію на свою користь? Ну і що? Що в перше в житті так чи в політиці? Ось недавно в Німеччині також мігрант іракець українку вбив, а поліція навіть не розслідувало, бо напевно політики не хочуть відповідати за всі ті злочини зроблені проти людей в Німеччині дикунами запущеними в країну, краще розказувати про те що всі рівні і те що не пускати дикунів в країну це расизм.

Бо Німеччину опустили американці і совки, і Німеччина ще століття буде вибачатись за дві світові війни, які так-то не вони толком почали, але вони активно цими війнами проперлись.

Просто войну им простили бы. Нельзя простить холокост, военные преступления и массовый экстерминатус мирного населения.

массовый экстерминатус мирного населения

це того що в Дрездені чи того що в Хіросімі?

а що в хірошімі не так? ти подивився би як самі японці бо самі японці якраз таке люблять ось відносно свіже кіно знову ямато там досить докладно показано героїчна загибель мирного населення ну так яке ще вчора було так само мирним но тепер уже мобілізоване

що власне так само відбувалося під обороні міст островів при американськім уже вторгненні оборона велася саме до останнього японця саме буквально

массовый экстерминатус мирного населения

а ти думав синку як японія вона така

це того що в Дрездені чи того що в Хіросімі?

как ни странно, но «это другое»
в хиросиме/дрездене были бомбардировки чтобы сломить армию
холокост, убийства в Украине — были чтобы уничтожить народ/местное население

Нельзя простить холокост, военные преступления и массовый экстерминатус мирного населения.

Так всі сторони цим займались, просто неправильними признали лише програвших. Воєнні злочини, це проблема тільки тих хто став жертвою цих злочинів, але вони нічого не зроблять, бо вони вже мертві, в контексті держав, військові злочини являються аргументом поганості, лише в тому випадку, якщо ти програєш. Он за воєнні злочини США ніхто нічого не говорить і не засуджує. А за воєнні злочини української держави, поляки Україну донімають уже 100 років майже, хоча про злочини тих же поляків відносно інших народів, всі мовчать і ігнорують. Тобто воєнний злочин, це погано тільки коли тобі це вигідно.

Це такий верх цінізму. Піар на смерті людини.

це кейс по знищенню BLM культури, американці рухаються в правильному напрямку нарешті

Да хз. Але страшно ще те, що ж там були інші люди, котрі просто зробили вигляд, що нічого не відбувається,поки вона ще була жива(

що ж там були інші люди

я тобі виділив місце ))

Я відео не дивився, бо моторошно. А ви щось зробили би? Погодились би ризикнути стати другою жертвою?

Та отож і не знаю. Я думала над цим, чи взагалі можна було б її врятувати , чи ні.
В мене в реальному житті у знайомих син проводжав дівчину додому і по дорозі додому заступився за жінку. Отримав ножем в бік , і інвалідність:(

Про це і мова. Те, що інші не заступилися — скоріше норма. Не в сенсі, що це правильно, а в сенсі, що це така поведінка, думаю, очікувана. Ніхто не хоче померти тут і зараз. Це не фільм. Вони не просто сиділи і робили вигляд, що нічого не відбувається. Я, звісно, не експерт, але думаю, що вони були в стані шоку. Такому сильному, що мозок не міг прийняти, що вони це бачать в реальному часі і, можливо, вони є наступними в черзі

Так, скоріш за все. Коли таке бачиш, думаєш, що вдома безпечніше.
Я думаю, що з урахуванням того,що українців зараз багато всюди, ми будемо бачити часто кримінальні новини. Не тому, що ми погані/ не погані, а тому, що відсоток по відношенню до локалів більш став просто.

думаєш, що вдома безпечніше.

муніціпальним транспортом шарлот користуються до 2% населення я щойно дивився ценз

ми будемо бачити часто кримінальні новини.

ок і далі що? ви щось зробите чи так і будете сидіти дивитися чорних по телевізору? ))

є «свобода думки» а є «свобода вибору» як виявилося то є різне кардинально я сам оце лише днями дійшов до ідеї

Це я констатую, що в силу того, що українців більш у всьому світі стало, ми будемо бачити і в тому числі з участю українців новини.

що інші не заступилися — скоріше норма.

ні не норма але для людей так норма але для недо людей

Ніхто не хоче померти тут і зараз.

та всім нас рать їхні життя не мають бодай цінності взагалі ти реально не розумієш расклади нащо ви тут узагалі то є усе пишете щоби що?

не експерт, але думаю, що вони були в стані шоку.

ні не експерт ні не були

і, можливо, вони є наступними в черзі

і ні чого вони не зроблять бо так є недо люди

не выходи пьяным в интернет больше, рембо комнатный. читать смешно.

о московській міліціонер приніс мусорську повєсточку гражданін начальнік ну ти мені пришлеш свій міліцєйський омон беркут альфа корд як воно там зараз у вас зветься і вони усе порішають як то у рембо як у кіно американськім

... втім ніт мусора не підуть вони хоч з дубинками но мила не їдять на смерть не полізуть то є військові треба буде заголовки новин рота героїв воїнів інтернаціоналістів загинула при виконанні воїнського інтернаціонального боргу

у тебе ж є рота воїнів героїв інтернаціоналістів то ти мені пришлеш

какой беркут, какой альфа? есть же ты, который тут всех на полосы порежет, а все остальные, которые в шок впали от происходящего рядом убийства — это нелюди по-твоему. Это ж просто жесть. И да, отсылка к " против меня, значит москаль" это уже диагноз. почему не на фронте, кстати, патриот?

Та отож і не знаю. Я думала над цим, чи взагалі можна було б її врятувати , чи ні.

Минуты 3 было в запасе. Но никто из «людей» не захотел пережать артерию.

А ви щось зробили би?

для початку вальнув би весь вагон з недо людями а ти точно питаєш щось чи так просто «власна думка без можливості реалізації»? ))

Ну враховуючи чим зазвичай подібне закінчується, то цей правильний напрямок в першу чергу вилізе боком законослухняним людям які платять податки, а не неграм, які креком торгують. Влада ж не може вибірково обмежувати свободи, влада буде обмежувати всіх, а карати тільки тих кого зловлять, а негрів вони не зловлять. Буде, як з законами про інтернет, ти дорослий дід будеш ходити в інтернет по паспорту, бо дітки можуть побачити в інтернеті пісю і відірвану голову, а ще в роблоксі ярі читачі пдф книжок. Тобто будуть не першопричину знищувати, тобто дітей в інтернеті, яким немає там чого робити, а щемити дорослих, щоб вони доводили, що їм не 12 років.

Одинаково гадко пиариться на этом в Штатах и собирать комментарии на ДОУ.

как бы да. Но ничего не вижу плохого в сборе на муралы. Если это там поможет решить проблемы уличной преступности там хоть немного, пусть будет резонанс. Максимальный резонанс и память.
Чому не на дрони и прочий инфантильный бред даже не обсуждаю.

Не знаю точної статистики, але думаю що він міг би зробити 100 — 300 хороших рускіх руками священного Русорізу. Адже саме через них Ірина опинилась в штатах.

Ні СЕО Intercom, ні Маск не виглядають як послідовники ідеї Русорізу. З чого їм у нього вкладатися?

Не знаю статистики, але росiя могла би не нападати. бо я так хoтiв би

При всій повазі
чому не на дрони ?

Тому що смерть Ірини — це привід просунути свої наративи, а не те, щоб комусь було сильно жаль рандомну дівчину з Україну. Он в німеччині і франції теж подібні вбивства дівчат-українок були, але крім українських і локальних видань взагалі мало хто написав.

нажаль це я розумію тому і пишу

Контекст інший, не розуміє, що дописувачам в штатах чи спонсорам муралів є якесь діло до того, що дівчина була українкою. Не розуміють, що солідарність там відбувається за іншими ознаками. А саме, біла жінка вбита посеред дня чорним. Вони думають «це міг би бути я. Доколє ©»

Чи всі розуміють що єдина причина чому на це вбивство звернули увагу — політична повістка в США? З Ірини роблять таку собі BLM тільки з протилежним знаком.

Ні, не роблять. У новинах це мало розголошується

та повно у новинах ще раз тут особливість що то є таки більш місцева новина конкретно північної кароліни більше того конкретно шарлот сіті плюс знову же ж таки як окремий прецедент то є лише відхилення яке звісно просто підсвічує інші питання як то а судді хто чи а що робити зі системою безпеки муніціпального транспорту узагалі

... а ну і так звісно там є окремо ще як звернуть увагу то мала там була єдна біла на весь вагон і окремим рефрейном іде що ні хто не зреагував тож давай розповсюдимо і утотожнимо я подивився ценз населення шарлот грубо 900 тисяч з ніх чорних якраз третина 32% для зручності хай буде кожний третій усіх уб’ємо

ЗЫ: до речі ценз дає окремо цікаві дані як то на комют до роботи публічним транспортом користується 2% населення

ЗЫ: гм теж цікаво вони пишуть у середньому 25 хвилин до роботи я пригадую у мене у києві було 15 хвилин рівно розрахункові лише дійти до метро ))

ні не роблять успіх блм та зокрема чорного померлого за обставин тов. флойда базувався перш за все за не любові до поліції при тім широкої універсальної до всіх штатів не якась місцева специфіка окремо штату чи то навіть окремо міста

лівачки активізувалися, та що там активізувалися, полихає

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Мені шкода Ірину, й так, створення муралів справді буде вшануванням її пам’яті, але є ще дуже багато жертв, убитих на окупованих московією-росією українських територіях. Значно логічніше було б направити гроші на військову допомогу Україні для захисту своїх земель від московії-росії — тоді буде збережено значно більше життів таких дівчат.

Їм плювати на Україну та і на Ірину — МАГА розкручує свою BLM. Якби її вбив white trash в метро Клівленда ніхто би і не звернув уваги.

Схералі не звернув би — CNN і NBC сказали б що «тут явно не обійшлось без white supremacy і хейту до іммігрантів». ))

Звернули би ще більше, просто на цей раз ліваки.

Така логіка, хоч на поверхні і вірна, але насправді не така вже й правильна. Мурали — це символи, а символи — це завжди більше ніж про одну конкретну людину, і вони мають дуже велику силу в довгостроковій перспективі, яка для України значно важливіше, ніж 500тис на додачу того що Штати вже дають.

Для американців немає ніякого звязку між війсковою допомогою Україні і цим вбивством.
Це внутрішня проблема яка могла статися з будь якої іншою невинною дівчиною які сіла на те прокляте місце. Тому війскова допомога це настільки далеко від «значно логічніше» наскільки б було задонатити Індонезії чи Непалу на бібліотеки.
Крім того найбільше відлуння це вбивство знайшло серед правих, які традиційно проти допомоги іншим країнам (не тільки Україні).

Підписатись на коментарі